Szilveszter Észak-Olaszországban

4 napos körutazás Olaszországban

Körutunk során ellátogatunk Rómeó és Júlia városába, az Adige folyó partján fekvő, romantikus Veronába látogatunk. A történelmi városrész központjában, a látványos Piazza Bra-n áll a város legismertebb nevezetessége, az Aréna. Az elegáns Via Mazzini csillogó kirakatai mentén a nyüzsgő piactérre, a Piazza delle Erbe-re jutunk, ahol freskókkal díszített középkori házak, tornyok, hangulatos éttermek, teraszos kávézók, kis boltok, valamint a város egyik jelképe, az impozáns Torre dei Lamberti található. Ellátogatunk Rómeó és Júlia történetének varázslatos helyszínére, a Capulet házhoz. Rövid szabadidő után Olaszország egyik legszebb alpesi tavával, a pálmafák ölelte, kékeszöld színű Garda-tóval ismerkedünk. Magas hegycsúcsok, olajfaligetek, szőlőlugasok, festői kisvárosok, pálmafás sétányok és kockás abroszos trattoriák teszik igazán varázslatossá a vidéket.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

Utazást autóbusszal, szállást megadott ellátással.

Részvételi díj nem tartalmazza

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást, a belépőjegyeket, idegenforgalmi adót és az egyéb személyes kiadásokat.

Hossz: 
4 nap
Létszám: 
Minimum létszám: 35 fő

Szállás

Padova-ban 4*-os szálloda, 2 ágyas szobáiban.

Program: 

1. nap:
Elutazás a kora reggeli órákban Szlovénián keresztül Olaszországba. Útközben rövid pihenő a finomságokat is tartogató Trojane festői alpesi településen, ahol megkóstolhatjuk a csokoládés és ízes fánkokat. Olaszországba érve a trieszti öbölben, a Miramare kastély parkjában megcsodálhatjuk három ország (Olaszország, Szlovénia, Horvátország) tengerpartját. Sétálhatunk a kastélyparkban, illetve egy rövid fakultatív kastélylátogatást is tehetünk. Majd folytatjuk utunkat Padovába, érkezés az esti órákban. Szálláshely elfoglalása, vacsora.

2. nap:
Reggeli után Rómeó és Júlia városába, az Adige folyó partján fekvő, romantikus Veronába látogatunk. A történelmi városrész központjában, a látványos Piazza Bra-n áll a város legismertebb nevezetessége, az Aréna. Az elegáns Via Mazzini csillogó kirakatai mentén a nyüzsgő piactérre, a Piazza delle Erbe-re jutunk, ahol freskókkal díszített középkori házak, tornyok, hangulatos éttermek, teraszos kávézók, kis boltok, valamint a város egyik jelképe, az impozáns Torre dei Lamberti található. A Piazza dei Signori-n, az „Urak terén” megismerkedünk a Scala család történetével, megnézzük palotájukat és gótikus síremléküket. Majd ellátogatunk Rómeó és Júlia történetének varázslatos helyszínére, a Capulet házhoz. Rövid szabadidő után Olaszország egyik legszebb alpesi tavával, a pálmafák ölelte, kékeszöld színű Garda-tóval ismerkedünk. Magas hegycsúcsok, olajfaligetek, szőlőlugasok, festői kisvárosok, pálmafás sétányok és kockás abroszos trattoriák teszik igazán varázslatossá a vidéket. A tó déli részén, egy hosszan a vízbe nyúló félszigeten fekszik Sirmione hangulatos városkája. A Garda-tó gyöngyszemének óvárosát a Scaligeri vár őrzi. A mesebeli, bástyákkal megerősített városfalon belül egy igazi ékszerdoboz rejlik. Séta a zegzugos kis utcákon. Rövid szabadidő után visszatérünk szálláshelyünkre, ahol szilveszteri gálavacsorával búcsúzunk az óévtől és köszöntjük az új esztendőt.

3. nap:
Újév első napján a magyar történelemhez is kötődő észak-olasz nagyvárossal, Padovával ismerkedünk. A Prato della Valle tér Európa egyik legnagyobb tere, egyben szoborpark, ahol a város történelméhez kapcsolódó személyek szobrai találhatóak. Itt áll a padovai egyetem leghíresebb magyar tanítványának, Báthory Istvánnak a szobra is. A tér mellett elsétálva érünk Szent Antal bazilikájához, mely a kereszténység egyik legpompásabb bazilikája. Az 1310-ben felavatott épület sokban eltér a hagyományos bazilikáktól. Megtekintjük a szent ereklyéit, felkeressük a szent sírját, mely a legautentikusabb hely kívánságaik megfogalmazására. Majd Veneto tartomány egyik legnagyobb művészvárosába, a világszerte „Palladio városa”-ként ismert Vicenzaba látogatunk. Mindenkit elbűvöl nemessége, építészeti formái és kiegyensúlyozott, harmonikus arányai. A látnivalók közül kiemelkedik a Teatro Olimpico, a város színháza, mely egyben Vicenza szimbóluma is. A XVI. századi Bazilika, a Palazzo Valmarana, mind- mind a reneszánsz mester művei. Rövid szabadidő után visszatérünk szálláshelyünkre, vacsora.

4. nap:
Reggeli után utazás Udinébe, pihentető séta a hangulatos kisvárosban. Udine megőrizte a régi korok hangulatát. Történelmi belvárosában a középkort idéző épületektől a legdrágább boltokig sok minden megtalálható. A város egyetlen dombjáról gyönyörű panoráma nyílik a környékre, tiszta időben az Alpok vonulatait is látni lehet. Itt található az udinei vár, ami valójában egy palota, valamint Udine legrégebbi temploma. A város egyik jelképe, az aranyszínű Mihály arkangyal szobor már messziről látható. Érdekessége, hogy kinyújtott karja mindig az aktuális széljárást követi. Udine legszebb terén, a Piazza della Liberta-n minden Velencét idézi: az oroszlános kapu, a márványból épült velencei gótikus palota, mely egykoron piactérként funkcionált, a Szent Márk térről ismerős toronyóra (Torre dell'Orologio). A város főterén található a gyönyörű reneszánsz stílusban épült San Giacomo templom, ami a város talán legszebb épülete. A tér körül egymást érik a kávézók, bárok, éttermek. Érdemes megtekinteni a város gótikus stílusban épült katedrálisát, mely belülről lenyűgöző látványt nyújt. Rövid szabadidő után hazautazás technikai pihenőkkel Magyarországra. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

BEUTAZÁSI SZABÁLYOK / VÍZUM / EGÉSZSÉGÜGYI KÖVETELMÉNYEK

Európa:

Javasoljuk, hogy utazása előtt folyamatosan ellenőrizze az aktuális szabályokat, hiszen a beutazási feltételek teljesítése minden esetben az utazó saját felelőssége.

A Konzuli Szolgálat hivatalos utazási tanácsait ide kattintva tekintheti meg. >>>

Kapcsolódó cikkek

» Egy nap Veronában - Kovács Attila, 2021. augusztus. 24
» Velence mozgásban - Kovács Attila, 2018. március. 08
» Verona utcáin - Kovács Attila, 2013. február. 26
» Látnivalók Velencében: Murano-sziget - Etédi Alexa, 2021. augusztus. 25
» Toszkána tavasszal - Kovács Attila, 2021. július. 30
» Képek Velencéből... - Kovács Attila, 2021. július. 19
» Egy nap Szardínián... - Déri Eszter, 2021. május. 03
» A Nápolyi-öböl szigetei - Kovács Attila, 2021. április. 18

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

Utazást autóbusszal, szállást megadott ellátással.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást, a belépőjegyeket, idegenforgalmi adót és az egyéb személyes kiadásokat.

Kötelező költségek: 

Idegenforgalmi adó

Helyszíni költségek leírása: 

Helyszínen fizetendő belépőjegyek 40-55 EUR/fő
Idegenforgalmi adó 3,00 EUR/fő/éj

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Légkondicionált autóbusszal.
Felszállási lehetőségek: Budapest, Székesfehérvár, Siófok, Zalakomár

Étkezés: 

A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz, szilveszteri gálavacsorával.

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!