Szilveszter Dél-Itáliában

Szilveszter Dél-Itáliában

8 napos körutazás dél-olaszországban szilveszterkor

Töltse az év utolsó estjét Dél-Olaszország festőien szép tájain egy izgalmas, felejthetetlen élményt nyújtó körutazás keretén beül.

Alapár tartalmazza

Az autóbuszos utazást, a 7 éjszakai szállást reggelivel, 6 va­cso­rát, az útlemondási biztosítást, a programo­kat, a magyar idegenvezetést az indulástól az érkezésig és a helyi idegenforgalmi adót a Firenze melletti tranzitszálláson

Alapár nem tartalmazza

Baleset, betegség, poggyász biztosítást, belépőket, idegenforgalmi adót, valamint a Capri programhoz tartozó hajó- és kisbuszjegyeket.

Hossz: 
8 nap 7 éjszaka
Szállás: 
szálloda
****
Program: 

1. nap:
Elutazás Bu­da­pest­ről reggel 6 órakor a Déli pálya­ud­var­tól. Szé­kes­fe­hér­vár­ról az autóbusz 7 órakor indul a Piac téri parko­lóból. Utazás a Siófok – Nagy­kanizsa – Tornyi­szent­mik­lós – Maribor – Ljubljana – Mestre – Bologna út­vo­na­lon. Szállás Firenze kör­nyé­kén (1 éj).

2. nap: Caserta kastélya
Utazás déli irányba, keresztül az olasz csizmán. A nápolyi királyok a Nápoly melletti Casertában az 1700-as években egy mo­nu­men­tá­lis barokk kastélyt épít­tettek a Párizs melletti Versailles-i kastély min­tá­jára. Hason­lóan Versailles-hoz, a Casertai kastély­hoz is egy látvá­nyos park tartozik. Láto­gatás a kastély dísz­ter­meiben, majd is­mer­ke­dés a parkkal. 
Szállás Nápoly kör­nyé­kén (5 éj)

3. nap: Sorrentói-félsziget, Amalfi, Ravello
Körutazás helyi autó­busszal a csodá­latos fekvésű Sorrentói-félszigeten a Positano – Amalfi – Ravello út­vo­na­lon. Az útvonal a világ egyik legszebb pano­rá­ma­útjának számít. Séta Amalfiban, egy elbűvölő kis­vá­rosban. A dóm és a Szt. András emlékek meg­te­kin­té­se, majd sza­bad­idő. (Szt. András apostol Szt. Péter testvére volt, földi marad­ványai a dóm krip­tá­jában nyug­szanak.) 
Ezt köve­tően is­mer­ke­dés az Amalfi felett 350 méterrel talál­ható Ravello váro­sával. Ravello nagy ne­ve­zetes­sé­ge a Cimbrone-villa, ennek park­jában talál­ható az a kilátó­pont, mely szinte a tenger felett lebeg. Az innen nyíló pano­ráma az Amalfi környéki part­vi­dékre leír­ha­tatlan látvány (Itália talán legszebb panorámája).

4. nap: Herculaneum, Nápoly
Délelőtt látogatás Hercu­la­neum romváro­sában. Herculaneum Pompejihez hasonlóan a Vezúv kitörése nyomán pusztult el Krisztus után 79-ben, vul­ká­ni láva temette be. Jóval kisebb város volt Pompe­ji­nél, de a házak, utcák több­sége valamivel jobb ál­la­potban maradt fenn, mint Pompeji e­se­tében.
Ezután is­mer­ke­dés az „Olasz Dél” fővá­ro­sával, Ná­pollyal, melynek hangu­lata sokáig emlé­ke­zetes marad az ott járt utasok számára. (Castel Nuovo – Új Vár, Királyi Palota, San Carlo Színház, I. Umberto Ga­lé­ria, Viktor Emánuel korzó stb.) A vá­ros­né­zés során le­he­tő­ség lesz a Nemzeti Régé­szeti Múzeum meg­te­kin­té­sé­re is. Ez a világ egyik leg­gaz­da­gabb ókori emlé­keket bemutató múze­uma, hiszen a Pompe­ji­ben és Hercula­neumban talált műkincsek nagy részét itt helyezték el.

5. nap: Paestum, Pompeji
Délelőtt utazás Paestum lenyűgöző ókori templo­mai­hoz. A templo­mo­kat a görögök építették Krisztus előtt 500 körül, hasonló szép­ségű temp­lom­együttest még Görög­or­szágban sem talá­lunk. Az ásatási terü­leten kívül le­he­tő­ség lesz az igényesen kiala­kított helyi mú­ze­um meg­te­kin­té­sé­re is. 
A délután jó részét Pompejiben, Földünk talán leg­hí­resebb ókori romvá­ro­sában töltjük. Pompeji a Római Biro­dalom egyik virágzó városa volt, a Vezúv Krisztus után 79-ben bekö­vet­kezett kitörése során pusztult el. Por és kőeső temette be, de ugyan­akkor konzer­válta is az utókor számára. 
Este szilvesz­teri gála­va­csora és mulatság a hotel ét­ter­mében.

6. nap: Sorrento, Capri szigete
Utazás Sorrentóba, szabad program vagy le­he­tő­ség hajó­ki­rán­du­lásra a közeli Capri szige­tére, melyet so­kan a világ legszebb szige­tének tartanak. Barangolás Caprin kisbu­szokkal a Marina Grande – Anacapri – Capri út­vo­na­lon. Mind Anacapri, mind Capri váro­sában lesz közös séta a központban, és marad egy kis sza­bad­idő is e két pazar fekvésű vá­ros­ka önálló felfe­dezésére.

7. nap: Orvieto
Búcsú a dél-olasz szállodától, utazás északi irányba. Útközben is­mer­ke­dés Orvieto kö­zép­ko­ri óvárosával, az „Itália csodájának” nevezett dóm meg­te­kin­té­se.
Szállás Firenze kör­nyé­kén (1 éj).

8. nap:
Hazautazás a Bologna – Mestre – Ljubljana – Maribor – Tornyi­szent­mik­lós – Nagykanizsa – Siófok út­­vo­na­lon. Érkezés Szé­kes­fe­hér­vár­ra és Buda­pest­re az esti órákban.

Figyelem: A programok sorrendje az időjárás és a múzeumok nyitva tartásának függvényében esetleg változhat.

Kapcsolódó cikkek

» A Nápolyi-öböl szigetei - Kovács Attila, 2017. december. 06
» Umbria csodái - Orvieto este - Kovács Attila, 2013. október. 14
» Nápoly és nevezetességei - Etédi Alexa, 2013. október. 01
» Vacsora a Dávid-szoborral húszezer euróért - Etédi Alexa, 2013. július. 22
» Magántőkével mentenék meg Pompejit - Etédi Alexa, 2013. július. 02
» A Garda-tó a magasból - Kovács Attila, 2018. május. 07
» Velence mozgásban - Kovács Attila, 2018. március. 08
» Toszkána tavasszal - Kovács Attila, 2018. március. 06
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:
» Városlátogatás Nápolyban egyénileg *** - 4 nap
» Városnézés Nápolyban - Hotel **** Repülővel - 4 nap
» Nápoly városlátogatás - 4 nap
» Egyéni Városnézés Nápolyban *** repülővel - 5 nap
» Egyéni Városlátogatás Nápolyban - Hotel **** Repülővel - 5 nap
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Az autóbuszos utazást, a 7 éjszakai szállást reggelivel, 6 va­cso­rát, az útlemondási biztosítást, a programo­kat, a magyar idegenvezetést az indulástól az érkezésig és a helyi idegenforgalmi adót a Firenze melletti tranzitszálláson

Alapár nem tartalmazza: 

Baleset, betegség, poggyász biztosítást, belépőket, idegenforgalmi adót, valamint a Capri programhoz tartozó hajó- és kisbuszjegyeket.

Kötelező költségek: 

Szilveszteri gálavacsora és mulatság program ára.
Idegenforgalmi adó.

Helyszíni költségek leírása: 

Idegenforgalmi adó: kb 3 Euro/fő
Belépődíjak - az árak tájékoztató jellegűek!
Caserta kastély + kert EUR 12,-
Herculaneum romváros EUR 11,-
Nápoly Régészeti Múzeum EUR 12,-
Amalfi Dóm múzeum EUR 3,-
Ravello Cimbrone-villa EUR 6,-
Paestum ásatási terület + múzeum EUR 9,-
Pompéji romváros + helyi idegenvezeto EUR 17,-
Capri retúr hajójegy + buszjegy Anacapri és Capri falvakba EUR 48,-
Axel Munthe Villa EUR 8,-
Orvieto Dóm + kápolna EUR 4,-

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Az indulástól számított egy hónapon belül már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Légkondicionált luxusautóbusszal.

Szállás: 

7 éj­sza­ka színvonalas szál­lo­dák­ban, kétágyas, fürdő­szo­bás szobákban.
1-1 éj­sza­ka tran­zit­szál­lás oda- és visszaútban Firenze kör­nyé­kén egy 4 csil­la­gos szál­lo­dá­ban. 
5 éj­sza­ka Nápoly kör­nyé­kén egy emelt szintű 3 csil­la­gos szál­lo­dá­ban. A szálloda wellness-rész­leg­gel is rendelkezik, melyet a vendégek kü­lön térítés ellenében vehetnek igénybe (ja­cuz­zi, szauna, gőzfürdő, masszázs)..

Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
Félpanzió (büféreggeli + 6 estére 3 fogásos vacsora). A szilveszter esti gálavacsora kötelezően fizetendő. A szilveszter esti gálavacsora és mulatság magában foglalja a következőket: welcome-kok­tél, 5 fogásos gálavacsora, bor, egy pohár pezs­gő­, az este folyamán élőzene, tánc, éj­fél­kor tűzijáték: 22.000,- Ft/fő
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!