Szilveszter Dalmáciában

6 napos szilveszteri körutazás Horvátországban

Dalmácia fő vonzereje az egyedülálló tenger, partvidék és a számos, összesen 1208 szigetből álló szigetvilág, a gyönyörű természetes és kiépített strandok nemzeti parkok, valamint a part mentén elterülő gyönyörű városok; Zadar, Šibenik, Trogir, Split, Dubrovnik. Ezért, és sok más miatt is Dalmáciát sokan az Adria igazgyöngyének nevezik.

Alapár tartalmazza

Az autó­bu­szos uta­zást, a 5 éj­sza­kai szállást félpanzióval, az út­le­mon­dá­si biz­to­sí­tást, a felsorolt progra­mo­kat (a fakultatívok kivételével) és az ide­gen­ve­ze­tő­t az indulástól az érkezésig.

Alapár nem tartalmazza

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, belépőjegyek, fakultatív programok árát.

Hossz: 
6 nap
Szállás: 
szálloda
****
Program: 

1. nap: Zágráb
Elutazás Bu­da­pest­ről reggel 6 órakor a Déli pálya­ud­var­tól. Szé­kes­fe­hér­vár­ról az autóbusz 7 órakor indul a Piac téri parko­lóból. Utazás a Siófok – Nagykanizsa – Letenye – Varasd – Zágráb – Karlovac – Zadar út­vo­na­lon Dalmá­ciába. Útközben is­mer­ke­dés Zágrábbal, Horvát­ország fővá­rosával: a kated­rális (magyar vo­nat­ko­zású emlé­kekkel), Jelasics tér, Szent Márk-templom stb.
Szállás egy szép, ten­ger­par­ti kis­vá­rosban, Biog­rad­ban (5 éj).

2. nap: Krka Nemzeti Park, Šibenik, Primošten
Kirándulás a Šibenik melletti Krka Nemzeti Parkba, mely Dalmácia egyik kihagy­ha­tatlan látni­valója. A legszebb része a Skradinski Buk vízesés­rend­szere (17 kisebb-nagyobb zuhatag), ahol a folyó feletti fa­hidakon sétálva gyö­nyör­köd­he­tünk e különös ter­mé­szeti csodában.
To­vább­uta­zás a szép fekvésű Šibenikbe. Is­mer­ke­dés a velencei uralomra emlé­kez­tető óvárossal, melynek igazi gyöngy­szeme a késő gótikus, kora rene­szánsz kated­rális. Ezután séta a han­gu­la­tos Primoštenben. A szép­sé­gével ezreket vonzó városkát egy part­közeli szigeten alapí­tották, melyet a későb­bi­ekben híddal kapcsoltak a száraz­földhöz.

3. nap: Dubrovnik
Pihenés a szál­lo­dá­ban.
Fakultatív program: Egész napos kirán­dulás Dubrovnikba (oda-vissza összesen kb. 8-9 órás buszozás nagy­részt szép tájakon keresztül). Indulás kora reggel. Az út egy 9 kilométeres szakasza Bosz­nia­-Hercegovinán vezet keresztül. 
Dubrovnik a Földközi-tenger térsé­gének mű­em­lé­kek­ben egyik leg­gaz­da­gabb városa. A hatalmas falakkal körül­vett óváros siká­torai, kö­zép­ko­ri épületei, ­temp­lomai, kolos­torai igazi csemegét jelen­tenek a kul­tu­rális köru­ta­zások kedve­lőinek. A vá­ros­né­zés csúcs­pont­ját a várfa­lakon tett körséta jelenti, melynek során az óváros, az erőd­rendszer, a tenger és a ­kör­nyező szigetek leg­kü­lön­bö­zőbb pano­rá­má­já­ban gyö­nyör­köd­he­tünk. A várfalak össz­hosszú­sága közel 2 kilométer. 
A fakultatív program ára: 9.200 Ft + belépők (ga­ran­tált indulás).

4. nap: Split, Trogir
Vá­ros­né­zés Splitben, Dalmácia főváro­sában, ahol Horvát­ország egyik leg­ér­de­ke­sebb törté­nelmi ne­ve­zetes­sé­ge talál­ható. Itt épít­tette fel Diocletianus ró­mai császár gigan­tikus méretű palo­táját. A ha­tal­mas kövekből álló, négyszög alap­rajzú épü­let­együt­tes minden oldala kb. 200 méter hosszú. Split kö­zép­ko­ri óvárosa tulaj­don­képpen a palota bel­se­jében épült, jórészt a palota köve­iből. Egészen egye­dül­álló élményt jelent az óvárosban sétálni, ahol a kö­zép­ko­ri össze­zsúfolt házak és siká­torok vi­lá­gában lépten-nyomon előbuk­kannak az egykori császári palota mo­nu­men­tá­lis marad­vá­nyai. Jel­lem­ző módon Dioc­le­tianus császár mauzó­leuma lett a VII. században Split szé­kes­egy­háza.
A követ­kező állomás Trogir, amely egykor a tatárok elől menekülő IV. Béla kirá­lyunknak is menedéket nyújtott. Ez a 10.000 lakosú kisváros valaha Splittel vetél­kedett, azóta Csipke­ró­zsika álmát alussza, az ember úgy érzi, itt megállt az idő. Séta a kis szigetre épült olaszos műem­lék­vá­rosban (paloták, temp­lo­mok, kolos­torok, város­kapuk, vá­ros­háza, erőd stb.). 
A nap zárá­saként részvétel a szil­veszteri gála­esten (üdvöz­lőital, nagyon gazdag svéd­asztalos vacsora, é­lő­zene, tánc, tűzijáték).

5. nap: Zadar
Bőséges újévi büféreggeli, majd is­mer­ke­dés Za­dar­ral (magyarul Zára), Dalmácia legé­szakibb váro­sával, melynek olaszos hangu­latú törté­nelmi belvá­rosa egy kis félszigeten talál­ható.

6. nap: Plitvicei-tavak
Utazás a Plitvicei-tavakhoz. A Plitvicei-tórendszer Eu­ró­pa egyik legszebb termé­szeti csodája – kris­tály­tisz­ta vizű tavak, vízesések, zúgók, források, erdők káp­rá­za­tos együttese. Baran­golás a nemzeti parkban, majd­ ha­za­utazás a Karlovac – Zágráb – Letenye – Nagykanizsa – Siófok – Székesfehérvár út­vo­na­lon. Érkezés Buda­pest­re az esti órákban.

Kapcsolódó cikkek

» Az egyik legszebb kisváros Dalmáciában - Trogir - Kovács Attila, 2014. január. 21
» Főszezoni akció Horvátországban: nyaralás akár 30% kedvezménnyel! - Kovács Attila, 2013. július. 29
» Ismét ideiglenes konzuli szolgálat Splitben - Etédi Alexa, 2013. június. 18
» Horvátország hangulata - Kovács Attila, 2018. április. 30
» Pasman-sziget, Horvátország - Kovács Attila, 2017. december. 12
» Zadar hangulatos városa Horvátországban - Kovács Attila, 2017. október. 12
» Horvátország márciusban - Kovács Attila, 2015. július. 06
» Novigrad esti hangulata - Kovács Attila, 2014. szeptember. 05
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Fakultatív programok

Egész napos kirándulás Dub­rov­nik­ba (oda-vissza összesen kb. 8-9 órás bu­szo­zás nagyrészt szép tájakon keresztül). Indulás kora reggel. Az út egy 9 kilométeres szakasza Bosznia-Hercegovinán vezet keresztül. Dubrovnik a Földközi-tenger térségének mű­em­lé­kek­ben egyik leg­gaz­da­gabb városa. A hatalmas falakkal körülvett óváros siká­torai, kö­zép­ko­ri épületei, temp­lomai, kolos­torai igazi csemegét jelen­tenek a kultu­rális köru­ta­zások kedve­lőinek. A vá­ros­né­zés csúcs­pontját a várfa­lakon tett körséta jelenti, melynek során az óváros, az erőd­rend­szer, a tenger és a környező szigetek leg­kü­lön­bö­zőbb pano­rá­má­já­ban gyö­nyör­köd­he­tünk. A várfalak össz­hosszú­sága közel 2 kilométer. 
A fakultatív program ára: 9.700 Ft + belépők (garantált indulás).

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Az autó­bu­szos uta­zást, a 5 éj­sza­kai szállást félpanzióval, az út­le­mon­dá­si biz­to­sí­tást, a felsorolt progra­mo­kat (a fakultatívok kivételével) és az ide­gen­ve­ze­tő­t az indulástól az érkezésig.

Alapár nem tartalmazza: 

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, belépőjegyek, fakultatív programok árát.

Kötelező költségek: 

Szilveszteri gálavacsora: 25.400.- Ft/fő

Helyszíni költségek leírása: 

További étkezések, személyes kiadások, belépők.

Az árak tájékoztató jellegűek!

Krka Nemzeti Park HRK 25,-
Split katedrális HRK 25,-
Dubrovnik séta a várfalakon HRK 150,-
Plitvicei-tavak HRK 50,-

 

Figyelem: Az itt felsorolt múzeumlátogatásokon, sétahajózásokon stb. a részvétel nem kötelező, a helyszínen mindenki maga döntheti el, hogy részt kíván-e venni az adott programon.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Légkondicionált luxusautó­busszal.

Szállás: 

5 éjszaka egy 4 csillagos tengerparti szállodában Biograd na Moru település központjában; kétágyas, pótágyazható, fűthető, fürdőszobás szobákban (tv, telefon, minibár, hajszárító).

Egyágyas elhelyezés felár ellenében igényelhető.

Étkezés: 
A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz. Szil­vesz­teri gála­va­csora felára: 25.400 Ft/fő (kö­te­lezően fi­ze­ten­dő) Az ár tartalmazza a következőket: üdvözlőital, bőséges büféasztal előételekkel, főételekkel, salátabüfével és desszertekkel, éjfélkor 1 pohár pezsgő, éjfél után gulyás, élőzene, tűzijáték.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!