Szilveszter az Aggteleki-karsztvidéken és Szlovákiában

Szilveszter az Aggteleki-karsztvidéken és Szlovákiában

4 napos szilveszteri mulatság

Az év utolsó napjait az Aggteleki Nemzeti Parkban és Szlovákiában töltjük. Gyalogtúra, barlangtúra, sok játék és egy fergeteges Szilveszteri-Újévi mulatság vár rád, ha velünk tartasz!

Már csak 4 ágyas szobáink vannak!

Alapár tartalmazza

az utazást autóbusszal, a félpanziós ellátást, a programok költségét, a szilveszteri vacsorát, a szervezés költségét, a túravezetést, valamint az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza

a szállásokat (igény szerint választható), a barlangok belépőjét, a barlangfürdő belépőjét, az italfogyasztást, a személyes költségeket, valamint az utasbiztosítást.

Hossz: 
4 nap
Szállás: 
apartman
Létszám: 
50-60 fő

Nehézség:

Közepes nehézségű gyalogtúrákra kell számítani. A távok nem hosszúak és igen sok szintemelkedésre sem kell számítanunk. A téli időjárás jelentősen befolyásolhatja a gyalogtúrák kivitelezését. Az iroda fenntartja a jogot, hogy nem megfelelő időjárási körülmények, vagy nehezen járható ösvények esetén a programon változtasson!  

Program: » Részletes program

1. nap: Budapest, Szádelői-völgy, Aggtelek
Szilveszteri utazásunk első gyalogtúráján felkeressük Szlovákia "Grand Canyon"-ját. Az estét a Baradla-barlang bejáratánál fekvő szállásokok töltjük.

2. nap: Aggtelek, Szlovák Paradicsom: Dedinky, Zejmár-szakadék, Aggtelek
Egy káprázatos téli túrát teszünk a Szlovák Paradicsomban, majd Aggteleki bázisunkon játékokkal múlatjuk az időt.
 
3. nap: Aggtelek: barlangtúra vagy felszíni túra, Szilveszteri mulatság
Egy könnyebb és egy nehezebb föld alatti túrát szervezünk, ahol a vidék rejtett kincseit látogatjuk meg. Késő délután kezdetét veszi a Szilveszteri vigadalom!
 
4. nap: Aggtelek, Miskolctapolca: Barlangfürdő, Budapest
Az Új esztendő nehéz napjaira a híres Barlangfürdőben trenírozunk.
 
További információ

Czinke István
Tapasztalt világjáró, megszámlálhatatlan túra fűződik a nevéhez. Otthon van Toszkánában vagy Franciaországban ugyanúgy, ahogy Peru és a Himalája ösvényeit is jól ismeri.
Matyuga Péter
Kedvenc barlangászunk, született világjáró. Minden extrém körülményt vidám elszántsággal gyűr le. Nemcsak a mélyben, de a magaslatokon is otthon van.
Kovács Attila
Az utazom.com tartalom felelőseként tudósítok arról, miért érdemes velünk felfedezni a hazai tájakat, messzi vidékeket. A válasz egyszerű: utazom.com - az igazi kaland innen indul!

Kapcsolódó cikkek

» Szilveszteri kirándulás Szlovákiában - Czinke István, 2014. január. 03
» Visszatérés a Gyömbérre és a Chopokra - Nagy Árpád, 2013. november. 25
» Tavaszi túra a Tátrában - Kovács Attila, 2013. május. 26
» Magas-Tátra - túra a Hosszú tavi menedékházhoz - Kovács Attila, 2013. március. 25
» Hótalp, gőzgombóc, Gyömbér - Hegedüs Anett, 2013. február. 04
» Túra a Gyömbérre - Kovács Attila, 2013. január. 29
» Túra a Zöld-tónál (Magas-Tátra) - Négyesi Miklós, 2013. január. 04
» A Szulyó-völgy sziklái - Kovács Attila, 2012. november. 05
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Részletes program

1. nap: Budapest, Szádelői-völgy, Aggtelek

Találkozó reggel 6.00-kor a Hősök-terén a Műjégpálya és a Műcsarnok közötti területen (Olof Pálme sétány 5, az utca eleje). Indulás 6.20-kor. Néhány órás utazással érkezünk meg a Szlovákiában fekvő völgy bejáratánál lévő parkolóba és rövid készülődés után elindulunk. A turistaút függőleges sziklafalak és a köztük áttörő patak mellett vezet el. A völgy maga 2200 méter hosszú és 300 méter mély, a legkeskenyebb részén 10 méter széles, a közepén kis turistaház üzemel, ahol lehetőségünk nyílik szusszanni.

A pihenő után a patakon átkelve fölfelé, felmászunk a fennsíkra. Itt lesz az egyetlen jelentősebb szintemelkedés és elérjük túránk legmagasabb pontját is, azt a kilátópontot, ahonnan az egész Szádelői-völgyet beláthatjuk. A kilátás a völgyre és távolabb, dél felé Magyarországra, szavakkal le nem írható látvány. Ezen a ponton megpihenünk és elfogyasztjuk a magunkkal hozott szendvicseket, csokikat. Az ösvény a völgy keleti oldalán vezet tovább, sokszor a meredek sziklafalaktól alig pár méterre. A fennsíkon tipikus karsztos réteken és ligeteken hullámvasutazunk, ami olyan vadregényes, hogy azt gondolnánk itt forgatták Az ezüst tó kincsét és az összes Winnetou-s és Old Shatterhand-es történetet.
Utunk végül meredeken ereszkedik Szádelő falujába, ahol már vár bennünket a fűtött buszunk. 
Táv: kb. 11 km
Szintkülönbség  fel-le: 450 méter
 
 
Rövid utazással érkezünk meg határ magyar oldalán fekvő, Aggtelekre. Elfoglaljuk szállásunk a Baradla-barlang bejáratánál fekvő turista szállóban és rönkházakban, majd elfogyasztjuk jól megérdemelt vacsoránkat. Este egy izgalmas csapatjáték veszi kezdetét, amely végigkíséri az itt töltött napok történéseit, s a 2013-as évben ér véget!
Szállás: turistaház/faház - választásod szerint
Ellátás: vacsora
 
 
2. nap: Aggtelek, Szlovák Paradicsom: Dedinky, Zejmár-szakadék, Aggtelek
A reggelit követően Imrikfalvára, szlovák nevén, Dedinkybe utazunk. Itt egy szép téli gyalogtúrára indulunk Zejmár-szakadékba és a Geravy fennsíkra. 
 
Dedinkyből a libegő mellett jobbra indulunk el a a piros jelzésen. Folyamatosan emelkedik ösvényünk, kb. 25 perc alatt érjük el a Zejmár-szakadék bejáratát. Kezdetben enyhén emelkedik a turistaút, majd meredekebb kaptató vár ránk. A fagyos patakmederben haladunk, elérjük a vízeséseket, ahol doronglétrás, sziklatálcás, vaslétrás szakasz következik. A kanyon szépsége mindenkit kárpótol a fáradtságért! A létrákon túl elérjük patak forrását, a Zejmár-kutat és kikapaszkodunk a szakadékból. Egy fenyvesen át a Geravy-fennsíkra érkezünk. Itt megpihenünk, majd kezdettben a piros, sárga, majd a zöld jelzésen túrázunk vissza a túránk kiindulópontjára. A tóparton álló szálloda éttermében megebédelhetünk, majd visszautazunk Aggtelekre. 
Táv: kb. 14 km, Szintkülönbség fel-le: 750 méter 
 
 
A kora esti órákban újra játékos programot szervezünk vacsoráig.
Szállás: turistaház/faház - választásod szerint. Ellátás: reggeli, vacsora
 
 
3. nap: Aggtelek, Barlangtúra vagy felszíni túra
Elérkezett  az év utolsó napja, amit igen tartalmasan igyekszünk megünnepelni.  A reggelit követően több program közül választhatnak a résztvevők:
 
1. Esztramos-hegy föld alatti csodái: Különös hely az Esztramos-hegy. Már a neve is titokzatos. Kis kiterjedése ellenére természeti értékek valóságos tárháza még ma is, annak ellenére, hogy folyamatos bányászati tevékenység koptatta, pusztította természeti képződményeit. A bányászat viszont nemcsak eltüntetett, hanem fel is tárt rengeteg információt, így a messze földön híres barlangokat és az egyedülálló kalcitkristályokat. A csonka tetőről a bányafalakon, a felszínen tanulmányozhatjuk a cseppkőlefolyásokat.  A túra keretén belül látogatást teszünk az egykori vasércbánya vágataiban, illetve a kőbánya udvaraiban. A bányavágatok során különleges kalcitkristályokkal és borsókő különlegességekkel díszített barlangokat érintünk. A túra időtartama kb. 4 óra, szintkülönbség 200 méter, hőmérséklet a barlangokban és a bányavágatokban + 8 fok.
 
2. Béke - barlang rejtelmei: Egy ritkán, csak külön engedéllyel látogatható barlangba teszünk kirándulást.
Szállásunkról busszal utazunk egy parkolóba, majd innen 1.5 km séta vár ránk a barlang bejáratáig, amely Aggtelektől kb.3km-re fekszik. Itt átöltözünk, majd 233 lépcsőfokon keresztül ereszkedünk le a barlangba. Az aktív vizes barlangban az év minden időszakában található több-kevesebb víz, túránk során rengeteg  cseppkőformát láthatunk.
 A túra hossza 4.4 km, kb.4 óra. A barlangi túra után a bejáratnál átvesszük meleg , tiszta ruháinkat, visszasétálunk a buszunkhoz és a szállásunkra utazunk.
 
 
 
3. Felszíni túra: Aki nem szeretne részt venni a barlangtúrákon, egy rövid felszíni  túrán vehet részt a karsztvidéken.
 
Este egy fantasztikus szilveszteri mulatság veszi kezdetét! A túrákról hazatérő vándorokat, üstben készített forralt bor és kemencében készített ízletes rétes várja. Míg a konyhában készülnek az ünnepi finomságok, addig folytatódik a kalandos csapatjáték! Az éhes Csapatot ünnepi menü várja!
Az étterem mellett lévő bárban az italok széles választéka csillapítja a résztvevők szomjúságát.
Lesz tombola, DJ Anonim által prezentált zenei kívánságműsor, mulatság és tánc kifulladásig. 
 
 
4. nap: Aggtelek, Miskolctapolca: Barlangfürdő, Budapest
Az Új esztendő első napján későn ébredünk. Ebédidőbe torkolló reggeli vár ránk, majd buszra szállunk és Miskolctapolcára utazunk, hogy a híres Barlangfürdőben pihenjük ki az elmúlt napok izgalmait. 2 -3 órás lubickolás után utazunk Budapestre. Érkezés az esti órálban.
 
 
 
Ellátás: reggeli
 
 
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

az utazást autóbusszal, a félpanziós ellátást, a programok költségét, a szilveszteri vacsorát, a szervezés költségét, a túravezetést, valamint az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza: 

a szállásokat (igény szerint választható), a barlangok belépőjét, a barlangfürdő belépőjét, az italfogyasztást, a személyes költségeket, valamint az utasbiztosítást.

Kötelező költségek: 

Szállásköltség. 

Helyszíni költségek leírása: 

Belépőjegyek a barlangokba: 2250 Ft/fő
Barlangfürdő belépője: 1750 Ft/fő

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
8 - 12.000 HUF
Várható költőpénz szükséglet: 
10.000-20.000 Ft/fő
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

 
Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló

A gyalogúrák során: bejáratott, kényelmes, meleg lábbeli (trekkingcipő vagy bakancs). Meleg téli ruhanemű, amely havas hideg időjárásban is megállja a helyét. Egy kishátizsák, amibe a  enni- és innivalót tesszük.

A barlangtúrák során: Azoknak, akik a könnyebb barlangtúrát  választják, nem szükséges barlangi váltóruhát hozniuk. A gyalogtóra során használt felszerelés megfelelő.
A Béke-barlangtúra résztvevői, mindenképpen hozzanak magukkal váltóruhát. Olyan ruhaneműt érdemes hozni, amit nem sajnál az ember, nem baj, ha koszos-sáros lesz. (kezeslábas ruha a legalkalmasabb). A lábbeli lehet gumicsizma, vagy bakancs, de számítani kell rá, hogy vízes lesz a túra során, mert egy aktív vizes barlangban túrázunk majd! Váltócipő szükséges.

Bármely barlangtúrán veszel részt, kérünk hozz magaddal elemlámpát, mert a nemzeti park csak korlátozott számban tud világító eszközt biztosítani!
A barlangok állandó hőmérséklete 11 C.

Szilveszteri mulatság: Utcai viselet.

Barlangfürdő: Ne feledd otthon a fürdőruhád, papucsod, törölköződ!

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Busszal utazunk a szilveszteri mulatság helyszínére. A gyalogtúrák helyszineit is busszal közelítjük meg, s a kirándulás végén busszal utazunk vissza Budapestre.

Szállás: 

Az éjszakákat a Baradla-barlangrendszer aggteleki bejáratánál fekvő új építésű komfortos rönkházakban és turista szálláson töltjük.

 

Rönkházak (5 db - 35 fő részére): 7 fő kényelmes elhelyezésére alkalmas. A földszinten egy 3  ágyas szoba, nappali, fürdőszoba; az emeleten 2 db kétágyas szoba és fürdőszoba található.
Árak: 3 ágyas : 11.000 Ft/fő/3 éj;  2 ágyas: 12.000 Ft/fő/3 éj (Sajnos már nincs több szabad szobánk)

 

 

Turistaház (27 fő részére): A barlang bejárata mellett fekszik, a közelmultban újították fel. Szobái 4 ágyasak (nem emeletes ágyak), az igényesen kialakított vizesblokkok, a folyosón találhatók. 

Árak: 8.000 Ft/Fő/3éj
 

 

 

 

 

A szállásigényedet jelentkezéskor jelezd irodánk felé!

Étkezés: 
Az utazás alatt félpanziós ellátás biztosított. A szilveszteri mulatság és az étkezések a Baradla-barlang aggteleki bejárata mellett fekvő étteremben lesznek. A menüsort a képgalériában találod. Gyalogtúráink során érintünk hegyi menedékházakat, ahol az ebédeket lehet megoldani.
Időjárás: 
Szép téli időjárásra kell számítani.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Szlovákiába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére. Az utazás ára csak az útlemondási biztosítást tartalmazza!
Korhatár: 
8 éves kortól ajánlott a túra.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!