Szilveszter a Magas-Tátrában

Töltsük együtt az óév utolsó és az újév első napjait a világ legkisebb magashegységében

Évzáró kirándulásra hívjuk a Magas-Tátra kedvelőit, és azokat is, akik csak most szeretnének közelebbről is megismerkedni a világ legkisebb terjedelmű magashegységével. Napfényben fürdőző havas csúcsok, befagyott tátrai tavak és vízesések, friss hegyi levegő, hangulatos menedékházak, ízletes ételek és italok. Felejthetetlen élmények várnak rád, ha velünk tartasz.

GARANTÁLT INDULÁS!

Miért minket válassz?

- szállodás elhelyezés,
- félpanzió (svédasztalos reggeli, 2 fogásos vacsora)
- szilveszteri vacsora, program,
- szép téli túrák.

Alapár tartalmazza

az utazást, a szállást, félpanziós ellátást, szilveszteri vacsorát és programot, a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza

az egyéb étkezést, az esetleges belépőket és felvonódíjakat, valamint az utas és az útlemondási biztosítást.

Hossz: 
4 nap
Szállás: 
szálloda
Létszám: 
35-45 fő
Nagy Árpád
Rendszeresen túrázom a Magas-, a Liptói-, a Bélai-, a Lengyel- és az Alacsony-Tátrában, a Szlovák Paradicsomban, a Kis- és Nagy-Fátrában, Szlovákia és Dél-Lengyelország legszebb...
Fekete Erik
Imádok új helyeket és kultúrákat megismerni és még nagyobb örömmel tölt el, ha erre másokat is motiválni tudok.

Kapcsolódó cikkek

» Szilveszteri kirándulás Szlovákiában - Czinke István, 2014. január. 03
» Visszatérés a Gyömbérre és a Chopokra - Nagy Árpád, 2013. november. 25
» Tavaszi túra a Tátrában - Kovács Attila, 2013. május. 26
» Magas-Tátra - túra a Hosszú tavi menedékházhoz - Kovács Attila, 2013. március. 25
» Hótalp, gőzgombóc, Gyömbér - Hegedüs Anett, 2013. február. 04
» Túra a Gyömbérre - Kovács Attila, 2013. január. 29
» Túra a Zöld-tónál (Magas-Tátra) - Négyesi Miklós, 2013. január. 04
» A Szulyó-völgy sziklái - Kovács Attila, 2012. november. 05
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:
» Kócs-havas, Nagy-Kócs - 1 nap (új)
» A Tengerszem csúcs meghódítása (2499 méter) - 1 nap
» Magas-Tátra, Téry menedékház - 1 nap
» Gerinctúrák a Lengyel-Tátrában - 4 nap - (2 nap szabadság)
» Alacsony-Tátra: Csúcstúra a Király-hegyre (1946 méter) - 1 napos túra
Részletes program
1. nap – Budapest – Csorbató. Túra az Elülső-Szoliszkó csúcsára, majd utazás a szállásra.

December 29-én, kora reggel (5.00-kor) találkozunk Budapesten a Hősök-terén az Időkeréknél, indulás 5.15-kor. Besztercebányán és Rózsahegyen át érkezünk meg Csorbatóra (1345 m). A Magas-Tátra legmagasabban fekvő településéről ülőszékes felvonóval jutunk fel a Szoliszkó menedékházhoz (1830 m), majd a havas-sziklás terepen szerpentinező nem túl hosszú, de kissé meredek hegyoldalon elindulunk az Elülső-Szoliszkó (2117 m) csúcsa felé. A csúcsra vezető út nehézségéért bőséges kárpótlást nyújt az út során és a csúcson elénk táruló panoráma, aki szeretné átélni egy rövid téli csúcstúra élményét, az keresve sem tud ennél jobbat választani. A csúcsról a felfelé megtett úton jutunk vissza a menedékházhoz, ahol tartunk egy rövid pihenőt, majd gyalog vagy a felvonóval visszamegyünk a Csorbai-tóhoz. Részben körüljárjuk a Tátra egyik legszebb tavaként számon tartott Csorbai-tavat, majd rövid szabad program után elindulunk a Poprádon található szállásunkra.

Szoliszkó menedékház – Elülső-Szoliszkó csúcs oda-vissza 2 km, szintkülönbség 295 méter fel és le.

Szoliszkó menedékház – Csorbai-tó 3,6 km, szintkülönbség 470 méter lefelé.

2. nap – Évadzáró túra a Zöld-tavi menedékházhoz.

December 30-án, reggeli után a Tátrai Nemzeti Parkban található Fehér-víz (Biela voda) parkolóba indulunk, amely Tátralomnic szomszédságában található. Buszunkat hátrahagyva gyalog indulunk a Zöld-tavi-völgy felé, kezdetben fenyvesben, majd törpefenyők között kígyózik ösvényünk. Kb. három óra gyaloglás után érkezünk meg a káprázatos hegyi környezetben fekvő Zöld-tavi menedékházhoz, ahol megpihenünk és megebédelünk. Körülöttünk ég felé törő tátrai csúcsok pompáznak, a menedékházzal szemközt emelkedik a Weber-csúcs, amely a Magas-Tátra legmagasabb függőleges sziklafala (900 méter), a befagyott Zöld-tóból szinte kinőni látszik a legendákkal övezett Karbunkulus-torony, keletre pedig a Zerge-csúcs uralja a látóhatárt. A csodálatos magashegyi környezetben energiával feltöltődve a felfelé megtett úton jutunk vissza túránk kiindulópontjára, az ott várakozó autóbuszunkhoz, majd visszaindulunk szállásunkra.

Táv: oda-vissza 15 km, szintkülönbség: kb. 630 méter fel és le, menetidő 6-7 óra.

3. nap – Kirándulás a Lomnici-nyeregbe, majd szilveszteri fürdőzés Poprádon.

Szilveszter napján reggeli után autóbuszunkkal felmegyünk Tátralomnicra, ahonnan kabinos felvonóval jutunk el a Kő-pataki-tóhoz (1751). A délelőtt nagy részét a valódi magashegyi környezetben fekvő kicsiny tó partján töltjük a tó körüli sétával és napfürdőzéssel, vagy fakultatív módon a Lomnici-nyeregbe (2172 m) történő felvonózással. A nyeregből indulva rövid (~ 600 m) sétát a teszünk a nyeregből a Nagy-Lomnici-toronyig vezető rendkívül látványos, sziklás gerincúton, melyről szép kilátás nyílik a Magas-Tátra csúcsaira és a lábunk alatt elterülő völgyekre. A déli órákban visszaindulunk a szállásunkra, majd a vállalkozó kedvűekkel elsétálunk a poprádi élményfürdőbe, ahol a kellemesen meleg termálvízben áztatjuk az egész éves túrák során elfáradt izmainkat, csontjainkat. A néhány órás fürdőzés után estig szabad program következik, majd szilveszter este közös óévbúcsúztató a szálloda különtermében.

4. nap – Tátraszéplak – Felkai-tó, Sziléziai-ház. Délután hazaindulás Budapestre.

Újév napján, a várhatóan késői ébredés után Tátraszéplakra (1010 m) indulunk, ahonnan egy rövid 2 órás gyalogtúrával felmegyünk a Felkai-tó partján található Sziléziai-ház nevű hegyi szállóhoz. A szállóban fakultatív módon lehetőség lesz ebédelni, de aki inkább a szabadban szeretné eltölteni ezt a kis időt, azokkal rövid sétát teszünk a tó partján a túlsó oldalon található Felkai-vízeséshez. A tótól a felfelé megtett úton jutunk vissza Tátraszéplakra, ahonnan a délutáni órákban indulunk vissza Budapestre, ahová várhatóan este 21:00 – 22:00 óra körül.

Táv: oda-vissza 10 km, szintkülönbség 670 méter fel és le, menetidő 4-5 óra.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

az utazást, a szállást, félpanziós ellátást, szilveszteri vacsorát és programot, a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

az egyéb étkezést, az esetleges belépőket és felvonódíjakat, valamint az utas és az útlemondási biztosítást.

Helyszíni költségek leírása: 

1. nap:  Felvonó a Szoliszkó menedékházhoz oda-vissza (felnőtt 13 €, csak fel 11 €, nyugdíjas 11 €, csak fel 9 €).
2. nap:  Nincs költség.
3. nap:  Felvonó a Kő-pataki-tóhoz oda-vissza (felnőtt 19 €, nyugdíjas 16 €, gyerek 14 €)
            Felvonó a Lomnici-nyeregbe oda-vissza (9 €)
            3 órás belépő a poprádi AquaCity-be (Felnőtt 19 €, diák, nyugdíjas 16 €, gyerek 1 €).
4. nap: Nincs költség

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló
Kis hátizsák a napi túrákhoz.
Túracipő: A bőrbakancs a megfelelő; a textil-betétes, bakancs nem túl jó mert ezek beázás nélkül nem bírják hosszabb távon a hóban túrázást. Fontos, hogy a bakancsban jó minőségű, vastag túrazoknit viselj, melyből jó ha több párat is hozol magaddal.
Lábszárvédő: ez a téli ruházat része, hiszen a lábszárvédő akadályozza meg, hogy a hó a bakancsba kerüljön.
Meleg ruházat: rétegesen kell öltözködnünk és melegen. Fontos hogy ha melegszik az idő megfelelő rétegeket tudjunk levenni magunkról, a hőmérséklettől függően.
Vízhatlan ruházat: Vízhatlan és szélálló nadrág és kabát ajánlott!!.
Kesztyű: A legjobb a síkesztyű, a hóban nem ázik át. Mindenképpen hozz cserekesztyűt is!
Sapka: kétféle sapkát hozz, egy vékonyat és egy vastagot az időjárásnak megfelelően. Ha a meleg ruházatod nem olyan magas a nyaknál, hogy adott esetben fel tudd húzni az orrodig, akkor hozz sálat is! A sapka és a sál kombinációját helyettesítheti az ún. símaszk is.
Szemüveg: nagyon fontos a napszemüveg és szeles időben a síszemüveg. Egyéb túrafelszerelések: Szükségünk lehet fényvédő krémre, kézi vagy fejlámpára. Sí vagy túrabotot hozz magaddal ha tudsz.
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik, amit jelentkezéskor jelezni kell. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek.

Szállás: 

Elhelyezés Poprádon, kényelmes szálloda két- és három ágyas, zuhanyozós szobáiban.

Egyágyas elhelyezés felár ellenében igényelhető.10.000 Ft/3 éjszaka

Étkezés: 
A részvételi díj bőséges félpanziós ellátást tartalmaz. (svédasztalos reggeli, 2 fogásos vacsora) Szilveszter este ünnepi vacsorával. További napközbeni étkezések a programok közben, menedékházakban lehetségesek.
Időjárás: 
Magashegységben túrázunk, ezért az itthon megszokottól hűvösebb napokra kell számítani. Előfordulhat az itthon megszokottól hűvösebb, csapadékosabb időjárás is, amelyre megfelelő ruházattal fel kell készülnünk. Fontos a réteges öltözködés, téli túráról lévén szó elengedhetetlen a meleg ruházat, a megfelelő, téli túrákra alkalmas,vízhatlan túrabakancs (edzőcipő nem megfelelő!). A hátizsákban mindenképpen legyen kesztyű, sapka és fejlámpa, és lehetőleg túrabot.
Csomagolás: 
A túrák során a kisebb, kb. 30 literes hátizsákod lesz nálad, amibe a személyes irataidat, a pénztárcát, esőkabátot, tartalék meleg ruhát, élelmet, ivóvizet tudsz pakolni. Javasoljuk, hogy nagyobb táskába pakold a holmid többi részét ami a szálláson marad.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Szlovákiába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő balesetbiztosítás megkötése kötelező, mivel ennek hiánya esetén Szlovákiában az esetleges hegyi mentés költségeit az érintettnek kell megtéríteni. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítási kötvény hiányában jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban lehetőség van kedvezményes biztosítás megkötésére. Az utazás ára tartalmazza az útlemondási biztosítást.
Korhatár: 
12 éves kortól
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.8
30 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
4.8
Szállás értékelése
4.3
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
4.8
Budapest, XVI. kerület
5.0
Kitűnő túravezetés, príma sofőr, remek csoport, szuper időjárás.
Pécs
4.8
Nagyon szép 4 nap volt. Köszönjük!
Budapest, XV. kerület
5.0
Nagyon jól szervezett túra volt,Gyönyörű idő és profi túravezetés, Minden zökkenőmentes volt, A szállás megfelelő. Tiszta, rendes., a vacsora is mindig finom volt.
A túravezetők igazán a csoport érdekeit nézték, rugalmasan kezelték az igényeinket. Igazi kikapcsolódás és aktív pihenés volt. Remélem jövőre is lesz szilveszteri túra.A sofőr is jó volt.Erikre is számíthattunk, Árpi pedig a szokásos nagyszerű formáját hozta.
Köszönet nekik és az irodának is,hogy végül nem maradt el ez az út!Nagy bánatunk lett volna.

JÖVŐRE IS KÉRÜNK ILYEN UTAT!

KA és MS
Budapest, XIX. kerület
4.8
Csodás időben pompás túravezetés!
Dunakeszi
5.0
Ezen az úton minden tökéletes volt, úgy a szállás, mint az ízletes szilveszteri vacsora és a jól szervezett színes program.
Ám ami mindent felülmúlt, az a varázslatos hófödte táj a csillogó napfényben. Olyan mesevilágba csöppentünk, aminek létezését elképzelni sem lehet, s nincsenek szavak a leírására. A frissen hullott érintetlen hó ahogyan ropogott a lábunk alatt, a napfény gyémántcseppenként csillogott a havon, s mi szólni sem tudtunk a varázslattól, amivel a természet megajándékozott minket. Ebben a földönkívüli szépségben tett rövid túráink felejthetetlenné tették életem legszebb szilveszterét.

Árpi, mint mindig, figyelmes volt mindenkivel, s hatalmas tudásával, Tátra és ember szeretetével megoldotta a lehetetlent, a rohanni vágyó gyakorlott turista igényét összeegyeztette a még soha nem túrázó, sétálni vágyó városi ember igényével.
Külön köszönet Neki ezért a felejthetetlen szilveszterért.

Márti
Eger
4.8
Napsütés, havas Tátra, jó társaság, vidámság, kell ennél több? :-)
Göd
5.0
Fantasztikus volt minden. Ritkán tapasztalni ilyen kiváló szervezést, felkészült túravezetőket, tapasztalt sofőrt, remek szállást és ellátást. Köszönjük!
Budapest, XVIII. kerület
4.4
Nagyon jól éreztük magunkat a túrákon, szép helyeken jártuk, biztos visszatérünk a Magas-Tátrába. A túravezetőknek külön köszönet a rugalmasságért, a sok információért :)
Budapest
4.6
Szuper út volt, klassz túrák voltak, Árpi tudása lenyűgöző!
Budapest, III. kerület
4.8
Nagyon jól éreztük magunkat, remek szervezés, kiváló túravezetők, csak ajánlani tudom mindenkinek!
Budapest, III. kerület
4.8
A turavezetes szuper, az ut pedig nagyon jo hangulatu volt az elsotol az utolso programig. Koszonjuk Arpinak es Eriknek, hogy idegenvezetesevel es torteneteivel kozelebb hozott minket a Magas-Tatrahoz. Nagyon jo kis csapat alakult ki. Tiszta szivbol ajanlom mindenkinek. Mi visszaterunk meg!
Budapest, XI. kerület
4.6
Nagyon jól éreztük magunkat és köszönjük a túravezetőknek.
Székesfehérvár
5.0
Minden tetszett. Nagyon jól éreztük magunkat.
http://zaunn1979.blogspot.hu/2016/01/szilveszteri-turazas-magas-tatraban.html
Budapest, IX. kerület
5.0
Nagyon jól éreztük magunkat. Látványos túrák, szuper túravezetők, csodaszép időjárás, profi szervezés. Ismét jó döntés volt Veletek utazni, köszönjük az élményt!!!
Miske
4.6
Kellemes időtöltés volt. Szerencsénk volt az időjárással. Tiszta napsütés nagyon fontos a hegyekben.
Budapest, IX. kerület
5.0
Minden rendben volt, korrekt, lelkiismeretes, nagy tapasztalattal bíró túravezetők, kellemes, ideálisan megszervezett kikapcsolódás szilveszterre.
Érd
4.8
Nagy Árpi fantasztikus
Budapest, VII. kerület
4.8
Mind a két túravezetőnk kiváló volt! Nagyon sok ismeretet kaptunk a Tátráról és a túrázás fortélyairól(felszerelés, lavina...). Köszönet, a túravezetők gyors intézkedéseiért is. Mi nagyon jól éreztük magunkat. A szállásunk gyönyörű helyen volt, Poprádon már többször voltunk, de ezt a részt nem ismertük.
Budapest, X. kerület
4.8
Nagyon jól éreztem magam, köszönhetően a túratársaknak, a túravezetőknek, az időjárásnak. Árpi ismeretei lehengerlőek, Péter információi gyakorlatiasak, mIndkettőjükkel szívesen túrázom bármikor. Tetszett, hogy az időjárás változás miatt újraterveztek, és az is, ahogy megoldották a vacsora problémát.
Az iroda hozzáállását is köszönöm.
Jól végződött a régi és jól kezdődött az új év!
Budapest, III. kerület
4.0
Tisztelt Iroda!

Évente kb. 10-15 alkalommal utazom különféle túrákra. Eddig ilyen gondos és felkészült, utasokért lévő túravezetőkkel nem találkoztam.
Mindkét túravezetőn látszott, hogy nem csak "lezavarták" a programot, hanem igyekeztek gondoskodni, hogy jól érezzük magunkat, tudásukkal igyekeztek hozzátenni a programhoz. A túrák során összetartották a csapatot, ha kellett segítettek a veszélyes útszakaszon.
Péter a sportruházatok útvesztőiben igyekezett minket elkalauzolni, Árpád pedig páratlan Tátra ismeretét és szeretetét adta át nekünk.
Köszönet érte.

Köszönettell: Boróczky Éva
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!