Sziklás-hegység Yellowstone és Chicago

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

FLEXI PLUS OPCIÓ – EXTRA RUGALMASSÁG
Tudjuk, hogy nehéz előre tervezni, és manapság különösen fontos az extra rugalmasság. Ezért fejlesztettük ki a Flexi Plus opciónkat, amit, ha megrendel, foglalása lemondása vagy módosítása jóval könnyebbé válhat. A kizárólag foglaláskor megrendelhető Flexi Plus opció tartalma:

 • Az út indulása előtti 30. napig, a névre szóló jegyeken kívüli szolgáltatásoknál külön bánatpénz megfizetése nélkül elállhat az utazási szerződéstől, és az opció, valamint a megkötött útlemondási biztosítás díján felüli teljes befizetését visszakapja, ha bármi közbejönne az út előtt egy hónappal. Nem szükséges hozzá indoklás, nem kérünk orvosi igazolást.
 • Buszos utazásoknál ingyenes átjelentkezési lehetőséget biztosítunk az indulás előtti 30. napig, vagyis egy későbbi vagy más típusú utazásra is átfoglalhat.
 • Buszos utazásoknál ingyenes névmódosítási lehetőséget biztosítunk indulás előtti 72. óráig. A névmódosítást eddig kell írásban jelezni a Proko Travel központi elérhetőségén.
 • Mivel egyes szolgáltatók, mint például a légitársaságok sajnos nem olyan rugalmasak, mint mi, így a megvásárolt repülőjegyekre, névre szóló belépőkre nem tudjuk kiterjeszteni a szolgáltatást, ezeknél az elemeknél a módosítás, lemondás a normál lemondás feltételei szerint működnek.

Egy repülős utazásnál tehát a repülőjegy lemondási díja továbbra is fizetendő tételként merül fel az utazó számára. Az extra rugalmasságot kínáló Flexi Plus opció nem minősül biztosításnak, továbbá díja nem tartozik az útlemondási biztosítás által fedezett szolgáltatások közé, így lemondás esetén a biztosító nem téríti ennek díját. A teljes leírást és a feltételeket az ÁSZF-ünkben olvashatja.

Részvételi díj tartalmazza

 • A teljes alapprogramot
 • Szállást 3 csillagos szállodákban + 1 éj repülőn
 • Reggelis ellátást
 • Magyar nyelvű idegenvezetést Budapesttől Budapestig
 • A repülőjegy alapárát
 • Egy max. 20 kg-os feladható poggyászt
 • Egy kézipoggyászt
 • Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára (ha igényét foglaláskor jelzi, szabad kapacitás függvénye)
 • Fix ülőhelyet az autóbuszon, amely foglalás előtt kiválasztható telefonon, ennek hiányában automatikusan kerül kiosztásra a szabad helyek függvényében
 • Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Részvételi díj nem tartalmazza

 • Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást
 • fakultatív programokat.
 • egyéb személyes kiadásokat

Az útlevél érvényességének legalább egy hónappal meg kell haladnia az USA-ból való kilépés időpontját. Az utazáshoz ESTA (utazási engedélyt jóváhagyó elektronikus rendszer) engedéllyel kell rendelkezni, melyet az utazás megkezdése előtt interneten lehet megkérni. Figyelemmel az amerikai hatóságok döntésére, azon ESTA kérelmezők esetében, akik Magyarország államhatárain kívül születtek, az ESTA-rendszer a születési hely alapján automatikusan vízumkérelem benyújtására hívja fel az elektronikus beutazási engedélyt igénylő magyar állampolgárokat.  Amennyiben nem jogosult ESTA engedélyre, a vízumigénylés egyénileg történik és hosszabb időt is igénybe vehet. Kérjük ennek figyelembevételét a foglalás leadásakor. Bővebb tájékoztatást a www.hungarian.hungary.usembassy.gov/ weboldalon kaphat.

Hossz: 
12 nap

Szállás

3 csillagos szállodákban + 1 éj repülőn

Program: 

1. NAP: BUDAPEST – SALT LAKE CITY
Reggeli indulás. Európai átszállással repülés a „Mormonok fővárosába”, Salt Lake Citybe. Leszállást követően egy rövid városnézésre megyünk, amely során a legfőbb látnivalókat tekintjük meg: Temple tér, State Capitol fenséges épülete, Salt Lake templom, Mormon katedrális. Este szállás.

2. NAP: SALT LAKE CITY – GRAND TETON NEMZETI PARK
Mai napon a Grand Teton Nemzeti Park területére utazunk. A geológusok ezt a vidéket a Sziklás-hegység legfiatalabb része­ként szokták említeni. A nemzeti park egy törésvonal men­tén fekszik, különleges sziklaformáit földrengések alakították ki évmilliók során. Festői tájképét a környező hegyek, gleccse­rek, folyók és tavak egyedülállóan változatos ökoszisztémája alkotja, amely otthont ad számos vadon élő állatnak, köztük medvéknek, bölényeknek és szarvasoknak. A látvány lenyűgöző. Programunk végén a Sziklás-hegység „koronagyémántjának” is nevezett Jackson Hole-ba utazunk, mely Wyoming állam gyö­nyörű völgye és az Amerikai Egyesült Államok egyik legfestőibb területe. Szállás Jacksonban.

3. NAP: GRAND TETON ÉS – YELLOWSTONE NEMZETI PARK
Reggeli után a Yellowstone Nemzeti Park felé indulunk. Ez a terület a világ első nemzeti parkja és a Föld legnagyobb érintet­len öko rendszereinek egyike, mely egy hatalmas szupervulkán kráterében jött létre. Sétálunk a Yellowstone-tó mellett, mely kétezer méteres magasság felett Észak-Amerika legnagyobb édesvízű tava. Ezután megtekintjük a világ legismertebb és leg­kiszámíthatóbb gejzírjét, az Old Faithful-t, mely az 1870-es fel­fedezése óta 140.000 alkalommal tört ki. Itt található a Faithful Inn fogadó, mely a világ egyik legnagyobb rönképülete, építé­szek, hírességek, és kalandorok szíve csücske. Szállás a környé­ken (2 éj).

4. NAP: YELLOWSTONE NEMZETI PARK
Mai napunkat a Yellowstone Nemzeti Park felfedezésének szen­teljük. A park közel kilencezer négyzetkilométernyi terüle­tén tízezer geotermális jelenség található: gejzírek, hőforrások és iszapmedencék. Ennek is nagyon gazdag a vadállománya. Megtekintjük a Steamboat-gejzírt, mely a világ legnagyobb aktív gejzírje. Ezután a Yellowstone egyik legszebb vízesését, a Tower Fallst keressük fel, mely sziklák szűkületéből bukkan elő és negyven méteres zuhanás után egy sűrű fenyőerdőbe érke­zik. Láthatunk vulkanikus mezőket, tufás vidékeket, és hévíz forrásokat is, mint például a Mammoth Hot Springs.

5. NAP: YELLOWSTONE NEMZETI PARK – CODY
Reggeli után elindulunk Cody felé. Ez a város Buffalo Bill, a vad­nyugat egyik legszínesebb alakjának városa. Útközben megál­lunk a Buffalo Bill-gátnál és a Shoshone-tónál, ahol gyönyörű látvány nyílik a környező hegyekre és a tóra. Következő meg­állónk az Old Trail Town, ahol eredeti cowboy és indián épüle­tek, valamint sírhelyek láthatók. Ez autentikus érzést ad a régi vadnyugat atmoszférájáról. Ezután meglátogatjuk a Buffalo Bill Center of the West múzeumkomplexumot, mely bemutatja a hely kultúráját, művészetét, történelmét, vadászatát és természetesen a legendás bölényvadász, Buffalo Bill életét is. Szállás Codyban.

6. NAP: CODY – RAPID CITY
Reggeli után átutazunk a Big Horn-hegységen és Nemzeti Erdőparkon, mely végighúzódik Wyoming állam északi részén Montanaig. Ez a terület az egykor nagy számban itt élő hos­szú szarvú bikáról kapta a nevét. Első megállónk a Devil’s Tower (Ördögtorony) csodálatos sziklaalakzata, amely 366 m magas vulkáni tömb. Ezt a képződményt használták fel a „Harmadik típusú közeli találkozások” című film cselekményében. Szállás Rapid Cityben (2 éj).

7. NAP: RAPID CITY – BADLANDS
Ma egésznapos fakultatív program keretében bepillantást nyerhe­tünk a Badlands Nemzeti Park egyedülálló szépségébe. Wall fes­tői városában megnézzük a legendás Wall Drugot, mely száz éve gyógyszertárként indult, mára azonban turistalátványossággá vált. Badlands Nemzeti Parkban megcsodáljuk a Közép-Nyugat legritkább és leghihetetlenebb földtani képződményeit. Ezt követi egy rövid gyalogtúra a nemzeti parkban. Délután ellátogatunk Scenic városába, a nagy múltú szellemvárosba, mely Amerika benépesedése idején fontos kereskedőváros volt. Badlands Nemzeti Park fakultatív kirándulás: 56.000,- Ft.

8. NAP: RAPID CITY – MOUNT RUSHMORE – CHEYENNE
Reggeli után egy különleges vadasparkot látogatunk meg. Kb. 3 km-es úton buszozunk végig, miközben akár fekete med­véket, farkasokat, jávorszarvasokat, bölényeket és más vadon élő állatokat láthatunk. Ezután a híres-neves Mount Rushmore Nemzeti Emlékhelyhez megyünk, ahol négy korábbi amerikai elnök: Washington, Lincoln, Jefferson és Roosevelt képmása van a Black Hills sziklafalba faragva. Ezután a Crazy Horse Memorial-t, azaz az „Őrült ló emlékmű”-vet keressük fel, mely, ha elkészül, akkor ez lesz a világ egyik legnagyobb alkotása. Programunk végén Cheyenne-be utazunk, mely a vasút és a rodeó fővárosa volt a vad­nyugaton. Ma Wyoming fővárosa és egyben legnépesebb városa. Az este folyamán részt vehetünk egy rodeó bemutatón. Rodeó fakultatív program: kb. 45 USD. Szállás Cheyenne-ben.

9. NAP: CHEYENNE – ROCKY MOUNTAIN – DENVER
Reggeli után a Rocky Mountain Nemzeti Park felé indulunk. Keresztül utazunk a Trail Ridge Road-on, melyet a Sziklás-hegység főutcájának is neveznek. Hatalmas sziklafalakkal tarkí­tott hegyes-völgyes tájon, látványos vidéken járunk. Denverbe utazunk, ahol városnézés. A város érdekessége, hogy ponto­san egy mérföld magasan fekszik (kb. 1.600 méter), rend­kívül tiszta a levegő és sok a napsütéses órák száma. Főbb látnivalók: Szépművészeti Múzeum, Természettudományi Múzeum, Capitolium, Pénzverde. Szállás Denverben.

10. NAP: DENVER – CHICAGO
Reggel Chicagoba repülünk. Érkezésünk után a Grant Park felfe­dezésére indulunk. Ellátogatunk a Buckingham Fountainhoz, és gyönyörködhetünk az impozáns szökőkút látványában. Ezután sétálunk a Millennium Parkban, a híres Cloud Gate szobrot is megtekintjük. Délután második felében a Chicago Riverwalk legszebb részét barangoljuk be, mely folyóparti sétányról gyö­nyörű kilátásunk lesz a városra, impozáns épületekre és hidakra. Vacsorára javasoljuk, hogy próbálja ki a híres chicagoi pizzát. Aki szeretné meglátogathatja a Willis Towert, amely 1996 már­ciusáig a világ legmagasabb épülete volt. 103. emeletén lévő üvegkilátónál a lábunk alatt fekszik Chicago, körbetekintve pedig négy amerikai államot láthatunk. Egyedülálló fotókat készíthetünk. Szállás Chicagoban.

11. NAP: CHICAGO – REPÜLŐ
Reggeli után a John Hancock toronyhoz megyünk, mely 344 méter magas felhőkarcoló. Útközben érintjük a Magnificient Mile-t, mely Chicago első számú kereskedelmi negyede. A nyüzsgő, forgalmas környéken számos üzlet, étterem és szál­loda található. Ezután a chicagoi városkép egyik kiemelkedő ikonját, a Navy Piert látogatjuk meg. Ez a terület magában hor­dozza a város szórakozás és kikapcsolódás szívének esszenciáját. Elhelyezkedése a Michigan-tó partján, lenyűgöző kilátást nyújt a városra és a hatalmas vízre. Innen egy fakultatív kétórás hajó­kázásra megyünk a Michigan-tavon, mely során Chicago látvá­nyosságai felejthetetlen emlékként maradnak meg. Rengeteg élménnyel gazdagodva a repülőtérre megyünk, ahol Európa felé indulunk. Éjszaka a repülőn.

12. NAP: EURÓPA – BUDAPEST
Európai átszállás után délután érkezünk Budapestre.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Az út kiemelt értékei:

 • A Sziklás-hegység fenséges vonulatai
 • A Yellowstone Nemzeti Park természeti csodái
 • Az amerikai elnökök emlékműve: Mount Rushmore
 • Chicago, szeles város és vibráló művészközpont
Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 
 • A teljes alapprogramot
 • Szállást 3 csillagos szállodákban + 1 éj repülőn
 • Reggelis ellátást
 • Magyar nyelvű idegenvezetést Budapesttől Budapestig
 • A repülőjegy alapárát
 • Egy max. 20 kg-os feladható poggyászt
 • Egy kézipoggyászt
 • Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára (ha igényét foglaláskor jelzi, szabad kapacitás függvénye)
 • Fix ülőhelyet az autóbuszon, amely foglalás előtt kiválasztható telefonon, ennek hiányában automatikusan kerül kiosztásra a szabad helyek függvényében
 • Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)
Részvételi díj nem tartalmazza: 
 • Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást
 • fakultatív programokat.
 • egyéb személyes kiadásokat

Az útlevél érvényességének legalább egy hónappal meg kell haladnia az USA-ból való kilépés időpontját. Az utazáshoz ESTA (utazási engedélyt jóváhagyó elektronikus rendszer) engedéllyel kell rendelkezni, melyet az utazás megkezdése előtt interneten lehet megkérni. Figyelemmel az amerikai hatóságok döntésére, azon ESTA kérelmezők esetében, akik Magyarország államhatárain kívül születtek, az ESTA-rendszer a születési hely alapján automatikusan vízumkérelem benyújtására hívja fel az elektronikus beutazási engedélyt igénylő magyar állampolgárokat.  Amennyiben nem jogosult ESTA engedélyre, a vízumigénylés egyénileg történik és hosszabb időt is igénybe vehet. Kérjük ennek figyelembevételét a foglalás leadásakor. Bővebb tájékoztatást a www.hungarian.hungary.usembassy.gov/ weboldalon kaphat.

Helyszíni költségek leírása: 
Old Trail Town 12 $
Buffalo Bill Center 23 $
Bear Country USA 20 $
Chicago - Skydeck 32 $
Chicago - 360 Obszervatórium Deck 35 $
Belépők ára: kb.: 122 $ + 45 $ fakultatív kirándulás
 
Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulás időpontját megelőző 30 napon belül a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az idulás előtt fizetendő. 

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Étkezés: 

A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. 

Időjárás: 
Dél-Amerikában az évszakok pont fordítva vannak, mint Európában. A január a mi júliusunknak, a február a mi augusztusunknak felel meg. Brazíliában, valamint még Buenos Aires és Santiago környékén is meleg nyári időre kell számítani, szubtrópusi záporok is kialakulhatnak (különösen Brazíliában). Tájékoztatásul közöljük néhány város nyári átlagos napi csúcshőmérsékletét: Rio de Janeiro: 32 °C / Foz do Iguassu: 31 °C / Manaus: 31°C / Buenos Aires: 28 °C / Bariloche: 21 °C / Santiago: 28 °C
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Azon utasainknak, akik az Amazonas medencébe látogatnak (Nagy brazíliai körutazás), javasoljuk a sárgaláz elleni védőoltást és a malária elleni tablettát. A fenti országok egyéb meglátogatott vidékein védőoltásra nincs szükség.
Az egészségügyi előírásokról helyi partnereink megkérdezése alapján adtunk tájékoztatást. Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot (Budapest, IX. Gyáli u. 3/a).
Telefon: (0036) (1) 476-1364, honlap: www.oek.hu
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!