Szicília-Málta repülővel

8 napos repülős körutazás

A Nap szigete Szicília gyönyörű strandokkal, festői kisvárosokkal, ízletes ételekkel, különleges gasztronómiával várja a látogatókat. Napfény, tengerpart, füstölgő vulkánkúpok, szűk sikátorokban magasan száradó ruhák, mosolygós emberek. A történelem és a kultúrák egyvelege, észak és dél, kelet és nyugat találkozása, ahol a maffiáról szóló közhelyeket hamar elfelejtjük. Szicíliába menni nem a maffia miatt veszélyes, hanem azért mert utána egész életünkben visszavágyunk.

Alapár tartalmazza

A repülős utazást, szállást félpanziós ellátással, idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, repülőtéri illeték, fakultatív programok árát, útlemondási biztosítást, idegenforgalmi adót, helyszíni belépők összegét, feladott poggyászt.

Hossz: 
8 nap
Szállás: 
szálloda
***

Szállás

3*-os szállodában, 2 ágyas szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető!

Program: 

1.nap
Budapest-Catania
Találkozó a Liszt Ferenc repülőtéren 17.00-kor. Elutazás Cataniába. Vár ránk a Nap szigete, a mesés Szicília. Érkezés után transzfer a Taormina környéki szállodába. (Késői érkezés miatt nincs vacsora!)

2. nap
Savoca-Forza d’Agro
Szabadprogram, fürdési lehetőség a tengerparton vagy a szálloda pálmafákkal körülölelt medencés kertjében pihenhetünk meg. Délután fakultatív kirándulás a Keresztapa nyomában. Először Savoca-ba látogatunk, ahol a film több jelenetét is forgatták. Savoca apró falu Szicíliában, Taorminától félórára. A város háromszáz méter magasan fekszik a tengerszint felett. Egy hatalmas, kettéhasadt sziklára épült, a valamikor selyemvásárairól híres település. Itt játszódnak a "bárjelenetek" a "BAR VITELLI" teraszán. Legnagyobb nevezetessége a kis falunak egy régi villa, melyben  a híres bár üzemel ahol a Keresztapa egyik jelenetét is forgatták. A Bar Vitelli-t nem lehet eltéveszteni, a főtéren található szembe a templommal , és természetesen minden turista arra tart. Fotózás a híres Bar Vitelli-nél, majd folytatjuk utunkat Forza d’Agro középkori városába. Visszaérkezés a szállodába a kora esti órákban, vacsora. (Jelentkezéskor fizetendő!)

3.nap
Alcantara -Etna – Taormina
Szabadprogram vagy egész napos fakultatív kirándulás. Első megállónk a varázslatos Alcantara szurdok. Az Alcantara folyó szurdokvölgye meglep szépségével. Az akár 25 méter magas lávasziklák között vájt folyóvölgyben a legkeskenyebb szakaszon a szurdok szélessége mindössze 2 méter. A szurdok felett egy magas teraszról látni lehet már azt a csodálatos bazalt képződményt, amit több ezer évvel ezelőtt egy vulkán kitörés alkalmával az Etna hozott létre a völgyben. A legenda szerint a néhány kilométerre lévő vulkán kitörésekor egy hatalmas szikladarab idáig repült el, és kettéhasította a hegyet. A lassan kihűlő lávában utat találtak maguknak a kis hegyi patakok, így kiszélesítették a völgyet és létrehozták a folyómedret. A kihűlt láva mindenütt érdekes, különleges mintázatban összegyűrődve követi a folyót. Fotó szünet , majd folytatjuk utunkat az Etnához. Pihenő a Silvestri kráternél, séta a „kialudt” kráterek között. A menedékháztól fakultatív tovább lehet menni lifttel és helyi idegenvezetőkkel kb. 3.000 méteres magasságig, költsége helyszínen fizetendő. Délután Taorminába utazunk, ami kedvelt üdülőhely volt már az ókorban is szép fekvése, kellemes klímája miatt. Az évszázadok során olasz és külföldi művészek, írók, költők, látogatták. Guy de Maupassant írta 1885-ben: „Ha valaki csak egy éjszakát töltene Szicíliában és megkérdezné, mit nézzen meg, hezitálás nélkül válaszolnám: Taorminát.” A tenger fölé magasodó hangulatos óváros, gyönyörű panorámájával, a keskeny kisutcák, elegáns üzletek garantáltan elbűvölik a látogatókat. A Csontváryt is megihlető híres görög színháza is a város aranykorát idézi. Belvárosi séta a barokk épületek, romantikus kis utcák, és a panorámás kertek között, majd visszautazás a szállásra. 

4. nap
Málta-La Valletta-Mdina
A mai napon egy fantasztikus kirándulásra invitáljuk. A kora reggeli órákban indulunk Pozzallo kikötőjébe, ahonnan 09.15-kor indul hajónk. A festői Málta szigetére utazunk, La Valletta-ba. Érkezés 11.00.  A barokk egy gyöngyszeme nem hiába került fel az UNESCO listájára. Csodálatos műalkotások, templomok, paloták között sétálhatunk a szűk kis utcáin, ahol nap közben nyüzsgő élet folyik. Megnézzük a méltán híres Szent János katedrálist gyönyörű freskóival, oldalkápolnáival, ami a lovagrend kedvelt temetkezési helye volt, és egy Caravaggio festményt is őriznek itt. Délután Mdina városába utazunk, ami több, mint 4000 éves múltra tekint vissza. Nemes város néven is emlegetik, mert a régi paloták között sok XII. századi hűbérúri leszármazott lakik itt máig. Este visszahajózás Szicília szigetére, késő esti érkezés a szállásra. A mai napon nincs vacsora a szállodában. (Jelentkezéskor fizetendő!) 

5. nap
Palermo-Monreale
Korai reggeli, majd fakultatív kirándulás a sziget fővárosába. Vár a 670.000 lakosú Palermo , a Földközi-tenger legnagyobb szigetének fővárosa. A várost Conca d'Oro-nak, azaz arany kagylónak is nevezik. Központja egykor Európa egyik legszebb belvárosa volt, ma azonban az óvárosban sok romos épületet is találunk, de ez mit sem von le a város vonzó összképéből. Palermo fő turistalátványossága a Convento dei Cappuccini és az 1185-ben alapított Dóm. Megtekintjük a Normann palotát, Európa legrégibb királyi palotáját, a Dómot, a hátborzongatóan különleges Kapucinusok kriptáját, a szűk, labirintus szerű utcák között sétálunk a belvárosban, majd szabadidő. Délután ellátogatunk Monreale-ba, ahol a normannok által alapított Benedek rendi kolostort tekintjük meg.  A gyönyörű arany mozaikok megtekintése után , visszautazunk szállásunkra. 

6.nap
Lipari és Vulcano szigete
A Tirrén-tenger két kis gyöngyszemének a felfedezésére indulunk, a vulkanikus eredetű Lipari és Vulcano szigetét látogatjuk meg. Első megállónk Lipari, ahol kellemes sétát tehetünk a történelmi központban. A szigetet elhagyva a hajóról gyönyörködhetünk a tengeri barlangok, egyedi alakzatú mésztufa és bazalt sziklák látványában. Utolsó állomásunk Vulcano, ahol strandolhatunk a fekete-homokos tengerparton vagy termál-és iszapfürdőzhetünk. Visszaérkezés a szállásra az esti órákban. 

7.nap
Szabadprogram
Szabadprogram, pihenés a tengerparton vagy a szálloda kertjében. A hotel pálmafákkal körülölelt medencéje, napozóágyakkal, bárral és étteremmel szolgálja a vendégek kényelmét.

8. nap
Catania-Siracusa-Budapest

Kijelentkezés a szállodából a délelőtti órákban. Vár Catania, Szicília egyik legjelentősebb városa, amit a nagy földrengés után barokk stílusban építettek újjá. Belvárosi sétánk során megtekintjük többek között a Dóm épületét, a jellegzetes lávakőből faragott Elefántos kutat, a római színházat, az Ursino kastélyt, majd szabadidő, Szicília legnagyobb halpiacának megtekintése. Városnézésünk után utazás a gyönyörű fekvésű, világörökségi Siracusába, ami az ókori Görögország egyik legfontosabb városa volt. Már Cicero is megmondta Siracusa városáról, hogy "legnagyobb görög város, és mind közül a leggyönyörűbb”. Belvárosa a Világörökség része. Leghíresebb ókori emlékei közé tartozik az Apollón temploma, az ókori színház, a római amfiteátrum és az olümpiai Zeusz temploma. Óvárosa az Ortigia elnevezésű szigeten fekszik, mely a város legszebb része. A város Dómja (Tempio di Minerva), a legjobb éttermek és hangulatos kis utcák, üzletek várnak itt ránk. Pihenjünk meg egy pasticceria teraszán és kóstoljuk meg a finom szicíliai édességek egyikét. A szicíliaiak azt mondják a legjobb granitát is itt fogyaszthatjuk el. Szabadidő. Este transzfer a repülőtérre, hazautazás.

Kapcsolódó cikkek

» Szicília látnivalói - Kovács Attila, 2019. szeptember. 17
» Csodálatos Szicília - Kovács Attila, 2019. május. 29
» Emlék Szicíliából... - Kovács Attila, 2016. március. 26
» A Garda-tó a magasból - Kovács Attila, 2019. október. 03
» A Marmolada felülről - Kovács Attila, 2019. július. 01
» Milánó csodái - Kovács Attila, 2019. május. 26
» Képek Velencéből... - Kovács Attila, 2019. május. 23
» Velence lagúnái közt: tengeri kajakkal - Kovács Attila, 2019. március. 28

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fakultatív programok

2. napi fakultatív program ára: 8.900,-Ft/fő-Jelentkezéskor fizetendő!
3. napi fakultatív program ára: Ár: 40 EUR/fő
4. napi program ára: Ár: 59.900,-Ft/fő-Jelentkezéskor fizetendő!
5.napi fakultatív program ára: 45EUR/fő
6.napi program ára: 60 EUR/fő
 

 

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

A repülős utazást, szállást félpanziós ellátással, idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, repülőtéri illeték, fakultatív programok árát, útlemondási biztosítást, idegenforgalmi adót, helyszíni belépők összegét, feladott poggyászt.

Kötelező költségek: 

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás, útlemondási biztosítás, idegenforgalmi adó, repülőtéri illeték.

Helyszíni költségek leírása: 

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:

Etna-Taormina fakultatív kirándulás: 40 EUR
Taormina/Görög színház: 10 EUR
Etna/Libegő+dzsip: kb. 60 EUR
Etna/csak libegő: kb. 35 EUR
Palermo-Monreale fakultatív kirándulás: 45 EUR
Palermo/Normann Palota: 10 EUR
Palermo/királyi sírok: 3 EUR
Monreale/kerengő: 9EUR
Lipari-Vulcano hajókirándulás: 60 EUR
Siracusa/Ásatások: 10 EUR

Idegenforgalmi adó a helyszínen fizetendő: kb. 1,5 €/fő/éj

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
Idegenforgalmi adó.
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti repülőjárattal.

A részvételi díj személyenként
- 1 db 40 x 30 x 20 cm kézipoggyászt tartalmaz, melyet az ülés alatt kell elhelyezni
- 1 db max.10 kg-os feladott poggyászt, mérete 55 x 40 x 23 cm

Szállás: 

3*-os szállodában, 2 ágyas szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető!

Étkezés: 
A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz (6 vacsora).
A területről: 
A Földközi-tenger gyöngyszemének is szokták nevezni, hiszen ez a legnagyobb szigete. Európa leghatalmasabb tűzhűnyója mely aktív is, az Etna nem csak a geológus ismeretekben jártak turistákat bűvöl el, hanem bárkit aki a szigetre érkezik. Az "Öreg Hölgy" ahogy hívják a helyikek minden írányból és magasságból látható. térségben az Etnán kívül vulkáni eredetűek a Lipari-szigetek, Ustica, valamint Pantelleria szigete is. Az itt található vulkánok közül több még ma is működik: ilyen a Stromboli és a Vulcano. Emiatt ne itélkezzünk elhamarkodottan, a sziget igenis zöld növényzetű és termékeny. Leghíresebb városai melyek légiforgalmat is bonyolítanak Catania és Palermo, de kikötő forgalma is jelentős Messina felől. Ismerjék meg gazdag művészetét és építészetét. Az UNESCO Világörökség részei: a Val di Noto barokk városai Agrigento régészeti emlékei Piazza Armerina:La Villa del casale (római villa) Lipari-szigetek Siracusa Sortino, sziklatemető.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.1
2 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.5
Program értékelése
5.0
Szállás értékelése
4.0
Túravezetők értékelése
3.0
Utazás értékelése
4.0
Budapest, XII. kerület
4.8
A szálloda nagyon szép, az azonban kellemetlen, hogy olyan faluban van, ahol semmiféle látnivaló nem akad. A tengerpart nagyon "nomád"se egy öltözőkabin, se egy zuhanyozó nincs.
A szállodai félpanziós ellátás erősen kifogásolható. A reggeli szervezetlen, a vacsora egyhangú és közepes szintü.

Kiemelkedően jó volt az idegenvezetőnk, minden szempontból csak dícsérni tudom.
Dunavarsány
3.4
Az idegenvezető felkészületlen, általában papírból olvasta fel a nem éppen pontos információkat. Kérdéseinkre nem tudott válaszolni, helyismerete egyáltalán nem volt. A szállodában nem éppen változatos a "menü": 6 étkezésből minden második alkalommal ugyanazt ettük. A szállás viszont tiszta: minden nap takarítottak, törölközőt cseréltek. A 2 leghosszabb kiránduláson klíma nélküli, kb. 20 éves busszal vettünk részt.
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!