Szicília körutazás tengerparti üdüléssel

Szicília körutazás tengerparti üdüléssel

8 napos körutazás Szicílián

Szicília tájain mintha megállt volna az idő: eldugott, középkori falvacskák és bájos tengerparti városkák várják, hogy bejárják őket, érett gyümölcsök súlya alatt roskadozó citromfák illatoznak lépten-nyomon. A körutazás során bebarangolt látnivalók, Siracusa, Agrigento és Taormina ókori görög emlékei, a csodás barokk kisvárosok, az érintetlen szépségű tájak, az Etna pöfögő kráterei páratlan élményeket ígérnek. A Taormina és Cefalú környéki tengerparti pihenések során pedig az igazi „dolce far nientébe” – édes semmittevésbe – is belekóstolhat az utazó.

Alapár tartalmazza

Utazást menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással, Budapest – Catania/Palermo – Budapest útvonalon, turista osztályon, a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal, 7 éjszakai szállást helyi háromcsillagos szállodák kétágyas szobáiban, reggelis ellátást, a leírás szerinti programokat, baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást, magyar idegenvezetőt.

Alapár nem tartalmazza

A repülőtéri illetékeket. félpanziós felárat, belépőjegyek felára, fakultatív programok

Hossz: 
8 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum 20 fő
Program: 

1. nap
Elutazás Cataniába menetrend szerinti repülőjárattal, átszállással. Szicíliát napjainkban is misztikus legendák övezik, az igazi mediterrán dél megtestesítője. Délután séta és rövid szabad program a tengerpart és az Etna közé ékelődött csodálatos panorámájú, elegáns üdülőhelyen, Taorminában. Látogatás a Görög Színházban, amelynek egyik különlegessége a kétszintes színpad. A színház hátterében tündöklő táj és az Etna sok költőt és festőt ihletett meg az évszázadok során. Szállás Taormina környékén.

2. nap 
Egész napos kirándulás a sziget délkeleti részén fekvő barokk városba, Notóba, amelyet a XVII. században szinte teljesen újjáépítettek egy pusztító földrengés miatt. Továbbutazás Siracusába, amely Cicero szerint a „legnagyobb görög város és mindközül a leggyönyörűbb”. Görög és római emlékei közül a legismertebb a Görög Színház és a római amfiteátrum, mely egykoron gladiátorok küzdelmének és állatviadaloknak adott otthont. Rövid séta az Ortigia-sziget hangulatos, szűk utcácskáin. Szállás Taormina környékén.

3. nap
Szabad program, strandolási lehetőség. Fakultatív félnapos kirándulás a világ egyik legnagyobb működő vulkánjára, az Etnára. 2000 m magasságig autóbusszal lehet felmenni, a 3000 m magasan található kráter fakultatív lehetőségként – helyszíni fizetéssel – dzsippel közelíthető meg. A vulkán dombjai és lankái holdbéli tájra emlékeztetnek. Számtalan helyi termék, különféle mézek, mandula- és pisztáciakrém vásárlására nyílik lehetőség. Szállás Taormina környékén.

4. nap
Utazás Caltagironéba, a sziget belsejében található ősi városba, amely többek között kézzel készített kerámiáiról nevezetes. Rövid séta és vásárlási lehetőség az üzletekkel teli utcákon. Továbbutazás Agrigentó modern városába, ahol számos középkori és barokk épület megmaradt. Legfőbb látványossága a közelében található híres templomegyüttes, a Templomok völgye, ahol a hét dór stílusban épített fenséges templom látható. Kirándulás a Templomok völgyébe, látogatással a Concordia templomnál, amely majdnem teljes épségben megmaradt. A római időszak fontos műemlékei a gazdag földbirtokosok által épített fényűző villák. A legjelentősebb a Piazza Armerina melletti, kb. 3500 négyzetméter mozaikkal díszített, páratlan Villa del Casale (ide a kötelező belépődíjak a belépést nem tartalmazzák).

5. nap
Elutazás a sziget északi részén található Cefalú üdülővárosba, amely homokos tengerpartjáról és a XII. században épült, páratlan szépségű, arany mozaikokkal díszített katedrálisáról ismert. A szűk utcákon kiváló cukrászdák, éttermek kínálják portékáikat. Szállás Cefalú környékén.

6. nap
Reggeli, majd szabad program. Fakultatív kirándulás autóbusszal Palermóba és Monreáléba. Monreáléban az aranyozott mozaikokkal díszített katedrális megtekintése, majd városnézés a sziget fővárosában, Palermóban. A viharos történelmű városban az évszázadok csodás építészeti emlékeket hagytak maguk után, melyek megtekintésére egy városnéző program csupán ízelítőt ad: a Conca D’Oro, dóm, Capella Palatina, Chiesa degli Eremiti. Utazás vissza Cefalú környékére.

7. nap
Reggeli, majd szabad program. Fakultatív programlehetőség: egész napos kirándulás Segesta – Erice – Marsala útvonalon. Segesta ókori város, melynek romjai a Monte Barbaro csúcsán, 305 m-es tengerszint feletti magasságban fekszenek. Az akropolisz és a színház megtekintése, ahonnan tiszta időben a sziget jelképe, a domboldalon álló ókori templommaradvány is látszik. Továbbutazás a csodálatos panorámájú középkori városkába, Ericébe, majd rövid sétát követően utazás tovább a sziget nyugati részén található hangulatos kis kikötővárosba Marsalába. Rövid pihenő során lehetőség nyílik a híres marsalai likőrborok kóstolására egy tipikus helyi pincészetben. Szállás Cefalú környékén.

8. nap
Reggeli után transzfer a repülőtérre, visszautazás Budapestre a menetrend szerint.

Kapcsolódó cikkek

» Velence mozgásban - Kovács Attila, 2018. március. 08
» Toszkána tavasszal - Kovács Attila, 2018. március. 06
» A Nápolyi-öböl szigetei - Kovács Attila, 2017. december. 06
» Acqua alta Velencében - Kovács Attila, 2017. november. 20
» Képek Velencéből... - Kovács Attila, 2017. november. 09
» A Garda-tó a magasból - Kovács Attila, 2017. október. 22
» Velencében, gondolával - Kovács Attila, 2017. június. 08
» Szicília látnivalói - Kovács Attila, 2017. június. 02
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Fakultatív programok

Félnapos kirándulás az Etnára 9 000 Ft
Palermo-Monreale félnapos kirándulás 15 000 Ft
Segesta-Erice-Marsala egész napos kirándulás 20 000 Ft
Minimális létszám: 20 fő

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Utazást menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással, Budapest – Catania/Palermo – Budapest útvonalon, turista osztályon, a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal, 7 éjszakai szállást helyi háromcsillagos szállodák kétágyas szobáiban, reggelis ellátást, a leírás szerinti programokat, baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást, magyar idegenvezetőt.

Alapár nem tartalmazza: 

A repülőtéri illetékeket. félpanziós felárat, belépőjegyek felára, fakultatív programok

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték.

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő. Az induláshoz képest 30 napon belül már a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással, Budapest – Catania/Palermo – Budapest útvonalon, turista osztályon.

Szállás: 

7 éjszakai szállás 3* szállodák kétágyas szobáiban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. Felár ellenében félpanziós ellátás igényelhető.
Időjárás: 
A tengerpartról az ország belseje felé haladva erősödik az éghajlat kontinentális jellege: egyre kevesebb a csapadék, nő mind a napi, mind szezonális hőingás.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Olaszországba.
Biztosítás: 
Az alapár tartalmazza a BBP-t és az útlemondási biztosítást.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. Védőoltás nem szükséges.

Hitelkártyák
A legtöbb nemzetközi hitelkártyát elfogadják a nagyvárosokban és az üdülőhelyeken, a kisebb településeken készpénz szükséges.

Öltözködés
Az esti órákra, illetve néhány kiránduláshoz ajánlatos a réteges öltözködés, pulóver vagy dzseki. A szállodákban este az alkalomhoz illő ruházatot elvárják. A monokini nem tilos, de sok helyen rossz szemmel nézik.

Helyi idő
A helyi idő megegyezik a magyarországival.

Vámszabályok
Az Európai Unión belüli szabályozás érvényes.

Hálózati feszültség
220 V, a dugók és aljzatok háromágúak. Átalakítót sok helyen lehet vásárolni.

Egészségügyi szabályok
A nagy meleg, a szokatlan étrend, az erős légkondicionálás és a rendkívüli napsugárzás miatt ajánlatos megfelelő gyógyszereket, házipatikát az útra vinni. A csapvíz fogyasztható, de inkább a palackozott ásványvizeket ajánljuk. A strandokon strandcipő vagy papucs viselete praktikus, elsősorban gyermekeknek.

Nyitva tartási idők
Bankok: hétfő-péntek 08.30–13.30–17.00 között.
Postahivatalok: általában hétfőtől szombatig 08.00–20.00 között tartanak nyitva, vasárnap 09.00–19.00között, de a hozzájuk tartozó nemzetközi távbeszélő hivatalok 24.00 óráig.
Üzletek: 09.30–13.00 és 15.00–19.00 között. Vasárnap részben zárva tartanak.
Múzeumok: a legtöbb múzeum hétfő kivételével, a paloták hétfő és csütörtök kivételével mindennap nyitva tartanak.

Telefonálás
Helyi, nemzetközi hívásokhoz telefonkártyára van szükség, amely a postahivatalokban, trafikokban vásárolhatók. A mobiltelefonok működnek, Magyarország hívószáma: (0036), Olaszországé: (0039). 
Segélykérő telefonszámok: rendőrség, baleset 112 és 113, erdőtűz és tűzoltók 115 és 1515, autómentő 116, tengeri mentés: 1530.

Közbiztonság
Az általános szabályok érvényesek. A kisebb üdülőhelyek teljesen biztonságosak. A nagyvárosokban fokozottan kell figyelni a zsebtolvajok miatt, főleg a zsúfolt turista helyeken. Minden helyzetben figyeljen útiokmányaira és értékeire. A szállodák semmiféle elveszett tárgyért vagy értékért nem vállalnak felelősséget.

Borravaló
Általánosan elfogadott mértéke 10%. Az éttermi számlák általában tartalmazzák a borravaló összegét.

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!