Szicília, a napfény szigete - csoportos őszi körutazás magyar idegenvezetéssel 2022.11.07-14.

4 Napos Körutazás Olaszországban

Szicília Itália eszenciája: az olasz nép minden jellemző vonása, minden táj, minden konyha, a történelem minden izgalma megtalálható itt, csak éppen erősebb és színpadiasabb formában. Utazásunkon igyekszünk a sziget minél több arcával megismerkedni: a pezsgő kulturális életéről ismert Cataniában kezdünk, majd a Keresztapa filmekből ismerős Savoca városkában figyelhetjük a jöttünkre meglebbenő függönyöket. Ellátogatunk a már az ókorban is felkapott Taorminába, majd meghódítjuk a helyiek büszkeségét, az Etnát - autóbuszunk segítségével. Eljutunk a sziget fővárosába, a páratlan építészeti örökséggel bíró Palermóba, összehasonlítjuk Cefalù és Monreale székesegyházait, valamint sétálgatunk a Val di Noto pazar városaiban: Notóban és Siracusában. A programban hemzsegnek a világörökségi helyszínek, melyek kiegészülve a derűs világfelfogású sicilianuk vendégszeretetével és a mediterrán konyha mesterfogásaival kihagyhatatlan úti céllá teszik a szigetet. Szóval, ha nem hagyná ki a kihagyhatatlant, vagy összefutna Don Corleonéval egy kézcsók erejéig, várjuk jelentkezését!
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

Oda-vissza repülőjegy a Budapest-Catania útvonalon
Repülőtéri illetékek
Szállás hét éjszakára középkategóriás szállodákban a program szerint
Büféreggeli a szállodákban
Magyar nyelvű idegenvezető az utazás teljes időtartama során
Különbuszos transzferek a teljes utazás alatt
Utasonként egy darab kézipoggyász (max. 40x30x20 cm) oda-vissza
A programban feltüntetett kirándulások, városnézések légkondicionált autóbusszal, helyi idegenvezetővel, belépőkkel

Részvételi díj nem tartalmazza

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás
Útlemondási biztosítás
Idegenforgalmi adó
Feladott poggyász
Fakultatív programok
Egyéb személyes kiadások
Ajánlott szervízdíj (helyben fizetendő): 15 EUR/fő

Egyéb fontos információk:
Minimum létszám 20 fő.
A felkeresett látnivalók sorrendje egy-egy napon belül változhat.
Egyágyas elhelyezés esetén 80 000 Ft felár fizetendő.
Az elsőbbségi beszállás ára, illetve a poggyászdíjak a repülőjáratok foglaltságának függvényében változhatnak.
A repülőjegyek és a kapcsolódó szolgáltatások (ülőhely, poggyász, elsőbbségi beszállás) foglalás után a Ryanair légitársaság szabályzata szerint mondhatók le vagy módosíthatók. Eltérően utazási feltételeinktől, indulástól számított 35 napon kívüli útlemondás esetén a Ryanair lemondási szabályzata szerinti 48 000 Ft/fő repülőjegy törlési díjat számítunk fel.

Hossz: 
4 nap
Létszám: 
Minimum létszám 20 fő.

Szállás

Catániában, a középkategóriás Best Western Mediterraneo hotelben. A belvárosi szálloda légkondicionált szobái LCD televízióval, minibárral, telefonnal, széffel és wifi hozzáféréssel rendelkeznek.

Program: 

november 7. hétfő
Elutazás Budapestről Cataniába közvetlen repülőjárattal (17:20-19:25). Különbuszos transzfer a belvárosba, szállás elfoglalása a BW Mediterraneo hotelben.

november 8. kedd
Reggel városnézés Cataniában, főbb megállók: halpiac, a főtér a dómmal és az elefántos szökőkút. A városnézés után a Val di Noto régióba indulunk, ahol a szicíliai barokk építészet kiemelkedő alkotásait járjuk körül. A területet egy 17. századi földrengés porig rombolta, az újjáépítés során pedig a kor divatjának megfelelő barokk palotákat és templomokat emeltek. Az erőfeszítéseket az UNESCO is jutalmazta, a völgy 7 városa is világörökségi védettséget élvez. A legszebb építészeti példákat Noto városában láthatjuk majd, ahol az újjáépítés során teljesen új utcaszerkezetet is kapott a város. Délután Siracusába látogatunk, a sokak szerint legszebb szicíliai városba. Sikerének egyik titka, hogy - ellentétben például a homogén arculatú Notóval - a különböző korok építészeti stílusait sikerült harmonikus egységbe foglalni. Olyan remek alkotásokat találhatunk itt, mint Apolló isten temploma, Arethusza szökőkútja, de persze a nagy földrengés után épült - a Maléna című filmből is ismert - főtér a katedrálissal is megér egy misét. Szállás Cataniában.

november 9. szerda
Reggeli után Európa legmagasabb aktív tűzhányója, az Etna a célpontunk. A vulkán oldalában majd' 2000 méter magasságig hatolunk fel autóbuszunkkal, ahol a parádés panoráma mellett a hegy különleges vulkanikus formakincsét is szemügyre vehetjük. Később egy tipikus szicíliai falucskába, Savocába látogatunk, majd megpróbáljunk megfejteni Taormina titkát: a városkát görög telepesek alapították az ókorban és hamar az arisztokrácia kedvelt nyaralóhelyévé vált, elsősorban a lenyűgöző kilátás miatt. Legtöbbet fényképezett látványossága az általunk is meglátogatandó Teatro Greco (görög színház), de a Corso Umberto környékének zegzugos utcái, sikátorai és fényűző palotái is figyelemre méltóak. Szállás Milazzóban, a Hotel Milazzóban.

november 10. csütörtök
Ma hajóra szállunk és a különleges, vulkanikus eredetű Lipari-szigetekre utazunk. Először a legnagyobb szigeten, a névadó Liparin szállunk partra, ahol lenyűgöző tengerpartok várnak ránk, majd a kénes iszapfürdőiről is ismert Vulcano szigetére látogatunk. Késő délután visszaindulás a főszigetre, majd utazás Cefalùba. Szállás Cefalùban a Hotel Mediterraneóban.

november 11. péntek
Reggeli után a felkapott üdülőhely, Cefalù látnivalóival ismerkedünk A városka fő ékessége Szicília legrégibb normann katedrálisa, de a pazar tengerparti panorámára is joggal büszkék a helyiek. Sétálgassunk a tengerparton vagy vesszünk el az óváros kanyargós sikátoraiban, esetleg üljünk be valamelyik hangulatos étterembe. Délután Monrealéba látogatunk, ahol talán az egész sziget legfényűzőbb látványosságát, a normann-arab-bizánci koprodukcióban épült székesegyházat tekintjük meg. Csak a falakat borító bizánci mozaikok készítéséhez több mint 2000 kg aranyat használtak fel. A hely különlegességét – a pazar díszítés mellett - a különböző kultúrális hatásokat egységbe rendező építészeti megoldások adják. Estefelé utazás Palermóba és a szállás elfoglalása a Hotel Garibaldiban.

november 12. szombat
Egésznapos városnézés a sziget fővárosában. Palermo hemzseg a történelmi látnivalóktól, az arab-normann építészeti emlékeket az  Unesco is világöröségi plecsnivel jutalmazta. Olyan kiváló alkotásokkal találkozhatunk itt, mint a Normann palota, a Palatinus kápolna, a székesegyház vagy a La Martorana templom. Délután pedig, ha kedvünk tartja, látogassunk el a mondellói tengerparti sétányra. Szállás Palermóban.

november 13. vasárnap
Ma Nyugat-Szicília meghódítására indulunk. Először a 750 méter magasan fekvő Ericébe kapaszkodunk fel. A középkori hangulatú városka keskeny, macskaköves utcáin bolyongva szinte megáll az idő. A hegytetőn található Venus-erődből pedig derűs idő esetén az egész nyugati tengerpartot belátni. Déután Trapanival ismerkedünk: megtekintjük a város szélén elterülő, látványos sómezőket és sólepárlókat, ahol kis szerencsével flamingókkal is találkozhatunk majd. Szállás Palermóban.

november 14. hétfő
Utolsó napunkon a sziget belseje felé indulunk, Piazza Armerinába. Megállónkat a világörökségi oltalom alatt álló római villánál, a beszédes nevű Villa Romanánál tartjuk. A palota leginkább a kiváló állapotban megmaradt, több mint 3000 m²-nyi színes mozaikgyűjteményéről ismert. A villa után látogatást teszünk egy autentikus szicíliai farmon, ahol bepillantást nyerhetünk a birtok mindennapi éltébe ízes falatok és kiváló borok társaságában. Délután transzfer a cataniai repülőtérre és hazautazás Budapestre (19:50-22:00).

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Az utazás kiemelkedő értékei:

  • Utazás közvetlen járatokkal, Szicílián belül külön busszal
  • Kiváló helyismerettel rendelkező, tapasztalt magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt
  • A sziget legfontosabb természeti és kulturális látnivalóit, világörökségi helyszíneit bemutató gazdag programkínálat
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:

BEUTAZÁSI SZABÁLYOK / VÍZUM / EGÉSZSÉGÜGYI KÖVETELMÉNYEK

Európa:

Utazása előtt ellenőrizze az aktuális beutazási szabályokat az alábbi linken, hiszen a feltételek teljesítése az utazó saját felelőssége. A Konzuli Szolgálat hivatalos oldala >>>

Kapcsolódó cikkek

» Sziget a virágtengerben - Castelluccio, Olaszország - Kovács Attila, 2022. november. 27
» Egy nap Veronában - Kovács Attila, 2022. október. 10
» Milánó csodái - Kovács Attila, 2022. július. 16
» Szicília látnivalói - Kovács Attila, 2022. július. 06
» Csodálatos Szicília - Kovács Attila, 2022. június. 23
» A Nápolyi-öböl szigetei - Kovács Attila, 2022. május. 20
» Róma képekben - Kovács Attila, 2022. április. 30
» A Marmolada felülről - Kovács Attila, 2022. április. 27

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

Oda-vissza repülőjegy a Budapest-Catania útvonalon
Repülőtéri illetékek
Szállás hét éjszakára középkategóriás szállodákban a program szerint
Büféreggeli a szállodákban
Magyar nyelvű idegenvezető az utazás teljes időtartama során
Különbuszos transzferek a teljes utazás alatt
Utasonként egy darab kézipoggyász (max. 40x30x20 cm) oda-vissza
A programban feltüntetett kirándulások, városnézések légkondicionált autóbusszal, helyi idegenvezetővel, belépőkkel

Részvételi díj nem tartalmazza: 

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás
Útlemondási biztosítás
Idegenforgalmi adó
Feladott poggyász
Fakultatív programok
Egyéb személyes kiadások
Ajánlott szervízdíj (helyben fizetendő): 15 EUR/fő

Egyéb fontos információk:
Minimum létszám 20 fő.
A felkeresett látnivalók sorrendje egy-egy napon belül változhat.
Egyágyas elhelyezés esetén 80 000 Ft felár fizetendő.
Az elsőbbségi beszállás ára, illetve a poggyászdíjak a repülőjáratok foglaltságának függvényében változhatnak.
A repülőjegyek és a kapcsolódó szolgáltatások (ülőhely, poggyász, elsőbbségi beszállás) foglalás után a Ryanair légitársaság szabályzata szerint mondhatók le vagy módosíthatók. Eltérően utazási feltételeinktől, indulástól számított 35 napon kívüli útlemondás esetén a Ryanair lemondási szabályzata szerinti 48 000 Ft/fő repülőjegy törlési díjat számítunk fel.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illetékek
Idegenforgalmi adó

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Utazás közvetlen járatokkal a Budapest-Catania útvonalon.
Utasonként egy darab kézipoggyász (max. 40x30x20 cm) oda-vissza.
Az elsőbbségi beszállás ára, illetve a poggyászdíjak a repülőjáratok foglaltságának függvényében változhatnak.
A repülőjegyek és a kapcsolódó szolgáltatások (ülőhely, poggyász, elsőbbségi beszállás) foglalás után a Wizz Air légitársaság szabályzata szerint mondhatók le vagy módosíthatók. Eltérően utazási feltételeinktől, indulástól számított 35 napon kívüli útlemondás esetén a Wizz Air lemondási szabályzata szerinti repülőjegy törlési díjat számítunk fel.

Étkezés: 

A részvételi díj büféreggelis ellátást tartalmaz.

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére. Amennyiben a foglalással egy időben, a kötelező útlemondási biztosítás megkötése mellett teljes körű baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megkötésére is sor kerül, akkor az útlemondási biztosítás önrész mentes, ellenkező esetben 20% önrészt tartalmaz.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!