Szerbia-Ahol a Duna tengerré lesz

4 Napos Buszos Körutazás Szerbiában

Utazás Galambóc várához, hogy most a szárazföldről megközelítve bejárjuk megszépült szegleteit. Az impozáns vár tornyait, illetve az ezeket összekötő falakat gyönyörűen restauráltak az elmúlt években, így a hegyről a Dunába nyúló, tekintélyt parancsoló erőd megtekintése mindenképpen nagy élmény a látogatóknak. A mai vár alapjainak építését a XIII. században kezdték meg. Már 1391-ben rövid időre megszerezték a törökök, de szerződéssel hamarosan magyar kézre került. Megismerkedünk a vár történetével, majd délután szabadidő, élmény-fürdési lehetőség a szálloda vadonatúj aqua parkjában, vagy a természetes vizet kedvelőknek az Ezüst-tóban. Veliko Gradište közelében található ugyanis a szerb tengernek is nevezett Ezüst-tó, mely kikapcsolódási lehetőségeivel egyre vonzóbb célpontja a látogatóknak.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

Az autóbuszos utazást, magyar nyelvű idegenvezetést, szállást megadott ellátással.

Részvételi díj nem tartalmazza

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást, a helyszíni belépők, fakultatív programok árát.

Hossz: 
4 nap

Szállás

3*-os szállodákban.

Program: 

​1.nap: Budapest-Belgrád- Veliko Gradište
Budapestről kora reggel indulunk déli szomszédunk felé. Vár Szerbia! Az ország bővelkedik a látnivalókban, lenyűgöző tájak, izgalmas nagyvárosok, pezsgő kulturális élet, karakteres gasztronómia és híresen jó vendéglátás vár itt a látogatókra. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel a gyönyörű szerb fővárosba, Belgrádba, ahol a Hunyadi János és Szilágyi Mihály megvédték a keresztény világot a törökök áradatától 1456-ban. Autóbuszos és gyalogos városnézés a központban, ahol a fő látnivaló a Kalemegdan-erőd (az egykori Nándorfehérvári vár helyszíne), a Száva és a Duna összefolyása fölött. Városnézésünk után szabadidő, majd a délutáni órákban folytatjuk utunkat a Duna mellett fekvő Veliko Gradiste irányába. Szálláshely elfoglalása az esti órákban.

2.nap: Galambóc-Ezüst tó- Veliko Gradište
Reggeli után utazás Galambóc várához, hogy most a szárazföldről megközelítve bejárjuk megszépült szegleteit. Az impozáns vár tornyait, illetve az ezeket összekötő falakat gyönyörűen restauráltak az elmúlt években, így a hegyről a Dunába nyúló, tekintélyt parancsoló erőd megtekintése mindenképpen nagy élmény a látogatóknak. A mai vár alapjainak építését a XIII. században kezdték meg. Már 1391-ben rövid időre megszerezték a törökök, de szerződéssel hamarosan magyar kézre került. Megismerkedünk a vár történetével, majd délután szabadidő, élmény-fürdési lehetőség a szálloda vadonatúj aqua parkjában, vagy a természetes vizet kedvelőknek az Ezüst-tóban. Veliko Gradište közelében található ugyanis a szerb tengernek is nevezett Ezüst-tó, mely kikapcsolódási lehetőségeivel egyre vonzóbb célpontja a látogatóknak. A tó valójában egy, a Dunától alig két kilométerre levő 14 km hosszú holtág, 300 méteres átlagszélességgel (néhol több, mint 1 km) homokos stranddal, szállodákkal, számos sportolási lehetőséggel. A tó, különleges nevét a naplemente idején megtapasztalható ezüstös tükröződésnek köszönheti, melyről kora esti hajózásunk alkalmával mi is meggyőződhetünk. Ez alkalommal Galambóc várát a legendás Babakáj szikla felől, a Dunáról csodálhatjuk meg!

3.nap: Manasija kolostor- Makettpark-Resava-barlang-Veliki Buk vízesés   
Reggeli után a szerbiai kolostorépítészet egyik legmonumentálisabb alkotását keressük fel, Despotovac közelében. A török veszély idején épült Manasija-erődkolostorhoz látogatunk. A monumentális alkotást Stefan Lazarevic emeltette 1406 és 1418 között, a Resava folyó szurdokában. A különleges épületegyüttes templomát értékes középkori freskók díszítik. Majd látogatás a makettparkban, ahol legfontosabb középkori szerb kolostorok és templomok pontos másolatát tekinthetik meg a látogatók, illetve a híres szerb gyümölcspálinka is bemutatkozik kóstolás és vásárlási lehetőséggel. Kelet-Szerbia karsztvidékén számos barlang sorakozik, legnevezetesebb közülük a Resavai cseppkőbarlang, amely Szerbia legjelentősebb, 80 millió éves, két szintes, színes cseppkövekkel díszített barlangja. A föld alatti termek legnagyobbika már közel húsz éve ad otthont komolyzenei koncertek megrendezésének. Délután folyamán még sétálunk egyet a Lisine természeti parkban, a Vrela és a Resava folyók csobogói közt, ahol a található a Veliki Buk vízesés is. Visszaérkezés a szállásra az esti órákban. 

4.nap: Viminacium régészeti park-Budapest
Délelőtt egy római kori település, Viminacium maradványait nézzük meg. Az egykor 40.000 lakosú város fontos tartományi székhely volt.  Kostolac mellett, Szerbia délkeleti részen található a 2006-ban nyílt Archeológiai Park, ahol egy ókori római város és katonai táborhely eddig feltárt maradványai pihennek. A helyszínen a helyi vezető régész számos meglepetéssel szolgál, de még nagy titkok lehetnek a föld alatt, a régészek folyamatosan dolgoznak. Azonban már látható a világ harmadik legépebben fennmaradt mamut csontváza, koraközépkori sírkamrák, rovásírásos leletek és egy római amphiteatrum. A legnagyobb szenzáció azonban egy valódi római villa szökőkúttal a közepén, ahol különleges meglepetések várnak ránk! Hazautazás, esti érkezés Budapestre

BEUTAZÁSI SZABÁLYOK / VÍZUM / EGÉSZSÉGÜGYI KÖVETELMÉNYEK

Európa:

Javasoljuk, hogy utazása előtt folyamatosan ellenőrizze az aktuális szabályokat, hiszen a beutazási feltételek teljesítése minden esetben az utazó saját felelőssége.

A Konzuli Szolgálat hivatalos utazási tanácsait ide kattintva tekintheti meg. >>>

Kapcsolódó cikkek

» Európa 9 legolcsóbb nagyvárosa! - Etédi Alexa, 2013. május. 14
» Európa legveszélyeztetettebb műemlékei - Etédi Alexa, 2013. május. 10
» A Zuhatag, avagy a Duna-áttörés - Hudanik Zsolt, 2012. május. 11

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

Az autóbuszos utazást, magyar nyelvű idegenvezetést, szállást megadott ellátással.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást, a helyszíni belépők, fakultatív programok árát.

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Utazás: Az utazás emelt szintű autóbusszal történik, - videó-, vagy DVD, büfé. 

Fontos! A vidéki fel- és leszállóhelyek nem minden esetben azonosak, ezért kérjük, feltétlenül érdeklődjön irodánkban az autóbusz pontos útvonalával kapcsolatban!

Étkezés: 

A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz.

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!