Szepesség kincsei

Lubló vára, Bártfa – Bélai-cseppkőbarlang, Nedec vára, Dunajec-áttörés, Lőcse, Szepes vára.

Három napos autóbuszos kirándulásra hívjuk az érdeklődőket a Felvidék, azon belül is egykori hazánk talán legszebb vidékére, Szepes és Sáros vármegye legszebb kulturális látnivalóinak megtekintésére. Történelmi magyar várak, kastélyok, templomok, a világörökség részét képező történelmi városok a célpontjaink, közben egy kirándulás a Tátra egyetlen látogatható cseppkőbarlangjába, és ha még ez sem lenne elég, tutajozunk egyet a Dunajec folyó méltán világhírű áttörésében.

Május 1. hosszú hétvége!

Alapár tartalmazza

az utazást, a szállást panzió 2 ágyas fürdőszobás szobáiban reggelivel, a szervezést, valamint a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza

a reggelin kívüli étkezést, a belépőket, és az utas és az útlemondási biztosítást

Hossz: 
3 nap
Szállás: 
panzió
Létszám: 
35-45 fő
Nagy Árpád
Rendszeresen túrázom a Magas-, a Liptói-, a Bélai-, a Lengyel- és az Alacsony-Tátrában, a Szlovák Paradicsomban, a Kis- és Nagy-Fátrában, Szlovákia és Dél-Lengyelország legszebb...
Piroska Péter
Péter a magas hegyek szerelmese! Vizsgázott hegymászó révén biztonsággal mozog a hegyek világában, akár magashegyi túra akár via ferrata a cél.

Kapcsolódó cikkek

» Szilveszteri kirándulás Szlovákiában - Czinke István, 2014. január. 03
» Visszatérés a Gyömbérre és a Chopokra - Nagy Árpád, 2013. november. 25
» Tavaszi túra a Tátrában - Kovács Attila, 2013. május. 26
» Magas-Tátra - túra a Hosszú tavi menedékházhoz - Kovács Attila, 2013. március. 25
» Hótalp, gőzgombóc, Gyömbér - Hegedüs Anett, 2013. február. 04
» Túra a Gyömbérre - Kovács Attila, 2013. január. 29
» Túra a Zöld-tónál (Magas-Tátra) - Négyesi Miklós, 2013. január. 04
» A Szulyó-völgy sziklái - Kovács Attila, 2012. november. 05
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:
» Kócs-havas, Nagy-Kócs - 1 nap (új)
» A Tengerszem csúcs meghódítása (2499 méter) - 1 nap
» Magas-Tátra, Téry menedékház - 1 nap
» Gerinctúrák a Lengyel-Tátrában - 4 nap - (2 nap szabadság)
» Alacsony-Tátra: Csúcstúra a Király-hegyre (1946 méter) - 1 napos túra
Részletes program
1. nap – Budapest – Rózsahegy – Poprád – Ólubló, majd délután Bártfa – vissza a szállásra.

Pénteken hajnalban találkozunk (4.45-kor) Budapesten a Hősök-terén az Időkeréknél, indulás 5.00-kor. Rózsahegyen és Poprádon át délelőtt érkezünk meg Ólublóra (Stará Ľubovňa). Érkezés után a parkolóból rövid sétával felmegyünk Lubló várához, amelyet nem csak kívülről nézünk meg, hanem a várfalakon belül is megnézzük, megismerkedünk történelmével, egykori jelentőségével. A szépen helyreállított vár bejárása után továbbutazunk a történelmi Sáros vármegye egyik legszebb városába, a XIII. század elején alapított Bártfára. Érkezés után közösen bejárjuk az óvárost, megnézzük a Szent Egyed-templomot és a régi Városházát, melyet az UNESCO a főtérrel együtt 2000-ben a világörökség részévé nyilvánított. Felmegyünk a templomtoronyba, majd egy közös séta keretében megnézzük a Városháza teret övező, gyönyörűen helyreállított, méltán híres polgárházakat. Ezután szabad program következik, ennek kertében lehetőség lesz megnézni néhányat az egykori városfal máig fennmaradt bástyái közül. Az esti órákban indulunk vissza Késmárkra, ahol elfoglaljuk szállásunkat.

 

2. nap – Bélai cseppkőbarlang, Lőcse, Szepes vára.

Szombaton reggel Barlangligetre indulunk. A parkolóból rövid, de meredek sétával érkezünk meg a Tátra egyetlen látogatható barlangja, a Bélai cseppkőbarlang bejáratához. Önállóan, vagy egy szlovák csoporthoz csatlakozva megyünk végig a barlang látogatható részén, a túra során kialakított megállóknál, magyar nyelvű audio idegenvezetés mellett. A barlangtúra után Lőcsére, az egykori Szepes vármegye székhelyére indulunk, ahol együtt járjuk be Mikszáth Fekete városát, a „Lőcsei fehér asszony” hazáját. Megnézzük a Szent Jakab templom felbecsülhetetlen értékű szárnyas oltárát és egyéb, a magyar történelem szerves részét képező műkincseit, az egykori városházát, a szégyenketrecet, a nevezetes Thurzó-házat és a gyönyörű kis főtér polgárházait. Ezután szabad program keretében lehetőség lesz megebédelni a városka valamelyik hangulatos éttermében, majd tovább indulunk, és távolról, majd közelről is megnézzük, sőt, be is járjuk a Szepesi várat, a Kárpát-medence legnagyobb kiterjedésű vár-romját. Aki már járt ott, annak azért, aki még nem, annak azért érdemes ide ellátogatni, nyugodt szívvel mondhatom, a vár bejárása felejthetetlen élményt jelent felnőttnek és gyereknek egyaránt.

3. nap Nedec vára – tutajozás a Dunajecen – Vörös kolostor – Budapest.

Vasárnap reggel szállásunkat elhagyva autóbusszal átmegyünk Lengyelországba, Nedecre. Megismerkedünk a történelmi Magyarország legészakabbra fekvő várával, a jó állapotban fennmaradt Nedec várával. Bejárjuk az Alsó, a Középső és a Felső várat, megismerkedünk a quipu legendájával, és megcsodáljuk a vár bástyáiról a felduzzasztott Dunajec folyóból kialakított czorsztyni-víztározóra nyíló kilátást. A vártúra végén autóbusszal utazunk a közeli Alsólehnicre. Innen kezdjük meg délutáni programunkat, a tutajozást a Dunajecen. A Dunajec-áttörésben történő másfél órás tutajozás végén a célállomásra megérkezve a Dunajec mentén kerékpárokkal (vagy aki ezt nem szeretné, az autóbusszal) jutunk vissza Alsólehnicre, a Vörös-kolostorhoz. Itt megnézzük a kolostort, majd ezt követően a délutáni órákban indulunk vissza Budapestre. Érkezés várhatóan 21:00 – 22:00 óra körül.

 

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

az utazást, a szállást panzió 2 ágyas fürdőszobás szobáiban reggelivel, a szervezést, valamint a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

a reggelin kívüli étkezést, a belépőket, és az utas és az útlemondási biztosítást

Helyszíni költségek leírása: 

1. nap: Belépő Ólubló várába (felnőtt 5 €, gyerek 2,50 €, nyugdíjas 3,50 €).
             Belépő Bártfán a Szt. Egyed templomba (1 €) és a toronyba (1,33 €).
2. nap: Belépő a Bélai cseppkőbarlangba (felnőtt 8 €, gyerek 4 €, diák és nyugdíjas 7 €).
             Belépő Lőcsén a Szent Jakab templomba (felnőtt 2 €, gyerek, diák 1 €).
             Belépő Lőcsén a Városházába (3,50 €, diák, nyugdíjas 3 €, gyerek 2 €).
             Belépő a Szepesi várba (5 €, diák, nyugdíjas 4 €, gyerek 3 €).
3. nap: Belépő Nedec várába (12 złoty, kedvezményes 9 złoty).
             Tutajozás a Dunajecen (csoportos 8 €, gyerek 4,50 €, diák és nyugdíjas 6,50 €)
             Kerékpárkölcsönzés (4 €), vissza autóbusz 2 €, minibusz 3 €.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló

Amit mindenképp hozz magaddal: kényelmes túraöltözetet, kis hátizsákot vagy válltáskát a napi programokhoz, esőkabátot, papucsot a szállásra, törölközőt.
Amire nincs szükségünk, azt a szálláson tudjuk hagyni.

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik, amit jelentkezéskor jelezni kell. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek. 

Szállás: 

Cingov településen szállunk meg helyi szálloda 2 ágyas fürdőszobás szobáiban.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. Az egyéb étkezések önellátóak, napközben a városokban este a szálloda éttermében lehet étkezni.
Időjárás: 
Változékony időjárásra kell számítani a Szlovák Paradicsom környékén. A szurdokvölgyekben gyakran jóval hidegebb van, mint a szállás környezetében! Célszerű impregnált túrabakancsot és esőkabátot (kamáslit és esőnadrágot) minden napra vinni a túrákra.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Szlovákiába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában, jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban is van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére. Az utazás ára tartalmazza az útlemondási biztosítást. Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem megfelelő!
Korhatár: 
10 éves kortól
Egészségügyi tudnivalók: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában, jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban is van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére. Az utazás ára tartalmazza az útlemondási biztosítást. Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem megfelelő!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!