-13%

kedvezmény egyes
időpontokban!

Szent Ferenc útján

5 napos buszos utazás Olaszországban

Dimbes- dombos táj, szebbnél- szebb, hangulatos, középkori városok, művészet, kultúra ötvöződik ezen a vidéken, mely csodálatos természeti adottságaival, gyönyörű tájaival már a reneszánsz festőket is megihlette. Utazásunk során felkeressük többek között „Olaszország zöld szíveként” emlegetett Perugiát, mely egyben a csokoládé városa is, Szent Ferenc városát, Assisit, mely a ferences rend megalapítójának legendáit is őrzi. Gubbio városát irodalmi tanulmányainkból is ismerhetjük, Szerb Antal Utas és holdvilág című regénye alapján. Bolognát, a híres egyetemi várost, az UNESCO Világörökség védelme alatt álló Ferrarat, és még több neves várost, kisvárost is.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Az úthoz kapcsolódó fakultatív programok listáját a programleírás és a térkép alatt található szürke négyzetben találhatja meg. Egyes utaknál lehetséges, hogy nincs fakultatív program. 
Kérem, amennyiben valamely fakultatív program érdekes az Ön számára, a jelentkezés leadása során jelezze a megjegyzés rovatban. A szerződéskötést követően legtöbb út esetén nem tudunk helyet biztosítani a fakultatív programokra!

Részvételi díj tartalmazza

Utazást autóbusszal, 4 éj szállást 3*-os szállodában, megadott ellátással.

Részvételi díj nem tartalmazza

Útlemondási biztosítást, idegenforgalmi adót, helyszínen fizetendő belépőket, fakultatív programokat, baleset, betegség és poggyász biztosítást, egyéb személyes kiadásokat.

Hossz: 
5 nap
Létszám: 
minimum létszám: 35 fő

Szállás

3*-os szállodákban, 1 éj Ferrara környékén, 2 éj Perugia környékén, 1 éj Udine környékén

Program: 

1. nap:
Indulás kora reggel Szlovénián keresztül Olaszországba, Ferrara környékére. Szálláshely elfoglalása.

2. nap: Ferrara- Bologna
Reggeli után indulás Ferrarába, séta az UNESCO listáján is megtalálható belvárosban. A városban több mint 100 évig uralkodó Este dinasztia alakította át a város szívében álló hatalmas erődítményt reneszánsz stílusú várrá. Ferrara városában látható Itália egyik legszebb román stílusú temploma is. Utunk következő állomása Bologna, Emília Romagna tartomány fővárosa, a híres egyetemi város. Európa egyik legrégebbi egyetemének anatómiaterme egyedülálló a világon. Kiemelkedő látnivalói közé tartozik a San Petronio bazilika, a hétszáz éve épült városháza palotaszerű épülete. Tovabbutazás Perugia környékére, szálláshely elfoglalása.

3. nap: Perugia - Assisi
A nap első célpontja Perugia, Umbria tartomány fővárosa, amit "Olaszország zöld szíveként" is emlegetnek. Az ősi város úgy ül a dombon, mint egy városfalakkal körülvett kis ékszer. Középkori szűk utcáit járva, érezni a szinte élő, lélegző történelmet. A város erős művészi hagyományokkal rendelkezik, a XV. században ez volt az otthona a híres festőnek, Peruginónak, akinek tanítványai közé tartozott Francesca, Raffaello és Leonardo. Városnéző sétánk során ellátogatunk a San Domenico-bazilikához. Megnézzük az Etruszk diadalívet és az Etruszk kutat, ez szállította ugyanis a vizet az egész város számára. Ellátogatunk a Piazza IV Novembre-re, melyet méltán tartanak Olaszország egyik legszebb terének a közepén álló gyönyörű kúttal, a Fontana Maggiorével. Perugiát sokan a csokoládé városának nevezik, itt gyártják ugyanis a híres ezüstpapírba csomagolt, mogyorós étcsokis édességet is, melynek neve olaszul csókot jelent, Bacci.
Utunk következő állomása Assisi, Szt.Ferenc városa, egyike a legépebben megmaradt középkori városoknak. Itt született és itt is halt meg a ferencesrend megalapítója.
Assisi környékén a vidék enyhén hullámos, így már messziről jól látható a hegy, amelyen a legendás hírű szent városkát találjuk. Itt található a nagy ferences kolostor várszerű tömbje, belőle messze kimagaslik a gótikus Szt.Ferenc templom, s mellette az egyszerű, zömök Campanile. A San Francesco- templom legfőbb művészi értéke Giottónak 28 képből álló világhírű freskósorozata, mely Szt.Ferenc életének, legendájának főbb eseményeit ábrázolja. Assisi másik legfőbb nevezetessége a S.Maria degli Angeli hatalmas kupolás, késő reneszánsz temploma. Az óriás kupola alatt egy kis kápolna áll: Capella della Porziuncula, neve arra a Jeruzsálemből hozott ,,földecskére" utal, melyre épült. E kápolna köré települtek a Ferences rend első cellái 1210-ben. A jobb oldali kereszthajóból jutunk a Rosetonak nevezett kis kertbe, ahol a Szent Ferenc legendájához kapcsolódó tövis nélküli rózsák nyílnak.
Visszatérés a szálláshelyre.

4. nap: Gubbio
Reggeli után a régió egyik legősibb városába, Gubbióba látogatunk. Egy óriási, kopár hegy oldalában húzódik meg, nincs egy háza sem, ami ne volna sokszáz éves. A középkori hangulatot árasztó, ódon város sok legendát őriz (a gubbiói farkas legendája, a „két kapus” házak története). Az összevissza kanyargó utcák közt középen feltornyosodik egy hihetetlenül magas épület, a Palazzo dei Consoli. A város fölött, a Monte Inginónak majdnem az ormán, egy óriási kiterjedésű fehér épülettömb, a Sant Ubaldo kolostora áll. Látogatásunk során megismerkedünk a város védőszentjének, Szent Umbaldonak a legendájával is. Valamint a televíziónézők számára jól ismert, Don Matteo templomával, a San Giovanni épületével. Rövid szabadidő után továbbutazás Udine környékére. Szálláshely elfoglalása.

5. nap: Udine – Cividade del Friuli
Reggeli után utazás Udinébe, pihentető séta a hangulatos kisvárosban. Mielőtt búcsút intünk Itália földjének rövid megállás az olasz határhoz közeli bájos városkában, Cividade del Friuli-ban. Az ősi város ott fekszik, ahol a Júlia- Alpok előhegyei találkoznak a Friuli síksággal, ahol a smaragdzöld Natisone folyó kilép a hegyek világából. Hazautazás technikai pihenőkkel, érkezés Budapestre a késő esti órákban.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

BEUTAZÁSI SZABÁLYOK / VÍZUM / EGÉSZSÉGÜGYI KÖVETELMÉNYEK

Európa:

Fontos, hogy utazása előtt folyamatosan ellenőrizze az aktuális szabályokat az alábbi linken, hiszen a beutazási feltételek teljesítése minden esetben az utazó saját felelőssége.

A Konzuli Szolgálat hivatalos oldala >>>

Kapcsolódó cikkek

» Acqua alta Velencében - Kovács Attila, 2021. december. 28
» Egy csipetnyi Velence - Kovács Attila, 2021. december. 21
» Látnivalók Velencében: Murano-sziget - Etédi Alexa, 2021. augusztus. 25
» Egy nap Veronában - Kovács Attila, 2021. augusztus. 24
» Toszkána tavasszal - Kovács Attila, 2021. július. 30
» Képek Velencéből... - Kovács Attila, 2021. július. 19
» Egy nap Szardínián... - Déri Eszter, 2021. május. 03
» A Nápolyi-öböl szigetei - Kovács Attila, 2021. április. 18

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fakultatív programok

Vacsora felár 34.900 Ft/fő

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

Utazást autóbusszal, 4 éj szállást 3*-os szállodában, megadott ellátással.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

Útlemondási biztosítást, idegenforgalmi adót, helyszínen fizetendő belépőket, fakultatív programokat, baleset, betegség és poggyász biztosítást, egyéb személyes kiadásokat.

Kötelező költségek: 

Idegenforgalmi adó 2,00-3,00 EUR/éj (helyszínen fizetendő)

Helyszíni költségek leírása: 

Belépőjegyek 80 EUR/fő

Várható költőpénz szükséglet: 
Költőpénz szükséglet igények szerint változó.
Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

 A teljes részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Autóbusszal
Felszállási lehetőségek: Budapest, Székesfehérvár, Siófok, Zalakomár

Étkezés: 

Reggeli. Vacsora felár ellenében kérhető.

A területről: 
Olaszország minden egyes területének megvan a maga sajátossága; lehet gondolázni a romantikus Velencében, elmerülni a városok ókori és középkori emlékeiben és persze síelni a hegyekben. Ugyanakkor üdülővárosaiban a tenger, a napfény, a turisták forgataga és a nyüzsgő éjszakai élet nyújt kikapcsolódást. Kínálatunkból mindenki ízlésének megfelelően választhat. A közeli Észak-Adria hosszan elnyúló, lassan mélyülő tengerpartjának köszönhetően ideális nyaralóhely kisgyermekes családoknak.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont

Időeltolódás
Nincs, ugyanabba az időzónába tartozik, mint Magyarország.

Hivatalos pénznem
Euro

Hálózati feszültség
220 V, saját elektromos berendezés használatához néhány esetben a helyszínen bárhol megvásárolható átalakító szükséges lehet.

Telefon
Magyarországról Olaszországba 00 39, Olaszországról Magyarországra 00 36

Ivóvíz
a csapból folyó víz fogyasztásra nem ajánlott

Üzletek
a tengerparti üdülő helyeken 9.00–tól sok esetben este 9.00–10.00–ig, délben 12.00 és 16.00 között szieszta miatt zárva tartanak. A bankok hétfőtől péntekig 9.00–13.00–ig tartanak nyitva, de a pénzváltóhelyek késő estig működnek.

Strandok
Üdülőhelytől függően fizető és szabad strandszakaszok léteznek. A szabad partszakaszon a strandolás térítésmentes, itt a saját napozóeszkö- zök használata is megengedett. A fizető strand használatának díját sok esetben összekötik a bérleti díjakkal, és kötelezően kell azt kifizetni, függetlenül attól, hogy a strandot valóban igénybe kívánják-e venni. Az ezzel kapcsolatos költségekről minden esetben táblázatunk ad tájékoztatást. Ahol nem kapcsolódik a strandhasználati díj fizetése a szálláshelyhez ott általában heti 70–120 EUR strandhasználati díjra lehet számítani. A szállodákhoz és apartmanházakhoz tartozó úszómedencék általában május közepétől szeptember közepéig tartanak nyitva

A Magyar Köztársaság Nagykövetsége
Róma, Via dei Villini 12–16. 00161 Telefon: +390 6 442 30 598 Ügyeleti mobil: +39 348–800–81–59

 

Magyar Nagykövetség Konzuli Hivatala: Róma, Via Messina 15. Telefon: +3906 4424 9938 Ügyeleti Mobilszám: +39 348–800–8159

Főkonzulátus: Milano, Via Fieno 3., IV. em. Telefon: +390 2–726–009 Ügyeleti Mobilszám: +39 339–621–9517

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!