Szenegál-Gambia körutazás

11 napos körutazás Szenegál és Gambia területén

A nyugat-afrikai ország nevét legjelentősebb folyójáról, a Szenegálról kapta. Érkezést követően felfedezzük a régi és a modern, színes és pulzáló várost, mely a rabszolgakereskedők közkedvelt kikötőhelye volt. Itt ért véget a legendás Párizs - Dakar Rally. Városnézésünk során megnézzük az Újjászületési Emlékművet, az elnöki rezidenciát, a Függetlenség terét és a Milleniumot. A zeg-zugos piac, a katedrális és a mecset egymás mellett különös hangulatot adnak a városnak.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Egészségügyi előírás: A sárgaláz elleni védőoltás kötelező! (Ha nem oltható valaki, erről angol nyelvű igazolás szükséges az oltóorvostól.) További tájékoztatást a Nemzetközi Oltóközpontban, illetve a www.utazaselott.hu weboldalon talál.Az utazás egyes látnivalói érinthetnek olyan területeket, melyek megtalálhatóak a Külgazdasági- és Külügyminisztérium I-es, illetve II-es besorolású listáján.

Fontos! Az útlevélnek a visszaérkezést követően 6 hónapig még érvényesnek kell lennie, és minimum 2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lennie.

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az árak 1 USD = 385 HUF, 1 EUR = 395 HUF árfolyamig érvényesek. Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, csak más áron és más szolgáltatással.

Részvételi díj tartalmazza

repülőjegy illetékekkel
BBP biztosítás
közlekedés külön busszal, kisbuszokkal, dzsipekkel, csónakkal, komppal
elhelyezés helyi középkategóriájú, kb. 4*-os (esetenként 3*-os) szállodákban, lodge-okban kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel
magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig

Részvételi díj nem tartalmazza

Gambiai vízum
Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések
Útlemondási biztosítás
Fakultatív programok ára
Borravalók

Egyéb fontos információk:
Minimum létszám: 14 fő

- 11-13 fő közötti létszámfelár: 55.000 Ft
- 8-10 fő közötti létszámfelár: 95.000 Ft

Hossz: 
11 nap
Létszám: 
Minimum létszám: 14 fő

Szállás

Elhelyezés 3-4*-os, kétágyas fürdőszobás szobákban.

Várható hotelek (vagy hasonlók):
Dakar:             Novotel Hotel
Saly:                Neptune Hotel
Saint-Louis:     Ocean y Savane Bungalow Lodge
Toubacouta:    Hotel Keur Saloum
Banjul:            Hotel Tamala Beach

Program: 

1. nap: Budapest …
Elrepülés Budapestről menetrend szerinti járattal, átszállással Dakarba, Szenegál fővárosába. A nyugat-afrikai ország nevét legjelentősebb folyójáról, a Szenegálról kapta. Éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

2. nap: … Dakar (Szenegál) – Gorée sziget
Reggel megérkezés Dakarba. Érkezést követően utazás komppal az egykori rabszolgaszigetre, Gorée szigetére. Az itt található múzeumban megismerhetjük miként kereskedtek 300 éven át a rabszolgákkal Nyugat-Afrikában. Napközben ebéd. Délután felfedezzük a régi és a modern, színes és pulzáló várost, mely a rabszolgakereskedők közkedvelt kikötőhelye volt. Itt ért véget a legendás Párizs – Dakar Rally. A zeg-zugos piac (afrikai maszkok, ékszerek, különféle textilek), a katedrális és a mecset egymás mellett különös hangulatot adnak a városnak. Szállás Dakarban.

3. nap: Dakar – Pink Lake – Bandia rezervátum – Saly
Reggeli, majd utazás dzsippekkel egy különleges ciano-baktériumot tartalmazó, rózsaszínű tóhoz, mely homokdűnék, vadregényes strandok mellett fekszik. A tó magas sótartalma miatt még ma is innen nyerik ki a sót és szállítják országszerte. Találkozhatunk az itt élő fulani emberekkel. Ezután az 1300 hektáros Bandia rezevátumban, Saly felé indulunk és a helyi vadállatok nyomait tanulmányozzuk (zsiráf, zebra, orrszarvú, különféle majmok, varacskos disznó, többféle antilop, strucc, stb.) és az öreg baobab fák történetei a mesék világába röpítenek bennünket. Napközben ebéd. Szállás Salyban.

4. nap: Saly – Saloum – Joal-Fadiouth – Saly
Reggeli után a Saloum-szigeteket fedezzük fel. Meglátogatunk egy helyi falucskát, akik betekintést engednek a mindennapi életükbe, valamint egy játékon is részt vehetünk, a baobab fa törzsméretének megjóslásával, majd ezt természetesen meg is mérhetjük. Ndangane kikötőjéből, „pirogue”-on (tradicionális szenegáli motorcsónak) csónakázunk, miközben a madarak vonulását figyelhetjük meg. Kikötünk egy kis szigeten, ahol egy rövid pihenőt tartunk a parton. Visszautazás Ndangane kikötőbe, majd folytatjuk utunkat Saly felé. Napközben ebéd. A part mentén elérjük Joal-Fadiouth városát, ahol Leopold Sédar Senghor, hajdani elnök és egyben költő lakott. Megérkezünk Salyba. A város Szenegál egyik legnépszerűbb üdülővárosa. Szállás Salyban.

5. nap: Saly – Thies – Saint-Louis
Reggeli, majd utazás Saint-Louisba. Útközben megállunk Szenegál második legnagyobb városában, Thiesben. Napközben ebéd. Megérkezés Saint-Louisba, amely a különleges hangulatot árasztó színes házaival, koloniális építészet hű emlékeivel ragadja meg a látogatót. Lovaskocsira szálluk és megismerkedünk a gyarmatok történelmével, felfedezzük kocsikázásunk során a történelmi központ nevezetességeit: Kormányzósági Palota, halászok negyede, háborús emlékmű, katolikus templom. Szállás Saint-Louisban.

6. nap: Langue de Barbarie Park – Saint-Louis
Reggeli után szabadprogram vagy félnapos fakultatív programlehetőség: felfedezzük a Langue da Barbarie Parkot, melyet a „madarak szigetének” is nevezik. Több kilométer hosszú és csak néhány száz méter széles földnyelv, amelynek óceán felőli része még mindig érintetlen. Többszáz féle madárfaj, pelikánok, kormorán, gémek és egyéb vízimadarak élőhelye. Délután visszautazás Saint-Louisba. (A program ára: 19.500 Ft.) Délután szabad program, pihenés. Szállás Saint-Louisban.

7. nap: Saint-Louis – Touba – Kaolack – Toubacouta
Reggelit követően az utunk Toubába vezet. Itt található a Mourid közösség központja. A szövetséget Cheik Amadou Bamba alapította, akinek síremlékét, a mecsetet határoló könyvtár belső udvarában találjuk. A mecset napjainkban az egyik legjelentősebb zarándokhely. Folytatjuk utunkat Toubacouta felé. Kaolackon keresztül utazunk. Napközben ebéd. Útközben láthatjuk a különböző etnikumú népcsoportok falvait. Szállás Toubacoutában.

8. nap: Toubacouta – Juffureh (Gambia) – Banjul
Reggeli után határátlépés és elérjük Juffureh falut, ahol Alex Haley szerző nagyapja, Kunta Kinteh élt. Továbbutazás Gambia fővárosába, Banjulba, Afrika legkisebb fővárosába, mely a Gambia-folyó egyik szigetén fekszik. Színes, vibráló életével igazi afrikai hangulatot áraszt. Napközben ebéd. Szállás Banjulban.

9. nap: Banjul – Makasutu – Banjul
Reggelit követően utazás Makasutuba, amely a Gambia-folyó deltájában egy ún. „szent erdő”. A mangrove erdők, szavannák és homokdűnék afrikai és európai madaraknak is, illetve sokfajta állatnak is szálláshelyet adnak. Tanulmányozhatjuk az őslakosok építészetét, szokásait, életmódját. Meglátogatjuk a krokodil tavat, majd az anglikán egyház templomát. Délután szabad program, pihenés. Szállás Banjulban.

10. nap: Banjul …
Reggeli után ellátogatunk a Történeti Múzeumba, majd megtekintjük az Albert piacot. Transzfer a repülőtérre és elrepülés átszállással Budapestre. Éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

11. nap: … Budapest
Érkezés menetrendtől függően Budapestre.

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:
- Gorée szigete
- Saint-Louis szigete
- Saloum-delta

A változtatás jogát fenntartjuk!

Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, csak más áron és más szolgáltatásokkal.

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

Jelenleg érvényes előírások magyar állampolgárok részére (2022.08.11):
- Minden Szenegálba és Gambiába beutazónak QR kóddal ellátott teljes oltottságot (WHO által elismert oltóanyaggal: Astra Zeneca, Janssen, Moderna, Pfizer-BioNTech (Comirnaty) és Sinopharm) igazoló EU-s igazolást kell felmutatnia.
- Átesettséget igazoló védettségi igazolvány nem elegendő.
- A fentieknek megfelelő oltottság hiányában mindkét országba való belépés előtt egy-egy darab 72 óránál nem régebbi negatív PCR teszteredményt kell felmutatni.
(A fenti QR kódos igazolások vagy teszteredmények mind angol vagy francia nyelven szükségesek kinyomtatva.)

Kapcsolódó cikkek

» Madagaszkár tájain - Kovács Attila, 2022. október. 07
» Egyiptom - Kovács Attila, 2022. május. 18
» Tájak a Baktértő alatt... - Kovács Attila, 2021. december. 19
» Seychelle-szigetek: paradicsom az Indiai-óceánon - Kovács Attila, 2021. június. 10
» Namíbia éjjel - Kovács Attila, 2021. április. 21
» A Szahara csodálatos világa - Kovács Attila, 2020. december. 01
» Tenerife tájain... - Kovács Attila, 2017. június. 24
» Namíbia csodálatos tájai és vadvilága - Kovács Attila, 2016. augusztus. 11

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fakultatív programok

A 9. napi fakultatív program: Langue de Barbaries Park, Ár: 19500 HUF

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

repülőjegy illetékekkel
BBP biztosítás
közlekedés külön busszal, kisbuszokkal, dzsipekkel, csónakkal, komppal
elhelyezés helyi középkategóriájú, kb. 4*-os (esetenként 3*-os) szállodákban, lodge-okban kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel
magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig

Részvételi díj nem tartalmazza: 

Gambiai vízum
Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések
Útlemondási biztosítás
Fakultatív programok ára
Borravalók

Egyéb fontos információk:
Minimum létszám: 14 fő

- 11-13 fő közötti létszámfelár: 55.000 Ft
- 8-10 fő közötti létszámfelár: 95.000 Ft

Kötelező költségek: 

Gambiai vízum
Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések
Borravalók

Helyszíni költségek leírása: 

Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések: 250 EUR (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak)

A 250 EUR/fő a belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány helyen ebédek), az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási, és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő

Gambiai vízum: kb. 45-90 EUR (változó)

Borravaló: ajánlott 4 EUR/nap/fő

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Repülővel.

Várható menetrend: (Turkish Airlines)

TK1038     OKT 09     Budapest – Isztambul     20:25-23:30
TK 584      OKT 10     Isztambul – Dakar          01:10-05:40
TK 597      OKT 18     Banjul – Isztambul         20:05-05:55 (OKT 19)
TK1035     OKT 19     Isztambul – Budapest    07:15-08:10

Étkezés: 

Reggelis ellátás.

A területről: 
Szenegál, az afrikai kontinens legnyugatibb részén elterülő országa a térség legfontosabb folyójáról, a Szenegálról kapta nevét. Északról Mauritánia, keletről Mali, délről Guinea és Bissau-Guinea határolja, míg nyugaton a kis Gambia ékelődik az ország testébe. Az ország 1960-ban nyerte el függetlenségét Franciaországtól.
A gazdag növény- és állatvilágnak köszönhetően az ország 11%-át természetvédelmi terület teszi ki, számos nemzeti park található:- Parc National des Oiseaux du Djoudj- Parc National de la Langue de Barbarie- Parc National du Delta du Saloum- Niokolo-Koba Nemzeti Park (Parc National du Niokolo-Koba) - a természeti világörökség része- Dzsudzs Nemzeti Madárrezervátum - szintén a természeti világörökség része
Az országban a hivatalos nyelv a francia, de beszélik még a wolof, a pulár, a dzsola és a mandinka nyelvet is. A lakosság 44%-a volof, 24%-a fulbe, 15%-a szerer, 4%-a diola, 3%-a malinke, 1%-a szoninke, 1%-a francia, 8%-a pedig egyéb népcsoporthoz tartozik.Vallások tekintetében 94%-a szunnita muszlim (Afrikában megszokott módon helyi sajátosságokkal), 5%-a római katolikus, 1%-a törzsi vallású.
Időjárás: 
Szenegál éghajlatát a klasszikus szavanna jellemzi. Északon a passzátszél befolyásolja az időjárást. November és március között a harmattan nevezetű szél szárazságot hoz a Szaharából a területre. Az évi középhőmérséklet áprilisban 40 °C, decemberben 17-20 °C fokra számíthatunk. Az évi csapadékmennyiség 1500 mm és 500 mm között változik délről északra haladva. Dakarban 18-26 °C van januárban, míg júliusban 24-32 °C.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!