Székelyek, Szászok földje

7 napos körutazás Erdélyben

Románia és Dél-Erdély nagyon kedvelt úti cél a magyarok körében. Ennek részben a gyönyörű természeti adottságok az oka, de másrészről a terület magyarsághoz fűződő erős szálai. Még a régi történelmi időkben ezeknek a területek a nagy része is hazánkhoz tartozott, aminek hatására még mindig erősen él a magyar kultúra. Sokunk számára ezért is jó lehetőség ez az erdélyi utazás arra, hogy jobban megismerjük, közelebb kerüljünk a kultúránkhoz. A túra alatt bejárt területeken nem csak megismerheti ezeket a térségeket, hanem érdekes történeketek hallhat, és megtapasztalhatja az itt élő magyarok végtelen hazaszeretetét, ami egy plusz élménnyel tölti meg ezt az utat. Ezzel az erdélyi utazással garantáltan egy életre szóló élményben lesz része, nem csak turistaként, de magyarként is.

Alapár tartalmazza

Utazást autóbusszal, 7 éjszakára szállást félpanziós ellátással, idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást. Az ár a belépőket nem tartalmazza! (Erre kb. 150 RON szükséges), útlemondási biztosítást.

Hossz: 
7 nap
Szállás: 
vendégház

Szállás

Gelencén és Csernakeresztúron a faluturizmus keretein belül magánházaknál különbejáratú kétágyas szobákban fürdőszoba használattal. Az erdélyi magyar házigazdák hagyományos vendégszeretetére számíthat minden idelátogató, aki a falusi életformát kívánja megismerni.

Program: 

1. nap: Budapest – M5 – Szeged – Nagylak (határállomás) – Arad (a 13 vértanú emlékműve, az újonnan felállított Szabadság szobor) – Lippa – Marosillye (Bethlen Gábor szülőháza) – Déva (siklóval fel “Magos Déva várához”, Bethlen Gábor fejedelmi kastélya kívülről) – szállás Csernakeresztúron.

2. nap: Csernakeresztúr – Nagyszeben (városnézés a gyönyörűen felújított ódon szász belvárosban, a település 2007-ben Európa Kulturális Fővárosa címet nyerte el) – Kerc (a legkeletibb ciszter apátság romjai) – Fogaras – Brassó – Székelyföld: Maksa-Eresztevény (Gábor Áron sírja) – Kézdivásárhely – szállás Gelencén.

3. nap: Gelence (a “régi” templom a Szt. László legenda freskóival) – Kézdivásárhely (főtér a jellegzetes udvarterekkel) – Bereck (Gábor Áron emlékház) – Ojtozi-szoros, Sósmező (Ezeréves határ, magyar katonák sírjai) – Szent Anna-tó (nyáron fürdési lehetőség) – Mohos-láp (rövid túra a tőzegmohalápban) – Torjai-büdösbarlang (túra a kénbarlanghoz) – szállás Gelencén.

4. nap: Gelence – Brassó-Pojána (magas hegyvidéki üdülőhely, innen felvonóval a Keresztény-havas gerincére, majd rövid túra a csúcsra, ahonnan pompás kilátás nyílik a Kárpát kanyarulat vonulataira) – Törcsvár („Drakula”- kastély a Déli-Kárpátokban) – Brassó (ősi szász belváros, Fekete templom) – szállás Gelencén.

5. nap: Zabola – Kovászna (borvízforrások, iszapfortyogó) – Csomakőrös (Kőrösi Csoma Sándor emlékek) – Zágon (Mikes Kelemen szülőfaluja) – Sepsiszentgyörgy (Kós Károly Múzeum) – Kilyén (XIII.századi unitárius templom) – Csernáton (Damokos kúria, skanzen, gépkiállítás) – szállás Gelencén.

6. nap: Búcsú Gelencétől – Szászhermány (szászok ősi erődtemploma) – Transzfogarasi autóút (a káprázatos panorámájú alpesi út felvezet a Fogarasi-havasok jégvájta csúcsaihoz, a Bilea-tengerszemhez) – Gyulafehérvár (vár, érseki székesegyház, Hunyadi János, Hunyadi László, János Zsigmond, Izabella királyné, és mások síremléke) – Alvinc – Piski – szállás Csernakeresztúron.

7. nap: Vajdahunyad (a Hunyadiak gótikus-reneszánsz várkastélya) – Déva – Máriaradna (ferences templom és kolostor) – Arad – Nagylak (határállomás) – Szeged – M5 – Budapest. Érkezés az esti órákban.

Kapcsolódó cikkek

» Európa 9 legolcsóbb nagyvárosa! - Etédi Alexa, 2013. május. 14
» Középkori templomok útja - Etédi Alexa, 2013. május. 10
» Ady Endrén jártunk - Négyesi Miklós, 2012. március. 17
» Székelyföld félreeső 'szegelete': Erdővidék - Hudanik Zsolt, 2012. február. 04

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Utazást autóbusszal, 7 éjszakára szállást félpanziós ellátással, idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást. Az ár a belépőket nem tartalmazza! (Erre kb. 150 RON szükséges), útlemondási biztosítást.

Kötelező költségek: 

Útlemondási biztosítás.

Helyszíni költségek leírása: 

 Az ár a belépőket nem tartalmazza! (Erre kb. 150 RON szükséges.)

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Légkondicionált autóbusszal.

Találkozó: az indulás napján reggel 06.30 órakor Budapesten, a Déli pályaudvar CBA élelmiszeráruház felőli oldalán (Mercure hotel mögött). 

További felszállási lehetőségek: Kecskemét – Auchan parkoló, Szeged – Volán Pu. (Mars tér), Nagylak – határ, illetve az útvonal figyelembevételével előre egyeztetett helyenl

Szállás: 

Gelencén és Csernakeresztúron a faluturizmus keretein belül magánházaknál különbejáratú kétágyas szobákban fürdőszoba használattal. Az erdélyi magyar házigazdák hagyományos vendégszeretetére számíthat minden idelátogató, aki a falusi életformát kívánja megismerni.

Étkezés: 
A részvételi díj reggeli és estebédet tartalmaz a magánházaknál, a tájra jellemző ízekkel.
A területről: 
A történelmi Erdély vagy Belső-Erdély egy 300-480 méterrel a tengerszint felett levő fennsíkot, az úgynevezett Erdélyi-medencét foglalja magában a körülötte emelkedő hegyvonulatokkal. Területe 57 000 km². Határai: délen Havasalföldtől a Déli-Kárpátok, keleten Moldvától és Bukovinától a Keleti-Kárpátok választják el. Északon az Északkeleti-Kárpátok (Máramaros, Gutin-hegység, Szilágyság) határolták, nyugaton az Alfölddel, délnyugaton pedig a Bánsági-hegyvidékkel határos. Az Erdélyi-medencét többek között a Maros és Szamos folyók szelik át, de innen ered az Olt folyó is. A történelmi Erdély fő bejárata nyugat felől a Király-hágó.
Időjárás: 
Románia éghajlata átmeneti mérsékelt kontinentális éghajlat. Az éghajlat mérsékelt jellegét az ország földrajzi fekvése határozza meg. Románia a 45°-os északi szélesség mentén, a mérsékelt éghajlati övben fekszik egyenlő távolságra az Egyenlítőtől és az Északi-sarktól. Ennek következtében az évi középhőmérséklet +10 C°, jól elkülönül a négy évszak, valamint a szél és a csapadék rendszertelenül jelentkezik. Az éghajlat kontinentális, mivel az ország Európa középső övezetében helyezkedik el. Az éghajlat átmeneti jellegű, mert a keleti kontinentális éghajlat hatása éppúgy érződik, mint a nyugati óceáni éghajlaté. Tehát Románia éghajlatát meghatározó legfontosabb tényezők az ország elhelyezkedése a földgömbön és a kontinensen. A fenti tényezők mellett az éghajlattípusokat meghatározza a domborzat is, elsősorban a hegységek iránya és magassága.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Erdélybe.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!