Szász Svájc és híres városai

4 napos buszos utazás

2017 Luther Márton éve volt, ugyanis ekkor ünnepelte a reformáció 500 éves fennállását. 1517-ben a híres lelkész, reformátor kitűzte 95 pontból álló téziseit a wittenbergi vártemplom kapujára, útjára indítva ezzel a reformációt, azaz a hitújítást. Végigjárjuk Luther útját, felkeressük a leghíresebb városokat, ahol megfordult és alkotott, s melyek a protestantizmus megszületésének tanúi voltak. Úton hazafelé ráadásként városlátogatást teszünk Prágában is, megkoronázva ezzel a 4 napos kirándulás élményeit.

Alapár tartalmazza

utazás nemzetközi engedéllyel rendelkező turista autóbusszal, 1 éj szálloda Drezda környékén, 2 éj Wittenberg környékén,idegenvezetés.

Alapár nem tartalmazza

félpanzió (3 reggeli + 3 vacsora), helyszínen fizetendő belépők és járulékos költségek, BBP biztosítás (Irodánkban is köthető). 

Hossz: 
4 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum 35 fő

Szállás

1 éjszaka Drezda környékén szállodában
2 éjszaka Wittenberg környékén, 2 ágyas tusoló/WC-s szobában.
Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető. 

Program: 

1. nap
Debrecen – Nyíregyháza – Budapest – Győr – Rajka – Brno – Prága – Drezda

Elutazás Debrecenből és Nyíregyházáról a kora hajnali órákban. Pozsonyt és Prágát érintve érkezünk a Moldva folyó völgyében „zöld oázis” fekvő Veltrusy-ba. A természet által oly szépre alakított szigetecskén megtekintjük a cseh arisztokráciában nagy elismertségü Chotek család 18. századi empire stílusú nyári rezidenciáját és a kastélyparkot, melyek nagyon szépre sikeredtek és ez által országos szintű műemlékké nyilvánítottak. Megtekintjük a kastély kiállítótermeit, melyekben eredeti barokk berendezések és bútorok láthatóak. Majd a csodálatos parkban teszünk rövid sétát. Este szállás elfoglalása Drezda környékén. (1 éj)

2. nap
Eisenach (Wartburg-vára) – Eisleben (Luther szülővárosa) – Wittenberg

Reggeli után Luther nyomában járva érkezünk Eisenachba, ahol megtekintjük Wartburg-várát. Mesebeli kastélyra emlékeztető külső megjelenése, termei, díszítése és gyűjteményei valóságos időutazást jelentenek. Luther itt fordította görögről német nyelvre a Bibliát és láthatjuk a szobáját is ahol György lovagként élt. De magyar történelmi emlékekkel is találkozunk, mivel 1221 és 1227 között itt élt Árpád-házi Szent Erzsébet is. Eislebenbe, Luther szülővárosába érve, elsőként a megkeresztelése helyszínét a Szt. Péter és Pál templomot keressük fel, majd a szülőházát, ezután pedig azt a házat, ahol meghalt. Meglátogatjuk az utolsó prédikációjának helyszínét, a Szent András templomot. Ezek a helyek az UNESCO Világörökség részei. Este érkezés Wittenbergbe, szállás elfoglalása (2 éj)

3. nap
Wittenbergi Világörökségek helyszínei

Reggeli után egész napos városnézés Wittenbergben. Itt nemcsak a szász kisváros romantikáját élvezhetjük, hanem a lelkész, reformátor Luther Márton emlékét is követhetjük. A város már csak azért is a reformáció lázában ég, mert teljesen megújulva, megszépülve várja 2017-et, a reformáció 500 éves évfordulóját. Megemlékezve arról, hogy Luther 1517. október 31- én tűzte ki a wittenbergi vártemplom kapujára 95 pontból álló téziseit, elindítva ezzel a reformációt, a hitújítás mozgalmát, amely városok, országok világképét változtatta meg. Városlátogatásunk alatt megtekintjük Luther lakóházát, Melanchthonházat, a Vártemplomot, melyben Luther és Melanchton, a két történelemformáló sírhelye van, az Elba parti város szépséges parkját, a Wittenbergi egyetemet. Idilli hangulatú utcákon haladva jutunk el az Óvárosba, a gyalogosok paradicsomába. Betekintünk 1472–1553 között élt festő, Lucas Cranach házának bájos udvarába, a Corpus Christi kápolnába, a szépséges reformáció anyatemplomába, a Cranach-oltárral büszkélkedő kéttornyú városi templomba. Szabadprogram után este visszaindulunk szálláshelyünkre.

4. nap
Prága – Budapest – Nyíregyháza – Debrecen

Reggeli után hazaindulunk. Prágába érve rövid megálló Prága új városrészében a Vencel téren. A téren a Nemzeti Múzeum, Szent Vencel szobra, számos híres épület, bevásárló üzlet, vendéglátóhely, söröző található. Tovább indulunk rövid megállókkal. Érkezés Budapestre az esti, Nyíregyházára, majd Debrecenbe a késő esti órákban.

Kapcsolódó cikkek

» Berlin a kultúra fővárosa - utazom.com, 2018. augusztus. 27
» Családi utazás Berlinbe - utazom.com, 2018. augusztus. 27
» Berlin Welcome Card a hivatalos berlini városnéző bérlet - utazom.com, 2018. augusztus. 27
» Képek Szász-Svájcból - Kovács Attila, 2017. augusztus. 07
» Luther Márton nyomában IV. - Wittenberg - Etédi Alexa, 2013. július. 17
» Luther Márton nyomában II. - Eisenach és Wartburg vára - Etédi Alexa, 2013. július. 04
» A hangulatos Prága - Kovács Attila, 2019. október. 08
» Egy perc Prágában - Kovács Attila, 2019. március. 27

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

utazás nemzetközi engedéllyel rendelkező turista autóbusszal, 1 éj szálloda Drezda környékén, 2 éj Wittenberg környékén,idegenvezetés.

Alapár nem tartalmazza: 

félpanzió (3 reggeli + 3 vacsora), helyszínen fizetendő belépők és járulékos költségek, BBP biztosítás (Irodánkban is köthető). 

Kötelező költségek: 

Csoportos, helyi idegenvezetés díja.

Helyszíni költségek leírása: 

kb. 50 EUR/fő belépő

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Az utazás minden esetben modern, légkondicionált autóbusszal történik.
Csatlakozási lehetőségek:  Nyíregyháza, Debrecen, M3 autópálya pihenői, Miskolc, Gyöngyös, Budapest, M1 autópálya pihenői.

Szállás: 

1 éjszaka Drezda környékén szállodában
2 éjszaka Wittenberg környékén, 2 ágyas tusoló/WC-s szobában.
Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető. 

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz, felár ellenében lehetőség van vacsora igénylésére.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!