Szarvasgomba ünnep és olíva kóstoló Toszkánában

4 Napos Buszos Körutazás Olaszországban

Firenze városa tekintélyes múltra tekint vissza, hiszen évszázadokon át a Medici-család uralta, 1865-70 között az Olasz Királyság fővárosaként működött. Firenze központját 1982-ben az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánította. Gyalogos városnézésünket a Szent Kereszt templom megtekintésével kezdjük, a város legjelentősebb temetkezési helyével. A város pantheonjának is nevezett ’Santa Croce’ templomban a legjelentősebb sírok között találjuk Michelangelo sírját is.

Alapár tartalmazza

Az autóbuszos utazást, idegenvezetést, szállást megadott ellátással.

Alapár nem tartalmazza

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást, idegenforgalmi adót, a helyszíni belépők, fakultatív programok árát és az Audio-guide-ot.

Hossz: 
4 nap
Szállás: 
szálloda
***

Szállás

3*-os szálloda.

Program: 

1. nap: Budapest- Montecatini Terme
Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban. Esti érkezés a gyógyvízéről híres  Montecatini Terme városába. Esti séta lehetőség a hangulatos városközpontban, ahol a Piazza del Popolo pálmafákkal, szökőkúttal díszített elegáns tere, üzletek, bárok várják a látogatókat.

2. nap: Firenze-San Miniato
Utazás az Arno folyó partján fekvő festői Firenzébe. A város tekintélyes múltra tekint vissza, hiszen évszázadokon át a Medici-család uralta, 1865-70 között az Olasz Királyság fővárosaként működött. Firenze központját 1982-ben az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánította. Gyalogos városnézésünket a Szent Kereszt templom megtekintésével kezdjük, a város legjelentősebb temetkezési helyével. A város pantheonjának is nevezett ’Santa Croce’ templomban a legjelentősebb sírok között találjuk Michelangelo sírját is. Gyalogos városnézésünket folytatva a város politikai központja és nyílt múzeuma, a Signoria tér következik. Séta a Palazzo Vecchiotól az Uffizi árkádjai alatt a Ponte Vecchióig, majd a Dóm, és a Keresztelőkápolna épületével fejezzük be városnézésünket. Rövid szabadidő után továbbutazás a szarvasgomba fellegvárába, San Miniatoba, ahol 50. alkalommal rendezik meg az aranyárban mért különleges gomba ünnepét. Délutánunkat a középkori hangulatú kisvárosban töltjük, a Dóm és a főtér megtekintése után elveszhetünk e helyi termelők forgatagában, akik a szarvasgombás sajtokat, szalámikat mutatják be egy fesztivál keretein belül. Visszautazás a szálláshelyre az esti órákban.

3. nap: San Gimignano-Arezzo
Utazás a „tornyok városába”. San Gimignano Olaszország egyik legkülönlegesebb látványossága a középkori felhőkarcolókkal tarkított, etruszk falakkal körülvett festői belvárosával. A tornyok és a paloták mind a város fénykorának emlékét őrzik, mikor San Gimignano fontos kereskedelmi központ volt. Rövid szabadidó után, egy igazi Toszkán olíva gazdaságot keresünk fel. A szüret folyamatától, a sajtoláson keresztül a kóstolásig mindenbe bepillantást nyerhetünk. Vásárlási lehetőség, majd folytatjuk utunkat a közeli Arezzo városába. Gyalogos sétánk alatt megtekintjük a város katedrálisát, melynek kápolnáját Giorgio Vasari festményei díszítik, Andrea della Robbia majolika alkotásait és Piero della Francesca festményét, mely Mária Magdolnát ábrázolja. Továbbhaladva Petrarca házát látogatjuk meg , aki I Nagy Lajos hadjáratának idején a pápa személyes követeként érkezett a magyar sereg elé. Sétálunk a Piazza Grandén, felkeressük a kotta megalkotójának Arezzoi Guidonak a szülőházát és megtekintjük a Szent Ferenc  templomban, a Szent Kereszt Legandája képsorozatot, Piero della Francesca  alkotását. (Szent Ferenc Bazilika 4.000 Ft/fő – jelentkezéskor fizetendő!)

4. nap: Pistoia-Budapest
Reggel a középkori Pistoia városa felé indulunk, mely évszázadok óta a fémfeldolgozásáról híres, főterét pedig az ország egyik legszebb tereként tartják számon. Városnézés, dóm tér, Keresztelőkápolna és a II. Viktor Emanuel Galéria megtekintése, majd indulás Budapestre.

Kapcsolódó cikkek

» Toszkána tavasszal - Kovács Attila, 2018. március. 06
» Siena, Il Campo - Kovács Attila, 2013. július. 30
» Vacsora a Dávid-szoborral húszezer euróért - Etédi Alexa, 2013. július. 22
» San Galgano, avagy mit keres az Excalibur Toszkánában? - Etédi Alexa, 2013. május. 17
» Toszkána vetítés - április 30. 19:00 óra Mozsár kávézó - Kovács Attila, 2013. április. 23
» San Gimignano, a középkori felhőkarcolók városa - Etédi Alexa, 2013. február. 18
» Firenzei látnivalók - Etédi Alexa, 2013. február. 13
» Látnivalók Firenzében: a Szépművészeti Akadémia (Accademia di Belle Arti) - Etédi Alexa, 2013. február. 08

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Fakultatív programok

Arezzo / Szent kereszt legendája c. festménysorozat: jelentkezéskor fizetendő, 4000 Ft/fő

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Az autóbuszos utazást, idegenvezetést, szállást megadott ellátással.

Alapár nem tartalmazza: 

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást, idegenforgalmi adót, a helyszíni belépők, fakultatív programok árát és az Audio-guide-ot.

Kötelező költségek: 

Idegenforgalmi adó, Audio-guide.

Helyszíni költségek leírása: 

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
Kötelezően fizetendő Audio-guide: 1.200,- Ft
Firenze / helyi idegenvezető költsége 5 EUR 
Firenze / Santa Croce 8 EUR

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

 A teljes részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Utazás: Az utazás emelt szintű autóbusszal történik, - video, vagy DVD, büfé.

Felszállási lehetőségek:
Budapest-Déli pu. Koronaőr köz 05:30
Székesfehérvár-Shell kút-M7 59 km  06:15
Siófok-Szekszárdi lehajtó, pálya melletti TESCO  07:00
Balatonlelle-Marche  07:35
Nagykanizsa-TESCO parkoló  08:00

Fontos! A vidéki fel- és leszállóhelyek nem minden esetben azonosak, ezért kérjük, feltétlenül érdeklődjön irodánkban az autóbusz pontos útvonalával kapcsolatban!

Szállás: 

3*-os szálloda.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.
A területről: 
Az Adriai-tenger északi partvidéke, Friuli-Venezia Giulia és Veneto régiókban számos ismert nyaralóhely (Velence, Bibione, Lignano, Lido di Jesolo, Grado, Aprilia Marittima, Caorle, Porto Santa Margherita, Duna Verde, Cavallino) Hosszú homokos tengerpartok, kellemes időjárás, művészeti és kulturális kincsek. Ezenfelül sok tematikus és szórakoztató Park. A konyha művészetről nem is beszéltünk..
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!