Szardínia, Korzika és Toszkána 2021.09.14-21.

8 Napos Körutazás Olaszországban

Egy különleges utazásra invitáljuk Önöket, ahol három, a maga nemében páratlan régiót ismerhetnek meg. Szardínia olajligetei és megalitikus romjai mellett felfedezzük Korzika égbetörő szikláit és zord hegyeit, majd utunk végén Toszkána hamisítatlan bájában és páratlan városaiban gyönyörködhetünk. A szigeteken élők egyszerű élete, remekbe szabott kézműves étkei, a vadregényes tájak üdítő élményt nyújtanak mindenki számára, míg a pisai Csodák tere, Firenze műemlékekben tobzódó belvárosa magához vonzza még a sokat látott utazót is.

Részvételi díj tartalmazza

Oda-vissza repülőjegy a Budapest-Alghero útvonalon, közvetlen járattal
Utasonként egy darab kisméretű kézipoggyász (max. 40x30x20 cm)Különbusz a kint tartózkodás során
Komp út Szardínia és Korzika között
Komp út Korzika és Livorno között
Szállás hét éjszakára, 3*-os és 4*-os szállodákban, kétágyas szobában
Reggeli
Városnézések és programok a szükséges belépőkkel
Oda-vissza vonatjegy Montecatini Terme és Firenze között
Magyar idegenvezető az út teljes időtartama alatt

Részvételi díj nem tartalmazza

Repülőtéri illetékek, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítás, idegenforgalmi adó, ajánlott szervizdíj, fakultatív programok és egyéb személyes kiadások.

Hossz: 
8 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Minimum létszám: 20 fő.

Szállás

Szállás hét éjszakára, 3*-os és 4*-os szállodákban, kétágyas szobában.

Program: 

szeptember 14. kedd
Elutazás Budapestről a Wizzair légitársaság közvetlen repülőjáratával Algheróba (19:15-21:20). Transzfer a Hotel Catalunya 4* szállodába.
szeptember 15. szerda
Reggeli után rövid gyalogos városnézésre indulunk az erős katalán befolyás miatt kis Barcelonának (Barceloneta) is nevezett városkában, majd a sziget egyik legjelentősebb nuraghéjeként számon tartott Santu Antine romjaihoz, és a Necropolis di sant'Andrea Priu különleges barlangrendszeréhez látogatunk. Kora délután megcsodáljuk a régió legfőbb román stílusú műemlékét, a Saccargia Bazilikát, majd kora este kompra szállunk és Korzika felé vesszük az irányt. Az alig egyórás kompút (18:30-19:20) alatt lenyűgöző képet kapunk a 60 méteres mészkősziklák szélén egyensúlyozó csodás városkáról, Bonifacióról és a környék világítótornyairól. Szállás a központhoz közeli Hotel A Madonetta 3* szállodában.

szeptember 16. csütörtök
Délelőtt Bonifacio középkori hangulatot árasztó felsővárosát fedezzük fel, majd kisétálunk a kilátóponthoz, ahonnan mind a városra, mind a környék öbleire ráláthatunk. A sziget nyugati partján haladva fotószünetet tartunk a Rocher du Lion oroszlánalakot formázó sziklaképződménynél, majd  Sarténe hegyi falvában teszünk rövid látogatás. Továbbutazunk Ajaccióba, ahol a délutánt városnézéssel töltjük. A sziget legnagyobb városa igazi mediterrán oázis pálmafás terekkel, szűk, sikátorszerű utcákkal és hangulatos, homokos strandokkal. Sétánk során megnézzük Napóleon bronzszobrát a Place de Gaulle-n, a mai napig katonai célokat szolgáló Citadellát, a Katedrálist és Napóleon szülőházát. Szállás a belváros közelében: Hotel Mercure Ajaccio 4*.

szeptember 17. péntek
Reggeli után Porto felé vesszük az irányt, hogy az UNESCO Világörökség részeként számon tartott Calanques de Piana rózsaszín gránitképződményeiben gyönyörködhessünk. A csodálatos hegyek közt megbúvó Portóban hajóra szállunk, hogy a környék nemzeti parkjait, rejtett barlangjait a tenger felől is megcsodálhassuk. Fantasztikus élmény! Délután a sziget belseje felé, csodás kis falvak és égbetörő hegyek között, a Col de Vergio hágón át haladunk, majd késő délután érjük el a sziget északi részén található Calvi városát, ahol az éjszakát töltjük. Szállás: Hotel Revellata 3* .

szeptember 18. szombat
Utolsó Korzikán töltött napunkat a sziget kertjeként is emlegetett Calvi környéki dombokon kezdjük. Füge- és citromfák, olivaültetvények és dombtetőkre épült, szűk sikátoros középkori kis falvak teszik változatossá a tájat. Sétálunk Franciaország egyik legszebb falvaként aposztrofált Sant' Antoninoban: megkeressük a bájos Lavasina kápolnát és a 11. századi Boldogasszony templomot és harangtornyát. Utunkat a tengerparton folytatjuk, megnézzük Saint-Florent tenger fölé magasodó óvárosát, rövid megállót tartunk a borászatairól híres Patrimonióban, majd délután megérkezünk a sziget legnagyobb városába, Bastiába. Itt rövid sétát teszünk a belvárosban, majd szabadprogram. Szállás: Best Western Montecristo Bastia 3* .

szeptember 19. vasárnap
Reggel behajózunk Livorno felé. A kompúton kényelmesen, reggelink elfogyasztása mellett gyönyörködhetünk a végtelen tenger látványában (8:00-13:00). A hajón több étterem is az utasok rendelkezésére áll. Érkezés után Livornóban buszra szállunk, majd a délutánt Toszkána két gyöngyszemének: Pisának és Luccának szenteljük. Első állomásunk Pisa, ahol megnézzük az UNESCO világörökség részét képező Piazza del Miracoli-t (Csodák tere). Itt található a világhírű Pisai ferde torony (Torre pendente), a 11. századi hatalmas Dóm és Olaszország legnagyobb keresztelő kápolnája (Battistero di San Giovanni) is. Következő állomásunk a száz templom városaként aposztrofált, középkori Lucca, Puccini szülővárosa. Belvárosi sétánk alatt olyan csodákat láthatunk, mint a lovaskocsival is körbejárható 4,2 km-es városfal, a középkor toszkán templomépítészetét ragyogóan mintázó Dóm, vagy 45 méteres Guinigi torony, melynek tetején fák nőnek. Szállás a közeli Montecatini Termében, a Hotel Da Vinci 4* szállodában lesz.

szeptember 20. hétfő
Reggelit követően vonatra szállunk és szűk egyórás út után a reneszánsz fővárosába, Firenzébe látogatunk. Gyalogos városnézésünk során érintjük többek között a Signoria teret, a Városházát (Palazzo Vecchio) és a tér híres szobrait, majd a Pitti Palotát, a Santa Maria Novella templomot és a San Lorenzo teret.
Délután szabadprogram Firenzében, vagy fakultatív programlehetőség az Uffizi képtár látogatása magyar idegenvezetéssel. A program ára: 30 euró/fő (helyszínen fizetendő).
Fakultatív borvacsora egy helyi pincészetben: napot egy igazi toszkán borászatban zárjuk, ahol betekintést nyerhetünk a helyi borok készítésének műhelytitkaiba, majd egy hangulatos borvacsora keretében meg is kóstoljuk a ház nedüit. A program ára: 15 000 Ft/fő (minimum létszám 15 fő).

szeptember 21. kedd
Reggeli után  transzfer a bolognai repülőtérre és hazautazás Budapestre (12:50-14:15).

Az út kiemelt értékei:
Utazás közvetlen repülőjáratokkal
Színvonalas, jó elhelyezkedésű középkategóriás szálláshelyek
Látnivalókban gazdag út
A részvételi díj minden, a programban szereplő látnivaló belépődíját tartalmazza
Kiváló helyismerettel rendelkező magyar idegenvezető a teljes utazás során
Világörökségi helyszínek: Hajókirándulás a Calanques de Piana csodás sziklái között Korzikán, látogatás Pisában és Firenzében

Kapcsolódó cikkek

» Toszkána tavasszal - Kovács Attila, 2021. július. 30
» Siena, Il Campo - Kovács Attila, 2013. július. 30
» Vacsora a Dávid-szoborral húszezer euróért - Etédi Alexa, 2013. július. 22
» San Galgano, avagy mit keres az Excalibur Toszkánában? - Etédi Alexa, 2013. május. 17
» Toszkána vetítés - április 30. 19:00 óra Mozsár kávézó - Kovács Attila, 2013. április. 23
» Firenzei látnivalók - Etédi Alexa, 2013. február. 13
» Látnivalók Firenzében: a Szépművészeti Akadémia (Accademia di Belle Arti) - Etédi Alexa, 2013. február. 08
» Látnivalók Firenzében: A Pitti-palota és a Boboli-kert - Etédi Alexa, 2013. február. 08

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Koronavírus információ

Európa:

A hivatalos beutazási szabályokat könnyen ellenőrizheti itt: konzuliszolgalat.kormany.hu
Utazásainkhoz önrészmentes útlemondási- és utasbiztosítást kínálunk!
Ha más szállodát, hosszabb-rövidebb utazást keres, írjon nekünk itt!

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Fakultatív programok

Uffizi képtár látogatása magyar idegenvezetéssel. A program ára: 30 euró/fő (helyszínen fizetendő).
Fakultatív borvacsora egy helyi pincészetben

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

Oda-vissza repülőjegy a Budapest-Alghero útvonalon, közvetlen járattal
Utasonként egy darab kisméretű kézipoggyász (max. 40x30x20 cm)Különbusz a kint tartózkodás során
Komp út Szardínia és Korzika között
Komp út Korzika és Livorno között
Szállás hét éjszakára, 3*-os és 4*-os szállodákban, kétágyas szobában
Reggeli
Városnézések és programok a szükséges belépőkkel
Oda-vissza vonatjegy Montecatini Terme és Firenze között
Magyar idegenvezető az út teljes időtartama alatt

Részvételi díj nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetékek, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítás, idegenforgalmi adó, ajánlott szervizdíj, fakultatív programok és egyéb személyes kiadások.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illetékek, idegenforgalmi adó.

Helyszíni költségek leírása: 

Ajánlott szervizdíj (helyben fizetendő): 15 EUR/fő

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Utazás Algheróba közvetlen repülőjárattal.
A repülőjegyek és a kapcsolódó szolgáltatások (ülőhely, poggyász, elsőbbségi beszállás) foglalás után a Wizz Air légitársaság szabályzata szerint mondhatók le vagy módosíthatók. Eltérően utazási feltételeinktől, indulástól számított 35 napon kívüli útlemondás esetén a Wizz Air lemondási szabályzata szerinti repülőjegy törlési díjat számítunk fel.

Szállás: 

Szállás hét éjszakára, 3*-os és 4*-os szállodákban, kétágyas szobában.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére. Amennyiben a foglalással egy időben, a kötelező útlemondási biztosítás megkötése mellett teljes körű baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megkötésére is sor kerül, akkor az útlemondási biztosítás önrész mentes, ellenkező esetben 20% önrészt tartalmaz.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!