Skandináv fővárosok és a norvég fjordvidék

9 napos körutazás - Stockholm, Oslo, Koppenhága, Bergen és a fjordok

A városlátogatások mellett felfedezzük az Európa legszebb természeti látnivalói között számon tartott norvég fjordokat. Bejárjuk a csodálatos Sognefjord vidékét, és megismerjük a különösen csábító, tengerparti Bergen városát is. Utunkat úgy terveztük meg, hogy kényelmes legyen, és mégis sok érdekességet lássunk.

Alapár tartalmazza

A repülőjegyet, az út­le­mon­dá­si biz­to­sí­tást, a helyi autó­bu­szos uta­zást, a 8 éj­sza­kai szállást reggelivel, az ide­gen­ve­ze­tést, a felsorolt progra­mo­kat, a komp­át­ke­lést Svédországból Dániába, valamint a belépőjegyeket a stockholmi városházába, az oslói Viking Hajók Múzeumába és a Fram Múzeum­ba.

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetéket, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, és a belépőket.

Hossz: 
9 nap
Szállás: 
szálloda
***
Program: 

1. nap: Stockholm
Elutazás Ferihegyről Stockholm Skavsta repülő­térre. A megér­kezést köve­tően vá­ros­né­zés Európa egyik leg­szebb főváro­sában, mely több ezer szigetre épült (az óváros szűk utcácskái; a királyi palota; a Koro­ná­zó­temp­lom; a Par­la­ment épülete; a vá­ros­háza, ahol a Nobel-díjasok bálját tartják stb.). Szállás Stockholm elő­vá­ro­sában (1 éj).

2. nap: Stockholm, Svéd tóvidék
Délelőtt szabad program Stockholmban, ide­gen­ve­ze­tőnk­kel lehe­tő­ség to­váb­bi ne­ve­zetes­sé­gek meg­te­kin­té­sé­re. A kora délutáni órákban to­vább­uta­zás az Örebro – Karlstad út­vo­na­lon Norvégia irányába. Utunk Svéd­ország leg­na­gyobb tava, a Vänern tó mentén vezet. Szállás Karlstadban (1 éj).

3. nap: Torpo, fjordvidék
Átkelés Norvégiába, majd utazás a fjord­vidék felé egyre vad­re­gé­nyesebb tájakon keresztül. Útközben Torpóban megnézünk egy jelleg­zetes norvég árbóc­temp­lomot. Szállás a fjordvidéken (1 éj).

4. nap: Sogne-fjord (sétahajózás), Naeröy-kanyon, Bergen
Lehetőség hajó­ki­rán­du­lásra a Sogne-fjordon, a világ leghosszabb és legmé­lyebb fjordján. A hajóút egy szakasza a szűk Naeröy-fjord, amely a magasból lezú­duló vízesé­seiről híres. To­vább­uta­zás a vadro­mantikus Naeröy-kanyonon keresztül Bergenbe, a fjord­vidék csodá­latos fekvésű főváro­sába. Vá­ros­né­zés a fjordok kapu­jának nevezett Bergenben, mely­nek leg­fon­to­sabb ne­ve­zetes­sé­gei az UNESCO vi­lág­örök­ség részét képező rakparti házsor (a hanza időkből szár­mazó Bryggen), a Bergenhus erőd, a halpiac és a kilátó­helyek. Szállás Bergen kör­nyé­kén (1 éj).

5. nap: Hardanger-fjord, Vöringfoss-vízesés, Hardanger-fennsík, Oslo
Utazás csodálatos tájakon keresztül Oslo irányába. Átkelés a Hardanger-fjordon a 2013-ban átadott Hardanger hídon, Norvégia leghosszabb függő­híd­ján. Fotó­szünet, majd tovább a festői Mabödal-kanyonon keresztül a Vöringfoss-vízeséshez (a leghí­resebb egész Norvé­giában). Utazás a Hardanger-fennsík hold­béli tájain át (fotó­szünetek). Szállás Oslo központ­jában (a szeptem­beri csoport esetén vá­ros­köz­ponton kívül) – 2 éj.

6. nap: Oslo
Autóbuszos és gyalogos vá­ros­né­zés a norvég fő­vá­ros­ban (királyi palota, vá­ros­háza, par­la­ment, egye­tem, Viking Hajók Múzeuma, Fram Múzeum, Vige­land Park, Holmenkollen sísánc stb.). 
Délután szabad program, ide­gen­ve­ze­tőnk­kel lehe­tő­ség to­váb­bi ne­ve­zetes­sé­gek meg­te­kin­té­sé­re, vagy sétahajózásra az Oslo környéki szigetek között.

7. nap: Göteborg, Helsingör, Koppenhága
Utazás Svédország nyugati tenger­partja mentén déli irányba, útközben rövid séta Göteborg város­köz­pont­jában. Helsingborgból kompát­kelés Dániába. 
Helsingörben, Hamlet váro­sában séta a hatalmas Kronborg várkas­télyhoz. Érkezés Koppen­hágába az esti órákban, szállás a város­köz­pont­ban (a szeptem­beri csoport esetén Koppenhága kör­nyé­kén) – 1 éj.

8. nap: Koppenhága, Öresund híd, Malmö
Délelőtt vá­ros­né­zés a dán fő­vá­ros­ban: Amalienborg palota – a dán királyi család rezi­den­ciája, a vá­ros­háza, a Par­la­ment épülete, a bájos Nyhavn negyed – az egykori kikötő, a kis hableány szobra stb. Ezután szabad program, ide­gen­ve­ze­tőnk­kel lehe­tő­ség séta­ha­jó­zásra a várost átszelő csator­nákon. 
A Dániát Svédor­szággal össze­kötő Öresund hídon (a híd a modern tech­nika egyik csodája) átkelés Mal­mő­be, közös séta a belvá­rosban (Szt. Péter temp­lom, vá­ros­háza stb.). Szállás Malmö központjában (1 éj).

9. nap: Malmö
Rövid szabad program, majd transzfer a malmői re­pü­lő­térre, haza­uta­zás Buda­pest­re.

Kapcsolódó cikkek

» A 14 szigetre épült főváros: Stockholm - Explorer World, 2013. október. 17
» Stockholm és nevezetességei - Etédi Alexa, 2013. szeptember. 04
» Norvégia - Kovács Attila, 2017. november. 06
» Fjallraven Polar Expedíció - Kutyaszánozás - Kramer Zsolt, 2016. május. 08
» Norvégia vadregényes tájain - Kovács Attila, 2015. október. 10
» 7 hely, ahol tilos meghalni - Etédi Alexa, 2013. szeptember. 10
» CONGO – THE GRAND INGA PROJECT - gyémántkemény vadvízi kajakfilm - Kollmann András, 2017. december. 15
» Kiváló síszállás Ausztriában - Dorfhotel Seeleitn - Kovács Attila, 2017. december. 14
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

A repülőjegyet, az út­le­mon­dá­si biz­to­sí­tást, a helyi autó­bu­szos uta­zást, a 8 éj­sza­kai szállást reggelivel, az ide­gen­ve­ze­tést, a felsorolt progra­mo­kat, a komp­át­ke­lést Svédországból Dániába, valamint a belépőjegyeket a stockholmi városházába, az oslói Viking Hajók Múzeumába és a Fram Múzeum­ba.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetéket, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, és a belépőket.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték.
BBP utasbiztosítás megkötése utazási feltétel!

Helyszíni költségek leírása: 

Az árak tájékoztató jellegűek!

Stockholm Királyi palota SEK 160,-
Koronázó templom SEK 40,-
Torpo Árbóctemplom NOK 40,-
Hajókirándulás a Sogne-fjordon EUR 29,-
Bergen Floibanen-sikló NOK 90,-
Oslo Holmenkollen kilátó és símúzeum NOK 130,-
Koppenhága sétahajózás (nyitott hajóval) DKK 32,-

Figyelem: Az itt felsorolt programokon a részvétel nem kötelező, a helyszínen mindenki maga döntheti el, hogy részt kíván-e venni.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított egy hónapon belül már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Bu­da­pest­ről Stockholmba és Malmőből Buda­pest­re menetrend szerinti, közvetlen re­pülő­já­rattal, a helyszínen jó minőségű, lég­kon­dicio­nált autóbusszal (WC, DVD, ital­automata).

Szállás: 

8 éj­sza­ka 3 csil­la­gos (esetenként 4 csil­la­gos szintű) szál­lo­dák­ban, kétágyas, fürdő­szo­bás szo­bák­ban.
Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj gazdag skandináv büféreggelis ellátást tartalmaz. Félpanzió felár ellenében igényelhető.
Vízum: 
Magyar állampolgárok személyazonosításra alkalmas, érvényes útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal, vízum nélkül léphetnek be az országba és 90 napig mindenféle külön engedély nélkül tartózkodhatnak.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!