Nagy Skandináv körutazás (Stockholm - Oslo - Koppenhága)

Nagy Skandináv körutazás

12 napos buszos körutazás Skandináviában

Az itthoni forró nyárból a kellemes tavaszba invitáljuk kedves utasainkat. Ami a ne­ve­ze­tes­ségeken és a szép fővárosokon kívül Skan­di­ná­vi­ában megragadja az embert, az a rengeteg erdő, a sok zöldövezet, a természet érintetlensége. Mindehhez társul még Svédországban a számtalan tó, Norvégiában pedig a hegyek és a gyönyörű fjordok. Felejthetetlen élményekben lesz részük.

Alapár tartalmazza

Az autóbuszos utazást, a kompátkeléseket, a Hardanger hídon és az Öresund hídon való átkelés díját, a 11 éjszakai szállást reggelivel, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat és az idegenvezetést

Alapár nem tartalmazza

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, a belépődíjakat és a 7. napi sétahajózás árát.

Hossz: 
12 nap
Szállás: 
szálloda
***
Program: 

1. Nap: Prága
Elutazás Székesfehérvárról a Piac téri parkolóból reggel 5.45-kor. Budapestről az autóbusz 7 órakor indul a Déli pályaudvartól. Utazás a Tatabánya – Győr – Rajka – Pozsony – Brno – Prága útvonalon. Séta a cseh fővárosban: Károly híd, Óváros tér, városháza, Vencel tér stb. Szállás Prága környékén (1 éj).

2. Nap: Öresund Híd, Malmö
Utazás a Drezda – Berlin – Lübeck útvonalon Puttgardenbe. Kompátkelés Dániába, Rødby-be (kb. 50 perc hajózás). Továbbutazás Koppenhága irányába, majd átkelés Malmőbe a Dániát Svédországgal összekötő Öresund hídon (a híd a modern technika egyik csodája). Érkezés a malmői városközponti szállodába az esti órákban (1 éj).

3. Nap: Malmö, Vadstena, Svéd Tóvidék
Kora délelőtt séta Malmőben, Svédország 3. legnagyobb városában, majd utazás a Svéd tóvidéken keresztül Stockholm irányába. Pihenő Vadstenában, a Vättern-tó partján fekvő ódon hangulatú városkában. Szállás Stockholm környékén (2 éj).

4. Nap: Stockholm
Félnapos városnézés a több ezer szigetre épült Stockholmban, mely Európa egyik legszebb fővárosa (az óváros szűk utcácskái, a királyi palota a pompás bútorzattal és a koronaékszerekkel, a híres városháza, a Koronázótemplom stb.). Délután szabad program, lehetőség múzeumok közös megtekintésére (Európa legrégibb skanzenje, Vasa Múzeum stb.).

5. Nap: Uppsala
Utazás Uppsalába, a híres egyetemi városba. Séta a várkastélyhoz és a hangulatos belvárosban, a székesegyház megtekintése (Skandinávia legnagyobb temploma). Utazás a tóvidéken keresztül Norvégiába. Szállás Oslo elővárosában (2 éj).

6. Nap: Oslo
Autóbuszos városnézés: királyi palota, városháza, parlament, egyetem, operaház stb. Ezután séta a gyönyörű Vigeland Parkban, majd látogatás a Holmenkollen sísánchoz (lélegzetelállító panoráma Oslóra). Délután lehetőség idegenvezetőnkkel a híres oslói múzeumok meglátogatására (Viking Hajók Múzeuma, Fram Múzeum, Kon-Tiki Múzeum), majd szabad program.

7. Nap: Torpo, Sogne-Fjord (Sétahajózás), Naeröy-Kanyon
Utazás Nyugat-Norvégiába. Torpóban egy jellegzetes norvég árbóctemplom megtekintése. Lehetőség hajókirándulásra a Sogne-fjordon, a világ leghosszabb és legmélyebb fjordján. A hajóút egy szakasza a szűk Naeröy-fjord, amely a magasból lezúduló vízeséseiről híres. Továbbutazás autóbusszal az elbűvölően szép Naeröy-kanyonon, majd pihenő a Twindefoss-vízesésnél. Szállás Nyugat-Norvégiában, a fjordvidéken (2 éj).

8. Nap: Bergen
Egész napos kirándulás Bergenbe, a fjordvidék gyönyörű fekvésű fővárosába. A város legfontosabb nevezetességei: az UNESCO világörökség részét képező rakparti házsor (a hanza időkből származó Bryggen), a Hansa Múzeum, a dóm, az akvárium, a Bergenhus erőd, a halpiac és a kilátóhelyek.

9. Nap: Hardanger-Fjord, Vöringfoss-Vízesés, Hardanger-Fennsík
Utazás csodálatos tájakon keresztül Svédország irányába. Átkelés a Hardanger-fjordon a 2013-ban átadott Hardanger-hídon, Norvégia leghosszabb függőhídján. Fotószünet, majd tovább a festői Mabödal-kanyonon keresztül a Vöringfoss-vízeséshez (a leghíresebb Norvégiában). Utazás a Hardanger-fennsík holdbéli tájain át (fotószünetek). Szállás egy Göteborgtól északra fekvő kisvárosban (1 éj).

10. Nap: Göteborg, Helsingör, Koppenhága
Ismerkedés Göteborggal, Svédország második legnagyobb városával. Továbbutazás Helsingborgba, majd kompátkelés Dániába. Hamlet városában, Helsingörben séta a hatalmas Kronborg várkastélyhoz. Érkezés Koppenhágába a délutáni órákban, ismerkedés a dán fővárossal, szállás (1 éj).

11. Nap: Koppenhága
Városnézés Koppenhágában, „Észak Párizsában". A legfontosabb nevezetességek: a királyi palota (Amalienborg), a kis hableány szobra, a Városháza tér, a Parlament, a bájos Nyhavn negyed – az egykori kikötő, a sétálóutcák a rengeteg üzlettel és kávéházzal stb. Napközben lehetőség lesz sétahajózásra is a várost átszelő csatornákon.
Délután búcsú Koppenhágától, utazás Rødbybe, kompátkelés Németországba. Továbbutazás Hamburg irányába, tranzitszállás Hannover környékén (1 éj).

12. Nap:
Hazautazás a Hannover – Kassel – Nürnberg – Passau – Linz – Bécs – Hegyeshalom – Győr – Tatabánya útvonalon. Érkezés Budapestre, majd Székesfehérvárra a késő esti órákban.

Kapcsolódó cikkek

» Friss képek a prágai árvízről - Kovács Attila, 2017. augusztus. 13
» Képek Szász-Svájcból - Kovács Attila, 2017. augusztus. 07
» Látnivalók Prágában: Gyakori kérdések - Etédi Alexa, 2014. március. 26
» A 14 szigetre épült főváros: Stockholm - Explorer World, 2013. október. 17
» Stockholm és nevezetességei - Etédi Alexa, 2013. szeptember. 04
» Amikor a telefon navigál egy prágai sörtúrán - Etédi Alexa, 2013. július. 08
» Prága eddigi legnagyobb panorámaképe - Etédi Alexa, 2013. június. 25
» Csak ritka alkalmakkor állíthatják ki a cseh koronát - Etédi Alexa, 2013. május. 13
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Az autóbuszos utazást, a kompátkeléseket, a Hardanger hídon és az Öresund hídon való átkelés díját, a 11 éjszakai szállást reggelivel, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat és az idegenvezetést

Alapár nem tartalmazza: 

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, a belépődíjakat és a 7. napi sétahajózás árát.

Kötelező költségek: 

BBP biztosítás megkötése utazási feltétel!

Helyszíni költségek leírása: 

Az árak tájékoztató jellegűek!

Figyelem: Az itt felsorolt múzeumlátogatásokon, sétahajózásokon stb. a részvétel nem kötelező, a helyszínen mindenki maga döntheti el, hogy részt kíván-e venni az adott programon.

Stockholm Királyi palota SEK 160,-
Koronázó templom SEK 60,-
Skanzen SEK 160,-
Vasa Múzeum SEK 130,-
Oslo Holmenkollen kilátó és símúzeum NOK 70,-
Viking Hajók Múzeuma NOK 50,-
Fram Múzeum NOK 80,-
Torpo árbóctemplom NOK 50,-
Hajókirándulás a fjordvidéken NOK 295,-
Bergen Fløibanen-sikló NOK 86,-
Hansa Múzeum NOK 100,-
Koppenhága sétahajózás (nyitott hajóval) DKK 40,-

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Az indulástól számított egy hónapon belül már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Légkondicionált autóbusszal (WC, DVD, ital­auto­mata). Nincs éj­sza­kai buszozás.

Szállás: 

11 éjszaka minimum 3 csillagos szintű szállodákban, kétágyas, fürdőszobás szobákban.
Egyágyas elhelyezés felár ellenében lehetséges.

 

Étkezés: 
A részvételi díj bőséges büféreggelis ellátást tartalmaz a szál­lo­dák­ban. Félpanziós ellátás felár ellenében kérhető. Figyelem: Odaútban a malmői szállodában (2. este) és visszaútban a németországi tranzitszálláson (11. este) nincs vacsora, mert a forgalom és a kompátkelés függvényében elképzelhető, hogy 21 óra körül érnek oda a csoportok. Ezeken a napokon autópálya melletti éttermekben és a kompon van lehetőség ebédelni vagy vacsorázni.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő BBP biztosítás megkötése utazási feltétel! Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!