Nagy Skandináv körutazás (Stockholm - Oslo - Koppenhága)

Nagy Skandináv körutazás (Stockholm - Oslo - Koppenhága)

12 napos buszos körutazás Skandináviában

Az itthoni forró nyárból a kellemes tavaszba invitáljuk kedves utasainkat. Ami a ne­ve­ze­tes­ségeken és a szép fővárosokon kívül Skan­di­ná­vi­ában megragadja az embert, az a rengeteg erdő, a sok zöldövezet, a természet érintetlensége. Mindehhez társul még Svédországban a számtalan tó, Norvégiában pedig a hegyek és a gyönyörű fjordok. Felejthetetlen élményekben lesz részük.

Alapár tartalmazza

Az autóbuszos utazást, a kompátkeléseket, a 11 éjszakai szállást reggelivel, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat és az idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, a belépődíjakat és a 7. napi sétahajózás árát.

Hossz: 
12 nap
Szállás: 
szálloda
***
Program: 

1. nap: Prága
Elutazás Székesfe­hér­várról a Piac téri parkolóból reggel 5.45-kor. Bu­da­pest­ről az autó­busz 7 órakor indul a Déli pá­lya­ud­vartól. Utazás a Tatabánya – Győr – Rajka – Pozsony – Brno – Prága út­vo­na­lon. Séta a cseh fő­vá­ros­ban: Károly híd, Óváros tér, vá­ros­háza, Vencel tér stb. Szállás Prága kör­nyé­kén (1 éj).

2. nap: Drezda, Rostock
To­vább­uta­zás a Drezda – Berlin – Rostock út­vo­na­lon. Útközben is­mer­ke­dés az Elba parti Drezdával, Szász­ország fővá­ro­sával. Kora este séta Rostockban, az egykori Hanza-városban, Német­ország nagy kikö­tő­vá­ro­sában.
Behajózás, átkelés Svéd­or­szágba. Éjszaka a hajón. (Fakultatív kabinbérlési lehe­tő­ség – kérjük, érdeklődjön irodánknál.)
(Amennyiben egy eset­le­ges forgalmi dugó miatt a csoport a vártnál később érkezne Rostockba, a séta elma­radhat. Nem kockáz­tatjuk, hogy esetleg lekés­sék a komp­járatot, hiszen ebben az esetben Stock­holm­ra nagy eséllyel csak mini­mális idő maradna.)

3. nap: Malmö, Vadstena, Svéd tóvidék
Reggeli séta Malmőben. Utazás a Svéd tóvidéken keresztül Stockholm irányába. Pihenő Vadstenában, a Vättern-tó partján fekvő ódon hangu­latú város­kában. A Szent Brigitta-rend kolos­to­rának és temp­lo­mának meg­te­kin­té­se. Szállás Stockholm elő­vá­ro­sában (2 éj).

4. nap: Stockholm
Félnapos vá­ros­né­zés a több ezer szigetre épült Stockc­holmban, mely Európa egyik leg­szebb fővá­rosa (az óváros szűk utcácskái, a királyi palota a pompás bútor­zattal és a koro­na­ék­sze­rekkel, a híres vá­ros­háza, a Koro­ná­zó­temp­lom stb.). Délután sza­bad program, lehe­tő­ség mú­zeu­mok közös meg­te­kin­té­sé­re (Európa legrégibb skan­zenje, Vasa Múzeum stb.).

5. nap: Uppsala
Utazás Uppsalába, a híres egyetemi városba. Séta a várkas­télyhoz és a han­gu­la­tos belvá­rosban, a szé­kes­egy­ház meg­te­kin­té­se (Skan­di­návia leg­na­gyobb temp­loma). Utazás a tóvi­déken keresztül Norvé­giába. Szállás Oslo elő­vá­ro­sában (2 éj).

6. nap: Oslo
Autóbuszos vá­ros­né­zés: királyi palota, vá­ros­háza, par­la­ment, egyetem, operaház stb. Ezután séta a gyönyörű Vigeland Parkban, majd lá­to­ga­tás a Holmenkollen sísánchoz (léleg­zet­el­ál­lító pano­ráma Oslóra). Délután lehe­tő­ség ide­gen­ve­ze­tőnk­kel a híres oslói mú­zeu­mok meglá­to­ga­tására (Viking Hajók Múzeuma, Fram Múzeum, Kon-Tiki Múzeum), majd szabad program.

7. nap: Torpo, Sogne-fjord (sétahajózás), Naeröy-kanyon
Utazás Nyugat-Norvégiába. Torpóban egy jelleg­zetes norvég árbóc­temp­lom meg­te­kin­té­se. Lehe­tőség hajó­ki­rán­du­lásra a Sogne-fjordon, a világ leg­hosszabb és legmélyebb fjordján. A hajóút egy szakasza a szűk Naeröy-fjord, amely a magasból lezú­duló vízesé­se­iről híres. To­vább­uta­zás autó­busszal az elbű­vö­lően szép Naeröy-kanyonon, majd pihenő a Twindefoss-vízesésnél. Szállás Nyugat-Norvé­giában, a fjordvidéken (2 éj).

8. nap: Bergen
Egész napos kirándulás Bergenbe, a fjordvidék gyönyörű fekvésű főváro­sába. A város leg­fon­to­sabb ne­ve­zetes­sé­gei: az UNESCO vi­lág­örök­ség részét képező rakparti házsor (a hanza időkből származó Bryggen), a Hansa Múzeum, a dóm, az akvá­rium, a Bergenhus erőd, a halpiac és a kilátóhelyek.

9. nap: Hardanger-fjord, Vöringfoss-vízesés, Hardanger-fennsík
Utazás csodálatos tájakon keresztül Svéd­ország irányába. Átkelés a Hardanger-fjordon a 2013-ban átadott Hardanger-hídon, Norvé­gia leghosszabb függő­hídján. Fotó­szünet, majd tovább a festői Mabödal-kanyonon keresztül a Vöringfoss-víz­esés­hez (a leghí­resebb Norvé­giában). Utazás a Hardan­ger-fennsík hold­béli tájain át (fotó­szünetek). Szállás egy Göteborgtól északra fekvő kis­vá­rosban (1 éj).

10. nap: Göteborg, Helsingör, Koppenhága
Is­mer­ke­dés Göteborggal, Svéd­ország második leg­na­gyobb váro­sával. To­vább­uta­zás Helsingborgba, majd komp­át­kelés Dániába. Hamlet váro­sában, Helsingörben séta a hatalmas Kronborg várkas­télyhoz. Érkezés Koppen­hágába a délutáni órákban, is­mer­ke­dés a dán fővá­rossal, szállás (1 éj).

11. nap: Koppenhága
Vá­ros­né­zés Koppenhágában, „Észak Párizsában". A leg­fon­to­sabb ne­ve­zetes­sé­gek: a királyi palota (Amalienborg), a kis hableány szobra, a Város­háza tér, a Par­la­ment, a bájos Nyhavn negyed – az egykori kikötő, a sé­tá­ló­ut­cák a rengeteg üzlettel és kávé­házzal stb. Napközben lehe­tő­ség lesz séta­ha­józásra is a várost átszelő csator­nákon. 
Délután búcsú Koppen­hágától, utazás Rödbybe, komp­át­kelés Német­országba. To­vább­uta­zás Ham­burg irányába, tran­zit­szál­lás Hannover kör­nyé­kén (1 éj).

12. nap:
Hazautazás a Hannover – Kassel – Nürnberg – Passau – Linz – Bécs – Hegyes­halom – Győr – Tata­bá­nya út­vo­na­lon. Érkezés Buda­pest­re, majd Szé­kes­fe­hér­várra a késő esti órákban.

Kapcsolódó cikkek

» Friss képek a prágai árvízről - Kovács Attila, 2017. augusztus. 13
» Képek Szász-Svájcból - Kovács Attila, 2017. augusztus. 07
» Látnivalók Prágában: Gyakori kérdések - Etédi Alexa, 2014. március. 26
» A 14 szigetre épült főváros: Stockholm - Explorer World, 2013. október. 17
» Stockholm és nevezetességei - Etédi Alexa, 2013. szeptember. 04
» Amikor a telefon navigál egy prágai sörtúrán - Etédi Alexa, 2013. július. 08
» Prága eddigi legnagyobb panorámaképe - Etédi Alexa, 2013. június. 25
» Csak ritka alkalmakkor állíthatják ki a cseh koronát - Etédi Alexa, 2013. május. 13
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Az autóbuszos utazást, a kompátkeléseket, a 11 éjszakai szállást reggelivel, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat és az idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, a belépődíjakat és a 7. napi sétahajózás árát.

Kötelező költségek: 

BBP biztosítás megkötése utazási feltétel!

Helyszíni költségek leírása: 

Az árak tájékoztató jellegűek!

Stockholm Királyi palota SEK 160,-
Koronázó templom SEK 40,-
Skanzen SEK 160,-
Vasa Múzeum SEK 130,-
Oslo Holmenkollen kilátó és símúzeum NOK 130,-
Viking Hajók Múzeuma NOK 50,-
Fram Múzeum NOK 70,-
Torpo Árbóctemplom NOK 40,-
Hajókirándulás a fjordvidéken NOK 310,-
Bergen Floibanen-sikló NOK 90,-
Hansa Múzeum NOK 70,-
Koppenhága sétahajózás (nyitott hajóval) DKK 32,-

Figyelem: Az itt felsorolt programokon a részvétel nem kötelező, a helyszínen mindenki maga döntheti el, hogy részt kíván-e venni.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Az indulástól számított egy hónapon belül már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Légkondicionált autóbusszal (WC, DVD, ital­auto­mata). Nincs éj­sza­kai buszozás.

Szállás: 

10 éj­sza­ka minimum 3 csil­la­gos szintű szál­lo­dák­ban, két­ágyas, für­dő­szo­bás szo­bák­ban, 1 éj­sza­ka odaútban a hajón. 
Fakultatív kabinbérlési lehe­tő­ség – kérjük, érdeklődjön irodánknál.
Egyágyas elhelyezés felár ellenében lehetséges (kivéve a hajóúton).

 

Étkezés: 
A részvételi díj bőséges büféreggelis ellátást tartalmaz a szál­lo­dák­ban. Félpanziós ellátás felár ellenében kérhető. Figyelem: visszaútban a németországi tran­zit­szál­lá­son nincs vacsora, mert a forgalom és a kompátkelés függvényében előfordulhat, hogy 21 óra után ér oda a csoport. A kompon van ét­ke­zési le­he­tő­ség.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő BBP biztosítás megkötése utazási feltétel! Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!