10 napos skandináv körutazás skandinávia

Észak gyöngyszemei - repülővel

10 napos skandináv körutazás

A 4 északi főváros és Bergen, a kihagyhatatlan! Vegyen részt egy igazán élménydús északi körutazáson, fedezze fel velünk a skandináv fővárosokat, Norvégia fjordokkal csipkézett partjait, barátkozzon össze testközelből a jávorszarvasokkal...

Alapár tartalmazza

Ki- és hazautazást repülővel, utazást autóbusszal és komphajóval, a szállást reggelivel, a leírásban szereplő programokat, az idegenvezetést, valamint az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetéket, baleset betegség és poggyász biztosítást, az egyéb étkezéseket, a fakultatív programokat. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!

Hossz: 
10 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Minimális létszám: 35 fő
Program: 

1. nap: Budapest - Hamburgig (610 km)   
A hamburgi repülőtérre érkező utasainknak transzfer a szállodába, ahol csatlakoznak a csoporthoz.

2. nap: Roskilde, Koppenhága és az Öresund-híd (430 km)
Továbbutazunk Puttgardenbe, ahol behajózunk. Komphajóval érkezünk Dániába, Rödby kikötőjébe. Útközben megtekintjük a gótikus Roskilde Székesegyházat, mely számos dán király temetkezőhelye volt. Következő állomásunk Koppenhága, ismerkedünk a várossal: belváros, Királyi Palota, a Parlament, városháza, a világhírű Tivoli park és Koppenhága szimbóluma: a Kis Szirén. A dán királyi család otthona, az Amalienborg palota. A városnézés után következő úti célunk Svédország. Koppenhágából a 16 km-es, gigantikus méretű Öresund hídon át utazunk Malmőbe. Rövid fotószünet, majd továbbutazunk szálláshelyünkre, Landskrona környékére.

3. nap: Jávorszarvas farm és Granna, hajóval Turkuba (590 km)
Reggeli után látogatást teszünk egy jávorszarvas farmon, ahol lehetőség van lencsevégre kapni testközelből őket. A festői szépségű Vättern-tó mentén utazunk, majd a gyönyörű környezetben fekvő Gränna városkájában teszünk látogatást. Rövid pillantást vetünk a zarándokhely Visingsö szigetére, majd folytatjuk utunkat Linköping-Norrköping érintésével Stockholmba. Stockholmból a világ egyik legnagyobb személyhajójával a Balti-tengeren át élményekkel teli hajóúton utazunk Turkuba. A hajón válogathat a minden igényt kielégítő fedélzeti bevásárló üzletben, megéhezve meglátogathatja a hajó valamelyik éttermét, vagy engedhet a játékterem csábításának. Szállás a hajó 4 ágyas, tus/wc-s, légkondicionált kabinjaiban. Éjszaka a hajóút érinti az Aland-szigeteket.

4. nap: A finn főváros: Helsinki (260 km)
Turku kikötőjébe érkezés előtt reggeli a hajón. A kikötőből autóbusszal utazunk Porvooba, a „faváros”-ba. A városközpont ősi faépületei, szűk utcái és a folyóparti színes „meseházak” méltán teszik Finnország egyik legkedveltebb attrakciójává. Tovább utazunk a finn fővárosba. Helsinkiben városnézés: Dóm, egyetemi és kormányzósági épületek, Finlandia Palota, a Parlament, Szikla templom, Sibelius emlékműve. Délután szabadidő, lehetőség van vásárlásra a napi piacon a déli kikötőben vagy a vásárcsarnokban. Ismét hajóra szállunk és a felejthetetlen élményt nyújtó, sok apró szigettel csipkézett partszakasz mentén elhagyva Helsinkit visszahajózunk Stockholmba. Szállás a hajó 4 ágyas, tus/wc-s, légkondicionált kabinjaiban.

5. nap: Stockholm és Gripsholm kastélya (210 km)
Reggeli ismét a hajón, mielőtt megérkezünk Stockholm kikötőjébe. „Észak Velencéjével” ismerkedünk. Királyi Palota, Székesegyház, városháza, a Nobel-díj átadásának színhelye: a Kék Csarnok, a belváros hangulata, a város nevezetessége: a ma is lenyűgöző Vasa csatahajó, melyet 300 éves hullámsírjából emeltek ki. Stockholmból Mariefred irányába vesszük utunkat. A festői kisvároska XVIII. sz.-ból megmaradt házai között érkezünk a Mälaren-tó egyik szigetén álló reneszánsz Gripsholm kastélyhoz, mely Svédország legjelentősebb királyi kastélya, ma múzeum. IV. Gusztáv Gripsholmban raboskodva őrült meg. Továbbutazva Örebroba, a középkori hangulatú városba érkezünk, ahol szállásunk is lesz.

6. nap: Örebro és Oslo (390 km)
Megreggelizünk a szállodában, utána Örebro-ból Európa 3. legnagyobb tava, a Vänern-tó partján Karlstad érintésével Norvégia felé vesszük utunkat. Gyönyörű tavak között utazunk, megpihenve egy csésze kávéra. Oslóba a kora délutáni órákban érkezünk, városnézés: városháza, Vigeland park, Múzeum-sziget, Bygdöy Viking Múzeum. A város felett elhelyezkedő híres Holmenkollen ’sísánc’-hoz érkezünk, ahonnan tiszta idő esetén gyönyörű kilátásunk van Oslóra. Szálláshelyünkre Honefoss környékére érkezünk.

7. nap: Hol–Flam–Gudvangen–Voss és Bergen a kihagyhatatlan! (450 km)
A mai napon a norvég fjordvidéken utazunk. Kanyarokkal teli hegyvidéken utazva Gol és Hol városok érintésével a Sognefjord keleti ágához érkezünk. Fakultatív ajánlatunk: Flámnál hajóra szállva élvezzük a játékos természetet, a páratlan Sognefjord panorámáját, ahogyan a fjord összeölelkezik a hegyormokkal (aki ezen szakaszt nem hajóval teszi meg, autóbusszal utazik Gudvangenbe). Gudvangenből autóbusszal folytatjuk utunkat a Stalheim-kanyonon át. Voss település érintésével Bergenbe érkezve ismerkedünk e páratlan várossal, a „fjordok fővárosával”! Két hegy határolta Bergen szépsége megszédíti a látogatót. Városnézésünket a Briggen-nél (Hansa rakpart) kezdjük, melynek jellegzetes fa épületei a kikötőre néző hangulatos oromfalakkal a világörökség része. Meglátogatjuk a kikötő negyedet, a halpiacot, láthatjuk a Dómot és a híres zeneszerző, Grieg házát. Szállásunk Bergenben vagy környékén lesz.

8.nap: Bergentől Hirtshalsig
Reggelinket elfogyasztva délelőtt hajóra szállunk és tengeren hagyjuk el Bergen fjordok közé ékelt városát. Hajóutunk első felében nappal utazunk a fjordvidék által szabdalt gyönyörű norvég partszakasz mentén. Szállás a hajó 4 ágyas, tus/wc-s, légkondicionált kabinjaiban. Fakultatív vacsora a hajó éttermeiben.

9. nap: Hirtshals–Arhus–Hamburg (510 km)
Reggeli a hajón, majd a reggeli órákban Hirtshals (Dánia) kikötőjébe érkezünk. Autóbusszal a Jütland-félszigeten utazunk tovább az Alborg–Arhus–Flensburg útvonalon Hamburgba. Pihenő Arhusnál, Dánia második legnagyobb városában. A nyugati tengerpart és fjordok közötti igen keskeny földsávon utazunk tovább Németországba. Hamburgba érkezve városnézés a különleges státuszú Hansa-városban: belváros, városháza, a híres-hírhedt Reeperbahn, a St.Pauli mulató negyed és a hangulatos kikötőjében. Szállás Hamburgban vagy környékén.

10. nap: Eisenach és Wartburg vára (510 km)     
Reggeli után repülővel utazó utasaink részére transzfer a hamburgi repülőtérre (hazautazás).

Kapcsolódó cikkek

» A 14 szigetre épült főváros: Stockholm - Explorer World, 2013. október. 17
» Stockholm és nevezetességei - Etédi Alexa, 2013. szeptember. 04
» Norvégia - Kovács Attila, 2017. november. 06
» Képek Szász-Svájcból - Kovács Attila, 2017. augusztus. 07
» Fjallraven Polar Expedíció - Kutyaszánozás - Kramer Zsolt, 2016. május. 08
» Norvégia vadregényes tájain - Kovács Attila, 2015. október. 10
» 7 hely, ahol tilos meghalni - Etédi Alexa, 2013. szeptember. 10
» Luther Márton nyomában IV. - Wittenberg - Etédi Alexa, 2013. július. 17
Fakultatív programok

Fakultatív programok 15 főtől indulnak.
Hajózás a Sogne fjordon (jelentkezéskor foglalni kell!).

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Ki- és hazautazást repülővel, utazást autóbusszal és komphajóval, a szállást reggelivel, a leírásban szereplő programokat, az idegenvezetést, valamint az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetéket, baleset betegség és poggyász biztosítást, az egyéb étkezéseket, a fakultatív programokat. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték
Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel! 

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők és jegyek, további étkezések, személyes kiadások.

Belépők és jegyek tájékoztató árai: 55 Euro/fő
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 24 Euro/fő

 

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulás előtt 30 napon belül történő foglalás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Autóbuszaink komfortja minden igényt kielégítenek és az alábbi szolgáltatásokat biztosítják az Ön kényelmes és kellemes utazásához:
- automata klímaberendezés
- kényelmes karfás, dönthető és kihúzható ülések
- az ülések felett pakolási lehetőség
- Büfé: hűtött italok, meleg kávé és leves  (egyes típusoknál ezen szolgáltatások részben nem biztosítottak)
- CD/DVD video és hanganyag lejátszási lehetőség
Szakképzett gépkocsivezető kollegáink segítik Önt a le- és felszállásban és természetesen a csomagok ki- és bepakolásában.

A program „alapútvonalán” túlmenően az alábbi településekről van lehetőség ingyenes transzfer igénylésére:

A program indulásától számított 10 napon belül a transzfer igénylése vagy a már megrendelt szolgáltatás módosítása csak 10 000 Ft/fő (retúr) felár ellenében lehetséges.
Figyelem!
A transzfer legkésőbb 72 órával indulás előtt foglalható, 72 órán belül felár ellenében sem tudjuk biztosítani a szolgáltatást.

1. Gyula-Békéscsaba-Orosháza-Hódmezővásárhely-Szeged útvonalon
2. Debrecen-Nyíregyháza-Miskolc-Tiszaújváros-Füzesabony-Gyöngyös-Hatvan-Gödöllő útvonalon
3. Pécs-Szekszárd-Paks-Dunaföldvár-Dunaújváros útvonalon
4. Veszprém-Székesfehérvár-Budaörs útvonalon
5. Győr-Tata-Tatabánya útvonalon

Füzesabony, Hatvan, Paks, Dunaföldvár és Dunaújváros tekintetében létszám függvényében tudunk a belvárosban fel- és leszállítani (kis létszám esetén a gyűjtő transzfer a város mellett elhaladó autópálya közeli helyszínen (benzinkút, parkoló) veszi fel és rakja le utasainkat.)

A programok első és utolsó napja szerinti időszakra foglalásonként (!) egy személyautó részére ingyenes parkolási lehetőség igényelhető Budapesten.
A program indulásához számított 10 napon belüli megrendelés esetén az parkolás megrendelése csak felár ellenében lehetséges (ezen ár a napok száma alapján változik – kérjen információt elérhetőségeinken).

Szállás: 

6 éjszaka szállodában***/****, 3 éjszaka hajókabinban, 1 ágyas szállodai elhelyezés valamint 2 ágyas belső kabin felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelit tartalmaz, Vacsora felár ellenében igényelhető.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!