Svájci körutazás

6 napos körutazás Svájcban

Svájc legelőször is mint a pénzügyi világ és a bankok hazája, a világhírű órák és ízletes csokoládék országa jut eszünkbe. A csodálatos fekvésű tavak, szoros folyóvölgyek, hegyek, gleccserek, a történelmi városok, a mesebeli kis falvak és a számos világörökséghez tartozó helyszín azonban lenyűgöz minden látogatót. Fedezze fel velünk Európa gyémántját!
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Az utazáshoz érvényes személyi igazolvány vagy útlevél szükséges.

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az út árai 1 USD = 300 Ft és 1 EUR= 355 HUF árfolyamig érvényesek.

Nem garantált, hogy az utazás minden esetben érinti a képeken látható helyszíneket.

Részvételi díj tartalmazza

Közlekedés külön autóbusszal
Elhelyezés középkategóriájú (kb. 3*-os) szállodában, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel
Magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezet
Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás (BBP)

Részvételi díj nem tartalmazza

Útlemondási biztosítást
Helyi borravalókat
Belépők összegét
Minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat 

Egyéb fontos információk:
Minimum létszám: 20 fő,
15-20 fő közötti felár: 36.000 Ft

.

Hossz: 
6 nap

Szállás

Középkategóriájú (kb. 3*-os) szállodában, kétágyas fürdőszobás szobákban.

Program: 

1. nap: Budapest – Gmunden (Ausztria) - Innsbruck
Indulás Budapestről a kora reggeli órákban. Folyamatos utazás technikai megállókkal a Salzkammerguti tóvidék északi peremvidékén, a Traunsee északi partján fekvő népszerű üdülővárosig, Gmundenig. Érkezést követően kellemes sétát teszünk a városban, melynek pillantást vethetünk az Orth-i tavi és parti kastélyra is. Miután kigyönyörködtük magunkat, folytatjuk utazásunkat az Innsbruck környéki tranzitszállásunkig.

2. nap: Innsbruck – Vaduz (Liechtenstein) – Luzern (Svájc)
Reggeli után folytatjuk utazásunkat, mai első megállónk Liechtenstein miniállam fővárosa Vaduz lesz. Sétálunk a város kicsiny főutcáján, s vetünk egy pillantást a hercegi család magánrezidenciájára, a Vaduzi Várkastélyra (belül nem látogatható). Rövid látogatásunk befejeztével megérkezünk Közép-Svájc gazdasági, társadalmi és kulturális központjába a festői szépségű Luzern városába. Közös gyalogos városnézésünk során érintjük a neogótikus, a jezsuita, valamint a Hofkirche templomokat (utóbbi Svájc legjelentősebb reneszánsz temploma), átsétálunk a város jelképének számító fahídon, a Kápolna-hídon, mely közepén nyolcszögletű alapra épült víztorony áll, megtekintjük az Oroszlán-emlékművet, a neoreneszánsz stílusú városházát kívülről, valamint látogatást teszünk a „Gleccser Múzeumban”. Közös programunk után szabadidő, lehetőség egyéni sétára, vásárlásra, esetleg további múzeumok megtekintésére. Az esti órákban utazás a szállodához, a szobák elfoglalása. Szállás Luzern környékén.

3. nap: Luzern – Interlaken – Lauterbrunnen – Genf – Yvoire (Franciaország)
Korán reggeli, majd indulás Francia-Svájc irányába. Útközben egy rövid fotószünetre, pihenésre megállunk Interlaken környékén, majd folytatva utazásunkat, a következő megállónk Lauterbrunnen lesz, ahol megtekintjük, s lefotózhatjuk a Staubbach vízesést. Tovább utazunk Genf városáig, ahol a tóparton hajóra szállunk, egyórás hajókiránduláson veszünk részt, ahonnan megismerkedhetünk a pompás, méregdrága villákkal; azok  valamikori, vagy jelenkori tulajdonosairól szóló történeteket, sztorikat is hallhatunk. A hajókázás után rövid városnézés keretében megtekintjük a város szállodasorát, természetesen a Hotel Beau Rivage szállodánál, az ellene elkövetett halálos merénylet színhelyén megemlékezünk Sissiről, majd ismerkedünk a diplomata negyeddel, látjuk a Katedrálist, a Reformáció Emlékművét. Utazás a szállodához. Szállás Yvoire közelében.

4. nap: Yvoire – Montreux (Svájc) - Lausanne
Reggeli után, ha már átjöttünk Franciaországba, rövid látogatást teszünk az alig pár kilométerre található középkori, ódon hangulatú, a Genfi-tó partján fekvő festői Yvoire kisvárosába. Visszatérünk Svájcba, s pillanatokon belül az ország egyik legérdekesebb történelmi várát, Chillon vízivárát tekintjük meg. Kb. egyórás programunk után visszaszállunk autóbuszunkba, majd a csupán pár kilométerre lévő, a „Svájc Monte-Carlója”-ként is ismert, Montreux városába érünk. Ebben a városban rendezik 1967 óta Európa talán legnagyobb jazzfesztiválját, valamint az itt megvásárolt stúdióban készítette a legendás Queen együttes is több albumát. Ennek helyén ma múzeum üzemel.  Sétálunk a parti sétányon, gyönyörködünk a kikötőben horgonyozó yachtok látványában, mindenképp érdemes innen is lefényképezni a nemrég meglátogatott várat is. A zene svájci fővárosa után tovább utazunk a sport egyik világfővárosába, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság székhelyének helyet adó Lausanne városába. Megtekintjük az Olimpiai Múzeumot, az Olimpiai Parkot, illetve sétálunk az óvárosban, s ahol megtekintjük a korai gótikus stílusú Notre-Dame katedrálist, melynek harangtornya megközelíti a 80 méter magasságot. A multikultikus városban szabadidőre, vásárlásra is lesz lehetőség, természetesen csokoládét is találhatunk itt bőségesen. Este a szobák elfoglalása. Szállás Lausanne-ban, vagy környékén.

5. nap: Lausanne – Bern – Innsbruck (Ausztria)
Reggeli után elindulunk a főváros Bern felé. Megérkezés után buszos, majd gyalogos városnézés az UNESCO világörökségi listán szereplő óvárosban. (Budesplatz, azaz a svájci parlament, óratorony, városháza, Münster Székesegyház stb.) Több kilátóponton is megállunk, s természetesen meglátogatjuk a város jelképállatainak, a medvéknek a „lakhelyét”. is. A svájci főváros megtekintése után hazafelé, utolsó éjszakai tranzitszállásunk irányába indulunk. Szállás Innsbruck környékén.

6. nap: Innsbruck – Wattens - Budapest
Reggeli után meglátogatjuk az Inn völgyében fekvő tiroli Wattens nevű települést, illetve az itt található világhírű Swarowski Múzeumot. A csodálatos, meseszerű kristályvilág megtekintése méltó befejezése lesz szép és gazdag programunknak.  Programunk végén vásárolhatunk is a kristályokból, majd buszra szállunk, s folyamatosan, természetesen technikai szünetek közbeiktatásával hazautazunk. Érkezés az esti órákban.

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:
-        Bern óvárosa

A program változtatás jogát fenntartjuk!
Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, csak más áron és más szolgáltatásokkal.

BEUTAZÁSI SZABÁLYOK / VÍZUM / EGÉSZSÉGÜGYI KÖVETELMÉNYEK

Európa:

Javasoljuk, hogy utazása előtt folyamatosan ellenőrizze az aktuális szabályokat, hiszen a beutazási feltételek teljesítése minden esetben az utazó saját felelőssége.

A Konzuli Szolgálat hivatalos utazási tanácsait ide kattintva tekintheti meg. >>>

Kapcsolódó cikkek

» Árvízi helyzet Tát környékén a robotrepülőről - Kovács Attila, 2021. október. 18
» Az elsüllyedő Kékestető - Kovács Attila, 2021. október. 17
» Várak szép rút kiskacsája – a balatonszentgyörgyi Csillagvár - Déri Eszter, 2021. október. 08
» Last Great Climb egy egy antarktiszi nagyfal első megmászása - Kovács Attila, 2021. október. 06
» Bringával a Wachau-völgyben - Kovács Attila, 2021. október. 06
» Ibiza tengerpartján - Kovács Attila, 2021. szeptember. 30
» Egyszerű csónaktúrának indult... De amit utána láttak, soha sem felejtik el... - Kovács Attila, 2021. szeptember. 28
» Ha június idusa, akkor Tiszavirágzás - Etédi Alexa, 2021. szeptember. 27

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

Közlekedés külön autóbusszal
Elhelyezés középkategóriájú (kb. 3*-os) szállodában, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel
Magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezet
Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás (BBP)

Részvételi díj nem tartalmazza: 

Útlemondási biztosítást
Helyi borravalókat
Belépők összegét
Minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat 

Egyéb fontos információk:
Minimum létszám: 20 fő,
15-20 fő közötti felár: 36.000 Ft

.

Kötelező költségek: 

Útlemondási biztosítás, helyi borravalók.

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők a helyszínen fizetendők: kb. 60 CHF és 17 EUR (nyugdíjas- vagy diákkedvezményre jogosító igazolvány szükséges lehet)

Fakultatív vacsora: 95 EUR (helyszínen fizetendő)

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Az indulástól számított egy hónapon belül már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Légkondicionált autóbusszal.
Az autóbuszon való helyfoglalás a jelentkezés sorrendjében történik a helyszínen.

 

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.
A területről: 
A Svájci Államszövetség (hivatalos nevén latinul: Confoederatio Helvetica, tükörfordításban Svájci Konföderáció; németül: Schweizerische Eidgenossenschaft, vagyis Svájci Esküszövetség) tengerparttal nem rendelkező, kantonokból (tartományokból) álló szövetségi köztársaság Közép-Európában. Szomszédai Németország, Franciaország, Olaszország, Ausztria és Liechtenstein. Erős hagyományai vannak a politikai és katonai semlegesség terén, de a nemzetközi együttműködés terén is, mivel számos nemzetközi szervezet székhelye. Gazdasági kapcsolatban áll Liechtensteinnel, továbbá közös valutát (svájci frank) is használ vele.
Időjárás: 
Az északi, sűrűbben lakott országrész nyitottabb, de még így is meglehetősen hegyes-völgyes, az északnyugaton elterülő Jura-hegység mészkővonulataival. Svájc klímája általában mérsékelt, helyenként nagy ingadozásokat mutatva, a magashegységi zord klímától a Svájc déli csücskénél előforduló kellemes mediterrán éghajlatig. Az évi átlaghőmérséklet 9 °C. Az évi csapadék mennyisége erősen területfüggő, a Rhone-völgyben például 530 mm, míg Luganónál 1700 mm. Általában véve az Alpoktól nyugatra, északra eső területnek hideg, esős klímája van, ahol a téli középhőmérséklet nulla fok körül (vagy az alatt) van, és nyáron ritkán van 21 fok fölötti meleg. Az ország déli csücskében, Ticino kantonban, az Alpoktól fő vonulatától délre a völgyekben melegebb, nedves, jelleg uralkodik, ahol a fagy ritkán fordul elő. Az Alpok és a Jura felső vidékének klímája esős vagy havas, 1800 méter fölötti fagyhatárral.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!