Svájc csokolédéval és sajttal

7 napos buszos körutazás Svájcban

Svájc „édesvízi nagyhatalom”, ennek bizonyítékaiból nézzük meg a legérdekesebbeket. Az egyik legkülönlegesebb a Jungfraujoch. A közel három és félezer méter magasságban lévő kilátó és jégpalota méltán a világörökség része. Európa legbővizűbb vízesése a másik híresség.Programunkat ezen gyöngyszemek keretezik,kiegészítve néhány szép várossal, természeti és kulturális kincsekkel.

Alapár tartalmazza

Az autóbuszos utazást, a 6 éjszakai szállást 3-4*-os szállodákban reggelis ellátással, a felsorolt programokat, az idegenvezetést valamint az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, a belépődíjakat, helyszínen fizetendő idegenforgalmi adót, fakultatív programokat.

Hossz: 
7 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum 35 fő
Program: 

1. NAP: SZEGED (DEBRECEN – PÉCS) – BUDAPEST – MONDSEE- TIROL (670 km)

Reggeli indulás, folyamatos utazás Ausztriába. Megállunk a csodás fekvésű Mondsee városkában. Égszínkék tó, meredek sziklafalak, virágos alpesi házak. Itt gyönyörködünk a belvárosban, megtekintjük a különleges templomot, majd sétálunk a szépen kialakított tóparton. Szép tiroli tájakon át utazunk tovább. Este érkezés az Innsbrucknál lévő szállásra, vacsora.

2. NAP: VIA MALA – LUZERN (400 km)

Reggeli után továbbutazunk Svájcba. A Rajna völgyében haladva érjük el a több írót és költőt is megihlető világhírű Via Malat. Ezt a lenyűgöző szurdokot a Hátsó-Rajna vize alakította ki a 3000 m magas hegycsúcsok között. Megállunk és lesétálhatunk a szurdok hasadékához is. A déli órákban érkezünk Svájc talán legszebb városába, Luzernbe. A tóparton kezdjük sétánkat, ahol egyből feltűnik a város jelképe, a híres fedett fahíd, a Kapellebrücke (Kápolna-híd). Gyalogos városnézésünk során látjuk a város számos festett falú házát. Az egyik szebb, mint a másik. Az ember nem győzi fényképezni a látványosságokat. Városnézésünk után, a szabadprogram alatt, lesz idő ajándéktárgy vásárlására is. Ezután buszunkkal a szállásunkra megyünk. Vacsora.

3. NAP: AARE-SZURDOK – INTERLAKEN – TRÜMMELBACH

Reggel egy mesés szurdokban kezdjük a napunkat. Az Aare folyó által kivájt kanyonban tehetünk kb. 1 órás sétát. A meredek, közel 100 m magas sziklafalak közt, egy keskeny úton sétálni különleges élmény. Interlaken városa az Eiger, Mönch és a Jungfrau 4000 m-es hegycsúcsainak lábainál fekszik, kiváló fotótéma jó idő esetén. Itt szabadprogram, emléktárgy vásárlási lehetőséggel. Mesés és monumentális vízesések megtekintése és egy felvonózás szerepel délutáni programunkban. Lauterbrunnenben lefényképezhetjük a híres Fátyolvízesést, ezt követően egy kabinos felvonóval felmegyünk majd 2000 m magasra, ahonnan – jó idő esetén - mesés rálátás lesz 4000 m-es csúcsokra. Továbbutazva Svájc legkülönlegesebb zuhataga szerepel programunkban. A Trümmelbach vízesés, a világon egyedülállóként egy hegy belsejében található. A hegy gyomrát a közeli több ezer méteres hegyek vízgyűjtőterületéről induló gleccserfolyó vájta ki. Este érünk az 1100 m felett lévő szálláshelyünkre Nyugat-Svájcba. Vacsora.

4. NAP: GRUYERES – BROC – BERN (220 km)

A nap során először Gruyeres városát keressük fel. Ez a mesebeli városka a svájci sajtgyártás központja. Nemcsak kemény sajtjairól híres, hanem sokan jönnek ide üdülni is a város bájos szépsége miatt. Sétánk után természetesen a különleges sajtból is vásárolhatunk. Ezt követően a másik svájci nevezetességet, a híres Nestlé csokoládégyárat keressük fel kóstolási és vásárlási lehetőséggel. A gyárlátogatás után délután az ország fővárosát, Bernt tekintjük meg. A medveároktól (ahol macikat is láthatunk) indulva a világörökség listáján is szereplő belváros árkádjai alatt sétálunk, miközben az utca különleges díszkútjait is lefényképezhetjük. A város szívében a városháza érintésével érjük el a 100 m magas toronnyal rendelkező Münstert, a református templomot. Az utca végét, a ma is működő több száz éves óratorony zárja le. Ennek közelében található a svájci parlament hatalmas épülettömbje.
Szállás, mint előző nap. Vacsora.

5. NAP: TÚRÁZÁS - SCHAFFHAUSEN –RAJNAI VÍZESÉS

A napot egy kis túrázással kezdjük. Szálláshelyünk közelében lévő
hegyre sétálunk fel, melyről szép rálátás lesz a vidékre és a közeli
3000 m magas hegyre. Ezt követően továbbindulunk az óragyártásáról is híres Schaffhausenbe. Szép díszkútjait, kellemes hangulatú belvárosát nézzük meg. A várostól mindössze 3 km-re található Európa legbővizűbb vízesése, a Rheinfall (Rajnai vízesés), ahol átlagosan 800.000 liter víz ömlik le másodpercenként! Ennek megtekintése fantasztikus élmény, ami még fokozható csónakázással a zuhatag közelében. Programunk után németországi szállásunkra utazunk.

6. NAP: STEIN AM RHEIN – SANKT - GALLEN – INNSBRUCK

Reggeli után a Bodeni-tóhoz indulunk. A környék gyöngyszeme Stein am Rhein. Sétálunk a mesés városka főutcáján, gyönyörködhetünk a csodálatos festett falú és favázas házakban, majd lefényképezhetjük, ahogyan kilép a Rajna a Bodeni-tóból. Ezt követően indulunk Sankt Gallenbe. Meglátogatjuk Európa egyik legjelentősebb Benedek-rendi apátságát, mely 1983 óta a világörökség része. Temploma és 160 000 kötetes könyvtára méltán érdemli ki csodálatunkat. Délután a belvárosban is teszünk rövid sétát. Ezt követően elhagyjuk Svájcot és visszautazunk Ausztriába. Vacsora.

7. NAP: TIROL – STEYR – HEGYESHALOM – BUDAPEST (730 km)

A sok természeti szépség után jöjjön egy történelmi hangulatú kisváros. Steyrt keressük fel, melynek pazar épületei, ódon sikátorai méltán koronázzák meg eddigi élményekben gazdag utunkat. Délután továbbindulunk. Budapestre érkezés az esti órákban. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

 

Kapcsolódó cikkek

» Schlögener Schlinge - Hegedüs Anett, 2018. január. 03
» Felhőszakadás után sárlavina öntötte el az UNESCO világörökségi várost, Hallstattot - Etédi Alexa, 2013. június. 26
» Kiváló síszállás Ausztriában - Dorfhotel Seeleitn - Kovács Attila, 2018. május. 18
» Síelés Heiligenblutban - Hunguest Hotel Heiligenblut téli ajánlat! - Kovács Attila, 2018. május. 14
» Az első hó Karintiában - Kovács Attila, 2016. november. 19
» Túra a Dürre Wandon - Ürögi Beáta, 2014. január. 17
» Wasserloch szurdok, Ausztria - Kovács Attila, 2013. október. 24
» Bécs este - Kovács Attila, 2013. október. 14
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Az autóbuszos utazást, a 6 éjszakai szállást 3-4*-os szállodákban reggelis ellátással, a felsorolt programokat, az idegenvezetést valamint az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza: 

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, a belépődíjakat, helyszínen fizetendő idegenforgalmi adót, fakultatív programokat.

Kötelező költségek: 

Idegenforgalmi adó.

Helyszíni költségek leírása: 

További étkezések, személyes kiadások belépők.

Pilátus hegy - fogaskerekű 57,6 CHF
Aareschlucht 8,5 CHF
Lauterbrunnen - felvonó 13,4 CHF
Trümmelbach 11 CHF
Nestlé csokigyár 9 CHF
Sankt Gallen kolostori könyvtár 10 CHF
Össz.: 109,5 CHF

A megadott belépők árai közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Az indulástól számított egy hónapon belül már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Légkondicionált autóbusszal.

Szállás: 

6 éjszaka ***/**** szállodákban 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj bővített reggelis ellátást tartalmaz. További étkezések a helyszínen megoldhatóak (vacsora a szállodákban).
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Svájcba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!