Svájc, a Pilátus és a Jungfrau világa Mediterrán Tavakkal kiegészítve

6 napos buszos körutazás Svájcban

A sok szép svájci látványosság közül az egyik legkülönlegesebb a Jungfraujoch. A közel három és félezer méter magasságban lévő kilátó és jégpalota méltán a világörökség része. Programunkat különlegességekkel, látványosságokkal egészítjük ki. Időjárás függvényében a programok sorrendje felcserélődhet. A visszaúton megtekintheti a Luganoi, Olaszországon keresztül pedig a Como-i és a Garda-tó páratlan vidékét.

Alapár tartalmazza

Az autóbuszos utazást, a 5 éjszakai szállást reggelis ellátással, a felsorolt programokat, az idegenvezetést, valamint az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza

betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, és a belépődíjakat, helyszínen fizetendő idegenforgalmi adót, a fakultatív programokat. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!

Hossz: 
6 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum 35 fő
Program: 

1. nap: Szeged–Budapest–Kufstein–Innsbruck (730 km)
Elutazás Szegedről a kora reggeli órákban. Utazás Budapesten keresztül Ausztriába. Útközben pihenőt teszünk az Inn-folyó felett magasodó Kufstein várában, ahova felvonóval jutunk fel. Innsbruck környéki szálláshelyünkre az esti órákban érkezünk.

2. nap: Sankt Gallen, Schaffhausen vízesés, Zürich és Luzern (390 km)
Feldkirchből a Bodeni-tó irányába utazunk a Rajna völgyében. St. Gallenben pihenőt tartunk, megtekintve katedrálisát (Svájc legszebb barokk temploma) és a hozzá tartozó kolostori könyvtárat (a világörökség része). Továbbutazva a Schaffhausen-i Rajna vízeséshez érkezünk, ahol megpihenünk. Zürich felé vesszük utunkat, városnézés e tavak és dombok övezte, szép fekvésű városban. Óvárosa – Grossmünster – megőrizte ősi jellegét. A modern városrészekben felhőkarcolókat, irodaházakat, elegáns butikokat és üzleteket találunk. Továbbutazunk a hegyek között megbúvó Luzernbe. Séta a belvárosban, Kápolna híd (fedett fahíd). Estére Luzern környékére érkezünk, ahol 3 éjszakán át lesz szálláshelyünk.

3. nap: A Pilátus-csúcs, Mürren és a Trümmelbach vízesése (170 km)
Egy jó reggeli után fakultatív kirándulást ajánlunk: tartson velünk a Pilátus hegycsúcs meghódítására, ahová a Luzern-i tó partjáról világ legmeredekebb (48 fokos) hegyi vasútján jutunk fel. A felhők felett 2128 méter magasságban tornyosuló csúcsai közül a legmagasabb a Tomlishorn-hegycsúcs.  Felkapaszkodunk kilátóteraszára, sétálunk a kialakított sétautakon. E gyönyörű túra után szálláshelyünket érintve utazunk tovább a Lauterbrunnenbe. Fogaskerekű vonattal emelkedünk a sziklafalak mellett az apró települések fölé. Láthatjuk a 300 m mélyre zuhanó vízesést, mely a környéket ezüstös vízpárával borítja be. A Jungfrau vidékének egyik gyöngyszeme Mürren, az autómentes település. Megpihenünk a hegyteraszon fekvő üdülőfaluban, melynek bájos házait virágözön borítja. Innen nézve kéznyújtásnyira vannak a Jungfrau, Eiger és Mönch hármas havas csúcsai, lecsúszó gleccserei. Séta és fotózás után Almundhubel kilátó teraszára utazunk, ahonnan a Schilthorn havas csúcsait láthatjuk (2973 m). Siklóval jutunk le a Lauterbrunnen-völgybe, ahonnan pár perces sétával érhetjük el a Trümmelbach vízesést. A hegy gyomrában szinte tomboló pokol van. A Trümmelbach belsejét liften és lépcsőkön közelíthetjük meg (belépőjegy). Felejthetetlen élmények után estére szálláshelyünkre térünk vissza.  

4. nap: Gleccserek világa, a Jungfrau-csúcs fogaskerekűvel (170 km)
Ezen a napon a Sarner-tó partján utazva először a két tó partján fekvő Interlakenbe érkezünk. Interlakenből a Berni Alpok Leghíresebb gleccservidékére, a Jungfrau világába utazunk. Először Grindelwaldba érkezünk – a települést a gleccserek falujának is nevezik. Utunkat az Eiger, Mönch és a Jungfrau meseszép panorámája kíséri, örök hó fedte csúcsaival. Fakultatív ajánlatunk: Grindenwaldból lehetőség van fogaskerekű vonattal a Jungfrau csúcsára feljutni. (Felejthetetlen élmény! A részvételt már jelentkezéskor kérjük jelezni!) A Jungfrau, az Aletsch gleccser, az Eiger és a Mönch csúcsai mind a világörökség része. Átszállással jutunk fel a 3454 m-en lévő Obszervatóriumhoz,a Sphinx-kilátóhoz. Megtekinthetjük a hegy gyomrában lévő Jégpalotát, ahol számtalan szebbnél-szebb jégszobor található. Fakultatív étkezési lehetőség a csúcson, séta az örök hó birodalmában. (A kiránduláshoz réteges, meleg öltözék, vízálló sportcipő ajánlott.) Késő délután visszaindulunk kiindulási helyünkre, Grindelwaldba. (Ha nem kíván a fakultatív programon részt venni, szabadidejét Grindenwaldban töltheti.) Autóbuszra szállunk, majd szálláshelyünkre utazunk.

5. nap: Altdorf-Locarno-Lugano-Como (440 km)    
Reggelit követően Altdorfban teszünk egy kis kitérőt, megtekintjük tell Vilmos emlékművét, majd elhagyjuk a Berni-Alpok vidékét és a Gotthard hágónál Ticino völgyében haladva a táj egyre délibb hangulatúra vált. A svájci Riviérán, Locarnói filmfesztivál helyszínén megpihenünk. A vonzó üdülőhely olaszos belvárosa, festői sikátorai világszerte ismertek, sétálunk a tóparton. Svájc legdélebbi részére, a mediterrán hangulatú tó partján fekvő Luganóba utazunk. Lugano Svájc egyik legszebb városa, melyet turisták ezrei kedvelnek teraszos fekvése, mediterrán növényzete, virágos parkjai és panorámája miatt. Sétálunk a történelmi óvárosban, a híres bevásárló utcán, a Via Nassa-n ahol érezhető Milánónak, a divat fővárosának közelsége. Fakultatív ajánlatunk: hajózásra hívjuk a szépséges lugánói tavon. A mediterrán vízparti települések és a felettük magasodó hegyormok látványa maradandó élményt nyújt a hajóról. Utunkat folytatva a Melidei-gáton átkelve a dolomitok hátterében elnyúló Comoi-tó kanyarulataival, fenséges látványával üdvözöl bennünket. A tó déli oldalán fekvő, egyik legkedveltebb településére Como városába utazunk. Ez az észak-olasz tóvidék legnagyobb városa. A rengeteg szép látnivalón túl, fekvése is lebilincseli az idelátogatót. Como városa a XII. sz.-ban a híres kőfaragó dinasztia, a „Comacinik” ősi fészke volt. A híres kőfaragók munkáit láthatjuk az óvárosban is, Főutcáján sétálva megnézzük a városházát és a dómot, sétálunk a szűk utcácskákban. Sok kis kávézó, étterem, szűk és hangulatos kis utcák várnak itt ránk, igazi olasz hangulat. Estére a dolomitok vidékén lesz szállásunk.

6. nap: Garda-tó -Sirmione–Udine–Szlovénia–Budapest–Szeged (940 km)
Reggeli után a dolomitok hegyvonulatait magunk mögött hagyva a Grada-tóba hosszan benyúló félsziget ékkövébe, a festői Sirmionébe utazunk. Lenyűgöző a kisváros panorámája, római kori villa maradványaival, szűk utcácskáival és üzleteivel mediterrán hangulatot kölcsönöz a látogatónak. Sirmionéból hazafelé indulunk az Udine–Szlovénia–Budapest útvonalon. Érkezés az esti órákban, majd továbbutazás Szegedre. (Az oda- és visszaút nem azonos! A Budapest–Hegyeshalom útvonalon csatlakozó utasaink ezt kérjük, vegyék figyelembe!)

Kapcsolódó cikkek

» Villa del Balbianello - a Comoi-tó gyöngyszeme - Etédi Alexa, 2013. június. 18
» A Nápolyi-öböl szigetei - Kovács Attila, 2017. december. 06
» Acqua alta Velencében - Kovács Attila, 2017. november. 20
» Képek Velencéből... - Kovács Attila, 2017. november. 09
» A Garda-tó a magasból - Kovács Attila, 2017. október. 22
» Velencében, gondolával - Kovács Attila, 2017. június. 08
» Szicília látnivalói - Kovács Attila, 2017. június. 02
» Egy nap Szardínián... - Déri Eszter, 2017. május. 16
Fakultatív programok

Fakultatív programok 15 főtől indulnal
Pilatus hegy fogaskerekűvel.
Jungfrau csúcs fogaskerekűvel, a Jégpalota és a Sphinx kilátó.
Trümmelbach vízesés belépő.
Hajóval a lugánói tavon.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Az autóbuszos utazást, a 5 éjszakai szállást reggelis ellátással, a felsorolt programokat, az idegenvezetést, valamint az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza: 

betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, és a belépődíjakat, helyszínen fizetendő idegenforgalmi adót, a fakultatív programokat. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!

Kötelező költségek: 

Idegenforgalmi adó.
Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!

Helyszíni költségek leírása: 

Idegenforgalmi adó, belépők és jegyek, további étkezések, személyes kiadások.

Pilatus hegy fogaskerekűvel (helyszínen): 58 CHF
Jungfrau csúcs fogaskerekűvel, a Jégpalota és a Sphinx kilátó: 159 CHF
Trümmelbach vízesés belépő  kb: 15 CHF

Belépők és jegyek tájékoztató árai: 55 CHF+25 Euro
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 8 CHF
 

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Az indulástól számított egy hónapon belül már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Autóbuszaink komfortja minden igényt kielégítenek és az alábbi szolgáltatásokat biztosítják az Ön kényelmes és kellemes utazásához:
- automata klímaberendezés
- kényelmes karfás, dönthető és kihúzható ülések
- az ülések felett pakolási lehetőség
- Büfé: hűtött italok, meleg kávé és leves  (egyes típusoknál ezen szolgáltatások részben nem biztosítottak)
- CD/DVD video és hanganyag lejátszási lehetőség
Szakképzett gépkocsivezető kollegáink segítik Önt a le- és felszállásban és természetesen a csomagok ki- és bepakolásában.

A program „alapútvonalán” túlmenően az alábbi településekről van lehetőség ingyenes transzfer igénylésére:

A program indulásától számított 10 napon belül a transzfer igénylése vagy a már megrendelt szolgáltatás módosítása csak 10 000 Ft/fő (retúr) felár ellenében lehetséges.
Figyelem!
A transzfer legkésőbb 72 órával indulás előtt foglalható, 72 órán belül felár ellenében sem tudjuk biztosítani a szolgáltatást.

1. Gyula-Békéscsaba-Orosháza-Hódmezővásárhely-Szeged útvonalon
2. Debrecen-Nyíregyháza-Miskolc-Tiszaújváros-Füzesabony-Gyöngyös-Hatvan-Gödöllő útvonalon
3. Pécs-Szekszárd-Paks-Dunaföldvár-Dunaújváros útvonalon
4. Veszprém-Székesfehérvár-Budaörs útvonalon
5. Győr-Tata-Tatabánya útvonalon

Füzesabony, Hatvan, Paks, Dunaföldvár és Dunaújváros tekintetében létszám függvényében tudunk a belvárosban fel- és leszállítani (kis létszám esetén a gyűjtő transzfer a város mellett elhaladó autópálya közeli helyszínen (benzinkút, parkoló) veszi fel és rakja le utasainkat.)

A programok első és utolsó napja szerinti időszakra foglalásonként (!) egy személyautó részére ingyenes parkolási lehetőség igényelhető Budapesten.
A program indulásához számított 10 napon belüli megrendelés esetén az parkolás megrendelése csak felár ellenében lehetséges (ezen ár a napok száma alapján változik – kérjen információt elérhetőségeinken).

Szállás: 

5 éjszaka *** szállodákban 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj bővített reggelis ellátást tartalmaz, felár ellenében vacsora igényelhető (4 alkalomra).
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Svájcba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
5.0
1 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
5.0
Szállás értékelése
5.0
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
5.0
Budapest, XI. kerület
5.0
Kedves Utayom.com Csapat!

Röviden szeretnék fogalmazni - fantasztikus utazás volt, tökéletes szervezéssel, és bár a helyszin már önmagában garancia a tökéletes kikapcsolódásra, szeretném megköszönni Lohmüller Márta idegenvezetését. Sokat utaztam a múltban, viszont Márta fényévekkel megelőzi a kollégákat a felkészültségével és a ragyogó személyiségével. Ez viszont nem kritika a többi kolléga irányában. Másképpen fogalmazva - vannak a nagyon jók illetve a non plus ultrák. Minden utazásomra elvinném magammal:)))

Szeretném ha ezt az értékelést megosztanák mind a Mártával, mind pedig az utazási irodával.

Köszönöm az élményt!

Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!