Jungfraujoch és a Rajna-vízesés

Jungfraujoch és a Rajna-vízesés

6 napos buszos körutazás Svájcban

Svájc „édesvízi nagyhatalom”, ennek bizonyítékaiból nézzük meg a legérdekesebbeket. Az egyik legkülönlegesebb a Jungfraujoch. A közel három és félezer méter magasságban lévő kilátó és jégpalota méltán a világörökség része. Európa legbővizűbb vízesése a másik híresség.Programunkat ezen gyöngyszemek keretezik,kiegészítve néhány szép várossal, természeti és kulturális kincsekkel.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

FLEXI PLUS OPCIÓ – EXTRA RUGALMASSÁG
Tudjuk, hogy nehéz előre tervezni, és manapság különösen fontos az extra rugalmasság. Ezért fejlesztettük ki a Flexi Plus opciónkat, amit, ha megrendel, foglalása lemondása vagy módosítása jóval könnyebbé válhat. A kizárólag foglaláskor megrendelhető Flexi Plus opció tartalma:

  • Az út indulása előtti 30. napig, a névre szóló jegyeken kívüli szolgáltatásoknál külön bánatpénz megfizetése nélkül elállhat az utazási szerződéstől, és az opció, valamint a megkötött útlemondási biztosítás díján felüli teljes befizetését visszakapja, ha bármi közbejönne az út előtt egy hónappal. Nem szükséges hozzá indoklás, nem kérünk orvosi igazolást.
  • Buszos utazásoknál ingyenes átjelentkezési lehetőséget biztosítunk az indulás előtti 30. napig, vagyis egy későbbi vagy más típusú utazásra is átfoglalhat.
  • Buszos utazásoknál ingyenes névmódosítási lehetőséget biztosítunk indulás előtti 72. óráig. A névmódosítást eddig kell írásban jelezni a Proko Travel központi elérhetőségén.
  • Mivel egyes szolgáltatók, mint például a légitársaságok sajnos nem olyan rugalmasak, mint mi, így a megvásárolt repülőjegyekre, névre szóló belépőkre nem tudjuk kiterjeszteni a szolgáltatást, ezeknél az elemeknél a módosítás, lemondás a normál lemondás feltételei szerint működnek.

Egy repülős utazásnál tehát a repülőjegy lemondási díja továbbra is fizetendő tételként merül fel az utazó számára. Az extra rugalmasságot kínáló Flexi Plus opció nem minősül biztosításnak, továbbá díja nem tartozik az útlemondási biztosítás által fedezett szolgáltatások közé, így lemondás esetén a biztosító nem téríti ennek díját. A teljes leírást és a feltételeket az ÁSZF-ünkben olvashatja.

Részvételi díj tartalmazza

Az autóbuszos utazást, a 5 éjszakai szállást 3-4*-os szállodákban reggelis ellátással, a felsorolt programokat, az idegenvezetést valamint az útlemondási biztosítást.

Részvételi díj nem tartalmazza

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, a belépődíjakat, helyszínen fizetendő idegenforgalmi adót, fakultatív programokat.

Hossz: 
6 nap
Létszám: 
minimum 35 fő

Szállás

5 éjszaka ***/**** szállodákban 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Program: 

1. nap: Szeged (Debrecen – Pécs) – Budapest – Tirol (670 km)
Reggeli indulás. Hegyeshalmi határátlépés után érkezünk Ausztriába. Az autópályán haladunk Linz és Salzburg irányába. A nap fő eseménye egy szurdok megtekintése. A gyors folyó különleges hasadékot vájt a sziklába. Könnyen járható ösvényen és lépcsőkön közelítjük meg a látványosságot. Lenyűgöző a természet ereje. Szállásunk Tirolban lesz.

2. nap: Sankt Gallen – Csokoládégyár – Zug – Közép-Svájc (400 km)
Ausztriát elhagyva Sankt Gallenben kezdjük svájci programunkat. Meglátogatjuk Európa egyik legjelentősebb Benedek-rendi apátságát, mely 1983 óta a világörökség része. Temploma és 160 000 kötetes könyvtára méltán érdemli ki csodálatunkat. Ezt követően a belvárosban is teszünk rövid sétát. Ha Svájcra gondolunk, akkor a hegyek mellett biztosan eszünkbe jut a csokoládé is, ezért felkeresünk egy csokoládégyárat, melynek shopjában óriási választék áll a vásárlók rendelkezésére. Folytatjuk utunkat Zugba, Svájc kevésbé ismert, de sok történelmi emlékkel, látnivalóval rendelkező kantoni székhelyére. A varázslatos Zugi-tó partján található óváros középkori polgárházai, 400 éves vendégfogadója, gyönyörű díszkútjai, valamint festői utcái igazi csemegék a turistáknak. Este érkezünk szállásunkra (2 éj). Vacsorázási lehetőség a szállodában.

3. nap: Jungfraujoch (205 km)
Reggeli után lánynézőbe megyünk; irány a „Fiatalasszony – a Jungfrau”. Ezt az UNESCO 2001-ben felvette a világörökségek listájára. Lauterbrunnenig busszal, onnan vonattal utazunk (átszállással) a közel 3450 méter magas Jungfraujochra. Itt a jégpalotát és a Szfinx kilátót nézzük meg, majd rátekintünk kontinensünk legnagyobb gleccserére, az Aletsch-gleccserre, ezt követően akár hógolyózhatunk is. Reméljük, az időjárás lehetővé teszi, hogy a teraszokról láthassuk Közép-Svájc több tucat hófödte csúcsát. Visszaúton a Brienzi-tó közelében lévő csodálatos vízesést keressük fel. Az egész napos kiránduláshoz megfelelően meleg öltözet és kényelmes gumitalpú cipő szükséges.

4. nap: Luzern – Vitznau – Rigi – Stein am Rhein - Singen (200 km)
Reggeli után bemegyünk a régió legszebb városába, Luzernbe. A tóparton kezdjük sétánkat, ahol egyből feltűnik a város jelképe, a híres fedett fahíd, a Kapellebrücke (Kápolna-híd). Gyalogos városnézésünk során látjuk a város számos festett falú házát. Az egyik szebb, mint a másik. Az ember nem győzi fényképezni a látványosságokat. Városnézésünk után a szabadprogram alatt lesz idő ajándéktárgy vásárlására. Ezt követően buszozunk át Vitznauba. Itt átszállunk Európa legrégebbi fogaskerekűjére, és azzal kapaszkodunk fel a környék leglátogatottabb hegyére, a Rigire, mely 1798 m magasan van. (A fogaskerekű jegy a helyszínen fizetendő). Tiszta időben lélegzetelállító panoráma nyílik az Alpok távoli hófödte csúcsaira és tavaira. Fent kirándulási lehetőség. Visszafelé, hogy fokozzuk az élményeket, a hegy túloldalán jövünk le, szintén fogaskerekűvel, és Goldauból busszal folytatjuk utazásunkat a Bodeni-tóhoz. A környék gyöngyszeme Stein am Rhein, sétálunk a mesés városka főutcáján, gyönyörködhetünk a csodálatos festett falú és favázas házakban, majd lefényképezhetjük, ahogyan kilép a Rajna a Bodeni-tóból. Ezt követően indulunk a közelben lévő németországi szállásunkra. Ezen a napon nincs fakultatív vacsora.

5. nap: Schaffhausen –Rajnai vízesés – Liechtenstein – Tirol (320 km)
A napot az óragyártásáról is híres Schaffhausenben kezdjük. Szép díszkútjait, kellemes hangulatú belvárosát nézzük meg. A várostól mindössze 3 km-re található Európa legbővizűbb vízesése, a Rheinfall (Rajnai vízesés), ahol átlagosan 800.000 liter víz ömlik le másodpercenként! Ennek megtekintése fantasztikus élmény, ami még fokozható csónakázással a zuhatag közelében. Vizes élményeink után továbbhaladunk és egy törpeállamot, egy nagyhercegséget, Liechtensteint keressük fel. Gyalogos séta a központban. Felettünk magasodik az uralkodó várkastélya. A belváros modern és hagyományos épületei telis-tele vannak emléktárgyárusító üzletekkel. Szállásunk Tirolban lesz.

6. nap: Innsbruck– Budapest (650 km)
Mivel szállásunk Tirol fővárosában volt, így a napot ennek megtekintésével kezdjük. Elbűvölő a város középkori hangulata, különleges épületei, kedves üzletei és a város jelképe, az Aranytetős erkély. Tirol magas hegyei között folytatjuk utunkat Salzburg – Linz – Bécs útvonalon. Az esti órákban érkezünk Budapestre. Ezt követően mindenkit felszállási helyére szállítunk.

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

Kapcsolódó cikkek

» Felhőszakadás után sárlavina öntötte el az UNESCO világörökségi várost, Hallstattot - Etédi Alexa, 2013. június. 26
» Az első hó Karintiában - Kovács Attila, 2022. május. 26
» Túra a Dürre Wandon - Ürögi Beáta, 2014. január. 17
» Wasserloch szurdok, Ausztria - Kovács Attila, 2013. október. 24
» Bécs este - Kovács Attila, 2013. október. 14
» Ötzi fejét hatalmas ütés érte - Etédi Alexa, 2013. június. 11
» A Venediger megmászása képekben - Kovács Attila, 2013. február. 13
» Hótalpas túra a Raxon - képek - Kovács Attila, 2012. november. 27

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

Az autóbuszos utazást, a 5 éjszakai szállást 3-4*-os szállodákban reggelis ellátással, a felsorolt programokat, az idegenvezetést valamint az útlemondási biztosítást.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, a belépődíjakat, helyszínen fizetendő idegenforgalmi adót, fakultatív programokat.

Kötelező költségek: 

Idegenforgalmi adó.

Helyszíni költségek leírása: 

További étkezések, személyes kiadások, belépők.
Belépők ára: kb. 4 EUR + 215 CHF/fő

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Az indulástól számított egy hónapon belül már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Légkondicionált autóbusszal.

Étkezés: 

A részvételi díj bővített reggelis ellátást tartalmaz. További étkezések a helyszínen megoldhatóak (vacsora a szállodákban).

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!