Svájc haladóknak, panoráma-vonatozás a Gleccser-expresszel és más különlegességek

6 napos buszos körutazás svájcban

Svájcban számos olyan látni­való, attrakció van, melyek az alap­prog­ra­mokból kima­radtak időhiány miatt, ezeket szeret­nénk megmu­tatni utasa­inknak egy másik alpesi program kere­tében. Mivel Svájc a világ egyik legdrá­gább országa, a hajózás és a vona­to­zások ára meg­le­he­tő­sen magas, de cserébe egészen egye­dül­álló élmé­nyekben lesz részük.

Alapár tartalmazza

Az autóbuszos utazást, az 5 éjszakai szállást reggelivel, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat és az idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás, belépőket a helyszínen, valamint a hajó- és vonatjegyeket.

Hossz: 
6 nap
Szállás: 
szálloda

Szállás

1-1 éjszaka tranzitszállás oda- és visszaútban egy tiroli szállodában, 2-3 ágyas, fürdőszobás szobákban.
3 éjszaka egy svájci szállodában, 2-3 ágyas, fürdőszobás szobákban. Az alpesi szálloda Közép-Svájcban található, egy gyönyörű fekvésű svájci faluban, közel 3000 méter magas hegyóriások között. (Megjegyzés: a svájci szálloda a Fehérvár Travel által használt szállásokat tekintve az egyszerűbbek közé tartozik, ugyanakkor tiszta és svájci viszonylatban jó ár-érték arányú.)
Figyelem: (a jún. 16-i és az aug. 23-i) csoportok esetében a közép-svájci 3 éjszakára egy (a többi csoportnak foglalt szállodánál) magasabb színvonalú szállást foglaltunk, mely egy szép fekvésű, tóparti kisvárosban található.

Program: 

1. NAP: ST. GILGEN A WOLFGANG-TÓ PARTJÁN
Elutazás Székesfehérvárról a Piac téri parkolóból reggel 5.15-kor. Budapestről az autóbusz 6.30-kor indul a Déli pályaudvartól. Utazás a Tatabánya – Győr – Hegyeshalom – Bécs – Linz útvonalon. A kora délutáni órákban letérünk az autópályáról, és az autóbuszból ismerkedünk majd a Salzkammerguti-tóvidék 3 gyönyörű tavával (Traunsee, Wolfgangsee, Mondsee). Közben pihenőt tartunk majd a „Mozart Falunak” is nevezett St. Gilgenben. A Wolfgang-tó partján fekvő városka Salzkammergut egyik legbájosabb települése.
Délután továbbutazás Salzburg és Innsbruck érintésével egy hatalmas hegyek között fekvő tiroli szállodához (1 éj).

2. NAP: APPENZELL, PANORÁMA-VONATOZÁS A GLECCSER-EXPRESSZEL CHURTÓL ANDERMATTIG, ANDERMATT
Utazás a Bludenz – Feldkirch útvonalon Kelet-Svájc talán „legsvájciasabb” kisvárosába, Appenzellbe. A bájos alpesi legelőkkel körülvett városka ódon hangulatú, festett homlokzatú házai elbűvölik a turistákat. Ősi hagyománya a svájci demokráciának, hogy ebben az egy kantonban a törvényhozó hatalmat még mindig az Appenzell főterén lezajló népgyűlés gyakorolja.
Késő délelőtt a Rajna szép völgyében továbbutazunk Chur városába, a legnagyobb svájci kanton, Graubünden székhelyére.
Fakultatív program: vonatozás a Gleccser-expresszel (Churból Andermattig).
Svájc a híres panoráma-vasútvonalak hazája, ezek közül is első helyen áll a Gleccser-expressz, melynek szlogenje így hangzik: „a világ leglassúbb expressz vonata”. A két és fél órás vonatozás a Svájci-Alpok hegyvilágában egy életre szóló élmény lesz, a hatást fokozza, hogy még a vasúti kocsik tetején is panorámaablakok vannak. A gyönyörű tájon kívül figyelmet érdemel az a mérnöki mestermunka, ami szükséges volt a vasútvonal megépítéséhez. A vonat délután 5 óra körül érkezik meg az andermatti pályaudvarra, ahol az autóbuszunk már várni fogja a csoportot.
A fakultatív program (a vonatjegy) ára: 23.500 Ft (jelentkezési határidő indulás előtt 35 nappal).
Akik nem vesznek részt a fakultatív programon, azok az iroda autóbuszával utaznak Andermattba az Oberalp-hágón keresztül.
Az 1400 méter magasan fekvő Andermatt falu napjainkban már fontos nyári és téli üdülőhely, hangulatos faluközponttal és egy szép plébániatemplommal. A vonat beérkezése után még lesz idő egy kis sétára, majd egy látványos szerpentinen keresztül leereszkedünk a Reuss folyó völgyébe. A szállásunk Közép-Svájcban lesz (3 éj).
Megjegyzések:
1. A Gleccser-expressz teljes menetideje több mint 8 óra Sankt Moritz-tól Zermattig. Mi ebből azt a két és fél órás szakaszt választottuk ki, ami a körutazásunk útvonalához legjobban illeszkedik.
2. A Gleccser-expressz foglalásához tartozó feltételek szerint az előre lefoglalt és visszaigazolt járatot kivételes esetben megváltoztathatják egy aznapi, de eltérő indulási idejű járatra. Ezért előfordulhat, hogy az erre a napra meghirdetett Appenzell városka meglátogatása elmarad, de ilyen esetben természetesen biztosítunk helyettesítő programot. (Az elmúlt 3 év alatt – a „Svájc haladóknak” programunk elindítása óta – egyszer sem fordult elő, hogy valamelyik csoport ne tudta volna Appenzellt meglátogatni.)

3. NAP: ENGELBERG, FOGASKEREKŰVEL A PILÁTUSRA, VÉGIGHAJÓZÁS A VIERWALDSTÄTTI-TAVON
Kora délelőtt egy szép alpesi völgybe utazunk. A völgy végén, 3000 méter feletti hegyek között található egy bájos alpesi falu, Engelberg, amely ma már híres üdülőhely. Séta a faluban, az ünnepélyesen szép apátsági templom megtekintése.
Ezt követően a világ legmeredekebb fogaskerekű vasútjával felmegyünk a Pilátusra, Luzern „házihegyére”. A vasúti pálya meredeksége egyes helyeken eléri a 48 %-ot. A több mint 2000 méter magas Pilátus Közép-Svájc talán legszebb panorámát nyújtó kilátópontja. Tiszta időben fél Svájcot lehet innen látni, északra a svájci dombvidéket, falvakat, városokat; keletre és délre pedig az Alpok 3-4000 méter körüli csúcsait. Hab a tortán a hegy alatt elterülő, különleges formájú Vierwaldstätti-tó.
Ezt követően kabinos drótkötélpályán ereszkedünk le Luzern városába, ahol hajóra szállunk, és végighajózunk a Vierwaldstätti-tó legtávolabbi csücskéig, Flüelenig. Victor Hugo, a híres francia író írta a tóról és környékéről, hogy ez „Svájc csodája”. Nagy élmény lesz ez a 3 órás sétahajózás (egy kellemes szalonhajón), melynek során látjuk majd a tó környékének gyönyörű tájait, híres üdülőhelyeit, hangulatos településeit, történelmi emlékhelyeit. A hajóút utolsó szakaszán a tavat közel 3000 méteres hegyek veszik körül, a táj a norvég fjordvidék legszebb részeire emlékeztet. (Azon utasaink, akik nem akarnak részt venni a hajókiránduláson, luzerni szabadidőt kapnak, majd azt követően a Fehérvár Travel busza viszi őket a hajózás végállomására, Flüelenbe, ahol a csoporthoz csatlakoznak).

4. NAP: A „HÁROM HÁGÓ ÚTJA” (FURKA-HÁGÓ, GRIMSEL-HÁGÓ, SUSTEN-HÁGÓ), RHÔNE-GLECCSER, AARE-SZURDOK
Ezen a napon a Svájci Alpok szívében a klasszikus „Három hágó útja” körutazáson veszünk részt. Ez a vadregényes útvonal egyike az Alpok nagy látványosságainak (fenséges hegycsúcsok, gyönyörű alpesi völgyek, ősi falvak, zöld alpesi rétek, zúgó hegyi patakok, vízesések, lélegzetelállító kilátópontok). A nap során számos hosszabb-rövidebb fotószünetet tartunk, megállunk majd természetesen mindhárom hágó tetején is (Furka – 2431 méter, Grimsel – 2165 méter, Susten – 2224 méter). A híres Rhône-gleccsernél lehetőség lesz a gleccseralagút felkeresésére, a Grimsel-hágó egyik fő látványossága pedig a mormotapark.
A Grimsel-hágóról való leereszkedés után egy könnyű túrázási lehetőséget is biztosítunk majd a vadromantikus Aare-szurdokban (Svájc egyik nagy természeti csodája). A szurdok 1,4 km hosszú, egyes helyeken 200 méter mély és mindössze 1-2 méter széles. (A szurdok jó része még kerekesszékkel is járható.)
Megjegyzés: Ha esetleg az időjárási viszonyok miatt a hágók zárva vannak, akkor természetesen alternatív programot fogunk ajánlani. Erre nagyon kicsi az esély, az elmúlt években egyszer sem fordult elő, hogy alternatív programra lett volna szükség.

5. NAP: EINSIEDELN, ZUG, STEIN AM RHEIN
Utazás egy híres panorámaúton, az Axenstrassén keresztül Einsiedeln városkába. Az itteni kolostor a bencés szerzetesrend svájci központja és híres búcsújáróhely is egyúttal. Az apátsági templomot sokan Európa egyik legszebb barokk templomának tartják.
A következő megállónk a Zugi-tó partján fekvő Zug városa, amely az azonos nevű, leggazdagabb svájci kanton székhelye. Városnézés a tó mellé épült óvárosban, melynek gyönyörű utcái, épületei a késő középkort idézik.
Délután látogatás a Rajna-parti Stein am Rheinba, Svájc egyik leghangulatosabb, a Grimm mesék világát idéző kisvárosába. Főtere örökké emlékezetes marad a turistáknak. A közös séta után rövid szabadidő, majd továbbutazás Ausztria irányába a Boden-tó – Feldkirch – Bludenz útvonalon. Érkezés a tiroli szállodába a kora esti órákban (1 éj).

6. NAP: STAMS
Indulás hazafelé az Inn folyó szép alpesi völgyében. A délelőtti órákban látogatás a tiroli Stams falu cisztercita apátságában, mely Ausztria legszebb barokk épületegyüttesei közé tartozik. (Figyelem: a jún. 16-i, az aug. 4-i, a szept. 8-i és a szept.29-i csoportok esetében a stamsi apátság nem látogatható, ezért ezek a csoportok helyettesítő programként egy sétát tesznek Hall in Tirol gyönyörű belvárosában.) Ezt követően hazautazás a Salzburg – Hegyeshalom – Győr – Tatabánya útvonalon. Érkezés Budapestre, majd Székesfehérvárra az esti órákban.

Kapcsolódó cikkek

» Síelés Heiligenblutban - Hunguest Hotel Heiligenblut téli ajánlat! - Kovács Attila, 2020. szeptember. 23
» Kiváló síszállás Ausztriában - Dorfhotel Seeleitn - Kovács Attila, 2020. szeptember. 19
» Schlögener Schlinge - Hegedüs Anett, 2019. augusztus. 26
» Az első hó Karintiában - Kovács Attila, 2016. november. 19
» Túra a Dürre Wandon - Ürögi Beáta, 2014. január. 17
» Wasserloch szurdok, Ausztria - Kovács Attila, 2013. október. 24
» Bécs este - Kovács Attila, 2013. október. 14
» Felhőszakadás után sárlavina öntötte el az UNESCO világörökségi várost, Hallstattot - Etédi Alexa, 2013. június. 26

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Fakultatív programok

Fakultatív program: vonatozás a Gleccser-expresszel (Churból Andermattig).
Svájc a híres panoráma-vasútvonalak hazája, ezek közül is első helyen áll a Gleccser-expressz, melynek szlogenje így hangzik: „a világ leglassúbb expressz vonata”. A két és fél órás vonatozás a Svájci-Alpok hegyvilágában egy életre szóló élmény lesz, a hatást fokozza, hogy még a vasúti kocsik tetején is panorámaablakok vannak. A gyönyörű tájon kívül figyelmet érdemel az a mérnöki mestermunka, ami szükséges volt a vasútvonal megépítéséhez. A vonat délután 5 óra körül érkezik meg az andermatti pályaudvarra, ahol az autóbuszunk már várni fogja a csoportot.
A fakultatív program (a vonatjegy) ára: 23.500 Ft (jelentkezési határidő indulás előtt 35 nappal).

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Az autóbuszos utazást, az 5 éjszakai szállást reggelivel, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat és az idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás, belépőket a helyszínen, valamint a hajó- és vonatjegyeket.

Kötelező költségek: 

BBP biztosítás megkötése utazási feltétel!

Helyszíni költségek leírása: 
Az árak tájékoztató jellegűek!
Figyelem: Az itt felsorolt múzeumlátogatásokon, sétahajózásokon stb. a részvétel nem kötelező, a helyszínen mindenki maga döntheti el, hogy részt kíván-e venni az adott programon.
 
Rhône-gleccser gleccseralagút CHF 9,-
Grimsel-hágó mormotapark ingyenes
Aare-szurdok CHF 6,-
Pilátus fogaskerekű vasút CHF 46,-
hajózás a Vierwaldstätti-tavon Luzerntől Flüelenig CHF 29,-
Stams cisztercita apátság EUR 7,50
Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Légkondicionált autóbusszal (WC, video és/vagy DVD, italautomata). Nincs éjszakai buszozás.

Szállás: 

1-1 éjszaka tranzitszállás oda- és visszaútban egy tiroli szállodában, 2-3 ágyas, fürdőszobás szobákban.
3 éjszaka egy svájci szállodában, 2-3 ágyas, fürdőszobás szobákban. Az alpesi szálloda Közép-Svájcban található, egy gyönyörű fekvésű svájci faluban, közel 3000 méter magas hegyóriások között. (Megjegyzés: a svájci szálloda a Fehérvár Travel által használt szállásokat tekintve az egyszerűbbek közé tartozik, ugyanakkor tiszta és svájci viszonylatban jó ár-érték arányú.)
Figyelem: (a jún. 16-i és az aug. 23-i) csoportok esetében a közép-svájci 3 éjszakára egy (a többi csoportnak foglalt szállodánál) magasabb színvonalú szállást foglaltunk, mely egy szép fekvésű, tóparti kisvárosban található.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz, felár ellenében félpanzió kérhető. A reggeli a közép-svájci szál­lo­dá­ban bővített kon­ti­nen­tális, Tirolban pedig büfé. A vacsorák há­rom­fo­gá­so­sak.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő BBP biztosítás megkötése utazási feltétel! Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!