Srí Lanka - Körutazás és nyaralás az Indiai-óceán egyik gyöngyszemén

9 napos körutazás Srí Lankán

Csodás tájak, szebbnél-szebb aranyhomokú partok, és gyönyörű kristálytiszta víz várja a nyaralókat Srí Lankán. Nem csak történelmében, de kulturális és természeti látványosságokban is gazdag ország. Tehát nem csak azoknak érdemes utazni, akik pihenni szeretnének, de azoknak is, akik szeretnék megismerni a romvárosokat, a csodás hegyeket, a kerteket, a vadrezervátumokat, és mindent, amit ez a könnycsepp formájú ország kínál.

Alapár tartalmazza

Repülőjegyet, BBP biztosítást, közlekedést légkondicionált, külön busszal, elhelyezést középkategóriájú (kb. 3*-os) szállodákban büfé reggelikkel, magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezetőt végig a helyszínen. A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az út árai 1 EUR = 315 Ft, 1 USD = 285 Ft árfolyamig érvényesek.

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetékeket, sztornó biztosítást, vízum díjat, belépőket és plusz étkezések árát.

Hossz: 
9 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum 20 fő
Program: 

1. nap: Budapest  …
Elrepülés Budapestről átszállással Sri Lanka fővárosába, Colombóba. Étkezés és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.
 
2. nap: … Colombo – Negombo
A reggeli órákban megérkezés Colombóba. Buszos városnézés, majd indulás a tengerpartra, Negombóba. Pihenés a tengerparton, barangolás egyénileg a halászfaluban, mely során megismerhetjük a negombói halászok életét, megcsodálhatjuk az óceánból frissen kihalászott halak ezerféle fajtáit. Ha elfogadjuk a halászok invitálását, hajóval körbeutazhatunk az óceánnak ezen a szakaszán, mangroveerdők, esőerdők mellett, s meglátogathatunk egy helyi farmot is. Vacsora és szállás Negombóban.
 
3. nap: Negombo – Pinnawala – Dambulla – Habarana
Reggelit követően indulunk a Pinnawalai Elefántárvaházba. A farm látogatása során az állatokat meg lehet etetni, majd kezdődik az elefántfürdetés, mely során az állatokat a 400 méterre fekvő Maha Oja folyóhoz terelik a két órás fürdetésre. Továbbindulunk Dambullába, az UNESCO Világörökségek részét képező barlangtemplomokhoz, mely Sri Lanka legnagyobb és legjobban feltárt barlangtemploma. A festmények és szobrok mind a Lord Buddha életét mutatják be. Mindösszesen 153 Buddha szobor, 3 Sri Lanka-i király szobra és 4 isteneket ábrázoló szobor látható (ezek közül két hindu isten: Vishnu és Ganesha szobra). A barlangfalakon látható ábrázolások Buddha és a démon Mara találkozását, illetve Buddha első beszédét mutatják be. Vacsora. Szállás Habaranában.
 
4. nap: Habarana – Sigiriya – Kandy
Reggeli, majd megmásszuk a Sigiriyában található Oroszlán-sziklát (Világörökség része), megcsodáljuk a gyönyörű falfestményeket, s nem utolsó sorban az előttünk elterülő fenséges látványt. Ezután folytatjuk utunkat Kandy felé. Érkezést követően egy kulturális show-n veszünk részt, mely során megcsodálhatjuk Sri Lanka tradicionális táncait, zenéit és népviseletét, majd átsétálunk a híres Fog-templomba, ahol este nyitják ki a szent relikviát, a Buddha fogát őrző ajtót. Az UNESCO Világörökségek részét képező Fog-templom impozáns épülete mindenkit lenyűgöz, ez volt az utolsó Sri Lanka-i király székhelye, a Colombo előtti főváros. Vacsora és szállás Kandyban.
 
5. nap: Kandy – Királyi Botanikus Kert – Hikkaduwa / Unawatuna
Reggeli után a Peradeniya Királyi Botanikus Kertbe indulunk, ahol megcsodálhatjuk Sri Lanka flóráját. Több mint 4000 féle növénnyel találkozhatunk itt, többek között gyógynövényekkel, orchideákkal, fűszernövényekkel és pálmafákkal. Többek között itt látható a híres Ágyúgolyófa, melyet V. György angol király ültetett 1901-ben. Nevét ágyúgolyó formájú gyümölcseiről kapta. Ezt követően Sri Lanka jellegzetes termékeivel ismerkedünk meg: batik-termékek, fűszerek, gyémántok. Rögtön ezután folytatjuk utunkat, meglátogatunk egy teagyárat, betekintést nyerhetünk a teatermesztés és -feldolgozás menetébe. Továbbutazás az Hikkaduwára vagy Unawatunára, Dél-Sri Lanka egyik legcsodálatosabb tengeröbléhez. Vacsora és szállás Hikkaduwán vagy Unawatunán.
 
6. nap: Óceánpart
Reggeli, majd egész nap fürdés, pihenés, szabad program vagy fakultatív programlehetőségek a helyszínen. A 2500 éves Jatagala sziklatemplom látogatása falulátogatással egybekötve, a Peace Pagoda (Japán sztúpa látogatása a jungle beach-en való fürdőzéssel egybekötve). Vacsora, szállás Hikkaduwán vagy Unawatunán.
 
7. nap: Óceánpart - Koggala - Galle túra
Reggeli, majd szabad program vagy fakultatív programlehetőség: Koggala – Galle túra. A résztvevők számától függően tuk-tukkal (helyi háromkerekűvel) vagy busszal utazunk a Koggala-tóig, ahol katamaránba szállunk, hogy megismerjük a három kis szigetet: a Madár-szigetet csónakunkból szemlélhetjük meg, mivel már sajnos nem lakják madarak, csak ritkán fordul elő egy-egy érdekes példány; folytatjuk utunkat a Templom-szigethez, mely buddhista templomáról híres. A Fahéj-szigeten meglátogatunk egy ott élő családot, akik a fahéjtermelés és –feldolgozás rejtelmeibe vezetnek be bennünket. Ezután felkeressük a koggalai rúdhalászokat, majd betérünk a teknőcfarmra, ahol a teknőcmentésről kapunk bővebb információt. Rövid pihenés után indulunk Galle városába, egyenesen a Galle Fortba. Az erődöt különleges hangulata teszi felejthetetlenné. Az épületek holland, portugál és angol stílusban keverednek, művészeti és közigazgatási épületek, kávéházak, kiállítótermek egyaránt megtalálhatóak. Érdemes elidőzni a muszlim mecset, a buddhista templom és a holland református templom falai között. Az erőd falairól letekintve a legszebb a naplemente, csodálatos képeket lehet készíteni. (A program ára: 13.800 Ft.) Vacsora és szállás Hikkaduwán vagy Unawatunán.
 
8. nap: Hikkaduwa / Unawatuna – Colombo …
Reggeli, majd szabad program, fürdés, pihenés. Este zenés, svédasztalos búcsúvacsorán veszünk részt a hotel éttermében. Késő este transzfer a colombói repülőtérre, elrepülés átszállással Budapestre. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.
 
9. nap ... Budapest
Érkezés Budapestre menetrendtől függően.

Kapcsolódó cikkek

» Srí Lanka ízei - Kovács Attila, 2016. február. 02
» Irány Srí Lanka! - Kovács Attila, 2015. december. 25
» Aktív utazások, izgalmas túrák az utazom.com szervezésében - Kovács Attila, 2016. augusztus. 17
» A Maldív-szigetek - Kovács Attila, 2016. július. 03
» Vietnam ízei - Kovács Attila, 2016. május. 28
» A csodák szigete: Reunion - Kovács Attila, 2016. május. 23
» Ázsiában, terepjáróval - Kovács Attila, 2016. május. 14
» Palawan, Fülöp-szigetek - Kovács Attila, 2016. január. 28
Fakultatív programok

7. napi fakultatív program: Koggala – Galle túra. A program ára: 13.800 Ft/fő
A résztvevők számától függően tuktukkal (helyi háromkerekűvel) vagy busszal utazunk a Koggala-tóig, ahol katamaránba szállunk, hogy megismerjük a három kis szigetet: a Madár-, a Templom- és a Fahéj-szigetet. A Madár-sziget csodálatos élővilágáról; a Templom-sziget a buddhista templomáról híres. A Fahéj-szigeten meglátogatunk egy ott élő családot, akik a fahéjtermelés és –feldolgozás rejtelmeibe vezetnek be bennünket. Ezután felkeressük a koggalai rúdhalászokat, majd betérünk a teknőcfarmra, ahol a teknőcmentésről kapunk bővebb információt. Rövid pihenés után indulunk Galle városába, egyenesen a Galle Fortba. Az erődöt különleges hangulata teszi felejthetetlenné. Az épületek holland, portugál és angol stílusban keverednek, művészeti és közigazgatási épületek, kávéházak, kiállítótermek egyaránt megtalálhatóak. Érdemes elidőzni a muszlin mecset, a buddhista templom és a holland református templom falai között. Az erőd falairól letekintve a legszebb a naplemente, csodálatos képeket lehet készíteni. 
Fakultatív program: minimum 15 főtől indul

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Repülőjegyet, BBP biztosítást, közlekedést légkondicionált, külön busszal, elhelyezést középkategóriájú (kb. 3*-os) szállodákban büfé reggelikkel, magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezetőt végig a helyszínen. A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az út árai 1 EUR = 315 Ft, 1 USD = 285 Ft árfolyamig érvényesek.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetékeket, sztornó biztosítást, vízum díjat, belépőket és plusz étkezések árát.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték.
Útlemondási biztosítás.
Vízum díja.

Helyszíni költségek leírása: 

A belépők, a programban feltüntetett étkezések (vacsorák, néhány esetben ebédek), és az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási és az esetenkénti transzfer költségek. Ez a kinti szolgáltatónak érkezéskor, egy összegben fizetendő.. Ára: kb. 195 USD  +/- 5%
Borravalók: ajánlott 4 USD/fő/nap

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő. Az induláshoz képest 30 napon belül már a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Budapestről egy átszállással Sri Lanka fővárosába, Colomboba.

Szállás: 

Elhelyezés 3-4*-os szállodákban büfé reggelikkel. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A program ára büféreggelis ellátást foglal magában.
A területről: 
Sri Lanka (korábbi nevén Ceylon) egy könnycsepp alakú kis sziget az Indiai-óceán északi részén, mely az Egyenlítőtől 880 km-re északra, India partjaitól pedig délre található. Lakossága 17 millió, melynek nagy részre buddhista vallású. A sziget mindössze 65.610 négyzetkilométer kiterjedésű. Homokos tengerpartja pálmafákban, a sziget belseje buja növényzetben és állatvilágban gazdag. A szárazföld belsejében teaültetvények, rizsföldek, trópusi őserdők váltogatják egymást. Az ország ókori városok, paloták, templomok maradványaiban gazdag. A kellemes klíma, a több mint 2000 éves kőbe vésett történelem, a fantasztikus kirándulások évről évre rengeteg turistát vonzanak a világ minden tájáról. Sri Lankán egy ma még érintetlen kultúra várja az odalátogatót.
Vízum: 
Az útlevélnek a visszaérkezéstől számítva még 6 hónapig érvényesnek kell lennie, és minimum 2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lennie!
Biztosítás: 
A részvételi díj tartalmazza a BBP biztosítást.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. Védőoltás nem szükséges.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!