Srí Lanka körutazás Maldív-szigeteki pihenéssel 5*

10 napos körutazás és üdülés Hotel Royal Island *****

Srí Lanka a kis trópusi ország Indiától dél-nyugatra terül el, Magyarországnak mindössze kétharmada, de valódi paradicsom a turisták számára és az egyik legszebb sziget a világon a hasonló nagyságú szigetek közül. Csodás tengerpart, gazdag kultúra, hagyományőrző táncok és programok, ősi történelmi emlékek, sokszínű élő-, és növényvilág és nem utolsósorban barátságos emberek várják a Srí Lankára érkező turistákat.

Alapár tartalmazza

Repülőjegyet budapesti indulással, menetrend szerinti járatokkal, a körutazást légkondicionált járművel (személygépkocsi, autóbusz létszámtól függően), a szállást kétágyas szobákban, a megadott ellátást, a körutazás során helyi angol nyelvű idegenvezetőt és a magyar nyelvű csoportkísérőt, valamint a reptéri transzfereket (Paradise Island gyorshajó, Sun Island és Royal Island légi transzfer).

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illeték kb. 144.000 Ft/fő, útlemondási biztosítás 1,4%, vízumdíj 9.500 Ft/fő, belépőjegyek ára és borravaló helyszínen fizetendők 160 USD/fő, fényképezési és kamerázási engedélyek, baleset-. betegség- és poggyászbiztosítást, kötelező útlemondási biztosítást, kilépési illetéket a Maldív-szigeteken.

Hossz: 
10 nap
Szállás: 
szálloda
*****
Létszám: 
minimum 10 fő
Program: 

1. nap: Utazás Budapestről este Colombo-ba egy átszállással.

2. nap: Délután érkezés Sri Lankára, transzfer a tengerparti üdülővároskába, Negombo-ba, szállás elfoglalása. Az utazás fáradalmainak kipihenése, strandolás.

3. nap: Reggeli után utazás Dambulla sziklakolostorához, mely a Világörökség része. Az út mentén rizsföldek, kókuszligetek, ananászkertek, gumifa ültetvények, falvak váltják egymást. Dambulla-ban a szobrokkal és festményekkel díszített barlangszentélyek a buddhizmus különböző korszakainak jellegzetes örökségei. Délután kirándulás Polonnaruwa romvárosba, mely a XI-XII. sz.-ban volt a szingaléz birodalom virágzó központja, majd a feledés homályába süllyedve benőtte a dzsungel. Mára a paloták, templomok, medencék, gigantikus kőszobrok jelentős részét feltárták, a hely szintén a Világörökség részét képezi.  Továbbutazás, szállás Sigiriya-ban.

4. nap: Reggel Sigiriya "oroszlán-sziklájának" meghódítása, melyre az V. sz.-ban a menekülő Kassapa király építtetett erődöt. A palota romjai ma is sejtetik annak egykori nagyságát. A ligetes tájon magasodó magányos szikláról nagyon szép panorámában gyönyörködhetnek. Továbbutazás Matale-ba, egy fűszerkertbe, ahol kóstolóval egybekötött bemutató részesei lesznek. Egy batikoló műhelyben ismerkedés a helyi népművészettel. Mindkét helyen vásárlási lehetőség. Érkezés a hegyvidéki Kandy-be, a szingaléz királyok utolsó fellegvárába. Este zenés-táncos folklórbemutató. Szállás Kandy-ben.

5. nap: Reggeli után Kandy városnézés autóbusszal: belváros, Fog templom, Kandy-tó, fafaragó műhely, drágakő múzeum felkeresése. Séta a gyönyörű Peradeniya Botanikus Kertben. Továbbutazás Pinnawela-ba, az elefántárvaházba, ahol a dzsungelben árván maradt állatokat gondozzák és munkára tanítják. Indulás a tengerpartra. Szállás a választott szállodában.

6. nap: Transzfer a repülőtérre, utazás a Maldív-szigetekre, Male-ba. Transzfer a választott szálloda-szigetre.

7-8. nap: Pihenés az Indiai-óceán fehér homokkal borított partján. Sportolási és fakultatív kirándulási lehetőségek.

9. nap: Kijelentkezés a szállodából, transzfer a repülőtérre. Hazaindulás az esti órákban, utazás Colombo-i átszállással.

10. nap: Érkezés Budapestre a déli órákban.

A program minimum 10 fő jelentkezése esetén indul!

Kapcsolódó cikkek

» A Maldív-szigetek - Kovács Attila, 2017. augusztus. 25
» Irány Srí Lanka! - Kovács Attila, 2016. november. 12
» Srí Lanka ízei - Kovács Attila, 2016. február. 02
» A csodálatos Baa Atoll, Maldív-szigetek - Kovács Attila, 2015. július. 22
» Vietnam ízei - Kovács Attila, 2017. december. 07
» Aktív utazások, izgalmas túrák az utazom.com szervezésében - Kovács Attila, 2017. november. 30
» Kalandozás Ázsiában - Kovács Attila, 2017. október. 25
» A Holi-ünnep Indiában- a színek fesztiválja - Kovács Attila, 2017. szeptember. 17
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Repülőjegyet budapesti indulással, menetrend szerinti járatokkal, a körutazást légkondicionált járművel (személygépkocsi, autóbusz létszámtól függően), a szállást kétágyas szobákban, a megadott ellátást, a körutazás során helyi angol nyelvű idegenvezetőt és a magyar nyelvű csoportkísérőt, valamint a reptéri transzfereket (Paradise Island gyorshajó, Sun Island és Royal Island légi transzfer).

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illeték kb. 144.000 Ft/fő, útlemondási biztosítás 1,4%, vízumdíj 9.500 Ft/fő, belépőjegyek ára és borravaló helyszínen fizetendők 160 USD/fő, fényképezési és kamerázási engedélyek, baleset-. betegség- és poggyászbiztosítást, kötelező útlemondási biztosítást, kilépési illetéket a Maldív-szigeteken.

Kötelező költségek: 

repülőtéri illeték
vízumdíj
útlemondási biztosítás
kilépési illeték

Helyszíni költségek leírása: 

belépőjegyek, borravaló, fényképezési és kamerázási engedélyek, egyéb étkezések

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
Maldív-szigeteki kilépési illeték: kb. 10 USD/fő
Előleg: 

A teljes összeg 40%-a (az adott légitársaság jegykiállítási feltételei szerint egyes esetekben az előleg összege magasabb lehet!) mely foglaláskor fizetendő. Indulástól számított egy hónapon belül foglaláskor már a teljes ár fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az idulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Budapesti indulással, menetrend szerinti járatokkal turista osztályon 1 átszállással. Az angol nyelvű idegenvezető és a magyar nyelvű csoportkísérő Sri Lankán, a reptéren várják az utasokat. A magyar nyelvű csoportkísérő az üdülések során nem áll rendelkezésre, a repülőtéri transzfer angol nyelvű asszisztenciával történik. Maldív-szigeteken nincs idegenvezetés, angol nyelvű asszisztencia a segíti az utasokat

Szállás: 

Elhelyezés összesen 7 éjszakára helyi besorolás szerinti 3 csillagos szállodákban (Maldív-szigeteken Hotel Royal Island ***** szobáiban).

Étkezés: 
A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz.
A területről: 
Sri Lanka (korábbi nevén Ceylon) egy könnycsepp alakú kis sziget az Indiai-óceán északi részén, mely az Egyenlítőtől 880 km-re északra, India partjaitól pedig délre található. Lakossága 17 millió, melynek nagy részre buddhista vallású. A sziget mindössze 65.610 négyzetkilométer kiterjedésű. Homokos tengerpartja pálmafákban, a sziget belseje buja növényzetben és állatvilágban gazdag. A szárazföld belsejében teaültetvények, rizsföldek, trópusi őserdők váltogatják egymást. Az ország ókori városok, paloták, templomok maradványaiban gazdag. A kellemes klíma, a több mint 2000 éves kőbe vésett történelem, a fantasztikus kirándulások évről évre rengeteg turistát vonzanak a világ minden tájáról. Sri Lankán egy ma még érintetlen kultúra várja az odalátogatót.
Időjárás: 
Sri Lanka éghajlata tipikusan trópusi. A hőmérséklet és a levegő páratartalma egész évben magas, a hőmérséklet ingadozása elenyésző. Az évi középhőmérséklet az alacsonyabban fekvő területeken, óceánparton 25-30 C°, a hegyekben 14-17 C°. Májustól szeptemberig különösen magas az évi csapadékátlag. A száraz időszak novembertől márciusig tart, viszont előfordulhat ebben az időszakban is esőzés, igaz jellemzően kevés és rendszertelen. A tenger vize egész évben kellemes, átlagosan 27 C°.
Csomagolás: 
Sport- ill. fürdőruha. Az éttermekbe nem szabad fürdőruhában bemenni. Male-ba vagy más, helyiek által lakott szigetekre tett kirándulások során ne viseljenek rövidnadrágot, miniszoknyát és kivágott, ujjatlan pólót! A szigetek körül elhelyezkedő korallgyűrűk miatt fürdőcipő viselete ajánlott. A legtöbb szállodában a vacsoránál az alkalomhoz illő viselet (férfiaknak hosszúnadrág) ajánlott.
Vízum: 
Magyar állampolgároknak 2012. január 1-től szükséges. Az ügyintézést irodánk vállalja. Az útlevélnek még legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie a hazautazás dátumától számítva és két egymás melletti üres oldalt kell tartalmaznia! A 30 napig érvényes vízum kiállítása elektronikus úton történik. További teendőkről irodánk külön értesítést küld kb. 30 nappal indulás előttig.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő BBP biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére. Amennyiben a foglalással egyidőben, a kötelező útlemondási biztosítás megkötése mellett teljes körű baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megkötésére is sor kerül, akkor az útlemondási biztosítás önrészmentes; ellenkező esetben 20% önrészt tartalmaz.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. Védőoltás nem szükséges. További információért forduljon a budapesti Oltóközponthoz. Gyáli út, Tel.: (1) 476-1100 Váci út, Tel.: (1) 465-3800
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!