Spanyolországi szieszta: Barcelona, Madrid, Toledo

12 napos buszos körutazás Spanyolországban

Európát átszelő körutazás részesei lehetnek. Útközben mindennap városnézés majd szállás biztosított. Spanyolországban egész Madridig megyünk. A Costa Bravan egy kis nyaralás (tengerparti fürdési lehetőséggel) biztosított. Javasoljuk ezt az utat azoknak, akik szeretik a művészeti értékeket, és egy úton több ország kultúráját is szeretnék megismerni.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

Szállást, reggeli és 7 vacsora (3-9. nap) ellátás, az autóbuszos utazás költségeit, a felsorolt programokat az idegenvezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást (1,5%), belépők árát és a további étkezések díját.

Hossz: 
12 nap
Létszám: 
minimum létszám: 35 fő

Szállás

3*-4*  szállodákban 2-3 ágyas fürdőszobás szobákban, egyágyas elhelyezés felár ellenében.

Program: 

1. nap: Szeged (Pécs, Debrecen) – Budapest ­– Szlovénia – Verona (940 km)
Reggeli indulás után Szlovénia érintésével érkezünk Olaszországba. Este 1,5 órás gyalogos városnézés Veronában (ókori aréna, Júlia háza, hangulatos Erbe tér). Városnézés után szállás.

2. nap: Riviéra – Côte d’Azur – Monaco (460 km)
Reggeli után az olasz Riviérán keresztül – melyet a „Virágok Riviérájának” is neveznek – utazás a Côte d’Azurfelé. Bepakolunk a szállodába, kb. 17 órakor indulunk a fakultatív kirándulásra Monacóba, a fény és pompa csodálatos városába. Útközben egy parfümgyárba is ellátogatunk. A kb. 4 órás idegenvezetéses programunk során, látjuk a Nagyhercegi palotát, a kikötőt, sőt a Casinoban is kipróbálhatják szerencséjüket a vállalkozó kedvűek. A városnézés után visszautazás a tranzitszállásra.

3. nap: Côte d’Azur – Figueras – Lloret de Mar (610 km)
Reggeli után végighaladunk Provance-on, így érkezünk Spanyolországba. A határ után nem sokkal egyedülálló élményben lesz részünk. Figueras-ban megállunk és egy rövid séta után megtekinthetjük a Salvador Dali Múzeumot. Dali a szürrealizmus egyik legismertebb festője volt. A legnagyobb gyűjteményes kiállítása található ebben a múzeumban. A múzeumot is Dali tervezte, kb. 1 órás nézelődésünk lesz ebben a különleges épületben. A programunk után utazunk Lloret de Marba. Vacsora, szállás. (7 éj)

4. nap: Costa Brava – Andorra – Montserrat – Costa Brava (480 km)
Egész napos pihenés, tengerparti fürdés, vagy fakultatív kirándulás a miniállamba, Andorrába és Montserratba. Kora reggel indulunk, kb. 3,5 órás út után érkezünk a 2-3000 m magas hegyekkel övezett Andorra la Vella-ba, a fővárosba. Útközben gyönyörködhetünk a Pireneusok csipkés hegyormaiban és a régi hegyi telepesek kőkunyhóiban. Andorrában megtekintjük a több mint 1000 éves település fontosabb középületeit, a főtemplomot és a Parlamentet, mely Európában az egyik legrégebbi. Ezt követően lesz vásárlási lehetőség a vámmentes államban. Visszaúton, délután Montserratot, a híres kegytemplomot keressük fel. Egy több mint 1000 m magas hegyre kapaszkodunk fel. Csodás a kilátás a környékre, megtekintjük a katalánok leghíresebb zarándokhelyét. Vacsorára érkezünk vissza a szállodába.

5. nap: Costa Brava – Barcelona – Costa Brava (180 km)
Fakultatív kirándulás Barcelonába. A fő látványosságok: Güell park, Sagrada Família bazilika, Gaudí házak, Katalán tér, Gótikus negyed, Szent Eulália katedrális, Városháza tér, Királyi palota tér, Rambla – mely Barcelona ütőere, itt mindig hömpölyög a tömeg-, Kolumbusz-emlékoszlop, Spanyol tér a díszes szökőkútjával és a Montjuic-hegy az Olimpiai stadionnal. Egy ország megismeréséhez a városok és a gasztronómia mellett a zene si hozzátartozik. Ezért egy fakultatív, hangulatos spanyol zenés estre lehet elmenni, vacsora után aki ezt szeretné. Az est során fergeteges flamenco műsort láthatunk.

6. nap: Costa Brava– Zaragoza – Madrid (660 km)
Reggeli után indulunk Madridba. Útközben séta Zaragozában. Az Ebro melletti főtér legfontosabb látnivalója a Pilar bazilika, ahol a híres Madonna szobrocska található, továbbá a La Seo katedrális, mely a világörökség listán is szerepel. Madridba történő megérkezésünk után szállásfoglalás. A ****-os hotelünk Madrid üzleti negyedében közvetlenül egy metróállomásnál lesz.

7. nap: Madrid – El Escorial – Elesettek Völgye - Madrid (60 km)
Madridi programunkat buszos városnézéssel kezdjük, majd kirándulás az El Escorialhoz, amit II. Fülöp emeltetett és ma is a királyi családtagok temetkezőhelye. A monumentális épület királyi palota és kolostor egyben, melyet helyi idegenvezető segítségével látogatunk meg. Elcsodálkozhatunk azon, hogy a világ leggazdagabb uralkodója milyen puritán körülmények között élt. Az El Escorial közelében van az Elesettek Völgye. A spanyol polgárháború után építette Franco tábornok ezt a monumentális templomot egy szikla belsejébe. Ezzel kapcsolatban több érdekességet mesél idegenvezetőnk. Programunk után, a kora délutáni órákban érkezünk vissza Madridba, a Cervantes emlékműnél leszállunk a buszról, és a Királyi Palota érintésével a Plaza Mayor és a Puerta del Sol megtekintése következik, immár gyalogosan. Szabadprogram után a Parlament és a Prado környéke a következő állomás, ahol megállapíthatjuk, hogy Madrid rendezett, tiszta és látnivalókban gazdag város. Ezt követően lehetőség lesz megtekinteni a Prado Múzeum fantasztikus gyűjteményét.

8. nap: Madrid – Toledo – Madrid (140 km)
Délelőtt kirándulás Toledóba. A káprázatos fekvésű régi főváros rengeteg látnivalót nyújt. Hangulatos óváros, keskeny utcácskák, városfal, paloták, templomok, El Greco képek. Katedrálisa az egyik legszebb Spanyolországban. Aki akar, a híres toledói acélból készült terméket is vásárolhat. Madridba visszaérkezés után közösen keressük fel az Almudena Székesegyházat és a Királyi Palotát. A bourbon gazdagság és pompa szép példája ez az épület. Ezt követően szabadprogram,

9. nap: Madrid – Costa Brava
Reggeli után visszaindulás a Costa Brava-ra. Várható érkezés a délutáni órákban. Ezt követően szabadprogram séta lehetőség a tengerparti városban. Este vacsora.

10. nap: Lloret de Mar – Avignon – Lyon (750 km)
Hazaindulás, utazás Avignonba, a volt pápai székhelyre. Gyalogos séta a kellemes, ódon hangulatú város falai között (kb. 1,5 óra). Láthatjuk az „Avignoni fogság” idején a katolikus egyház központját, a pápai palota épületét és a mellette lévő román-gótikus templomot a 7 pápa festett arcképével, valamint a Csonka hidat. Este érkezünk tranzitszállásunk színhelyére.

11. nap: Genf – Bern – Ausztria (750 km)
Reggeli után megyünk Genfbe. Séta az elegancia városában (kb. 1 óra). A Genfi-tó partjánál szállunk ki a buszból. Látjuk a luxusszállodákkal ékesített tópartot, a virágórát és a belvárost. Folytatva utunkat kora délután városnézés Bernben (2 óra): Rózsakert, Medveárok, UNESCO Világörökség Listáján szereplő árkádos belváros, városháza, Óratorony, Münster. A program után továbbutazás Svájcon és Ausztrián keresztül, mely során gyönyörködhetünk a vadregényes, hegyes tájban. Szállás Innsbrucknál.

12. nap: Ausztria – Hegyeshalom – Győr – Budapest (730 km)
Reggeli után városnézés Innsbruckban. Fő látványosságok: Hofkirche, Burg (kívülről), a barokk stílusú Dóm, Várostorony, a híres Aranytetős ház, Aranysas fogadó, mely sok híres ember szálláshelye volt az évszázadok során. Ezt követően hazautazunk Magyarországra. Érkezés az esti órákban. Budapest után Szeged, Pécs, Miskolc – Debrecen útvonalon felszállt utasainkat visszatranszferáljuk a felszállási helyükre.

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

Kapcsolódó cikkek

» 7 hely, ahol tilos meghalni - Etédi Alexa, 2013. szeptember. 10
» Európa legveszélyeztetettebb műemlékei - Etédi Alexa, 2013. május. 10
» A nyár Barcelonában - Kovács Attila, 2023. május. 10
» Egy nap Veronában - Kovács Attila, 2023. május. 02
» A Guell Park, Barcelona - Kovács Attila, 2022. december. 31
» Barcelona hangulata - Kovács Attila, 2022. augusztus. 20
» Velence mozgásban - Kovács Attila, 2018. március. 08
» A legszebb park a világon – Park Güell - Etédi Alexa, 2013. július. 23

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fakultatív programok

Monaco és parfümgyár látogatás: 8 000 Ft/fő

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

Szállást, reggeli és 7 vacsora (3-9. nap) ellátás, az autóbuszos utazás költségeit, a felsorolt programokat az idegenvezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást (1,5%), belépők árát és a további étkezések díját.

Kötelező költségek: 

Útlemondási biztosítást (1,5%)

Helyszíni költségek leírása: 

Helyszínen euroban fizetendő kirándulások:
Barcelona 40 Euro/fő
Andorra és Montserrat 50 Euro/fő
Toledo (3 belépővel): 40 Euro/fő
Spanyol zenés est flamenco műsorral: 35 Euro/fő

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Kényelmes, légkondicionált autóbusszal.

Étkezés: 

A részvételi díj reggeli és 7 nap vacsora (3-9. napig) ellátást tartalmaz.

Vízum: 
A beutazási feltételekről érdeklődjön a Konzuli Szolgálat honlapján: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. Védőoltásra nincs szükség.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!