12 napos buszos körutazás Spanyolországban

Spanyolországi Szieszta

12 napos buszos körutazás Spanyolországban

Európát átszelő körutazás részesei lehetnek. Útközben mindennap városnézés majd szállás biztosított. Spanyolországban egész Madridig megyünk. A Costa Bravan egy kis nyaralás (tengerparti fürdési lehetőséggel) biztosított. Azoknak javasoljuk ezt az utat, akik szeretik a művészeti értékeket, és egy úton több ország kultúráját is szeretnék megismerni.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

FLEXI PLUS OPCIÓ – EXTRA RUGALMASSÁG
Tudjuk, hogy nehéz előre tervezni, és manapság különösen fontos az extra rugalmasság. Ezért fejlesztettük ki a Flexi Plus opciónkat, amit, ha megrendel, foglalása lemondása vagy módosítása jóval könnyebbé válhat. A kizárólag foglaláskor megrendelhető Flexi Plus opció tartalma:

  • Az út indulása előtti 30. napig, a névre szóló jegyeken kívüli szolgáltatásoknál külön bánatpénz megfizetése nélkül elállhat az utazási szerződéstől, és az opció, valamint a megkötött útlemondási biztosítás díján felüli teljes befizetését visszakapja, ha bármi közbejönne az út előtt egy hónappal. Nem szükséges hozzá indoklás, nem kérünk orvosi igazolást.
  • Buszos utazásoknál ingyenes átjelentkezési lehetőséget biztosítunk az indulás előtti 30. napig, vagyis egy későbbi vagy más típusú utazásra is átfoglalhat.
  • Buszos utazásoknál ingyenes névmódosítási lehetőséget biztosítunk indulás előtti 72. óráig. A névmódosítást eddig kell írásban jelezni a Proko Travel központi elérhetőségén.
  • Mivel egyes szolgáltatók, mint például a légitársaságok sajnos nem olyan rugalmasak, mint mi, így a megvásárolt repülőjegyekre, névre szóló belépőkre nem tudjuk kiterjeszteni a szolgáltatást, ezeknél az elemeknél a módosítás, lemondás a normál lemondás feltételei szerint működnek.

Egy repülős utazásnál tehát a repülőjegy lemondási díja továbbra is fizetendő tételként merül fel az utazó számára. Az extra rugalmasságot kínáló Flexi Plus opció nem minősül biztosításnak, továbbá díja nem tartozik az útlemondási biztosítás által fedezett szolgáltatások közé, így lemondás esetén a biztosító nem téríti ennek díját. A teljes leírást és a feltételeket az ÁSZF-ünkben olvashatja.

Részvételi díj tartalmazza

Utazást légkondicionált autóbusszal, 11 éjszaka szállást reggelis és részben vacsora ellátással (7 alkalommal vacsora), a felsorolt programokat, idegenvezetést, valamint az útlemondási biztosítást.

Részvételi díj nem tartalmazza

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, a fakultatív programokat, belépőket, üdülőhelyi díjat.

Hossz: 
12 nap
Létszám: 
minimum 35 fő

Szállás

11 éjszaka ***-**** szállodákban (2 ágyas tusolós, WC-s szobákban). Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Program: 

1. nap: Szeged (Pécs, Debrecen) – Budapest ­– Szlovénia – Verona (820 km)
Reggeli indulás után Szlovénia érintésével érkezünk Olaszországba. Este 1,5 órás gyalogos városnézés Veronában (ókori aréna, Júlia háza, hangulatos Erbe tér). Városnézés után szállás.

2. nap: Riviéra – Côte d’Azur – Monaco (490 km)
Reggeli után az olasz Riviérán keresztül – melyet a „Virágok Riviérájának” is neveznek – utazás a Côte d’Azurfelé. Bepakolunk a szállodába, kb. 17 órakor indulunk a fakultatív kirándulásra Monacóba, a fény és pompa csodálatos városába. Útközben egy parfümgyárba is ellátogatunk. A kb. 4 órás idegenvezetéses programunk során, látjuk a Nagyhercegi palotát, a kikötőt, sőt a Casinoban is kipróbálhatják szerencséjüket a vállalkozó kedvűek. A városnézés után visszautazás a tranzitszállásra. Monaco és parfümgyár látogatás (fakultatív program): 8.000,- Ft

3. nap: Côte d’Azur – Figueras – Lloret de Mar (580 km)
Reggeli után végighaladunk Provance-on, így érkezünk Spanyolországba. A határ után nem sokkal egyedülálló élményben lesz részünk. Figueras-ban megállunk és egy rövid séta után megtekinthetjük a Salvador Dali Múzeumot. Dali a szürrealizmus egyik legismertebb festője volt. A legnagyobb gyűjteményes kiállítása található ebben a múzeumban. A múzeumot is Dali tervezte, kb. 1 órás nézelődésünk lesz ebben a különleges épületben. A programunk után utazunk Lloret de Marba. Vacsora, szállás elfoglalása (3 éj). Egy ország megismeréséhez a városok és a gasztronómia mellett a zene is hozzátartozik. Ezért vacsora után aki ezt szeretné egy fakultatív, hangulatos spanyol zenés estre is eljöhet velünk. Az est során fergeteges flamenco műsort láthatunk. Fakultatív spanyol zenés est flamenco műsorral: 35 €

4. nap: Costa Brava – Barcelona – Costa Brava (180 km)
Fakultatív kirándulás Barcelonába. A fő látványosságok: Katalónia tér, Gótikus negyed, Szt. Eulália katedrális, Királyok tere, Ramblas – mely Barcelona ütőere, itt mindig hömpölyög a tömeg –, Kolumbusz-oszlop, Montjuic-hegy az Olimpiai stadionnal. A nap során lesz lehetőség - annak aki szeretné -, belülről is megtekinteni Antoni Gaudí mestermunkáit, a grandiózus Sagrada Família bazilikát és a különc Güell Parkot. Ebben az esetben a 2 belépőjegyet pluszban kell fizetni. Ezt az útra történő jelentkezéskor kell közölni, mert a jegyeket előre meg kell rendelni. Fakultatív Barcelona kirándulás: 30 €. „Gaudí mestermunkák belülről” alapprogram kiegészítés (2 belépő): + 25 €. Forgalom függvényében kb. 19 órára érkezünk vissza szállásunkra.

5. nap: Costa Brava – Andorra – Montserrat – Costa Brava (480 km)
Egész napos pihenés, tengerparti fürdés, vagy fakultatív kirándulás a miniállamba, Andorrába és Montserratba. Kora reggel indulunk, kb. 3,5 órás út után érkezünk a 2-3000 m magas hegyekkel övezett Andorra la Vella-ba, a fővárosba. Útközben gyönyörködhetünk a Pireneusok csipkés hegyormaiban és a régi hegyi telepesek kőkunyhóiban. Andorrában megtekintjük a több mint 1000 éves település fontosabb középületeit, a főtemplomot és a több, mint 400 éves Parlamentet. Ezt követően lesz vásárlási lehetőség a vámmentes államban. Visszaúton, délután Montserratot, a híres kegytemplomot keressük fel. Egy több mint 1000 m magas hegyre kapaszkodunk fel. Csodás a kilátás a környékre, megtekintjük a katalánok leghíresebb zarándokhelyét, majd a helyiek piacát is kipróbálhatjuk. Szállásunk, mint előző nap. Vacsorára érkezünk vissza a szállodába. Andorra - Montserrat fakultatív kirándulás: 50 €.

6. nap: Costa Brava – Zaragoza – Madrid (690 km)
Reggeli után indulunk Madridba. Útközben séta Zaragozában, mely 2012-ben Európa Kulturális fővárosa volt. Az Ebro melletti főtér legfontosabb látnivalója a Pilar bazilika, ahol a híres Madonna szobrocska található, továbbá a La Seo katedrális, mely a világörökség listán is szerepel. Madridba történő megérkezésünk után szállásfoglalás. A ****-os hotelünk Madrid üzleti negyedében közvetlenül egy metróállomásnál lesz.

7. nap: Madrid – El Escorial – Elesettek Völgye - Madrid (90 km)
Madridi programunkat buszos városnézéssel kezdjük, majd kirándulás az El Escorialhoz, amit II. Fülöp emeltetett és ma is a királyi család temetkezőhelye. A monumentális épület királyi palota és kolostor egyben, melyet helyi idegenvezető segítségével látogatunk meg. Elcsodálkozhatunk azon, hogy a világ leggazdagabb uralkodója milyen puritán körülmények között élt. Az El Escorial után ellátogatunk az Elesettek Völgyébe. A spanyol polgárháború után építtette Franco tábornok ezt a monumentális katedrálist egy szikla belsejébe. Programunk után, a kora délutáni órákban érkezünk vissza Madridba, a Cervantes emlékműnél leszállunk a buszról, és a Királyi Palota érintésével a Plaza Mayor és a Puerta del Sol megtekintése következik, immár gyalogosan. Szabadprogram után a Parlament és a Prado környéke a következő állomás, ahol megállapíthatjuk, hogy Madrid tágas, tiszta és látnivalókban gazdag város. Ezt követően lehetőség lesz megtekinteni a Prado Múzeum fantasztikus gyűjteményét.

8. nap: Madrid – Toledo – Madrid (160 km)
Délelőtt fakultatív kirándulás Toledóba. A káprázatos fekvésű régi főváros rengeteg látnivalót nyújt. Hangulatos óváros, keskeny utcácskák, városfal, paloták, templomok, El Greco képek. Katedrálisa az egyik legszebb Spanyolországban. Aki akar, a híres toledói acélból készült terméket is vásárolhat. Toledo fakultatív kirándulás (3 belépővel): 40 €. Madridba visszaérkezés után közösen keressük fel az Almudena Székesegyházat és a Királyi Palotát. A bourbon gazdagság és pompa szép példája ez az épület. 19 óra táján érünk vissza szállásunkra.

9. nap: Madrid – Costa Brava (690 km)
Reggeli után visszaindulás a Costa Brava-ra. Várható érkezés a délutáni órákban. Ezt követően szabadprogram séta lehetőség a tengerparti városban. Este vacsora.

10. nap: Lloret de Mar – Avignon – Lyon (710 km)
Hazaindulás, utazás Avignonba, a volt pápai székhelyre. Gyalogos séta a kellemes, ódon hangulatú város falai között (kb. 1,5 óra). Láthatjuk az „Avignoni fogság” idején a katolikus egyház központját, a pápai palota épületét és a mellette lévő román-gótikus templomot a 7 pápa festett arcképével, valamint a Csonka hidat. Este érkezünk tranzitszállásunk színhelyére.

11. nap: Genf – Bern – Ausztria (615 km)
Reggeli után megyünk Genfbe. Séta az elegancia városában (kb. 1 óra). A Genfi-tó partjánál szállunk ki a buszból. Látjuk a luxusszállodákkal ékesített tópartot, a virágórát és a belvárost. Folytatva utunkat kora délután városnézés Bernben (2 óra): Rózsakert, Medveárok, UNESCO Világörökség Listáján szereplő árkádos belváros, városháza, Óratorony, Münster. A program után továbbutazás Svájcon és Ausztrián keresztül, mely során gyönyörködhetünk a vadregényes, hegyes tájban. Szállás Innsbrucknál.

12. nap: Ausztria – Hegyeshalom – Győr – Budapest (730 km)
Reggeli után városnézés Innsbruckban. Fő látványosságok: Hofkirche, Burg (kívülről), a barokk stílusú Dóm, Várostorony, a híres Aranytetős ház, Aranysas fogadó, mely sok híres ember szálláshelye volt az évszázadok során. Ezt követően hazautazunk Magyarországra. Érkezés az esti órákban. Budapest után Szeged, Pécs, Miskolc – Debrecen útvonalon felszállt utasainkat visszatranszferáljuk a felszállási helyükre.

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fakultatív programok

Monaco és parfümgyár látogatás: 8.000 Ft/fő

Andorra és Montserrat kirándulás: 50,00 Euro/fő

Barcelona kirándulás: 30,00 Euro/fő

Spanyol zenés est flamenco műsorral: 35,00 Euro/fő

Toledo kirándulás (3 belépővel): 40,00 Euro/fő

A programra az út során lehet jelentkezni, fizetés a helyszínen történik.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

Utazást légkondicionált autóbusszal, 11 éjszaka szállást reggelis és részben vacsora ellátással (7 alkalommal vacsora), a felsorolt programokat, idegenvezetést, valamint az útlemondási biztosítást.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, a fakultatív programokat, belépőket, üdülőhelyi díjat.

Kötelező költségek: 

Üdülőhelyi díj 3.500.- Ft/fő

Helyszíni költségek leírása: 

További étkezések, személyes kiadások, belépők.
Belépők ára: kb. 59 EUR/fő + fakultatív programok díja

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Az indulástól számított egy hónapon belül már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Légkondicionált autóbusszal.

Étkezés: 

A részvételi díj reggelis és 7 nap vacsora (3 – 9. napig) ellátást tartalmaz.

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. Védőoltásra nincs szükség.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!