9 napos körutazás Madridtól Gibraltárig

Spanyolországi nagykörutazás - Repülővel - Costa Barava, Madrid, Toledo, Córdoba, Sevilla, Granada

9 napos körutazás Madridtól Gibraltárig

Történelmi látnivalókban és az élet egyszerű örömeiben bővelkedik egy spanyolországi utazás. Sevilla, Granada, Toledo az egyik oldalon, FC Barcelona, madridi bolhapiac és flamenco show a másikon. Ja, meg Gaudi, Dali és Picasso…

Alapár tartalmazza

Kiutazást repülővel, helyben az utazást légkondicionált autóbusszal, szállást, félpanziós ellátást, a felsorolt programokat, az idegenvezetést, valamint az útlemondási biztosítás.

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetéket, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, a fakultatív programok díját. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!

Hossz: 
9 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum létszám: 35 fő
Program: 

1. nap: Szeged–Budapest–Genova (körny.) (1090 km)
Elutazás a kora reggeli órákban Szegedről Budapestre. Utazás Szlovénián át (Tornyiszentmiklós határátkelő), Udinén keresztül Olaszországba, útközben többszöri megállókkal. Szállásunk Genova környékén lesz.

2. nap: Genova–Ventimiglia–Costa Brava (860 km)
Utunkat folytatjuk a francia riviéra páratlan szépségű vidékén keresztül. Vacsoránk és szállásunk az észak-spanyolországi Costa Brava partszakaszán lesz. (Repülővel érkező utasainknak transzfer a barcelonai repülőtérről a szállodába.)

3. nap: Zaragozától Madridig (630 km)
Elfogyasztjuk reggelinket és Zaragoza felé indulunk. Városnézésünk során ismerkedünk az Ebro partján épült ősi aragon királyi székhellyel. Sétánk során láthatjuk belvárosában a Pilar bazilikát és élvezhetjük óvárosának hangulatát. Madrid felé folytatjuk utunkat, ahol 2 éjszakán át vacsoránk és szállásunk lesz.

4. nap: Madrid és az Escorial (110 km)
Délelőtt ismerkedünk a spanyol fővárossal: Cervantes-emlékmű, Királyi Palota, óváros, Plaza Mayor (főtér), a méltán világhírű Prado képtár. Délután szabadidő a spanyol fővárosban vagy jöjjön velünk! Fakultatív ajánlatunk: (jelentkezéskor foglalni kell!) Ellátogatunk a világ nyolcadik csodájához, az El Escorialhoz. A spanyol királyok rezidenciáját és temetkezési helyét helyi vezetéssel ismerhetjük meg. 

5. nap: Toledo és Córdoba (560 km)
Reggeli után elhagyjuk Madridot és Kasztília fővárosába, Toledóba utazunk. A volt királyi székhely gazdag történelmi múlttal rendelkezik. Páratlan műemlékeit látogatjuk meg: a város fölé emelkedő katedrálist, a városházát, a zsidó negyedet, a Santo Tomé-templomot, El Greco leghíresebb festményével. Utunkat Andalúzia felé folytatjuk. Meglátogatjuk Córdobát, az egykori ibériai iszlám világ vallási központját, a hajdani nyugati világ legcivilizáltabb városát. Megismerkedünk a Mezquitával, a katedrálissá átalakított egykori hatalmas mecsettel, majd teszünk egy sétát az óváros mór időket idéző sikátoraiban. Estére sevillai szálláshelyünkre érkezünk, ahol elfogyasztjuk vacsoránkat is.

6. nap: Sevilla és Gibraltár (450 km)
Délelőtt megismerkedünk Andalúzia fővárosával, Sevillával: Alcazar (királyi palota), Santa Cruz negyed (Sevilla óvárosának legelbűvölőbb része). Fakultatív ajánlatunk délutánra: Gibraltárba látogatunk, az 1704 óta angol fennhatóság alatt álló félszigetre. A belvárosi séta után helyi városnéző kisbuszokkal jutunk el a félsziget legdélebbi pontjára, ahonnan jó időben átláthatunk Afrikába, majd a majomsziklák közelében lévő cseppkőbarlanghoz. Utunkat folytatva az ibériai arab kultúra fellegvárába, Granadába érkezünk, ahol 2 éjszakán át szállásunk lesz.

7. nap: Granada (520 km)
Ezen a napon Granadával ismerkedünk, városnézésünk során sétálunk a belvárosban, láthatjuk híres katedrálisát, a legismertebb Albayzin városrészt, mely a világörökség része.Fakultatív ajánlatunk: (jelentkezéskor foglalni kell!) Helyi vezető kíséretében látogatjuk meg a mór palotaépítészet legkiemelkedőbb alkotását, az Alhambrát. Az épületegyütteshez mórok és keresztények által alkotott épületrészek tartoznak: az Alcazaba, a Naszridák palotái és a Generalife arab munka, míg V. Károly palotája és a Szűz Mária- templom már a keresztény spanyolok alkotása volt. 1984 óta a világörökség része.

8. nap: Granadától a Costa Braváig (880km)
Kora reggel a Costa Brava felé indulunk, útközben többszöri pihenővel érkezünk az észak-spanyolországi üdülőhelyre. Vacsoránk és szállásunk a Costa Brava partszakaszon lesz.

9. nap: Costa Brava vagy Barcelona és Montserrat (130 km)
Adja át magát a pihenés, strandolás megnyugtató érzésének a napfényes tengerparton, vagy jöjjön velünk! Fakultatív ajánlatunk: Kirándulásra indulunk Barcelonába és a híres katalán zarándokhelyre, Montserratba. A templom falai között található a montserrati fekete szűz gyermekével. Programunkat Barcelonában folytatjuk. Gaudi híres művei: a Sagrada Familia, gótikus negyed, székesegyház, Montjuic-domb, a La Rambla, melynek végén Kolumbusz Kristóf égbe nyúló szobra mutat a tenger felé. Estére visszatérünk szálláshelyünkre, ahol vacsora várja utasainkat.

10. nap: A Riviérán és a Ligur-parton át (1120 km)
Repülővel utazóknak transzfer a barcelonai repülőtérre, hazautazás Budapestre. Autóbusszal hazafelé indulunk a francia Riviérán és az olasz Ligur-parton keresztül többszöri megállókkal, szálláshelyünk Verona környékén lesz.

11. nap: Udine-Szlovénián át Budapest–Szeged (810 km)
Reggeli után folytatjuk utunkat az Udine–Szlovénia útvonalon hazafelé, útközben pihenőkkel, ebédelési lehetőséggel. Érkezés Budapestre a késő esti órákban, majd továbbutazás Szegedre.

Kapcsolódó cikkek

» A nyár Barcelonában - Kovács Attila, 2016. október. 26
» Barcelona hangulata - Kovács Attila, 2015. augusztus. 07
» A Guell Park, Barcelona - Kovács Attila, 2014. október. 21
» A legszebb park a világon – Park Güell - Etédi Alexa, 2013. július. 23
» Barcelona újra alkot: Tündérmese és Kísértetház keveredik - Etédi Alexa, 2013. május. 17
» La Sagrada Familia - Ürögi Beáta, 2013. január. 28
» Tenerife hegyvidéki tájain... - Kovács Attila, 2016. május. 07
» Tenerife csodái - Kovács Attila, 2016. április. 02
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Fakultatív programok

Fakultatív programok 20 főtől indulnak.
El Escorial vezetéssel és belépővel (jelentkezéskor foglalni kell).
Gibraltár +minibusz.
Alhambra vezetéssel és belépővel (jelentkezéskor foglalni kell).
Egész napos Barcelona, Monserrat.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Kiutazást repülővel, helyben az utazást légkondicionált autóbusszal, szállást, félpanziós ellátást, a felsorolt programokat, az idegenvezetést, valamint az útlemondási biztosítás.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetéket, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, a fakultatív programok díját. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték.
Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!  

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők és jegyek, további étkezések, személyes kiadások.
Gibraltár kirándulás minibusz költsége: 17 Euro/fő
Belépők és jegyek tájékoztató árai: 50 Euro/fő
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 20 Euro/fő

 

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Kiutazás menetrendszerint közlekedő repülőjárattal Budapest - Barcelona - Budapest útvonalon. Helyben légkondicionált autóbusszal
 

Szállás: 

8 éjszaka 3* szállodában 2 ágyas zuhanyzós szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz.
A területről: 
Portugáliával és Gibraltárral osztozik az Ibériai-félszigeten. Északon a Pireneusok természetes határt képez Franciaország és Andorra felé. Keleten és délkeleten a Földközi-tengerrel (1663 km) érintkezik, északon a Vizcayai-öböl, északnyugaton illetve délnyugaton a Cádizi-öböl jelenti szintén természetes határát az Atlanti-óceán (711 km) felé. Délen a Gibraltári-szoros választja el Afrikától (14 km). A partok teljes hossza 3144 km. A királyság részei a szárazföldi területeken kívül még: A Baleár-szigetek a Földközi-tengeren 5014 km², két főszigetből (Mallorca és Menorca), két kis szigetből (Ibiza és Formentera, illetve még 150 apró sziklából áll. A Kanári-szigetek az Atlanti-óceánban 7550 km², összesen 7 szigetből és 6 kisebb sziklaszigetből áll. Nyugati szigetei: Tenerife, La Palma, La Gomera, Hierro, keleti szigetei: Gran Canaria, Fuerteventura, Lanzarote és öt kis sziget. 1100 km-re fekszik Cádiztól. euta és Melilla városok Afrika északi részén és több sziget a Földközi-tengeren a Gibraltári-szoros közelében, mint Penon de Velez, Alhucemas és Chafarinas szintén az ország területeit képezik. Nem tartozik Spanyolországhoz a jelenleg is brit koronagyarmat Gibraltár.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!