Spanyol körutazás I.

8 napos buszos körutazás Spanyolországban

Az Ibériai-félszigeten fekvő Spanyolország változatos földrajzával, homokos tengerpartjaival és történelmi emlékeivel még mindig új és újabb meglepetéseket tud okozni. Az elbűvölő La Mancha vidéke, Granada, Málaga, Gibraltár, Sevilla, Madrid, vagy az El Escorial a világ 8. csodájának tartott kolostorpalota.

Alapár tartalmazza

A repülőjegyet, a helyi autóbuszt Spanyolországban, a 7 éj­sza­kai szállást félpanzióval, az út­le­mon­dá­si biz­to­sí­tást, a felsorolt progra­mo­kat, a kísérő ide­gen­ve­ze­tő­t indulástól érkezésig és a helyi idegenvezetéseket.

Alapár nem tartalmazza

A repülőtéri illetéket, baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, belépők árát.

Hossz: 
8 nap
Szállás: 
szálloda
****
Program: 

1. nap: Madrid
Elutazás a Ferihegyi repülőtérről Madridba a délutáni órákban. Megérkezés után transzfer a szállodába (2 éj).

2. nap: El Escorial, Segovia
Egész napos kirándulás: elő­ször az El Escorialt, a világ nyolcadik csodá­jának tartott kolos­tor­pa­lotát láto­gatjuk meg (II. Fülöp királyi lakosz­tályai, nagy­temp­lom, a spanyol királyok mauzó­leuma stb.), majd utazás Segoviába a Guadarrama-hegységen ke­resztül. A vá­ros­né­zés során megte­kintjük a híres római vízve­ze­téket, vala­mint az óvárost ősi nemesi házaival és román stílusú temp­lo­maival. Lehe­tőség a csupa torony Alcázar palota és a ka­ted­rá­lis meg­te­kin­té­sé­re is (mind az El Escorial, mind Segovia része az UNESCO vi­lág­örök­ségnek).

3. nap: Toledo, La Mancha vidéke
Félnapos vá­ros­né­zés Toledóban, a spanyol királyok ősi szék­vá­ro­sában: XIV. sz-i ka­ted­rá­lis, Kincstár, El Greco-emlékek, zsina­góga stb. Toledót a világ mű­em­lé­kek­ben egyik leggaz­dagabb váro­sának tartják. 
To­vább­uta­zás Granada felé. A Toledótól délre fekvő La Mancha vidékét, Don Quijote kaland­jainak földjét átszelve, majd hatalmas szőlős­kertek és olaj­fa­li­ge­tek között haladva megér­kezés Granadába a kora esti órákban. Szállás Granadában (1 éj).

4. nap: Granada, Málaga
Granadában is­mer­ke­dés a várossal, lehe­tő­ség a Királyi Kápolna meglá­to­ga­tására. Ezt köve­tően az utolsó szultáni rezi­dencia, a világ­hírű Alhambra pa­lo­ta és a Generalife kertek meg­te­kin­té­se. (2008 ja­nu­ár­já­tól az Alhambra belépőfogla­lásával kap­cso­lat­ban új szabá­lyozás lépett érvénybe. E sza­bá­lyo­zás szerint a belépők csak két hónappal a lá­to­ga­tás napját mege­lő­zően foglal­ha­tóak. Ezért part­ner­iro­dánk is a fenti felté­te­lekkel tudja a csoport­be­lé­pőket lekérni, és nagy eséllyel vissza­iga­zolni. Az elmúlt 8 év alatt – tehát a fenti szabá­lyozás beve­ze­tése óta – a több mint 70 spanyol­or­szági köru­ta­zásunk során egyszer sem fordult elő, hogy vala­melyik csoport ne tudta volna az Alhambrát meglá­to­gatni.)
To­vább­uta­zás Spanyol­ország szub­trópusi ten­ger­part­já­ra, a Costa del Solra, a „Napos­part”-ra. Rövid vá­ros­né­zés Málagában, a Costa del Sol „fő­vá­ro­sá­ban". Szállás egy ten­ger­par­ti üdülőhelyen, Torre­mo­li­nos­ban (2 éj).

5. nap: Torremolinos, Gibraltár
Pihenés a ten­ger­parton.
Fakultatív program: Kirándulás Gibraltárba, az Ibériai-félsziget legdélibb ré­szé­be, amely 1704 óta brit felség­te­rület.
A fakultatív program ára: 13.900 Ft, mely tar­tal­maz­za a város­néző kisbusz árát is (garantált indulás).

6. nap: Sevilla
Utazás Sevillába, Andalúzia főváro­sába. Szabad program, majd autó­buszos és gyalogos vá­ros­né­zés: Plaza de Espana, Alcázar palota, Santa Cruz negyed (az egykori zsidó negyed), a világ egyik leg­na­gyobb ka­ted­rá­lisa a híres harang­to­ronnyal (a Giraldával) stb. Szállás Sevillában (1 éj).

7. nap: Córdoba
Délelőtt vá­ros­né­zés Córdobában, a Córdobai Ka­li­fá­tus egykori fővá­ro­sában. A Nagy Mecset meg­te­kin­té­se, mely a város legfőbb látni­va­lója, valaha a nyugati iszlám főme­csetje volt (20 000 négy­zet­méter alap­te­rület, 850 márvány­oszlop). Ezt köve­tően séta az óvá­ros szűk utcáin, illetve a Zsidó negyedben. Dél­után to­vább­uta­zás a madridi szállodába (1 éj).

8. nap: Madrid
Autóbuszos vá­ros­né­zés a spanyol fő­vá­ros­ban: óvá­ros, a Habsburg és a Bourbon dinasztiák Mad­rid­ja, a Királyi Palota, a modern Madrid a hivatali negyeddel stb., majd sza­bad­idő, ezalatt lehe­tő­ség Európa egyik leggaz­dagabb képtárának, a Pradónak a meg­te­kin­té­sé­re. A késő délutáni órákban transzfer a repülőtérre, elutazás Buda­pest­re.

A júl. 2-i csoport esetében a Madrid környéki látnivalók nyitvatartási rendje miatt az egész napos El Escorial, Segovia program a 2. nap helyett a 7. napon kerül lebonyolításra, így ez a csoport az út végén tölt 2 éjszakát Madridban, az út elején pedig 1-et. Tehát minden program teljesülni fog, csak más sorrendben.

Kapcsolódó cikkek

» A Guell Park, Barcelona - Kovács Attila, 2017. szeptember. 21
» A nyár Barcelonában - Kovács Attila, 2017. június. 30
» Barcelona hangulata - Kovács Attila, 2016. december. 23
» A legszebb park a világon – Park Güell - Etédi Alexa, 2013. július. 23
» Barcelona újra alkot: Tündérmese és Kísértetház keveredik - Etédi Alexa, 2013. május. 17
» La Sagrada Familia - Ürögi Beáta, 2013. január. 28
» Egy tündéri kis település Angliában: Bibury - Kovács Attila, 2018. január. 14
» Tenerife hegyvidéki tájain... - Kovács Attila, 2017. július. 23
Fakultatív programok

Kirándulás Gibraltárba, az Ibé­riai-félsziget legdélibb részébe, amely 1704 óta brit felségterület. A fakultatív program ára: 13.900 Ft, mely tar­tal­maz­za a városnéző kisbusz árát is (garantált indulás).

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

A repülőjegyet, a helyi autóbuszt Spanyolországban, a 7 éj­sza­kai szállást félpanzióval, az út­le­mon­dá­si biz­to­sí­tást, a felsorolt progra­mo­kat, a kísérő ide­gen­ve­ze­tő­t indulástól érkezésig és a helyi idegenvezetéseket.

Alapár nem tartalmazza: 

A repülőtéri illetéket, baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, belépők árát.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték.
BBP biztosítás megléte utazási feltétel!

Helyszíni költségek leírása: 

Az árak tájékoztató jellegűek!

Toledo katedrális és kincstár EUR 8,-
zsinagóga EUR 2,50
Santo Tomé EUR 2,50
Granada Alhambra EUR 26,-
Sevilla Alcázar palota EUR 9,50
katedrális EUR 9,-
Córdoba Nagy Mecset EUR 8,-
El Escorial EUR 8,-
Segovia Alcázar palota EUR 3,50
Madrid Prado EUR 15,-

Figyelem: Az itt felsorolt múzeumlátogatásokon, sétahajózásokon stb. a részvétel nem kötelező, a helyszínen mindenki maga döntheti el, hogy részt kíván-e venni az adott programon.

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti, közvetlen repülőjárattal Mad­rid­ig és vissza, Spanyolországban lég­kon­dicio­nált autóbusszal.

Szállás: 

7 éj­sza­ka 4 csil­la­gos szál­lo­dák­ban, kétágyas, für­dő­szo­bás szobákban.

Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz.
Vízum: 
Vízum nem szükséges. Magyar állampolgár turizmus céljából három hónapig vízum nélkül tartózkodhat Spanyolországban, ha az útlevele legalább még hazaérkezéstől számítva még három hónapig érvényes. Magyar állampolgár érvényes személyi igazolvánnyal is beutazhat.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. Védőoltásra nincs szükség.
Vélemények, értékelések
4.6
1 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
5.0
Szállás értékelése
5.0
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
3.0
Budapest, XVIII. kerület
4.6
Nekem nagyon tetszett minden!A program,a szállás,a félpanzió.Külön kiemelném az idegenvezetőt,a hatalmas lexikális tudásával.Az egyetlen ami számomra szörnyű volt az a busz amivel egy hétig utaztunk.Nagyon szűk hely a két ülés között,az hogy nem lehetett bővíteni a két ülés közötti helyet egy 400 km-es úton az kegyetlen volt,az ülés hátán a háló alul kiszakadva,még egy vizet sem lehetett ott tárolni,mert alul kiesett.Ezen az egy dolgon jó lenne valamit változtatni.
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!