4 napos városnézés madridban

Hosszú hétvége Madridban - Repülővel Madrid, Prado és az El Escorial

4 napos városnézés madridban

Hosszú hétvége Madridban, a spanyol királyi pompa városában. Spanyolország fővárosa hosszú ideig Barcelona árnyékában húzódott meg, az utóbbi években azonban egyre kedveltebbé válik a turisták körében - nem alaptalanul.Madrid látnivalói, csodálatos múzeumok és képtárak, lenyűgöző épületek, számtalan park valamint a messze földön híres spanyol gasztronómia teszi teljessé az itt töltött napokat.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

Kiutazást menetrend szerint közlekedő repülőjárattal, 3 éjszaka szállást 3 csillagos szállodában reggelis ellátással, magyar nyelvű idegenvezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza

Fakultatív programokat, Utasbiztosítást, Belépőket, Egyéb személyes kiadásokat, Repülőtéri illetéket (Csak repülős utak esetében!)

Hossz: 
4 nap
Létszám: 
Minimum létszám: 15 fő

Szállás

elhelyezés 3 éjszakára *** szállodában, 2 ágyas tusolós szobákban.
Egyágyas felár: 35.000,- Ft.

Program: 

1. nap:  Budapest–Madrid 
Elutazás menetrendtől függően repülővel Madridba. Transzfer a szállodába, ahol 3 éjszakán keresztül szálláshelyünk lesz. Repülő menetrend függvényében autóbusszal ismerkedünk a várossal, átfogó képet kapva Madridról. A Las Ventas Bikaviadal arénától indulva a Santiago Bernabeu érintésével megállókkal, fotószünettel a modern városrészbe kalauzoljuk Önt, majd a Cuatro Torres üzleti negyedbe utazunk, Madrid 4 nagy felhőkarcolójához. Útközben elhaladunk a Cuzco, Picasso-torony, Felfedezések tere, Kolumbusz emlékmű, Kasztilia-tér, Európa Kapu útvonalon. Visszafelé végig a Castellanan, a Cibelesig, Posta Palota, Palacio Liria, Gran Via, Debod templom, Spanyolország tér, Cervantes emlékmű,  Calle Mayor, Puerta del Sol, Parlament, Neptun szökőkút, Alcala-kapu, Atocha pályaudvar, Prado sétány útvonalon utazunk. Autóbuszunkkal idegenvezetőnk kalauzolásában ismerkedünk a város nevezetességeivel, egyes objektumoknál kisebb-nagyobb megállásokat téve. 

2. nap:  Madrid – a spanyol főváros és az El Escorial  (60 km)
Reggelit követően egyénileg élvezheti a spanyol főváros hangulatát, vagy fakultatív kirándulásra hívjuk! Fakultatív ajánlatunk:  ellátogatunk a világ nyolcadik csodájához, az El Escorialhoz. A spanyol királyok rezidenciáját és temetkezési helyét magyar nyelvű tárlatvezetéssel ismerhetjük meg. A programról visszatérve Madridba, gyalogosan folytatjuk városnézésünket a Királyi Palotával és környékével, Almudena székesegyházzal majd ismerkedés az Ausztriai-negyeddel. A városnézést követően szabadidő, vásárlási lehetőség a belvárosban.

3. Madrid – a spanyol főváros és Toledo  (90 km)
Elfogyasztjuk reggelinket, majd ismét egy kirándulásra hívjuk! Fakultatív ajánlatunk:  Kasztília fővárosába, Toledóba utazunk. A volt királyi székhely gazdag történelmi múlttal rendelkezik. Páratlan műemlékeit látogatjuk meg: a város fölé emelkedő katedrálist, a városházát, a zsidó negyedet, a Santo Tomé-templomot, El Greco leghíresebb festményével. Visszatérve Madridba, szabadidejében ismerkedhet a várossal kedvére. Estére flamenco-estre csábítjuk! Fakultatív ajánlatunk: tipikus spanyol flamenco show-n veszünk részt, hangulatos zenével, tánccal.

4. nap: Madrid–Budapest
Délelőtt a repülőmenetrend függvényében szabadidő, igény szerint a még nem látott objektumok felkeresése egyénileg. Műkedvelő utasaink részére a délelőttre programot ajánlunk. Fakultatív ajánlatunk: a méltán világhírű Prado Múzeum megtekintése, látogatás magyar nyelvű idegenvezetővel. Legnagyobb spanyol festők egyedülállóan gazdag kép gyűjteménye: El Greco, Velazquez, Goya, Zurbaran, Murillo … A képtár látogatást követően visszatérünk a szállodába, ahonnan menetrend függvényében transzfer a a repülőtérre, hazautazás Budapestre.

Egyágyas felár: 32.000,- Ft
Vacsora felár (3x): 14.800,- Ft/fő

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:
» Spanyolországi nagykörutazás - 11 nap
» Spanyolországi nagykörutazás - Repülővel - 9 nap

Kapcsolódó cikkek

» Barcelona hangulata - Kovács Attila, 2023. szeptember. 26
» A nyár Barcelonában - Kovács Attila, 2023. május. 10
» Ibiza tengerpartján - Kovács Attila, 2023. március. 13
» A Guell Park, Barcelona - Kovács Attila, 2022. december. 31
» A csodálatos Alhambra - Kovács Attila, 2021. szeptember. 18
» Tenerife hegyvidéki tájain... - Kovács Attila, 2017. július. 23
» Tenerife csodái - Kovács Attila, 2017. július. 13
» 7 hely, ahol tilos meghalni - Etédi Alexa, 2013. szeptember. 10

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fakultatív programok

Fakultatív programok (15 főtől)
– El Escorial vezetéssel 12.900 Ft +belépőjegy
– Prado Múzeum vezetéssel 3.800 Ft +belépőjegy
– Toledo kirándulás 15.800 Ft
– Flamenco-est, itallal  12.800 Ft

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

Kiutazást menetrend szerint közlekedő repülőjárattal, 3 éjszaka szállást 3 csillagos szállodában reggelis ellátással, magyar nyelvű idegenvezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

Fakultatív programokat, Utasbiztosítást, Belépőket, Egyéb személyes kiadásokat, Repülőtéri illetéket (Csak repülős utak esetében!)

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők tájékoztató árai: 35 Euro. Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 5 Euro

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

 A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Utazás: repülővel.

Repülőjegyet a repülőtársaság visszaigazolása alapján tudunk biztosítani. A repülőjegy és a repülőtéri illeték ára a jegykiállítás idejétől függően módosulhat!

Vidéki Utasaink részére a budapesti csatlakozáshoz:
– 1 ágyas elhelyezés reggelivel: 13.000 Ft / 1 fő / éjszaka
– 2 ágyas elhelyezés reggelivel: 8.000 Ft / 1 fő / éjszaka
– 3. fő felára egy szobában pótágyon reggelivel: 6.000 Ft / 1 fő / éjszaka
Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni!

Étkezés: 

A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz, felár ellenében vacsora igényelhető (14.800,- Ft/fő).

A területről: 
Andalúzia Spanyolország európai részének legdélebbi tájegysége és autonóm közössége. A Gibraltárral és Portugáliával is határos tartomány a Sierra Nevada több ezer méteres csúcsaitól egészen a Costa del Sol homokos tengerpartjáig terjed. Andalúziát világszerte gyönyörű városairól, mecsetjeiről, a bikaviadalokról, pompás lovairól és sherryjéről ismerik. A tartomány neve a középkori arab megszállók (mórok) által létrehozott állam, al-Andalúsz nevéből származik, amelynek bizonytalan eredetű végső forrása valószínűleg vandálok lakta területre utal. A tartomány központi részét az Andalúziai-medence uralja. Egykor öböl volt, de a Sierra Nevada és a Sierra Morena folyói lassan feltöltötték. A hatalmas síkságnak ezer arca van. A tartomány igazi arcát a hegységek adják meg. Északon húzódnak a Sierra Morena és a Bétikai-hegység láncai, míg a déli partok mentén a Sierra Nevada hófödte csúcsai magasodnak. Ezeken a vidékeken épültek a kicsi, fehérfalú házakkal teletűzdelt, csendes falvak. A hegyek ormain gyakran hajdani erődök, várak romjait látjuk. A vadregényes táj értékeit nemzeti parkok őrzik.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!