Az El Camino röviden

7 napos Körutazás SANTIAGO DE COMPOSTELA ÉS BASZKFÖLD ÖSVÉNYEIN

Kulináris élvezetek, rejtett középkori utcácskák, büszke lakók és Spanyolország legrégebbi városai Baszkföld és Galícia legszebb vidékein. Misztikus zarándok ösvényeken a kagylóvivőkkel idősebb Szent Jakab sírjához

Alapár tartalmazza

6 éjszaka szállást, minden szükséges transzfert (busz), a részletes ismertetőben felsorolt programokat, a magyar csoportvezető díját, az idegenvezetést, a Budapest – Madrid és a Santiago de Compostela- Madrid- Budapest repülőjegyeket.

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetéket, belépők, engedélyek, egyéb kinti költségeket, az egyéni kiadásokat (hordár, fotóengedélyek, stb.), a kötelező biztosításokat. BBP utasbiztosítás megléte utazási feltétel!

Hossz: 
7 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Minimum létszám: 15 fő
Program: 

1. nap: Budapest–Madrid

Indulás Budapestről a délutáni órákban Spanyolország fővárosába. Érkezés után transzfer a belvárosi hotelünkbe. Esti séta a Plaza Mayoron, ami a város történelmi szíve és kiválóan alkalmas arra, hogy inspirálja a látogatókat Madrid szeretetére és egy hosszabb látogatás megtervezésére. Opcionális tapas kostolás, majd nyugovóra térünk. Szállás: Madrid

2. nap: Madrid–Pamplona–San Sebastian (Donostia)

Kora reggel észak felé vesszük az irányt és Pamplonába tartunk. Óvárosi séta következik a bikafuttatás helyszínein, meglátogatjuk Hemingway nyomában a La Iruña kávézót és a La Perla szállót. Látogatás a Catedral de Santa María la Real de Pamplona-ban és a középkori San Saturnino templomban. Továbbindulunk San Sebastianba, Európa egyik gasztrofővárosába, a La Concha-öböl partjára (85 km). Kilátás az öbölre, El Peine del Viento. Esti séta keretében naplemente, majd opcionális pintxo kóstolás. Szállás: San Sebastian.

3. nap: San Sebastian–Bilbao (Bilbo)

Délelőtt még élvezhetjük a várost némi szabadprogram keretében, majd tovább folytatjuk baszkföldi kalandjainkat. Átutazunk a tartomány büszke fővárosába Bilbaoba (100 km). Tartalmas látogatás következik: régi óváros, a Santiago de Bilbao katedrális és a Plaza Nueva nyakon öntve a modern építészet ötvözeteivel: Guggenheim múzeum (kora este opcionális látogatási lehetőség), a Santiago Calatrava tervezte Zubizuri híd és az Euskalduna palota stb. Szállás: Bilbao.

4. nap: Bilbao–Santillana del Mar–Altamira–Comillas–San Vicente de la Barquera

Ezen a napon már közelebbről érezhetjük az El Camino hangulatait. Bilbaoból Santillana del Marba, a csodálatos kantábriai kisvárosba tartunk (125 km). Gyalogos séta az óvárosban: Calle del Canton, Colegiata de Santa Juliana román-kori templom és kolostor , Plaza Mayor. Innen rövid látogatás következik az altamirai barlanghoz, hogy egy kicsit közelebbről ismerkedjünk meg az őskőkori művészetekkel. Továbbutazunk Comillasba, hogy megtekintsük Gaúdi El Caprichóját, majd San Vicente de la Barquerába, a csodálatos fekvésű tengerparti kisvárosba (11 km): Castillo del Rey és városfalak. Hangulatos esténket itt töltjük el. Szállás: San Vicente de la Barquera vagy Comillas.

5. nap: Oviedo–La Coruña–Santiago de Compostela

Reggeli után továbbutazunk Oviedóba, Asztúria vallási és adminisztratív központjába (137 km). Megváltó székesegyház, óváros, Cámara Santa (Unesco világörökség), San Julián de los Prados (Unesco világörökség). A várost elhagyva megállunk a Naranco hegy ősi templomainál (Santa María del Naranco, San Miguel de Lillo, Uneasco világörökség). Késő délután továbbutazunk La Coruñába (290 km), majd Santiago de Compostelába (75 km). Szállás: Santiago de Compostela.

6. nap: Santiago de Compostela

Délelőtt meglátogatjuk az El Camino (a Szent Jakab út), a világ tán legnépszerűbb katolikus zarándoklatának végcélját, a Szent Jakab székesegyházat, mely a 9. század óta őrzi idősebb Szent Jakab apostol sírját. Fisterra (bakancs szobor), óvárosi utcák, terek, zarándokok. Délután szabadprogram a középkori városban, mely a modern spiritualitásnak is egyik fontos központjává vált napjainkban. Szállás: Santiago de Compostela.

7. nap: Santiago de Compostela–Madrid–Budapest

Kora reggel transzfer a reptérre, búcsú a csodálatos Galíciától. Madridi átszállással érkezünk Budapestre a kora délutáni órákban.

Kapcsolódó cikkek

» A Guell Park, Barcelona - Kovács Attila, 2017. szeptember. 21
» Tenerife hegyvidéki tájain... - Kovács Attila, 2017. július. 23
» Tenerife csodái - Kovács Attila, 2017. július. 13
» A nyár Barcelonában - Kovács Attila, 2017. június. 30
» A csodálatos Alhambra - Kovács Attila, 2017. május. 12
» Ibiza tengerpartján - Kovács Attila, 2016. december. 30
» Barcelona hangulata - Kovács Attila, 2016. december. 23
» 7 hely, ahol tilos meghalni - Etédi Alexa, 2013. szeptember. 10
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

6 éjszaka szállást, minden szükséges transzfert (busz), a részletes ismertetőben felsorolt programokat, a magyar csoportvezető díját, az idegenvezetést, a Budapest – Madrid és a Santiago de Compostela- Madrid- Budapest repülőjegyeket.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetéket, belépők, engedélyek, egyéb kinti költségeket, az egyéni kiadásokat (hordár, fotóengedélyek, stb.), a kötelező biztosításokat. BBP utasbiztosítás megléte utazási feltétel!

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték, belépők, engedélyek, egyéb kinti költségek, melynek aktuális összege az árkalkulációnál látható..
Útlemondási és BBP biztosítás.

Helyszíni költségek leírása: 

További étkezések, személyes kiadások, fakultatív programok. Borravaló: ajánlott 3 EUR/nap/fő

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

 A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti repülőjárattal Madridba.

Szállás: 

Elhelyezés középkategóriájú 3, vagy választás szerint 4*-os szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel. Egyágyas elhelyezés felár ellenében igényelhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. Félpanziós ellátás felár ellenében igényelhető.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Spanyolországba. A személyi igazolványnak vagy útlevélnek legalább a visszaérkezésig még érvényesnek kell lenni.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!