Az Al Hambra és a Szent Hét: Granada és Cordoba legszebb szegletei Húsvétkor

7 napos Húsvéti Körutazás Spanyolországban

Katedrálisok, templomok, mézillatú marokkói sikátorok, ahol a fűszer- tea és édességárusok boltjainak kusza összevisszaságában próbáljuk megtalálni a békét egy igazi sisa társaságában. S ne felejtsük, Virágvasárnap után vagyunk így utunkat egész héten a Semana Santa (vagyis a húsvéti Nagyhét) lenyűgöző és egzotikus körmenetei keretezik.

Alapár tartalmazza

6 éjszaka szállást, reggelis ellátást, minden szükséges transzfert (busz), a részletes ismertetőben felsorolt programokat, a magyar csoportvezető díját, az idegenvezetést, a Budapest – Párizs – Malaga – Párizs – Budapest repülőjegyeket.

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetéket, belépők, engedélyek, egyéb kinti költségeket, az egyéni kiadásokat (hordár, fotóengedélyek, stb.), a kötelező biztosításokat. BBP utasbiztosítás megléte utazási feltétel!

Hossz: 
7 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Minimum létszám: 15 fő
Program: 

1. nap: Budapest–Malaga–Granada
Indulás a kora reggeli órákban Budapestről, párizsi átszállással Dél-Spanyolország fővárosába, Malagába. Kevéssel dél után érkezünk a remek tengerparti metropoliszba, ahova később még visszatérünk, de most a reptérről egyenesen Granadába hajtunk, hogy a szállás elfoglalása után előbb ellátogassunk a Megtestesülés katedrálisba, mely az andalúz barokk egy igazi remekműve, majd felkapaszkodjunk az arab negyed romantikus utcáin, hogy a Szent Miklós templom teraszáról ámuljunk el a Sierra Nevada panorámája előtt elnyúló Al-Hambra palota naplementés színeiben. Mézillatú marokkói sikátorokon ereszkedünk vissza a belvárosba, ahol a fűszer- tea és édességárusok boltjainak kusza összevisszaságában próbáljuk megtalálni a békét egy igazi sisa társaságában. S ne felejtsük, 1 nappal vagyunk Virágvasárnap után így innentől utunkat egész héten a Semana Santa (vagyis a húsvéti Nagyhét) lenyűgöző és egzotikus körmenetei keretezik. Szállás: Granada.

2. nap: Granada-Cordoba
Reggeli után látogatunk el a Kristályparadicsom központjába, vagyis az arab-andalúz palotaművészet legkiválóbb példájának számító Al-Hambrába, ahol a naszrida uralkodók teremtették meg az Iszlám mennyországának földi mását. Óriás kertek, lenyűgöző udvarok sokasága, a muszlim spiritualitás és a katolikus királyok szenvedélye keveredik itt és őrzi meg egy békés, majd viharos kor minden színét és árnyalatát. A zarándok és az utazó is fejet hajt a befogadás és a harmónia eme magas szintű elegye előtt, talán kicsit siratva egy évszázadok óta letűnt kor akkor még élő szépségét. Késő délután búcsút intünk al-Andalus tán legfontosabb városának, hogy máris vitatkozni kezdjünk ezzel az állítással, hiszen Cordobába tartunk, melyhez fogható izgalmas maghrebi-hispán kisváros aligha van Ibéria térképén. Az itt töltött minden perc tartogat valamit a látogató számára: hófehér sikátorok, patinás kis templomok, egy jó salmorejo valamelyik, Manolo plakátokkal tele aggatott délies étteremben, andalúz festők csodálatos nőalakjai vagy éppen a nagymecset Mekka felé mutató kőcsipkéi. Esti séta a Semana Santa flamenco hangjaival kísérve. Szállás: Cordoba.

3. nap: Cordoba
Reggeli után elmerülünk a középkori arab, keresztény és zsidó világ titokzatos útvesztőjében. Mindjárt a Világörökség egyik fényes ékkövét, a Mezquitát látogatjuk meg, ahol olyan kontrasztok között barangolhatunk, mint talán sehol a világon. A kalifák szent oszloperdeinek közepébe állított székesegyház, a mecset boltívei alatt függő feszületek és a fűszer illatú krizma olajak oldalkápolnáinak világa ez, ahol az elfogulatlan hit is könnyen kényszerül állásfoglalásra. A szakrális művészetek csúcsát ostromló szentély beégeti magát az emlékezetünkbe, elemel kicsit a földtől és úgy engedd tovább a város titkainak felfedezésére. Hamarosan Maimonidész (Mose ben Maimon), a kiváló 12. századi orvos és hittudós szobra keresztezi utunk, majd az ősi zsinagóga menórái között találjuk magunkat, míg délután már a Capilla de San Bartolomé csodálatos mudéjar csempéi inspirálják képzeletünket. A városfalak árnyékában minden kő a múltba vezet minket, de a falon kívüli világ is tartogat élményt, különösen a rézmetszetek alkotóit inspiráló 1.századi római híd a Guadalquivir folyó felett. Az este Semana Santa hangjai már a másnap kezdődő passió dallamával ringatnak el minket. Szállás: Cordoba.

4. nap: Cordoba
A mai reggelen intim pációk, azaz belső udvarok hangulatai kísérnek el bennünket a hajdanvolt uralkodói palotához, az Alcazarhoz. Az egykori vizigót erőd a középkor derekán a cordobai kalifátus gyöngyszeme lett, majd Andalúzia visszahódítása után a katolikus királyok féltve őrzött élettere lett. A Reconquista felidézése után a Medinat az-Zahra romvárosához gurulunk el, hogy az akkori iszlám világ egyik legnagyobb palotájával mondjunk búcsút e dicső kornak. Délután a város szabad felfedezése következik. Szállás: Cordoba.

5. nap: Cordoba-Malaga
Reggeli után utolsó sétalehetőség, majd visszautazunk a Földközi-tenger mindig gyógyító partjára. Délután látogatás Picasso szülőházához látogatunk el, sétálunk egyet a Calle Larioson, majd gyönyörű kilátással zárjuk a napot a Gibralfaro várról. Szállás: Malaga.

6. nap: Malaga
Egész napos pihenés, az élmények feldolgozása következik vagy opcionális program lehetőség: egész napos lenyűgöző kirándulás Sevillába, ahol Európa egyik legszebb gótikus katedrálisa áll, az utcán könyökölve pedig a legfinomabb déli borokat lehet fogyasztani vagy ellátogathatunk Rondába, a sziklafalakra fektetett csodálatos andalúz színű városba. Szállás: Malaga.

7. nap: Malaga-Budapest
Kora reggel transzfer a reptérre, búcsú a mediterráneumtól és hazarepülés következik. Párizsi átszállás után érkezés Budapestre a kora délutáni órákban.

Kapcsolódó cikkek

» Ibiza fényei - Kovács Attila, 2018. március. 01
» Extrém séta, El Camino del Rey - Kovács Attila, 2018. január. 10
» A misztikus Baszkföld - Kovács Attila, 2017. november. 29
» A Guell Park, Barcelona - Kovács Attila, 2017. szeptember. 21
» Tenerife hegyvidéki tájain... - Kovács Attila, 2017. július. 23
» Tenerife csodái - Kovács Attila, 2017. július. 13
» A nyár Barcelonában - Kovács Attila, 2017. június. 30
» Tenerife tájain... - Kovács Attila, 2017. június. 24
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

6 éjszaka szállást, reggelis ellátást, minden szükséges transzfert (busz), a részletes ismertetőben felsorolt programokat, a magyar csoportvezető díját, az idegenvezetést, a Budapest – Párizs – Malaga – Párizs – Budapest repülőjegyeket.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetéket, belépők, engedélyek, egyéb kinti költségeket, az egyéni kiadásokat (hordár, fotóengedélyek, stb.), a kötelező biztosításokat. BBP utasbiztosítás megléte utazási feltétel!

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték, belépők, engedélyek, egyéb kinti költségek, melynek aktuális összege az árkalkulációnál látható..
Útlemondási és BBP biztosítás.

Helyszíni költségek leírása: 

További étkezések, személyes kiadások, fakultatív programok. Borravaló: ajánlott 3 EUR/nap/fő

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

 A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti repülőjárattal Budapestről, párizsi átszállással Malagába.

Szállás: 

Elhelyezés középkategóriájú 3, vagy választás szerint 4*-os szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel. Egyágyas elhelyezés felár ellenében igényelhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. Félpanziós ellátás felár ellenében igényelhető.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Spanyolországba. A személyi igazolványnak vagy útlevélnek legalább a visszaérkezésig még érvényesnek kell lenni.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!