Andalúzia, kultúrák metszéspontja

5 napos körutazás Spanyolországban

Az Ibériai-félsziget déli peremvidéke szélsőséges világ. Háromezer métert meghaladó, nyáron is havas csúcsok, kősivatagok, hatalmas kiterjedésű öntözött mezőgazdasági földek és hosszú, nyájas mediterrán partok jellemzik, ahol a háromnegyed évezredes mór jelenlét egyedülállót alkotott.

Alapár tartalmazza

Szállást, félpanziós ellátást, a felsorolt programokat, belépőt az Alhambrába, transzfereket és a magyar nyelvű idegenvezetés.

Alapár nem tartalmazza

Repülőjegyet és illetéket, belépőket (helyszínen fizetendő), útlemondási biztosítás (1,5%), betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást.

Hossz: 
5 nap
Szállás: 
szálloda
****
Program: 

1. nap: Malaga
Elutazás Budapestről közvetlen menetrend szerinti járattal. Érkezés Malagába az esti órákban. Transzfer Torremolinosba (14 km). Szállás Torremolinosban.

2. nap: Cordoba: a mór kalifátus székhelye
Reggeli a szállodában, majd kirándulás Cordobába, az egykori mór kalifátus székhelyére. Útközben jellegzetes andalúz falvakon, a Guadalmedina folyó vadregényes szurdokvölgyén vezet át az út, gondosan öntözött és művelt mezőgazdasági földek, „ranch”-ot érintésével. Ismerkedés a mór hódítás históriájával, a conquista és reconquista folyamatával, a mór társadalmi-gazdasági-kulturális berendezkedéssel. Az egykori tudományos élet (cordobai egyetem), és a híres ipar (toledo-i penge, cordoba-i cipő, arab gyógyászat és csillagászat stb…) vázlatos bemutatása. Cordobában séta a Gaudalquivir folyó ősi, római alapokon álló, középkori hídján a Nagymecsetig. Látogatás a kalifátus egykori szívében, a lenyűgöző méretű (856 oszloppal épített) Nagymecset-ben, a Mezquita-ban. Séta a Juderia-ban, az egykor fallal leválasztott zsidó óváros zegzugos utcáin, megannyi gyönyörű „patio” (virágdíszes, szökőkutakkal ékesített belső udvar) megtekintése. Szabad program a sok apró üzlet között. Éj Torremolinosban.

3. nap: Az utolsó mór emír mesés birodalma – Granada
Reggeli a szállodában, majd utazás Granadába, az utolsó mór emír fővárosába. Ismerkedés az utolsó mór háborúval, az „Izabella-szürkével” és a világtörténelem fordulópontjával (itt emelkedett fel a spanyol birodalom, és itt hagyta jóvá Kolombusz Kristóf első útját is Izabella). A város fölé magasodó Alhambra (vörös vár) épületegyüttesének megtekintése. Séta a 3.500 méteres Mulhacén-csúccsal a háttérben koronázott medina-ban, majd a hatalmas Alcazar (fellegvár)-ban és az azt övező aprólékosan kialakított kertekben. Látogatás V. Károly reneszánsz palotájában, majd előre foglalt időpontban a Nazarés-Palotában, mely az Alhambra lelke, az egykori arab uralkodói palota. A lenyűgöző aprólékossággal épített és díszített épületkomplexum megtekintése, a hozzá tartozó pazar kert komplexummal. Séta a Generalife (télikert)-be, mely az arab kertépítészet és vízműves tudomány egyedülálló alkotása. Bolyongás a teraszok, kertek, szökőkutak és rózsaligetek szövevényes rengetegében. Ezután városnézés Malaga óvárosában: séta a tengerparti, buja vegetációjú városi parkban, majd fényképezés az egykori Vámháznál és a római romoknál. Séta Pablo Picasso szülőházához, majd a híres „Manquita” (félkarú) reneszánsz katedrálishoz, mely az egykori mecset helyén épült. Fényképezés a „boldog békeidők” nagypolgári eleganciájával épített sétáló és bevásárló utcákon. Fakultatív lehetőség: a híres Malaga édes bor kóstolása egy jellegzetes „talponálló” kocsmában (ahol a falba épített hordókból csapol a csapos, krétával írja fel az árakat és a fa söntés-pulton löki elénk a bort). Visszaút Torremolinosba, érkezés koraeste. Este vacsora a szállodában, majd fakultatív program: pergő ritmusú flamenco est Pepe Lopez mulatójában, ahol Andalúzia legprofibb tánckara varázsol felejthetetlen hangulatot. Éj Torremolinosban.

4. nap: Az újvilág kereskedelmének kapuja, a spanyol világbirodalom legfényesebb városa, Sevilla
Reggeli a szállodában, majd utazás Sevillába. Érkezés dél körül. Látogatás az egykori EXPO területen, az ultramodern épületek között, a Makovecz-ház megtekintése (csak kívülről). Fényképezés Sevilla világkiállítási színhelyén, a Mária-Lujza Park-ban, az impozáns kiállítási palotáknál. Városnéző séta az óvárosban gyalogosan. A dohánymanufaktúra impozáns épületétől séta a Giralda-ig, a mór mecsetből átépített katedrálishoz, mely mindmáig a világ harmadik legnagyobb katedrálisa. A narancsudvar, az egykori mecsettoronyból kialakított harangtorony (feljutás egyénileg) megtekintése a katedrálissal, melyben Kolombusz Kristóf sírja is nyugszik. Séta a katedrális mellett kezdődő Santa Cruz negyedben, mely Andalúzia – és a világ- egyik legépebben fennmaradt, hatalmas területű, kompakt egységet képező történelmi arab óvárosa. A medina szűk, kanyargós utcái megannyi kincset rejtenek: finom miliővel megáldott apró terek, virágdíszes patiók, kecses épületek, megannyi kovácsoltvas remekmű, apró üzlet… Szabad program. Délután séta Sevilla kétarcú városházához, és a Sierpes-en, a naptól vitorlavászonnal védett elegáns, nagypolgári ízléssel kiépített sétáló-és bevásárló utcáján. Visszautazás Torremolinos-ba.

5. nap: A Brit korona ékköve, Gibraltár
Reggeli a szállodában, ezt követően utazás a „Costa del Golf”-on (golf part) Gibraltárba. Ismerkedés a szikla történetével, a jellegzetes földrajzi-időjárási jelenségekkel, és a szomszéd spanyol város, La Línea nevének kialakulásával. Átkelés a check-point-on brit területre (személyi azonosító okmány szükséges), majd átgördülés a repülőtér betoncsíkján. A buszparkolóból helyi taxikkal utazás a „Szikla”-ra, ismerkedés az angol gyarmati időkkel, Afrika panorámájának megtekintése (Atlasz-hegység), az Európában szabadon csak itt élő majmok megetetése, a cseppkőbarlang megtekintése. Rövid szabad program North Town-ban. Visszautazás Malagába, szabad idő, majd hazautazás az esti órákban, közvetlen menetrend szerinti járattal Budapestre.

Kapcsolódó cikkek

» Ibiza fényei - Kovács Attila, 2018. március. 01
» Extrém séta, El Camino del Rey - Kovács Attila, 2018. január. 10
» A misztikus Baszkföld - Kovács Attila, 2017. november. 29
» A Guell Park, Barcelona - Kovács Attila, 2017. szeptember. 21
» Tenerife hegyvidéki tájain... - Kovács Attila, 2017. július. 23
» Tenerife csodái - Kovács Attila, 2017. július. 13
» A nyár Barcelonában - Kovács Attila, 2017. június. 30
» Tenerife tájain... - Kovács Attila, 2017. június. 24
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Szállást, félpanziós ellátást, a felsorolt programokat, belépőt az Alhambrába, transzfereket és a magyar nyelvű idegenvezetés.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőjegyet és illetéket, belépőket (helyszínen fizetendő), útlemondási biztosítás (1,5%), betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást.

Kötelező költségek: 

Repülőjegy és repülőtéri illeték.
Útlemondási biztosítás.

Helyszíni költségek leírása: 

Belépőjegyek, borravalók, további étkezések, személyes kiadások.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított egy hónapon belül már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti közvetlen repülőjárattal, a helyszínen légkondicionált autóbusszal

Szállás: 

4*-os szállodában, kétágyas szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj svédasztalos félpanziós ellátást tartalmaz.
A területről: 
A granadai emírek máig meghaladhatatlan pompája, Cordoba lenyűgöző méretű mecsetje, Sevilla és Ronda medinái olyan kincsei az emberi kultúrának, melyet csak itt, Andalúziában lehet meglátni, megérinteni. Az évszázadok épített és az ott élők lelkébe ivódott emlékei mellé társul itt a XXI. század életérzésének megannyi megnyilvánulása: a luxus villanegyedek, golfpályák, kiváló infrastruktúra, és tökéletes turisztikai háttér.
Időjárás: 
Az ország éghajlata éppoly sokoldalú, mint földrajzi jellemzői. Mediterrán éghajlatú, a keleti és a déli partszakaszokon magas a napos órák száma és minimális a csapadékmennyiség, a tél pedig enyhe. A szigeteken és a part mentén, a tengeri fuvallatoknak köszönhetően, a nagy melegek is jobban elviselhetőek.
Vízum: 
Vízum nem szükséges. Magyar állampolgár turizmus céljából három hónapig vízum nélkül tartózkodhat Spanyolországban, ha az útlevele legalább még hazaérkezéstől számítva még három hónapig érvényes. Magyar állampolgár érvényes személyi igazolvánnyal is beutazhat.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!