Spanyol királyi városok

5 napos körutazás Spanyolországban

"A madridi királyi rezidencia pompája, Toledo történelmi belvárosa vagy az El Escorial palota páratlan szépsége mind úgy tárul elénk, mint a spanyol történelem egy-egy emléklapja. Bámulatos!"

Alapár tartalmazza

A teljes alapprogramot
Szállást 4 csillagos szállodákban
Reggelis ellátást
Magyar nyelvű idegenvezetést Budapesttől Budapestig
A retúr repülőjegy alapárát
Egy max. 20 kg-os feladható poggyászt
Egy kézipoggyászt
Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára (igényét foglaláskor jelezze)
Fix, foglaláskor választható ülőhelyet a kinti autóbuszon
Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetéket, repülőtéri transzfert, idegenforgalmi adót, baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, fakultatív programok árát, helyszíni belépők összegét.

Hossz: 
5 nap
Szállás: 
szálloda
****

Szállás

4 csillagos szálloda.

Program: 

1. NAP: BUDAPEST – MADRID – ALCALA DE HENARES
Délelőtt repülés Budapestről Madridba. A várható kora délutáni érkezés után bepakolunk az autóbuszunkba és még délután ellátogatunk Alcala de Henaresbe, mely nem csak Cervantes szülőhelye, de UNESCO Világörökség is. Több emlék is utal a híres íróra (szülőház, szobor…). A belváros éke az egyetem épülete, melyet 1499-ben alapítottak. Különleges építészeti megoldá­sai miatt 1998-ban a Világörökségek közé is beválasztották. Programjaink befejezése után megyünk madridi szállodánkhoz (4 éj), mely a modern negyed szívében, metróállomásnál talál­ható, fakultatív vacsora.

2. NAP: MADRID
Az egész napot a spanyol főváros megtekintésére szánjuk. A Spanyol térnél lévő Szenátusnál kezdjük programunkat, majd a Királyi Palota következik. A Bourbon gazdagság és pompa tanúbizonysága ez az épület. Természetesen belülről is meg­tekintjük a lenyűgöző palotát. Mellette található az Almudena monumentális katedrálisa, melynek üvegablakai csodaszépek. Az óvárosban folytatjuk utunkat, elegáns palotákat érintve érke­zünk a főtérre. Itt a szabadidő alatt lehet ebédelni, emléktárgyat vásárolni. Városnézésünk folytatása: a Puerta del Sol, a Parlament és a Prado környéke. Programunk zárásaként lehetőség van meg­tekinteni Spanyolország nemzeti képtárát, a grandiózus Prado múzeumot. A nap során közlekedés metróval, illetve gyalog.

3. NAP: TOLEDO – CONSUEGRA
Ezt a napot szabadon eltölthetik Madridban, vagy eljöhet­nek velünk egy érdekes fakultatív kirándulásra. Reggel bus­szal megyünk az egykori királyi központba, Toledóba. A Tajo folyó által körülölelt város rengeteg látnivalót nyújt. Ősi várfa­lak, kapuk, a világ 2. legrégebbi zsinagógája és meseszép temp­lomok, amelyek közül az El Greco és más híres festő képeivel díszített katedrális nemcsak Toledo, hanem az egész keresztény világ egyik büszkesége. Gyalogos séta a zegzugos, hangula­tos utcákon keresztül. Toledói programunk során lesz lehetősé­günk a híres toledói acélból készített termékekből is vásárolni. Városnézésünk után egy érdekes vidékre megyünk tovább. Consuegra körzetében tipikus Don Quijote által ismerté vált szélmalmok sora látható. Festői táj. A kora esti órákban érke­zünk vissza Madridba, amikor lehetőség lesz beülni egy kis bárba és megkóstolni a madridi tapast, vagy megtekinthe­tik a Picasso talán leghíresebb képét, a Guernicat a Reina Sofía Múzeumban. Toledo – Consuegra fakultatív kirándulás (3 belépővel: 65 €)

4. NAP: CUENCA – ARANJUEZ
Erre a napra is van egy fakultatív kirándulási javaslatunk azoknak, akiket érdekel két látványos Madrid környéki Világörökség. Először a fővárostól keletre elhelyezkedő, sziklára épült várost, Cuencat keressük fel. A várost még a mór hódítók alapították. A szűk utcái középkori hangulatot árasztanak. Gótikus katedrálisának alapjait a XII. században rakták le. A Szent Pál Viaduktról kiváló felvéte­lek készülhetnek a kőoszlopokon fekvő városról és a környező völ­gyekről. Cuencat elhagyva Aranjuezbe megyünk tovább. Királyi palotája, mely a XVI. századtól kezdve a spanyol király tavaszi rezidenciája volt. 2001 óta pedig az UNESCO Világörökségei közé tartozik. Belső díszítettsége lenyűgöző. A Porcelán Szalon és az Arab Csarnok ezek közül is a leglátványosabb. A kora esti órákban érkezünk vissza Madridba ahol megcsodáljuk a világ leghíresebb bikaviadal arénáját a Las Ventast. Cuenca – Aranjuez fakulta­tív kirándulás (belépővel): 50 €.

5. NAP: EL ESCORIAL – ELESETTEK VÖLGYE – SEGOVIA – MADRID – BUDAPEST
Reggel bepakolunk buszunkba és elhagyjuk Madridot. Először az El Escorialhoz megyünk. Ezt a páratlan kolostorkastélyt II. Fülöp emeltette. Évszázadokig volt a spanyol uralkodók rezi­denciája és Pantheonja, mindmáig a királyi család temetkező helye. A különleges épületben elcsodálkozhatunk azon, hogy milyen szerzetesi egyszerű életkörülmények között élt II. Fülöp király, aki a fél világot uralta. Ezt követően az Elesettek Völgyét keressük fel, mely polgárháborús emlékmű és sziklába vájt katedrálisa sokáig a hírhedt Franko tábornok végső nyughelye is volt. Folytatjuk utunkat Segoviába, mely a hatalmas római vízvezeték szülővárosa. Meglátogatjuk a Real Alcazart, amely eredetileg erődítményként épült és inspirációt adott Disney Hamupipőke kastélyának. Ez Spanyolország egyik igazi szimbó­luma is. Az aqueduct és az Alcazar mellett a katedrális is figye­lemreméltó. Segoviat elhagyva, a kora esti órákban transzfer a madridi repülőtérre és hazaindulunk Budapestre. A Liszt Ferenc Repülőtérre érkezés, a késő esti órákban.

Kapcsolódó cikkek

» Madrid látnivalói - Kovács Attila, 2012. augusztus. 13
» A Guell Park, Barcelona - Kovács Attila, 2019. október. 31
» Ibiza tengerpartján - Kovács Attila, 2019. szeptember. 23
» Extrém séta, El Camino del Rey - Kovács Attila, 2019. május. 03
» El Teide: a Hegy - Kovács Attila, 2018. július. 31
» Ibiza fényei - Kovács Attila, 2018. március. 01
» A misztikus Baszkföld - Kovács Attila, 2017. november. 29
» Tenerife hegyvidéki tájain... - Kovács Attila, 2017. július. 23

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Koronavírus információ

Spanyolország:

Koronavírus információ:
Nyitás:
2020.06.21-én Spanyolország megnyitja határait az Európai Unió tagállamaiból érkezők számára. A szállások 06.18-tól folyamatosan nyitnak, így legkésőbb július elején már vendégeket fogadnak.
Kiutazás: Az országba való belépéshez nincs szükség előzetesen elvégzett koronavírus tesztre, illetve kötelező karantén nélkül lehetséges a beutazás.
Visszatérés Magyarországra: Az országból belépő magyar állampolgár automatikusan mentesül a hatósági házi karantén kötelezettsége alól.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Fakultatív programok

Toledo – Consuegra fakultatív kirándulás (3 belépővel: 65 €).
Cuenca – Aranjuez fakulta­tív kirándulás (belépővel): 50 €.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

A teljes alapprogramot
Szállást 4 csillagos szállodákban
Reggelis ellátást
Magyar nyelvű idegenvezetést Budapesttől Budapestig
A retúr repülőjegy alapárát
Egy max. 20 kg-os feladható poggyászt
Egy kézipoggyászt
Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára (igényét foglaláskor jelezze)
Fix, foglaláskor választható ülőhelyet a kinti autóbuszon
Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetéket, repülőtéri transzfert, idegenforgalmi adót, baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, fakultatív programok árát, helyszíni belépők összegét.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték, idegenforgalmi adó.

Helyszíni költségek leírása: 
Madrid - Királyi palota 10 €
Madrid - Prado 15 €
Toledo - El Transito Zsinagóga 3 €
Madrid - Reina Sofia Múzeum 8 €
Aranjuez - Királyi palota 7 €
Las Ventas 15 €
El Escorial 13 €
Elesettek földje 9 €
Real Alcazar - Segovia 8 €
IFA 8 €
 
A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti repülőjárattal. A légitársaság a menetrendváltoztatás jogát fenntartja.

Szállás: 

4 csillagos szálloda.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.
A területről: 
Az Atlanti-óceánon található szigetcsoport a világ legkedveltebb üdülőhelyei közé tartozik, melynek népszerű és egyben névadó szigete Gran Canaria. Déli partszakaszára az aranyló, finom homokos strandok jellemzők. Itt a természet ékköveként dűnék sorakoznak, melyek között szélvédett völgyek találhatók. A tiszta és áttetsző víz hőmérséklete egész évben 20–24°C között van. A hihetetlen változékonyságot mutató éghajlat és a hely természeti szépségei minden érzékszervet kényeztetnek.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Kötelezően előírt védőoltás nincs. Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot (Budapest, IX. Gyáli u. 3/a). Telefon: (0036) (1) 476-1364, honlap: www.oek.hu
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!