8 napos körutazás repülővel

Skóciai barangolások - kastélyok, várak, klánok, felföldi romantika

8 napos körutazás repülővel

Smaragzöld mezők, bíborszínű hangával borított dombok, legelésző birkanyájak, csillogó tavak, meseszép várak és kastélyok. Ez Skócia, meg persze skótkockás szoknyába öltözött férfiak, dudazene és aranyló skót whisky… A Brit sziget északi részén fekvő ország karaktere, hangulata eltéveszthetetlen. Edinburgh királyi vára, a régi kastélyok, erődök és romos apátságok hosszú és mozgalmas múltról mesélnek. Skócia híres még kelta emlékeiről, a Felföld meseszép tájairól és Loch Ness turistacsalogató szörnyéről is…

Alapár tartalmazza

Repülőjegyet, a helyi autóbuszt, a kompátkelést a Skye-szigetre, a 7 éjszakai szállást félpanzióval, az út­le­mon­dá­si biz­to­sí­tást, a felsorolt progra­mo­kat és az ide­gen­ve­ze­tést

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetéket, baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást, belépőket.

Hossz: 
8 nap
Szállás: 
szálloda
Program: 

1. nap: Edinburgh
Elutazás a reggeli órákban Ferihegyről közvetlen járattal Skó­ciába. A megér­kezés után Edinburgh-ba, Skócia főváro­sába utazunk. Edinburgh-t sokan Európa egyik leg­szebb váro­sának tartják, és valóban kevés városban ötvö­ződnek ilyen nagy­szerűen a termé­szeti adott­ságok az ember alkotta látvá­nyos­sá­gokkal. Autó­buszos és gyalogos vá­ros­né­zés: kö­zép­ko­ri óváros a St. Giles-ka­ted­rá­lissal, a város szíve – a Princes Street, a XVIII. századi (György-korabeli) szép terek, a Calton hegy pazar pano­rámát nyújtó kilá­tója stb. Szállás Glasgow mellett (2 éj).

2. nap: Culzean kastély, Alloway, Glasgow
Kirándulás Délnyugat-Skóciába. Délelőtt Skócia egyik leg­szebb kasté­lyát, a tenger­part fölé maga­sodó sziklán álló Culzean kastélyt tekintjük meg, majd a kö­vet­ke­ző állomás Alloway városka, ahol a skótok nemzeti költő­jének, Robert Burnsnek a zsúp­fe­deles szülő­háza talál­ható. 
Délután vá­ros­né­zés Glasgow-ban, Skócia leg­na­gyobb váro­sában: ka­ted­rá­lis, George Square, Vik­tória-korabeli város­központ, People's Palace és Win­ter Garden a „Glasgow Green” nevű parkban stb.

3. nap: Stirling, Trossachs, Loch Lomond, Glen Coe, Fort William
Utazás észak felé. Stirling városát Skócia föld­rajzi és tör­té­nel­mi közép­pont­jának szokták nevezni. Láto­gatás Stuart Mária egy­kori várában, majd tovább a Skót Felföld felé. Is­mer­ke­dés a Trossachs erdős-hegyes tóvi­dé­kével és a Loch Lomonddal, Nagy-Britan­nia leg­na­gyobb tavával. Szál­lásunk Fort William­ben vagy kör­nyé­kén lesz (1 éj), ahová a vad­re­gé­nyes Glen Coe völgyön átkelve érkezünk meg. Fort William városa Nagy Britannia leg­ma­ga­sabb hegye, a Ben Nevis lába­inál található.

4. nap: Glenfinnan emlékmű, Skye-sziget, Portree, Dunvegan várkastély
Utazás egy híres út­vo­na­lon (Road to the Isles) a Skót Felföld roman­tikus, tavakkal tele­pöttyö­zött völgyein át a Hebridák szige­tei irá­nyába. Útközben fotó­szünet a Glenfinnan emlék­műnél. Mallaig halász­vá­ros­kából komp­át­kelés a skót hagyo­má­nyokat (nyelvet, szoká­sokat) ma is erősen őrző, termé­szeti szép­sé­gekben gaz­dag Skye-szigetre. Köru­tazás a szigeten fotó­szü­ne­tekkel. Pihenő Portree-ben, a sziget han­gu­la­tos „főváro­sában". Láto­gatás a tengerbe benyúló föld­nyelven fekvő Dunvegan várkas­tély­ban, mely a XII. század óta a MacLeod klán ősi fészke. A család számos erek­lyéjét őrzik a kas­télyban. 
Szállás a Skye-szigetet a száraz­földdel össze­kötő híd közelében (1 éj).

5. nap: Eilean Donan vár, Fort Augustus, Loch Ness, Urquhart vára, whiskylepárló, Inverness
Utazás a Loch Ness-i tó irányába. Útközben fotó­szünet a festői fekvésű Eilean Donan várnál (a Hegy­lakó című film forga­tá­sának hely­szí­nénél) és pihenő Fort Augustusban (látvá­nyos zsilip­rend­szer a Kale­dóniai csa­tornán). 
A Loch Ness a szörny törté­ne­tének köszön­he­tően Skó­cia leghí­resebb tava. Láto­gatás Urquhart várának romja­inál, ahonnan a legtöbben szokták figyelni a szörny felbuk­ka­nását. Délután is­mer­ke­dés a skót whisky előál­lí­tá­sának titka­ival egy whisky­le­párlóban, majd séta Invernessben, a Skót Felföld főváro­sában. Szállás Invernessben (1 éj).

6. nap: Skót Felföld, Blair kastély, Dundee, St. Andrews
Utazás délre a Skót Felföld roman­tikus tájain keresztül. Láto­gatás Blair kas­té­lyában, az egyik leg­szebb és leggaz­dagabb beren­dezésű skót kas­tély­ban. To­vább­uta­zás Dundee érin­té­sével, itt fotó­szünet a kikö­tőben kiál­lított Discovery hajónál (Scott kapi­tány ezzel a hajóval indult az első déli-sarki expe­dí­ció­jára). Délután is­mer­ke­dés St. Andrews-zal, Skócia ősi egyetemi váro­sával (kö­zép­ko­ri ka­ted­rá­lis romjai, várromok, kö­zép­ko­ri egye­temi épületek stb.). Rövid pihenő South Queensferryben, ahonnan nagy­szerű pano­ráma nyílik azokra a gigan­tikus méretű (közúti és vasúti) hidakra, amelyek a Forth folyó széles tölcsér­tor­ko­la­tának északi és déli partját kapcsolják össze. Szállás Edinburgh környékén (2 éj).

7. nap: Edinburgh, Rosslyn kápolna, Linlithgow vára
Délelőtt folytatjuk az első napon megkez­dett vá­ros­né­zést Edinburgh-ban, közösen meg­néz­zük a város nagy neve­ze­tes­ségét, a skót királyi várat, valamint lesz egy kis sza­bad­idő is. Délután a skót gótika mester­művét, a dús kőfa­rag­vá­nyairól híres XV. szá­za­di Rosslyn kápolnát tekintjük meg, majd lá­to­ga­tás teszünk Linlithgow nagy­szerű várában (itt született 1542-ben Stuart Mária).

8. nap:
Kora reggel transzfer Glasgow repülőterére, elutazás Buda­pest­re közvetlen járattal, érkezés a kora délu­tá­ni órákban.

Kapcsolódó cikkek

» Kalandok Skóciában... - Kovács Attila, 2013. március. 14
» Skóciában... - Kovács Attila, 2018. július. 21
» Egy tündéri kis település Angliában: Bibury - Kovács Attila, 2018. január. 14
» London ünnepi fényben - Kovács Attila, 2016. április. 01
» London időjárása - Etédi Alexa, 2014. február. 10
» Látnivalók Londonban: séta a Sohoban és Chinatown-ban - Etédi Alexa, 2014. február. 07
» Látnivalók Londonban: a Liberty áruház - Etédi Alexa, 2014. február. 06
» Londoni felhőkarcoló körkép - Etédi Alexa, 2014. február. 06

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Repülőjegyet, a helyi autóbuszt, a kompátkelést a Skye-szigetre, a 7 éjszakai szállást félpanzióval, az út­le­mon­dá­si biz­to­sí­tást, a felsorolt progra­mo­kat és az ide­gen­ve­ze­tést

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetéket, baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást, belépőket.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték.
BBP biztosítás megkötése utazási feltétel!

Helyszíni költségek leírása: 

A belépők összege kb. 84,- GBP/fő

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti, közvetlen repülőjárattal, Skóciában jó minőségű, korszerű autóbusszal.

Szállás: 

7 éjszaka 3 csillagos szintű szállodákban, két­ágyas, fürdőszobás szobákban. (Megjegyzés: Skóciában a Felföl­dön talál­ható hotelek ál­ta­lá­ban kicsit egy­sze­rűbbek, jellem­zően tra­dicio­nális hangu­la­túak, mind építé­sze­tileg, mind a szobák beren­de­zését illetően.) Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz. (bőséges reggeli, menüvacsora).
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal utazhatnak.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő BBP biztosítás megkötése utazási feltétel! Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!