8 napos körutazás repülővel

Skóciai barangolások - kastélyok, várak, klánok, felföldi romantika

8 napos körutazás repülővel

Smaragzöld mezők, bíborszínű hangával borított dombok, legelésző birkanyájak, csillogó tavak, meseszép várak és kastélyok. Ez Skócia, meg persze skótkockás szoknyába öltözött férfiak, dudazene és aranyló skót whisky… A Brit sziget északi részén fekvő ország karaktere, hangulata eltéveszthetetlen. Edinburgh királyi vára, a régi kastélyok, erődök és romos apátságok hosszú és mozgalmas múltról mesélnek. Skócia híres még kelta emlékeiről, a Felföld meseszép tájairól és Loch Ness turistacsalogató szörnyéről is…

Alapár tartalmazza

Repülőjegyet, a helyi autóbuszt, a kompátkelést a Skye-szigetre, a 7 éjszakai szállást félpanzióval, az út­le­mon­dá­si biz­to­sí­tást, a felsorolt progra­mo­kat és az ide­gen­ve­ze­tést

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetéket, baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást, belépőket.
Hossz: 
8 nap
Szállás: 
szálloda
Program: 

1. nap: Edinburgh
Elutazás Ferihegyről közvetlen járattal Edinburgh-ba, Skócia fővárosába. Edinburgh-t sokan Európa egyik legszebb vá­ro­sának tartják, és valóban kevés vá­ros­ban ötvöződnek ilyen nagyszerűen a természeti adott­sá­gok az ember alkotta látvá­nyossá­gokkal. Érkezés után autó­bu­szos vá­ros­né­zés: kö­zép­ko­ri óváros a St. Giles-ka­ted­rá­lissal, a város szíve – a Princes Street, a XVIII. századi (György-korabeli) szép terek, a Calton hegy pazar pano­rámát nyújtó kilá­tója stb. Szállás Edin­burgh kör­nyé­kén (1 éj).

2. nap: Edinburgh, Rosslyn kápolna, Linlithgow vára
Az edinburgh-i vá­ros­né­zés folytatása, a skót királyi vár meg­te­kin­té­se, majd sza­bad­idő. Délután a skót gótika mesterművét, a dús kőfaragványairól híres XV. századi Rosslyn kápolnát nézzük meg, majd utazás a Glasgow melletti szállásra (2 éj). Útközben látogatás Linlithgow nagyszerű várában (itt született 1542-ben Stuart Mária).

3. nap: Culzean kastély, Alloway, Glasgow
Kirándulás Délnyugat-Skóciába. Délelőtt Skócia egyik legszebb kastélyát, a tengerpart fölé magasodó sziklán álló Culzean kastélyt tekintjük meg, majd a következő állomás Alloway városka, ahol a skótok nemzeti költőjének, Robert Burnsnek a zsúpfedeles szülőháza található. Délután vá­ros­né­zés Glas­gow-ban, Skócia leg­na­gyobb városában: ka­tedrá­lis, George Square, Viktória-korabeli város­köz­pont, People's Palace és Winter Garden a „Glasgow Green” nevű parkban stb.

4. nap: Stirling, Trossachs, Loch Lomond, Glen Coe, Fort William
Utazás észak felé. Stirling városát Skócia földrajzi és történelmi középpontjának szokták nevezni. Lá­to­ga­tás Stuart Mária egy­kori várában, majd tovább a Skót Felföld felé. Is­mer­ke­dés a Trossachs erdős-he­gyes tóvi­déké­vel és a Loch Lomonddal, Nagy-Britannia leg­na­gyobb tavával. Szállásunk Fort Williamben vagy kör­nyé­kén lesz (1 éj), ahová a vad­re­gé­nyes Glen Coe völ­gyön átkelve érke­zünk meg. Fort William váro­sa Nagy Britannia leg­ma­ga­sabb hegye, a Ben Nevis lábainál található.

5. nap: Glenfinnan emlékmű, Skye-sziget, Portree, Dunvegan várkastély
Utazás egy híres út­vo­na­lon (Road to the Isles) a Skót Felföld romantikus, tavakkal telepöttyözött völgyein át a Hebridák szigetei irányába. Útköz­ben fotó­szünet a Glenfinnan emlék­műnél. Mallaig halász­városkából komp­átkelés a skót hagyo­mányokat (nyelvet, szo­ká­so­kat) ma is erősen őrző, termé­szeti szép­sé­gek­ben gazdag Skye-szigetre. Kör­utazás a szi­ge­ten fotó­szü­ne­tek­kel. Pihenő Portree-ben, a sziget han­gu­la­tos „fő­vá­ro­sá­ban”. Láto­gatás a ten­gerbe benyúló föld­nyelven fekvő Dun­vegan vár­kas­télyban, mely a XII. század óta a MacLeod klán ősi fészke. A család szá­mos erek­lyéjét őrzik a kas­télyban. Szállás a Skye-szi­ge­tet a száraz­földdel össze­kötő híd köze­lében (1 éj).

6. nap: Eilean Donan vár, Fort Augustus, Loch Ness, Urquhart vára, whiskylepárló, Inverness
Utazás a Loch Ness-i tó irányába. Útközben fotó­szünet a festői fekvésű Eilean Donan várnál (a Hegy­lakó című film forgatásának helyszíne) és pihe­nő Fort Augustusban (látványos zsilip­rendszer a Kale­dó­niai csatornán).
A Loch Ness a szörny történetének köszönhetően Skó­cia leghíresebb tava. Látogatás Urquhart várának rom­jai­nál, ahon­nan a leg­többen szokták figyelni a szörny fel­buk­ka­nását. Délután is­mer­ke­dés a skót whisky elő­állí­tásának tit­kaival egy whisky­lepárlóban, majd séta Inver­nessben, a Skót Fel­föld fő­vá­ro­sá­ban. Szállás Inver­ness kör­nyé­kén (1 éj).

7. nap: Skót Felföld, Blair kastély, Dundee, St. Andrews
Utazás délre a Skót Felföld romantikus tájain ke­resz­tül. Látogatás Blair kasté­lyában, az egyik leg­szebb és leg­gaz­da­gabb beren­de­zésű skót kas­télyban. To­vább­uta­zás Dundee érin­tésével, itt fotó­szünet a kikö­tőben kiál­lított Disco­very hajónál (Scott kapi­tány ezzel a hajóval indult az első déli-sarki expe­díciójára). Dél­után is­mer­ke­dés St. Andrews-zal, Skócia ősi egye­temi váro­sával (kö­zép­ko­ri kated­rális romjai, vár­ro­mok, kö­zép­ko­ri egye­temi épületek stb.). Rövid pi­he­nő South Queensferryben, ahon­nan nagy­szerű pano­ráma nyílik azokra a gigan­tikus méretű (közúti és vasúti) hidakra, amelyek a Forth folyó széles tölcsér­torko­latának északi és déli partját kap­csolják össze. Szállás Edinburgh kör­nyé­kén (1 éj).

8. nap:
Reggel transzfer Edinburgh repülőterére, elutazás Buda­pest­re közvetlen járattal.

Kapcsolódó cikkek

» Skóciában... - Kovács Attila, 2014. május. 13
» Kalandok Skóciában... - Kovács Attila, 2013. március. 14
» London olimpiai lázban - Kovács Attila, 2015. november. 24
» A legendás Skócia - Kovács Attila, 2015. szeptember. 01
» Hegymászás bringával - Danny MacAskill a Cullin gerincen - Kovács Attila, 2015. augusztus. 30
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 
Repülőjegyet, a helyi autóbuszt, a kompátkelést a Skye-szigetre, a 7 éjszakai szállást félpanzióval, az út­le­mon­dá­si biz­to­sí­tást, a felsorolt progra­mo­kat és az ide­gen­ve­ze­tést
Alapár nem tartalmazza: 
Repülőtéri illetéket, baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást, belépőket.
Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték.

BBP biztosítás megkötése utazási feltétel!

Helyszíni költségek leírása: 

A belépők összege kb. 80,- GBP/fő

Figyelem: Az itt felsorolt múzeumlátogatásokon, sétahajózásokon stb. a részvétel nem kötelező, a helyszínen mindenki maga döntheti el, hogy részt kíván-e venni az adott programon.

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti, közvetlen repülőjárattal, Skóciában jó minőségű, korszerű autóbusszal.

Szállás: 

7 éjszaka 3 csillagos szintű szállodákban, két­ágyas, fürdőszobás szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz. (bőséges skót reggeli, menüvacsora).
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal utazhatnak.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő BBP biztosítás megkötése utazási feltétel! Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!