A rettenthetetlenek földjén - Körutazás Skóciában

6 napos körutazás Skóciában

Mi jut eszünkbe Skóciáról? A vad táj, a kilt szoknya, a Loch Ness-i szörny, a skót duda, a whiskylepárlók és a hamisítatlan humor. A vadregényes Skót Felföld egyedülállóan különleges vidék: zöldellő hegyoldalak, sziklás fjordok és tengerpartok, gyors hegyi patakok, ködfelhőbe tűnő tavak és ormok jellemzik. A régi emlékek szerelmeseit több száz éves apátságok, vár-maradványok, öreg hidak, történelmi városok várják. Walter Scott és Robert Burns hazája hívja most Önöket egy költői szépségű kirándulásra, melynek során azonosulhatunk a skót néplélekkel is, de nem leszünk „skótok” a programok tekintetében.

Alapár tartalmazza

Utazást repülővel helyben autóbusszal, szállást, félpanziós ellátást, magyar nyelvű idegenvezetést, útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza

A betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, helyszínen fizetendő költségeket, belépőket, fakultatív programokat, repülőtéri illetéket és a transzfert.

Hossz: 
6 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Minimum létszám 20 fő
Program: 

1.nap: Budapest – Glasgow – Fort William (180 km)
Menetrend függvényében repülés Glasgow-ba. Érkezés után buszos városnézésre indulunk Skócia legnagyobb városába. A keleti városrész határánál fekszik a Szent Mungo katedrális, amely a legrégibb és legnagyobb épségben megmaradt középkori templom Skóciában. A város szíve a George tér a viktoriánus városházával és környékén több elegáns épülettel. A nyugati városrészben található a Kelvingrove Galéria, amely a második legnagyobb és leglátogatottabb művészeti gyűjtemény Nagy-Britanniában. Szemben vele a Glasgow-i Egyetem hatalmas épülete áll. Ezután körutunkban Loch Lomond következik, amely Nagy-Britannia legnagyobb víztömegű tava. Környéke népszerű kirándulóhely, ez Skócia első nemzeti parkja. Hajdanán itt bujkált a híres-hírhedt rablóvezér, Rob Roy. Itt egy séta erejéig megállunk Luss városánál, mely egy festői szépségű kis régi bányaváros, majd továbbhaladunk Fort William felé. Útközben áthaladunk a komor szépségű Glencoe-szoroson, amelyhez az ország történelmének egyik legvéresebb eseménye fűződik („glencoe-i mészárlás”1692-ben). Késő délután megérkezünk Fort William-be, ahol időjárás függvényében még egy fókanézéses hajókázásra is lesz lehetőség. Szállás Fort Williamnál.

2. nap: Fort William – Loch Ness – Inverness (100 km)
Reggeli után meglátogatjuk a Ben Nevis lepárlót, amely Nagy-Britannia legmagasabb hegyéről (Ben Nevis 1343 m) kapta a nevét. A desztilláló üzemben elmagyarázzák és bemutatják a gyártási folyamatot és a végén megkóstolhatjuk a hagyományos skót eljárással készült nedűt. Aki akar, vásárolhat is a termékekből. Ezután folytatjuk utunkat a „Nagy Völgyben” a Kaledóniai-csatorna mentén Loch Ness felé. A majd 300 méter mély tó adja a brit édesvízkészlet legnagyobb részét. Partján találhatók Skócia egyik legromantikusabb kastélyának, az Urquhartnak romjai. Innen csodálatos kilátás nyílik a környező hegyekre és a vízre. Talán felbukkan a messze földön híres szörny, Nessie is. Ezt követően a vár közelében található Loch Ness kiállítási központot látogatjuk meg, ahol többek között Nessie történetébe is betekintést nyerhetnünk. Késő délutáni órákban érjük el Invernesst, a Felföld fővárosát, ahol rövid városlátogatás ezt követően elfoglaljuk szállásunkat, majd szabadprogram.

3. nap: Inverness – Ballater – Dunnottar – Glamis – Dundee (270 km)
Reggel elhaladunk az utolsó skót felkelést lezáró culloden-i csata mezeje mellett, majd elérjük Ballatert, ahol egy Viktória királynő korából származó vasútállomást nézzük meg. Délután a lélegzetelállító szépségű, meredek tengerpartra épült Dunnottar vár romjainál állunk meg, majd felkeressük a tündér- vagy kísértetkastélynak nevezett Glamis Castle-t, mely Nagy-Britannia egyik leghíresebb várkastélya. Itt nevelkedett gyermekkorában Elizabeth Bowes-Lyon, a jelenlegi angol királynő, II. Erzsébet édesanyja. Évszázadok óta baljós és tragikus események színhelye volt e kastély. Állítólag sok a visszajáró szellem, ami még különlegessebbé teszi a hangulatát. Szállásunk az Északi-tenger partján, Dundee-ban lesz.

4. nap: Dundee – St. Andrews – Forth Bridge – Abbotsford – Melrose (260 km)
Reggel Skócia gyöngyszemével, St. Andrews-zal ismerkedhetünk meg. Gyalogos séta során láthatjuk a csodálatos tengerpartot, mellette a középkori vár és katedrális romjait és a látványos golfpályákat. Megtekintjük az ország legrégebbi egyetemét is, ahova Vilmos herceg és Katalin hercegnő járt. Folytatjuk utunkat a Firth of Forth tengeröböl mentén, átkelünk a Forth folyó híres közúti hídján, ahonnan kiváló rálátás nyílik a XIX. sz. technikai bravúrjának tartott vasúti hídra, amelyet 2015-ben az UNESCO világörökség részévé nyilvánítottak. Innen a skót határvidékre, Melrose városába indulunk. Apátságát I. Dávid skót király építtette a XII. sz-ban. Ez Nagy-Britannia egyik legszebb apátsági romja, ahol titokban az egykori szentély falánál temették el Robert the Bruce bebalzsamozott szívét. Ezután felkeressük Sir Walter Scott hangulatos házát, mely festői környezetben, a Tweed-folyó mellett ékeskedik. Szállás Közép-Skóciában (2 éj).

5. nap: Edinburgh (80 km)
A mai napon először autóbuszos városnézés keretében megismerkedünk Skócia legszebb városával, Edinburgh-val. A városnak két része van; az Óváros, a maga szűk, sötét utcáival, és az Újváros, mely György-korabeli és elnevezése ellenére is már 200 éves múltra tekint vissza. Gyönyörködhetünk a panorámában a Calton dombról, megállunk a Holyrood palotánál, mely a királynő hivatalos skóciai rezidenciája. Ezután meglátogatjuk a királyi várat, ahol a skót koronázási ékszereket is őrzik,majd rövid séta következik az Óvárosban, mely az UNESCO világörökség része. Az ezt követő szabadidő keretében még felkereshetjük a Royal Mile-t, a Princess Street-et vagy betérhetünk egy pub-ba a Rose Streeten. Délután még megtekintjük az edinburghi kikötőben horgonyzó Britannia Yachtot, a hajdan a királyi családot szállító úszó palotát. Szállás, mint előző nap.

6. nap: Stirling – Falkirk – Edinburgh repülőtér (90 km) – Budapest
Reggel Stirling várát keressük fel. A Stirling Castle az egyik legnagyobb és – úgy építészetileg, mint történelmileg – az egyik legfontosabb vár Skóciában. Neve a skót függetlenségi harcokhoz kapcsolódik. 1297-ben William Wallace, a Rettenthetetlen aratott itt fényes győzelmet az angolok felett. A területet Robert the Bruce király csatolta végleg Skóciához. A Stuartok idején épült újjá és vált királyi rezidenciává. Itt koronázták meg Stuart Máriát és keresztelték meg fiát, Jakabot. Ezután még rövid megállót tartunk a Falkirk keréknél, a XXI. század technikai vívmányának tartott emelőszerkezetnél, majd amenetend függvényében transzfer az Edinburgh repülőtérre és hazautazás Budapestre. Érkezés az esti órákban.

Kapcsolódó cikkek

» Kalandok Skóciában... - Kovács Attila, 2013. március. 14
» Skóciában... - Kovács Attila, 2016. szeptember. 26
» London ünnepi fényben - Kovács Attila, 2016. április. 01
» Egy tündéri kis település Angliában: Bibury - Kovács Attila, 2015. június. 05
» London időjárása - Etédi Alexa, 2014. február. 10
» Látnivalók Londonban: séta a Sohoban és Chinatown-ban - Etédi Alexa, 2014. február. 07
» Látnivalók Londonban: a Liberty áruház - Etédi Alexa, 2014. február. 06
» Londoni felhőkarcoló körkép - Etédi Alexa, 2014. február. 06
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Utazást repülővel helyben autóbusszal, szállást, félpanziós ellátást, magyar nyelvű idegenvezetést, útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza: 

A betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, helyszínen fizetendő költségeket, belépőket, fakultatív programokat, repülőtéri illetéket és a transzfert.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték, transzfer díj.

Helyszíni költségek leírása: 

További étkezések, személyes kiadások, belépők.
Belépők ára: kb. 63 GBP/fő

Előleg: 

 A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő. 

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti repülőjárattal.

Szállás: 

 5 éjszaka ***-os szállodában 2 ágyas tusolós, WC-s szobáiban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!