Skócia körutazás- Skye sziget

Skócia körutazás - Skye-sziget

7 napos körutazás Skóciában

Egész napos kirándulás a páratlan természeti szépségű Skye-szigetre, a Belső-Hebridák legnagyobb és legismertebb szigetére. Odafelé az egyik legszebb panorámaúton haladunk, hogy utána komppal átkeljünk a szigetre. Északnak haladva élvezhetjük a jellegzetes tájat, majd sétálhatunk a„fővárosban” Portree-ben. Délután a Trotternish-félsziget vadregényes, sziklás, öblös tengerpartján utazunk. A szigetet egy hídon elhagyva Skócia leggyakrabban fényképezett várkastélyánál, a három „loch” találkozásánál fekvő Eilean Donan kastélyánál tartunk fotószünetet, mely egykoron fontos szerepet játszott a viking és angol hódítók elleni harcban.

Alapár tartalmazza

A repülőgépes utazást, magyar nyelvű idegenvezetést, szállást megadott ellátással.

Alapár nem tartalmazza

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, repülőtéri illeték, fakultatív programok árát, útlemondási biztosítást, helyszíni belépők összegét.

Hossz: 
7 nap
Szállás: 
szálloda
***

Szállás

3*-os szállodák.

Program: 

1. nap: Glasgow-New Lanark-Falkirk
Kora reggeli elutazás menetrend szerinti járattal Skócia legnagyobb városába, Glasgow-ba, ahol panorámás városnézés keretében ismerkedés az egykori iparvárossal, amely 70 parkjával és kertjével méltán viseli a „zöld hely” elnevezést. Megtekintjük Skócia legrégebbi katedrálisát, a főteret és az egyetem környékét is. Ezt követően a Világörökség részét képező New Lanark-ba utazunk, mely a XVIII. sz. végén ipari- és társadalmi mintatelepüléssé vált a filozófus és vállalkozó Owen kísérletének köszönhetően. Délután megnézzük a XXI. század technikai csodáját, a világ egyetlen forgó hajóemelő szerkezetét, a Falkirk Kereket. Láthatjuk a közelben lévő Kelpie-ket, a világ legnagyobb lószobrait is. Este transzfer a Glasgow környéki szállásra.

2. nap: Stirling-Loch Lomond-Glencoe
Délelőtt ellátogatunk az ország legfontosabb középkori erődítményébe, a hegyoromra épült Stirling várba. Stratégiai jelentőségét bizonyítja, hogy „Skócia kulcsának” nevezték, története során több mint 20 nagy csatát vívtak itt, így a Rettenthetetlen c. filmből ismert szabadságharcos hős, William Wallace is ezen a helyen ütközött meg az angolokkal - emlékműve a szemközti dombon emelkedik. A ma is látható óvárost védő falakat még a XVI. században építették, hogy megvédjék királynőjüket, Máriát VIII. Henrik elől. Igazi kuriózum   McKintosh építész remekműve, a „becsomagolt” Hill House: belül jellegzetes bútorait, kívülről pedig a ház köré épített pavilont csodálhatjuk meg, fel is mászhatunk a tető fölé. Elhaladunk Britannia legnagyobb tava, a Loch Lomond mentén, melyet a „skóciai tavak királynőjének” neveznek. Sétát teszünk a tó partján fekvő elbűvölő faluban, Luss-ban. Délután a skót Felföld köszönt minket, miközben a Glen Coe-n, a „Könnyek völgyén” keresztül utazva megismerhetjük a MacDonald klán szomorú történetét. Szállás Fort William környékén.

3. nap: Skye sziget-Eilean Donan
Egész napos kirándulás a páratlan természeti szépségű Skye-szigetre, a Belső-Hebridák legnagyobb és legismertebb szigetére. Odafelé az egyik legszebb panorámaúton haladunk, hogy utána komppal átkeljünk a szigetre. Északnak haladva élvezhetjük a jellegzetes tájat, majd sétálhatunk a„fővárosban” Portree-ben. Délután a Trotternish-félsziget vadregényes, sziklás, öblös tengerpartján utazunk. A szigetet egy hídon elhagyva Skócia leggyakrabban fényképezett várkastélyánál, a három „loch” találkozásánál fekvő Eilean Donan kastélyánál tartunk fotószünetet, mely egykoron fontos szerepet játszott a viking és angol hódítók elleni harcban, s a „Highlander – Hegylakó” című filmben is feltűnt. Ezt követően még átvágunk a lenyűgöző Glen Shiel völgyön, mielőtt visszatérünk szállásunkra.

4. nap: Loch Ness-whiskylepárló-Blair kastély
A nap folyamán elsőként a Loch Ness partján álló Urquhart vár romjait érintjük, ahonnan a gyönyörű kilátásban mélázhatunk el a tó szörnyének létezéséről. Ezután átmegyünk a Felföld fővárosán, Inverness-en. Elhaladunk a cullodeni csatamező mellett, ahol az utolsó skót felkelés gyászos véget ért. Az egyik whisky lepárlóban bepillantást nyerhetünk a „élet vízének” készítési módjába és meg is kóstolhatjuk a nemes nedűt. Később megtekintjük Skócia legnépszerűbb kastélyát, az Atholl hercegek székhelyét, az impozáns, hófehér Blair kastélyt. Termeinek berendezése a leggazdagabbak közé tartozik. Hatalmas parkjában a színpompás tollazatú, büszkén lépdelő pávák köszöntik a látogatót. Szállás Perth környékén.

5. nap: Dunfermline-Falkland palota-St. Andrews-Glamis kastély
Programunk a Dunfermline Apátság romjainál kezdődik, mely a középkori skót királyok temetkezési helye volt, ahol magyar vonatkozásokat is felfedezhetünk. Következő állomásunk a Falkland Palota, melyet a Stuartok építettek. Termein kívül formális kertje, annak labirintusa, valamint a világ egyik legrégebbi teniszpályája teszi érdekessé. Innen az elbűvölő tengerparti St. Andrews-ba, a golf szülővárosába utazunk. A Skócia legrégebbi egyetemének is otthont  adó városban sétálunk az ország legnagyobb és legősibb katedrálisának romjai közt. Délután a mágikus varázsával mindenkit rabul ejtő Glamis Kastély vár ránk, mely a tündérmesék és legendák világát idézi fel. Itt töltötte Erzsébet királynő gyermekkorát, felbukkan Macbeth alakja és talán kísértet(ek) is. Kertje szintén gyönyörű. Visszautazás a szállásra.

6. nap: Forth hidak-Edinburgh-Rosslyn kápolna
Reggel a Forth Bridge közúti függőhídjáról élvezhetjük a Világörökséghez tartozó vasúti híd és a folyó tölcsértorkolatának egyedi látványát. Innen városnézésre indulunk  Skócia lüktető fővárosába, Edinburgh-ba, melynek során a Royal Mile-on végighaladva szinte láthatjuk magunk előtt az egykor itt vonuló királyi meneteket a Holyrood palotába. Számos műemlék épület található itt, mint a St. Giles katedrális, ahol John Knox hirdette a reformációt. Szűk sikátorokban lévő, több emelet mélységben végződő lakóházak meséi őrzik a város mindennapi életének évszázadokra visszanyúló történelmét. Az óváros szintén a Világörökség része.  Ezután ellátogatunk a kialudt vulkán tetejéről szemlélődő Edinburgh várba, falai között híres skót királyok nyomdokába lépünk és újabb magyar kapcsolatokat is felfedezhetünk. Megtekintjük a száz évre befalazott skót koronázási ékszereket és az angolok által elrabolt majd visszaadott Végzet Kövét is. Programunk egyik csúcspontjaként a templomos lovagoknak és a „Da Vinci kód”-nak köszönhetően elhíresült, gyönyörű kőfaragásokkal és boltívekkel díszített Rosslyn kápolna titkainak nyomába eredünk. Délután szabadidő keretében felfedezhetjük Edinburgh belvárosának rejtett zugait, tipikus skót souvenir tárgyakat vásárolhatunk vagy benézhetünk a város valamelyik múzeumába.  Szállás Edinburgh környékén.

7. nap: Tantallon vár-Firth of Forth-Britannia yacht
Reggel az Északi tenger felé vesszük az irányt: sétálhatunk a lenyűgözően szép tengerparton, ahol megtekintjük a magas sziklára épült Tantallon vár romjait. Visszatérve a Forth folyó torkolatához egy látványos hajóúton vehetünk részt, melynek során megszemlélhetjük a 3 hidat, a tengeröblöt, szigetre épült kolostor romjait és valószínűleg fókák is felbukkannak. Edinburgh kikötőjében, a Royal Yacht Britannia-nak a fedélzetére lépve ízelítőt kaphatunk a sokat megélt fenséges hajó érdekes utazásaiból, melynek során több, mint 40 éven át szelte a világ óceánjait, és büszkén szolgálta a fedélzetén utazó királyi családot. „Visszavonulása” után Edinburgh nyerte el a jogot a királyi yacht kiállítására. Transzfer az edinburghi reptérre, hazautazás. Érkezés Budapestre éjszaka

Kapcsolódó cikkek

» Kalandok Skóciában... - Kovács Attila, 2013. március. 14
» London ünnepi fényben - Kovács Attila, 2019. október. 24
» Skóciában... - Kovács Attila, 2018. július. 21
» Egy tündéri kis település Angliában: Bibury - Kovács Attila, 2018. január. 14
» London időjárása - Etédi Alexa, 2014. február. 10
» Látnivalók Londonban: séta a Sohoban és Chinatown-ban - Etédi Alexa, 2014. február. 07
» Látnivalók Londonban: a Liberty áruház - Etédi Alexa, 2014. február. 06
» Londoni felhőkarcoló körkép - Etédi Alexa, 2014. február. 06

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

A repülőgépes utazást, magyar nyelvű idegenvezetést, szállást megadott ellátással.

Alapár nem tartalmazza: 

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, repülőtéri illeték, fakultatív programok árát, útlemondási biztosítást, helyszíni belépők összegét.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték.

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők (tájékoztató árak):
Historic Scotland 7 napos: 40 GBP (érvényes: Stirling vár Urquhart vár St. Andrews katedrális,Dumferline Apátság, Tantallon Castle, Edinburghi vár)
New Lanark: 10,50 GBP
Blair kastély: 13 GBP
whiskylepárló: 12 GBP
Glamis kastély: 15,50 GBP
Falkland Palace 13 GBP
Britannia yacht: 16,50 GBP
Rosslyn kápolna: 9 GBP
hajózás: 15 GBP
(A programok sorrendje változhat!)

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Repülővel, menetrend szerinti járattal Glasgow-ba.

A részvételi díj személyenként 1 db  kisméretű kézipoggyászt és 1 db 10 kg-os feladott poggyászt tartalmaz. Csak egy darab kézipoggyászt vihetnek magukkal a fedélzetre.

A légitársaság a változtatás jogát fenntartja!

Szállás: 

3*-os szállodák.

Étkezés: 
A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.6
14 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
4.9
Szállás értékelése
3.6
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
4.6
Skócia körutazás- Skye sziget
Budapest, V. kerület
4.2
Kitűnően éreztük magunkat, jól szervezett, jó programokat és rengeteg látnivalót nyújtó körutazáson vettünk részt,, mindenkinek jó szívvel ajánljuk! Külön kiemelnénk az idegenvezető, Horváth Zoltán személyét: fantasztikus felkészültséggel, hatalmas tárgyi tudással, lenyűgöző profizmussal avatott be bennünket a részletekbe, és olyan élményekkel ajándékozott meg bennünket, amelyekre a korábbi útjainkon nem volt példa. Köszönjük neki az odaadó, lelkes és információ gazdag idegenvezetést!
Budapest
4.8
Életünk legjobb utazásán vettünk részt, csodálatos tájakon jártunk, rengeteg mindent láttunk, hallottunk!
Zoltán, az Idegenvezetőnk kimagasló teljesítményt nyújtott, hatalmas tudása csodálatraméltó, emellett emberközpontú, mindenkire odafigyelt, jó humorú. Nagyon tetszett a zenei aláfestés, a film bejátszások, egyszóval minden!
Budapest, III. kerület
4.8
Ami kifogásolható az egyrészt a repülögépeken az együttutazók szétültetése, gondolom nem lenne probléma erre odafigyelni, valamint a szállodák szinvonala. Horváth Zoltán idegenvezető elsőrangú volt, köszönet érte.
Veľký Meder
4.8
2017. július 01-08: Fantasztikus kirándulás volt egy nagyon felkészült, humoros és az ismeretek széles skáláját felvonultató idegenvezető - Horváth Zoltán - irányításával. A sok szép látnivaló mellett Zoltán tájékoztatói, versei, történetei, valamint zenei "aláfestései" tették a kirándulást kerek egésszé.
Zoltán, köszönet a sok-sok felejthetetlen emlékért, valamint a " RUNRIG: Loch Lomond " -ért !!!! :)
Ezt az utat mindenkinek csak ajánlani tudom és csak azt sajnálom, hogy nincs hosszabb változat ...

Egyetlen javaslatként említeném talán a csoport tagjai számára a headset-eket, amivel még akkor is jól hallható és követhető lenne az idegenvezetés, ha az ember például éppen fényképeket készít, vagy valamilyen oknál fogva egy kicsit lemarad a csoporttól ...
Budapest, XVIII. kerület
4.8
Szeretnék köszönetet mondani a feleségem nevében is a július 08-15 közötti Skócia-Skye sziget körúti programok megszervezésért és lebonyolításáért, életre szóló élményekben volt részünk.

Egyúttal szeretném kiemelni az idegenvezetőnk lelkiismeretes és tartalmas munkáját, egyszóval köszönünk mindent!

Üdvözlettel:
Gabriella és Gábor
Debrecen
4.6
Az idegencezető szuper volt!
Szécsény
4.8
A túravezető egy nagyon felkészült, közvetlen ember. Remek idegenvezető.
Isaszeg
4.6
Az út összeállítása, a programok felépítés jó volt. Egyszer éreztük úgy, hogy jó lett volna meg egy félórás idő, hogy a kastély kertjét is jobban megnezhessuk. Ezt az utat mindenkinek csak ajánlani tudom.
Egy hiányosság, a repülőgépén az osszetartozok helyei nem egy más mellé szóltak, de cserélépésekkel többé kevésbé megoldása a csoport.
Szeged
4.8
<szöveg nélkül>
Budapest, XX. kerület
4.2
<szöveg nélkül>
SZEGED
4.6
<szöveg nélkül>
Herceghalom
4.4
<szöveg nélkül>
Budapest, XI. kerület
4.8
<szöveg nélkül>
Las Vegas, USA
4.6
<szöveg nélkül>
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!