Skócia aktív-körutazás

8 napos körutazás aktív programokkal Skóciában

EZEN TÚRÁNKNAK JELENLEG NINCS MEGHIRDETETT IDŐPONTJA. KÉRJÜK VÁLOGASSON ÉLŐ ÚTJAINK KÖZÜL! KATTINTSON IDE!

 

Utunk során felkeressük Skócia leghíresebb helyeit: Stirling, Edinburgh, Rosslyn kápolna, Glen Coe völgy, Fort William, Eilean Donan kastély, Skye sziget, Talisker whisky lepárló, Fort Augustus, Loch Ness. Gyalogosan járjuk be a Skót Felföld legszebb részeit, és megmásszhatjuk a Brit sziget legmagasabb hegycsúcsát, a Ben Nevist (1343m). Ódon kastélyok, mesebeli hegyek, s a zamatos maláta whisky, feledhetetlen hét vár rád, ha velünk tartasz. Elrepítünk Skócia elvarázsolt tájaira!
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Czinke István
Tapasztalt világjáró, megszámlálhatatlan túra fűződik a nevéhez. Otthon van Toszkánában vagy Franciaországban ugyanúgy, ahogy Peru és a Himalája ösvényeit is jól ismeri.

Nehézség:

Utazásunk során két nehezebb gyalogtúrára kell számítani. A Skót Felföld leghíresebb túraútvonalán, a West Highland Way-en teszünk egy 14 kilométeres gyalogtúrát. Itt nem kell számítani különösebben nehéz terepre, de az időjárás nehezítheti a körülményeket. Az utazás legnehezebb és egyben legkülönlegesebb túrája a Ben Nevisre vezet, amely nemcsak Skócia, hanem egyben Nagy Britania legmagasabb pontja is. Az 1343 métere magasan fekvő csúcsra jól kiépített túraútvonal vezet. Mivel tenger szintről indulunk 1350 méter szintet kell teljesítenünk a csúcsig. A csúcson általában fúj a szél és gyakori a csapadék. Erre megfelelő ruházattal fel kell készülni!
A nehezebb gyalogtúrák, igény szerint ki is hegyhatóak a programból. A további kirándulások, amelyek természeti látnivalókhoz vezetnek, nem okoznak különösebb kihívást, de életre szóló élményt nyújtanak.
Nem megfelelő időjárási körülmények esetén a gyalogtúrák útvonala módosulhat! vagy egy-egy gyalogtúra ki is maradhat a programból!

MIÉRT MINKET VÁLASSZ?

- tapasztalt túravezetők
- maximális odafigyelés
- vendégházban is töltheted az éjszakákat
- az idén már két ágyas elhelyezés is lehetséges
- hangulatos, jól felszerelt szállások
- repülős utazás
- kényelmes, szervezett buszos utazás

Részvételi díj tartalmazza

az utazásokat Skóciában kisbusszal, a szállásokat hostel 4-5-6 ágyas szobáiban, a túravezetést, és a szervezés költségét.

Részvételi díj nem tartalmazza

a repülőjegyet, az étkezéseket, a személyes költségeket, a belépőket és a biztosításokat.

Hossz: 
8 nap
Létszám: 
10-24 fő

Szállás

Utazásunk éjszakáit hostel (ifjúsági szállás), valamint bungaló 4-6-8 ágyas szobáiban töltjük. Ágynemű biztosított, de a fázósabbak hozzanak magukkal egy hálózsákot. A skót szállások telítettsége miatt, előfordulhat, hogy nem a programban szereplő településen töltjük az éjszakát, ám ez nem befolyásolja a programunkban szereplő látnivalók megtekintését.

 

 

Vendégház
Felár megfizetése esetén lehetőség van két ágyas vendégházakban tölteni az éjszakákat. Ennek felára: 65.000 Ft/fő
Egyágyas felár is lehetséges, érdeklődj irodánkban.

Program: » Részletes program

1.  nap: Budapest/Pozsony, Edinburgh repülőtér, Stirling 
2.  nap: Stirling városnézés, Glencoe völgy, Gyalogtúra a Skót Felföldön 
3.  nap: Glencoe, Fort William, Ben Nevis gyalogtúra / felföldi kirándulás
4.  nap: Skye-sziget: Eilain Donnan castle, Talisker, Old Man of store, Portree
5.  nap: Portree, Dunvegan kastély, opcionális Quirang fennsík gyalogtúra
6.  nap: Portree, Fort Augustus, Loch Ness, Edinburgh
7.  nap: Edinburgh városnézés, Rosslyn kápolna
8.  nap: Edinburgh városnézés, repülés Budapestre

 

További információ

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

1. nap: Budapest, Edinburgh repülőtér, Stirling

Délután indulunk egy menetrend szerinti repülőjárattal Skócia fővárosába. A repülőtéren várnak ránk túravezetőink és kisbuszaink, amelyekkel Skócia leghangulatosabb kisvárosába, Stirlingben utazunk. Stirling történelme magán viseli szinte egész Skócia történelmét. Itt bontotta ki zászlaját a 13. században – a Rettenthetetlen című filmből ismert - skót nemzeti hős, William Wallace, aki felkelést robbantott ki az angol uralom ellen.  Később a Stuartok rezidenciája volt a stirlingi várkastély, s jelentős történelmi események zajlottak falai között. Miután elfoglaltunk szállásunkat, felkereshetünk egy autentikus pubot, ahol megkóstolhatjuk a méltán híres skót italokat. Szállás: hostel/vendégház választásod szerint.

2. nap: Stirling, Glencoe-völgy: gyalogtúra a Skót Felföldön , Kinlochleven

Először a város határában épült William Wallace viktoriánus emlékművet keressük fel, majd meglátogatjuk Skócia híres várkastélyát: a pincéjében betekintést nyerhetünk egy középkori konyha mindennapi életébe, végigjárjuk a vár egykori szobáit, a tróntermet, a királyi kápolnát, ahol Stuart Máriát koronázták meg Skócia királynőjévé. A késő délutáni órákban a csodaszép Glencoe-völgybe utazunk, amely lélegzetelállító természeti látnivalókat kínál.

Fantasztikus gyalogtúrára indulunk Skót Felföldön. Az Ördög-lépcső elnevezésű ösvényen kapaszkodunk fel egy kilátópontra, ahol káprázatos panoráma fogad minket. Tiszta időben a Brit-szigetek, egyben Skócia legmagasabb pontja, a Ben Nevis is látható! Folytatjuk gyalogtúránkat a Felföld "kék túrájának" számító, West Highland Way útvonalon Kinlochleven településig.  Táv gyalogosan: 12 km, szint: fel-le: 400m. Szállásunk a településen lesz. Ezen a szálláson két éjszakát töltünk. Szállás: hostel/vendégház választásod szerint.

 

3. nap: Kinlochleven, Ben Nevis gyalogtúra / Kulturális kirándulás a Skót Felföldön

A mai nap utazásunk egyik legizgalmasabb napja virrad ránk: Skócia és egyben Nagy-Britannia legmagasabb csúcsára indulunk. Szállásunkról busszal utazunk a Nevis-völgybe, túránk kiindulópontjára. A Ben Nevis 1343 méteres magasságával nem számít óriásnak a hegyek világában, de változékony időjárása  nehezítheti a megmászását. A Ben Nevis északi fala hírhedt hegymászó körökben, annak téli megmászása óriási kihívás.  Nem véletlen, hogy itt edzenek a legjobb angol hegymászók a világ legmagasabb csúcsaira tervezett expedícióik előtt. Kis csapatunk természetesen a normál, legkönnyebb ösvényen közelíti meg a csúcsot, amelyre jól kiépített, jelzett túraútvonal vezet. Majdnem tengerszintről indulva, körülbelül négy óra alatt érjük el a hegy tetejét, ahonnan szép idő esetén káprázatos kilátás tárul elénk a környék tavaira, hegyeire, falvaira. A már ismert ösvényen ereszkedünk le a hegy lábánál várakozó buszunkhoz, majd szállásunkra utazunk. Táv: 14 km, szint: fel 1350 m, le 1350 m, menetidő: 8-9 óra.

Alternatív kirándulás: Ha nem szeretnél hegyet mászni az alábbi programot javasoljuk neked, míg a csapat a hegy ösvényeit tapossa. A közeli Fort Williambe szállítunk. Itt felkeresheted a Highland múzeumot, ahol a Felföld történelmét, növény és állat világát ismerheted meg. Délelőtt a híres Jakobita vonattal Mallaig kisvárosba utazhatsz, amely a Skót Felföld legszebb részeit érinti. Többek között átkel a Harry Potter filmekből ismert viadukton Gelnfinnan településen és végigpöfékel a  Loch Shiel fjord partján. Mallaig városkában megpihen, majd visszaindul a Felföld "fővárosába" , Fort Williambe.  A gyalogtúrás csapatott Fort William egyik hangulatos éttermében várhatod be.  Az éjszakát ismét a Loch Leven fjord partján lévő településen töltjük. 
Szállás: hostel/vendégház választásod szerint.
 

4. nap: Kinlochleven, Eilain Donnan castle, Skye-sziget: Talisker, The Old Man of Storr, Portree

Buszra szállunk, s mintegy két óra utazást követően érkezünk meg a rendkívül látványos Eilean Donan kastélyhoz. A Mc Ree család ősi otthonát a Hegylakó című filmből ismerhetjük, melyet itt forgattak. A vár a leglátogatottabb várak egyike Skóciában, impozáns külseje pazarul berendezett szobákat rejt, melyeket a Mc Ree család összefogása révén restauráltak. Innen rövid utazás után érjük el a Külső-Hebridák szigetcsoport legnagyobb tagját, Skye szigetét. A sziget tulajdonképpen kicsinyítve adja Skócia esszenciáját.  Először a skót whisky birodalmába látogatunk el, a Talisker lepárlóüzembe. Talisker azon kevés tengerparti whiskyüzemek egyike, mely világhírre tett szert. Termékeit bárhol is járunk a világon, mindenhol megtalálhatjuk. 1831 óta kizárólag tiszta malátawhiskyt készítenek, melyet éveken keresztül érlelnek tölgyfahordókban. Egy séta keretében végigjárjuk a lepárló termeit, s a látogatás végén természetesen elmaradhatatlan a kóstoló. Taliskerből Skye-sziget fővárosába, a 2500 lelket számláló Portree-be buszozunk. Ezen a szálláson két éjszakát töltünk. Késő délután szervezünk egy gyalogtúrát  Skye lenyűgöző természeti látnivalójához, az Old Man of Storr bazaltszikla alakzatokhoz. A bizarr sziklaalakzatok között sétálva, olyan érzésünk támad, mintha a Tolkien által megálmodott Mordor földjén kalandoznánk. Táv gyalogosan: 5 km, szint fel-le: 200 m. A rövid túra után visszautazunk portree-i szállásunkra. Szállás: hostel/vendégház választásod szerint.

 

5. nap: Portree, Dunvegan csatle, Quirang fennsík gyalogtúra

Folytatjuk kalandozásunkat a káprázatos szigeten. Ma először a híres Dunvegan kastélyhoz utazunk, mely 1200 óta a McLeod klán székhelye. A várkastélyban berendezett múzeumban őrzik a „tündérzászlót“, melyet a legenda szerint a vár lakói egy tündértől kaptak valamikor a 4. században. A kastély kicsi kikötőjéből motoros csónakokkal indulhatunk fókalesre. Ha kihajózunk, biztos, hogy látunk fókákat, amelyek lustán várják, hogy lefotózzuk őket. A vízről pazar látványt nyújt maga a Dunvegan kastély is. A kalandos hajózás után buszra szállunk és a Quirang fennsík lábához utazunk. Itt egy látványos gyalogtúrára indulunk a caledoniai tájon. Különös vulkáni sziklaalakzatok, apró tőzegtavak kísérik túraútvonalunk. A gyalogtúra végén vár ránk buszunk, amellyel visszautazunk Skye fővárosába. Szállásunk  ismét a portree-i hostelben lesz. Táv gyalogosan: 7 km. Szint fel-le: 250 méter. 
Szállás: hostel/vendégház választásod szerint.

6. nap: Portree, Fort Augustus, Loch Ness, Edinburgh

Elhagyjuk Skye titokzatos szigetét és a Kaledóniai-csatornához utazunk, mely részben természetes, részben pedig mesterséges. Három nagy természetes tavat mesterséges csatornával kötöttek össze, amely fantasztikus mérnöki munka volt. Ha szerencsénk van, tanúi  lehetünk, hogyan győzik le a zsilipelő hajók a tavak között lévő szintkülönbségeket. A Loch Ness felső végében épült Fort Augustus 7 zsilipből álló rendszere épp azt a célt szolgálja, hogy kiegyenlítse a tavak közti vízszint-különbséget. Itt rövid sétát teszünk. Miután körbejártuk a zsilipeket, a 37 km hosszú Loch Ness partján utazunk tovább. Hamarosan megérkezünk a Ness tó partján álló Urquhart kastélyhoz, mely a legjobb szörnymegfigyelő hely hírében áll. Ha sikerül lencse végre kapnunk a különös lényt, 250.000 font jutalom vár ránk, ha mégsem, a várat bemutató kiállítással kell beérnünk. Innen a skót főváros felé vesszük az irányt. Az esti órákban érkezünk meg edinburgh-i szállásunkra. Szállás: hostel/vendégház választásod szerint.

7. nap: Edinburgh városnézés

Egész napos városnézésre indulunk Edinburgh-ban, amely a skótok szerint a világ legszebb városa. Skócia fővárosát a Forth folyó kiszélesedő torkolata mellett hét dombra építették, akárcsak Rómát. Elsőként a város felett magasodó kastélyba látogatunk, mely a legfontosabb kastély Skóciában. A legöregebb része a Szent Margit kápolna, amely egy árpád-házi királynőről kapta a nevét. A várban berendezett múzeumban megismerkedhetünk a skót történelemmel, de a koronaékszereket is megnézhetjük, melyek a skótok szent kövével egyetemben szinté itt láthatók. Délután szabadprogram  Edinburgh városában, nagyon sok látnivaló közül választhatunk. Megnézhetjük a Hollyrood palotát, ahol az angol királyi család minden évben két hónapot tölt, végigjárhatjuk a Skót Nemzeti Galériát, ahol 15-19. századi angol és európai festők képeit őrzik,  felkapaszkodhatunk a Sir Walter Scott emlékmű lépcsőin, és a Calton Hill  nevű dombon felállított nemzeti emlékműhöz is. Azok részére, akik madártávlatból szeretnék szemügyre venni a várost,egy gyalogtúrát szervezünk az Arthur széke nevű 300 m magas dombra. Táv: 4 km, szint fel-le: 300m. Délután meglátogatjuk a Da Vinci kód című regényből ismert, titokzatos Rosslyn kápolnát. Az Edinburgh közelében fekvő kegyhely a legenda szerint a templomos lovagok kincsét rejti.Szállás: hostel/vendégház választásod szerint.

8. nap: Edinburgh, Budapest

Délelőtt még a skót fővárosban kalandozunk, majd ebéd után az edinburg-i repülőterére utazunk. Egy menetrend szerinti járattal hazarepülünk.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

az utazásokat Skóciában kisbusszal, a szállásokat hostel 4-5-6 ágyas szobáiban, a túravezetést, és a szervezés költségét.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

a repülőjegyet, az étkezéseket, a személyes költségeket, a belépőket és a biztosításokat.

Helyszíni költségek leírása: 

Skóciában skót font a hivatalos fizetőeszköz, amit az angol fonttal azonos árfolyamon váltanak. Az angol fontot is mindenhol elfogadják, de helyi pénznemben adnak vissza. Az utazás végén érdemes visszaváltani a skót valutát angol fontra, mert a Brit-szigeteken kívül gyakran játékpénznek vélik. Közvetlen euróval nem mindenhol lehet fizetni, így érdemes még itthon beszerezni némi angol font készpénzt, hogy elkerüljük az átváltási veszteséget. Bankjegy automaták szinte mindenhol fellelhetők az országban. Skóciában az árak magasabbak, mint nálunk. Egy átlagos éttermi étkezés kb. 12-20 font. 1 font = kb. 400 forint.

Várható belépő árak:
Stirling várkastély: 13 font
Talisker lepárló: 5 font
Dunvagen kastély: 9,50 font
Dunvagen hajókirándulás s fókakolóniához: 6 font
Urquhart kastély: 8 font
Edinburgh kastély: 14,50 font                                                                        
Eilean Donan kastély: 6,50 font 
 
A közölt árak tájékoztató jellegűek, változhatnak.
Várható kötelező költségek a helyszínen: 
21 font/fő (szállás tax összesen, induláskor egyben a helyszínen fizetendő)
Várható költőpénz szükséglet: 
200 font/fő
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
egyénileg
Felszerelés ajánló

Bár nyár végén kelünk útra, de szükséges egy-két melegebb ruhadarab (polár felső vagy egy-két vékonyabb pulóver); kényelmes, vízálló túrázásra is alkalmas bakancs, vagy túracipő; lehetőleg lélegző anyagból készült esőkabát (fontos, mert ezen a területen gyakori az eső); kényelmes túrázásra is alkalmas nadrág, kesztyű, sapka, valamint egy kis hátizsák a napi túrákra. Jó szolgálatot tesz egy lélegző anyagból készült esőnadrág, amely szárazon tart, valamint egy túrabot, amely a hegyekben a gyalogtúrák során segíti a mozgásod. 

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Repülővel: A Jet2.com Budapest-Edinburgh és a Ryanair légitársaság Pozsony-Edinburgh járatára a legmegfelelőbb a kiutazásra.
 

A járatok részletei:

Jet2.com
 
Budapest - Edinburgh
Indulás: Szeptember 6. (21:30-23.30)
Flight LS788
Hazautazás: Szeptember 13. (16.50-20.50)
Repülőjegyár: 90.000-130.000 Ft/fő - A jegyvásárlás időpontjától függ!
 
Ryanair
 
Pozsony - Edinburgh
Indulás: Szeptember 6.(18.30-19.55)
Hazautazás: Szeptember 13. (14.10-17.50)
Repülőjegyár: 40.000-70.000 Ft/fő - A jegyvásárlás időpontjától függ!
 
A repülőjegyeket irodán elintézi, de egyénileg is megvásárolható. Kérünk, jegyvásárlás előtt konzultálj irodánkkal!

Skóciában az utazás helyszíneit kisbusszal közelítjük meg.

 
Étkezés: 

Önellátó, de folyamatosan biztosítunk lehetőséget és időt vásárlásra, és éttermi étkezésre.

A területről: 
Skócia legszebb részeit igyekeztünk belesűríteni ebbe az utazásba; történelmi városoktól, a skót whisky gyártáson keresztül a kihagyhatatlan természeti látnivalókig
Időjárás: 
Az általunk szervezett időpontokban Skóciában enyhe időjárásra kell számítani. Ezen a területen még nyári időszakban sem kell kánikulára számítani. Mivel közel van a tenger, az eső gyakran elered, ám amilyen hamar jön, olyan hamar el is illan. A változékony időjárásra megfelelő ruházattal kell felkészülni!
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes útlevéllel vagy személy igazolvánnyal utazhatnak Skóciába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére. Az utazás ára csak az útlemondási biztosítást tartalmazza!
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!