Skócia

Skócia

6 napos körutazás aktív programokkal Skóciában

EZEN TÚRÁNKNAK JELENLEG NINCS MEGHIRDETETT IDŐPONTJA. KÉRJÜK VÁLOGASSON ÉLŐ ÚTJAINK KÖZÜL! KATTINTSON IDE!

 

Stirling, Edinburgh, Glen Coe, Fort William, Eilean Donan kastély, Skye sziget, Glenlivet whisky lepárló. Ódon kastélyok, mesebeli hegyek, s a zamatos maláta whisky, feledhetetlen hét vár rád, ha velünk tartasz. Elrepítünk Skócia elvarázsolt tájaira!
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Czinke István
Tapasztalt világjáró, megszámlálhatatlan túra fűződik a nevéhez. Otthon van Toszkánában vagy Franciaországban ugyanúgy, ahogy Peru és a Himalája ösvényeit is jól ismeri.

Nehézség:

Utazásunk során néhány rövidebb gyalogtúrára kell számítani. Ezek a gyalogtúrák viszonylag rövidek, de igen látványosak! Pontos leírásuk a programban található. Igény szerint ki is hegyhatóak a programból. A további kirándulások, amelyek természeti látnivalókhoz vezetnek, nem okoznak különösebb kihívást, de életre szóló élményt nyújtanak.

Részvételi díj tartalmazza

az utazást Skóciában kisbusszal, a szállásokat hotel 2 ágyas szobáiban, a reggeliket, a túravezetést, a szervezés költségét és az útlemondási biztosítást.

Részvételi díj nem tartalmazza

a repülőjegy költségét, a reggelin kívüli étkezéseket, a személyes költségeket, és az utasbiztosítást.

Hossz: 
6 nap
Létszám: 
6-24 fő

Szállás

Utazásunk éjszakáit szálloda két ágyas szobáiban töltjük. Egyedül jelentkezők esetén a szobák kiosztásánál azonos neműeket helyezzük egy szobába. Egyágyas szoba felár esetén igényelhető.

Program: » Részletes program

1. nap: Budapest, Edinburgh, Stirling
2. nap: Stirling, Glencoe, Fort William
3. nap: Eilean Donan kastély, Skye sziget: Dunvegan, Old Man of Storr

4. nap: Kaledóniai-csatorna Urquhart kastély,Glenlivet whisky lepárló, Edinburgh
5. nap: Edinburgh 
6. nap: Edinburgh, Budapest

További információ

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

1. nap: Budapest, Edinburgh, Stirling

Egy közvetlen, délelőtti repülőjárattal indulunk Skócia fővárosába. Az edinburgh-i repülőtérről Skócia egyik leghangulatosabb kisvárosába, Stirlingben utazunk. A város történelme magán viseli szinte egész Skócia történelmét. Itt bontotta ki zászlaját a 13. században – a Rettenthetetlen című filmből ismert - skót nemzeti hős William Wallace, aki felkelést robbantott ki az angol uralom ellen.  Később, a Stuartok rezidenciája volt a stirlingi várkastély, s jelentős történelmi események zajlottak falai között. Először a város határában épült William Wallace viktoriánus emlékművet keressük fel, majd a kisváros ódon belvárosával ismerkedünk. Szállásunk a város egyik szálodájában lesz.

2. nap: Stirling, Glencoe, Fort William

A reggelit követően közösen látogatjuk meg Skócia híres várkastélyát: a pincéjében betekintést nyerhetünk egy középkori konyha mindennapi életébe, végigjárjuk a vár egykori szobáit, a tróntermet, a királyi kápolnát ahol Stuart Máriát koronázták meg Skócia királynőjévé. A késő délutáni órákban a csodaszép Glencoe-völgybe utazunk, amely lélegzetelállító természeti látnivalókat kínál. Itt egy rövid túrát teszünk. Az Ördög-lépcső elnevezésű ösvényen kapaszkodunk fel egy kilátópontra, ahol káprázatos panoráma fogad minket. Tiszta időben a Brit-szigetek, egyben Skócia legmagasabb pontja a Benn Nevis is látható! Táv: 8 km, szint: fel-le: 350m  A gyalogtúra után a „Felföld fővárosába”, Fort Williambe utazunk. Az délután és az este hátralévő részét a városka felderítésére szánjuk. Szállásunk a kisváros egyik szállodájában lesz. 

 
3. nap: Fort William, Eilean Donan kastély, Skye-sziget: Dunvegan kastély, Old Man of Storr

Buszra szállunk, s mintegy két óra utazást követően érkezünk a meg a rendkívül látványos Eilean Donan kastélyhoz. A Mc Ree család ősi otthonát a Hegylakó című filmből ismerhetjük, melyet itt forgattak. A vár a leglátogatottabb várak egyike Skóciában, impozáns külseje, pazarul berendezett szobákat rejt, melyeket a Mc Ree család összefogása révén restauráltak. Innen rövid utazás után érjük el a Külső-Hebridák szigetcsoport legnagyobb tagját, Skye szigetét. A sziget tulajdonképpen kicsinyítve adja Skócia esszenciáját. Először  a híres Dunvegan kastélyhoz utazunk, mely 1200 óta a McLeod klán székhelye. A várkastélyban berendezett múzeumban őrzik a „tündérzászlót“, melyet a legenda szerint a vár lakói egy tündértől kaptak valamikor a 4. században. A kastély kicsi kikötőjéből, motoros csónakokkal indulhatunk fóka lesre. Ha kihajózunk, biztos, hogy látunk fókákat, amelyek lustán várják, hogy lefotózzuk őket. A vízről pazar látványt nyújt maga a Dunvegan kastély is. A kalandos hajózás után  Skye lenyűgöző természeti látnivalójához, az Old Man of Storr bazalt szikla alakzatokhoz utazunk, ahol egy rövid túrát teszünk. A bizarr sziklaalakzatok között sétálva, olyan érzésünk támad, mintha Tolkien által megálmodott Mordor földjén kalandoznánk. Táv gyalogosan: 5 km, szint fel-le: 200 m. A rövid túra után kyle of lochalsh-i szállásunkra utazunk. 

 
4. nap: Kyle of Lochalsh, Kaledóniai-csatorna, Lochness: Urquhart kastély, Glenlivet whisky lepárló, Edinburgh

Kaledóniai-csatornához utazunk, mely részben természetes, részben pedig mesterséges. Három nagy természetes tavat, mesterséges csatornával kötöttek össze, amely fantasztikus mérnöki munka volt. Ha szerencsénk van, tanúi  lehetünk, hogyan győzik le a zsilipelő hajók a tavak között lévő szintkülönbségeket. A Loch Ness felső végében épült Fort Augustus 7 zsilipből álló rendszere épp azt a célt szolgálja, hogy kiegyenlítse a tavak közti vízszint-különbséget, itt rövid sétát teszünk. Miután körbejártuk a zsilipeket, a 37 km hosszú Loch Ness partján utazunk tovább. Hamarosan megérkezünk a Ness tó partján álló Urquhart kastélyhoz, mely a legjobb szörny-megfigyelő hely hírében áll. Ha sikerül lencse végre kapnunk a különös lényt, 250.000 font jutalom vár ránk, ha mégsem a várat bemutató kiállítással kell beérnünk.  Ezt követően Glenlivetbe utazunk, ahol egy whisky kóstolással egybekötött üzemlátogatáson veszünk részt. A méltán híres Skót whisky, keltául az élet vizét jelenti. A mintegy 100 skót whisky-üzemből a Glenliveti az egyik legpatinásabb, melyet még 1827-ben alapított egy bizonyos George Smith nevű szeszcsempész. Miután végigjártuk az üzemet és megismerkedtünk a gyártás folyamatával, mi is megkóstolhatjuk a Skótok nemes italát, amiből természetesen vásárolhatunk is. Késő délután indulunk Skócia fővárosába, Edinburgh-ba, ahol az éjszakát töltjük.

5. nap: Edinburgh

Egész napos városnézésre indulunk Edinburgh-ban, amely a skótok szerint a világ legszebb városa. Skócia fővárosát a Forth folyó kiszélesedő torkolata mellett hét dombra építették, akárcsak Rómát. Elsőként a város felett magasodó kastélyba látogatunk, mely a legfontosabb kastély Skóciában. A legöregebb része a Szent Margit kápolna, amely egy árpád-házi királynőről kapta a nevét. A várban berendezett múzeumban megismerkedhetünk a skót történelemmel, de a koronaékszereket is megnézhetjük, melyek a Skótok szent kövével egyetembe szinté itt láthatók. A délutánt szabadprogram  Edinburgh városában, nagyon sok látnivaló közül választhatunk. Megnézhetjük a Hollyrood palotát, ahol az angol királyi család minden évben két hónapot tölt, végigjárhatjuk a Skót Nemzeti Galériát, ahol 15-19. századi angol és európai festők képeit őrzik,  felkapaszkodhatunk a Sir Walter Scott emlékmű lépcsőin, és a Calton Hill  nevű dombon felállított nemzeti emlékműhöz is. Azok részére, akik madártávlatból szeretnék szemügyre venni a várost,egy gyalogtúrát szervezünk az Arthur széke nevű 300 m magas dombra. Táv: 4 km, szint fel-le: 300m.

 
6. nap: Edinburgh, Budapest

Egy kora reggeli járattal utazunk haza.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

az utazást Skóciában kisbusszal, a szállásokat hotel 2 ágyas szobáiban, a reggeliket, a túravezetést, a szervezés költségét és az útlemondási biztosítást.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

a repülőjegy költségét, a reggelin kívüli étkezéseket, a személyes költségeket, és az utasbiztosítást.

Helyszíni költségek leírása: 

Skóciában skót font a hivatalos fizetőeszköz, amit az angol fonttal azonos árfolyamon váltanak. Az angol fontot is mindenhol elfogadják, de helyi pénznemben adnak vissza. Az utazás végén érdemes visszaváltani a skót valutát angol fontra, mert a Brit-szigeteken kívül gyakran játékpénznek vélik. Közvetlen euróval nem mindenhol lehet fizetni, így érdemes még itthon beszerezni némi angol font készpénzt, hogy elkerüljük az átváltási veszteséget. Bankjegy automaták szinte mindenhol fellelhetők az országban. Skóciában az árak magasabbak, mint nálunk. Egy átlagos éttermi étkezés kb. 12-20 font.

Várható belépő árak:
Stirling várkastély: 13 font
Glenlivet lepárló: 5 font
Dunvagen kastély: 9,50 font
Dunvagen hajókirándulás s fókakolóniához: 6 font
Urquhart kastély: 8 font
Edinburgh kastély: 14,50 font                                                                        
Eilean Donan kastély: 6,50 font 
 
A közölt árak tájékoztató jellegűek, változhatnak.
Várható kötelező költségek a helyszínen: 
25 font/fő (szállás tax összesen, helyszínen fizetendő)
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
egyénileg
Felszerelés ajánló

Bár nyáron utazunk, de szükséges egy-két melegebb ruhadarab (polár felső vagy egy-két vékonyabb pulóver), kényelmes túrázásra is alkalmas cipő, esőkabát (fontos, mert ezen a területen gyakori az eső), kényelmes túrázásra is alkalmas nadrág.

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Repülővel: Menetrend szerinti repülőjárattal a Budapest - Edinburgh útvonalon. Célszerű irodánkra bízni a repülőjegy vásárlást, de egyénileg is elintézhető. Amennyiben egyénileg történik a jegyvásárlás, mindenképp előzetesen konzultálj irodánkkal. A leglakalmasabb és legolcsóbb lehetőség a Jet2.com Budapest - Edinburgh közvetlen járatával kiutazni a kirándulás helyszínére.

Az aktuális repülőjegyár: 63.500 Ft/fő (Illetékkel!) - A jegyár a jelentkezés függvényében változik!

 
Skóciában kisbusszal utazunk.
 
Étkezés: 

A reggelin kívül önéllátó, de folyamatosan biztosítunk lehetőséget és időt ebédelni és vacsorázni.

A területről: 
Skócia legszebb részeit igyekeztünk belesűríteni ebbe az utazásba; történelmi városoktól, a skót whisky gyártáson keresztül a kihagyhatatlan természeti látnivalókig
Időjárás: 
Az általunk szervezett időpontokban Skóciában enyhe időjárásra kell számítani. Ezen a területen még nyári időszakban sem kell kánikulára számítani. Mivel közel van a tenger, az eső gyakran elered, ám amilyen hamar jön, olyan hamar el is illan.
Csomagolás: 
A repülőgépen feladható csomag maximális súlya 20 kg.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes útlevéllel vagy személy igazolvánnyal utazhatnak Skóciába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére. Az utazás ára csak az útlemondási biztosítást tartalmazza!
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!