Fjordok közt a Skandináv-félszigeten

8 vagy 10 napos körutazás Skandináviában

Autóbuszos társasutunk során betekintést kapunk a varázslatos természeti adottságokkal rendelkező Skandináv-félsziget látnivalóiba. Megszámlálhatatlan mennyiségű vízesés, mesés hegyekkel övezett több száz méter mély fjordok, zúgó patakok és még számtalan különlegesség. Megismerkedünk Koppenhága, Oslo és Bergen városával és hajózhatunk a fjordokon.

Alapár tartalmazza

Szállást, reggelis ellátást, az autóbuszos utazás költségeit, repülős utazás esetén a repülőjegyet, a felsorolt programokat az idegenvezetést és az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, belépőket, fakultatív programok és a további étkezések díját, repülőgépes utazás esetén a repülőtéri illetéket és a transzfer díját.

Hossz: 
8 vagy 10 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Minimum létszám: 35 fő
Program: 

1. nap:
Szeged (Pécs, Debrecen) – Budapest – Ausztria – Németország (950 km)

Reggeli indulás, utazás Ausztrián keresztül Németországba. Közben rövid kitérőt teszünk a Walhallához, ahol megtekinthetjük a híres emberek csarnokát, szobrait. Este szállás, aki akar a helyszínen tud vacsorázni is,

2. nap:
Fulda – Hamburg – Lübeck (480 km) Repülős utasoknak Bp. – Hamburg

Reggeli után Hamburg felé indulunk. Repülős utasaink reggel Budapestről Hamburgba repülnek. (Menetrend/forgalom függvényében várakozás előfordulhat). Délután csatlakozás a buszos csoporthoz. Már repülős utasainkkal együtt rövid buszos városnézés Hamburgban: kikötői negyed, belváros… Ezt követően Lübeckbe utazunk, ahol gyalogos városnézés. Az óvárosa az UNESCO Világörökség listáján is szerepel. Megtekintjük a Mária-templomot, a Buddenbrook-házat, a különböző stílusokat magán viselő városházát, és a Holstentort. Szállás.

3. nap:
Rødby – Koppenhága – Svédország (620 km)

Reggel kompátkelés Puttgarden-Rødby között. Dániai szigeteket érintve haladunk keresztül az országon. A déli órákban Koppenhágába érkezés. A dán fővárosban városnézés: Amalienborg-palota, mely a királyi pár otthona, városháza, Strøget, Nyhavn-kikötő, Christiansborg, és a közismert „Kis hableány” szobor, mely Dánia jelképe. Városnézés után Európa leghosszabb hídján kelünk át Svédországba. Szállás már Svédországban.

4. nap:
Stockholm (320 km)

Ezt a napot a svéd főváros megtekintésére szenteljük. Busszal bemegyünk Stockholmba. Programunkat a Gamla Stan-on kezdjük. Ezen a szigeten van többek közt az óváros, a Királyi palota, a Parlament és a Koronázó templom. A királyi palota termei meseszépek. Szabadidő alatt, aki szeretné meg is tekintheti ezeket. Impozáns látvány a tengerpartra épített Városháza is. Folytatva a városnézésünket bemegyünk a modern városrészbe. Lefényképezhetjük a Nobel díj átadásnak helyet adó épületet, a piacteret és a sétálóutcát. Tiszteletünket tesszük a meggyilkolt miniszterelnök, Olof Palme sírhelyénél is. Este foglaljuk el szállásunkat a város közelében.

5. nap:
Oslo (530 km)

Reggeli után indulás a norvég fővárosba. Látványos, fenyőerdőkkel és tavakkal színesített tájon halad autóbuszunk. Osloba történő megérkezésünk után gyalogos városnézés. Láthatjuk a Királyi palotát, a Parlamentet, a Nemzeti Színház és az Egyetem épületét. A monumentális városháza belső tere modern freskókkal díszített. Itt szokták átadni a Béke-Nobel-díjat. Az épület előtt láthatjuk a szép Oslo-fjordot. Ezt követően kimegyünk a különleges Vigeland-szoborparkba. Több mint 100 különlegesebbnél-különlegesebb szobor található itt. Napunk zárásaként a híres Skanzent tekintjük meg. A Skanzenben az északi építészet különleges, több száz éves házai láthatóak. Ezt követően elfoglaljuk osloi szállásunkat.

6. nap:
Közép-Norvégia – fjordi hajózás – Hardanger-fjord (345 km)

Reggeli után folytatjuk utunkat Közép-Norvégiába. Haladunk a csodaszép Tyri-fjord mentén. Az út során gyönyörködhetünk a panorámában. Szinte megszámlálhatatlan a vízesések száma. Egymást érik a gyorsfolyású patakok, érdekes hegyi tavak. Több fotószünetet is tartunk. A Hallingskarvet-hegység lábánál haladva megérkezünk a Sogne-fjordhoz, amely a leghosszabb és legmélyebb fjord a világon. Fläm faluból lehetőség nyílik fakultatív programként 2 órás csodálatos hajóútra az Aurlands-fjordon. Különleges élmény a meredek sziklafalak közt a keskeny, de nagyon mély fjordon hajózni. A hajózás során láthatjuk a híres Stalheim-kanyont, a különleges, vadregényes tájat, rengeteg vízesést és meredek sziklafalakat. Az út egyik csúcspontja ez a hajókázás. Fakultatív fjordi hajózás: 14.000,- Ft. Visszaszállunk a buszba. A nap további részében is számtalan szép vízesést láthatunk. Szállásunk egy csodás fekvésű településen lesz (2 éj)

7. nap:
Bergen – Hardanger-fjord (300 km)

Délelőtt utazás a Hardanger-fjord mentén. Leírhatatlan az a látvány amit utunk során tapasztalunk; a kanyargó patakok, hangulatos zuhatagok, csodálatos hegyvonulatok. Délután városnézés Bergenben: Bryggen – a világörökség része –, halpiac, kikötő. Aki akar a szabadprogram alatt, felmehet a város fölött található kilátóhoz, melyről mesés látvány nyílik a városra és az óceánra. Koraesti órákban érkezünk vissza szállásunkra.

8. nap:
Hardanger- fjord – Stavanger - behajózás (270 km)

Indulás után most is több mint 100 km-en keresztül a fjordok mentén haladunk és gyönyörködünk a tájban. Több alkalommal tartunk fotószünetet. Odda után Nyugat-Norvégia tavakkal és fenyőerdőkkel övezett tájain megyünk keresztül. A nap során ismét meggyőződhetünk arról, hogy Norvégia a legszebb skandináv ország. Itt halad keresztül a Skandináv-hegység és láthatunk hófödte csúcsokat, gleccsert, vízeséseket, fjelleket, erdőkkel övezett tavakat. Délután ismét elérjük a fjordok vidékét. Lesz olyan, amelyiken hajón fogunk átkelni. Egy életre szóló élmény a norvég fjordvidék látványa. Este Stavangerben gyalogos séta. Stavanger Nyugat-Norvégia kereskedelmi és gazdasági központja, az ország negyedik legnagyobb városa. Óvárosában található Európa egyik legnagyobb faházakból álló épületsora. Ha valaki Norvégiába megy, ezt a várost látnia kell. Este bekompolás. Szállás a hajón 4 ágyas (igény esetén 2 ágyas) tusoló/ WC-s belsőkabinokban.

9. nap:
Hirtshals (Dánia) – Németország – Magdeburg (780 km)  Repülős utasoknak: Hamburg – Bp.

Éjszaka kompátkelés az Atlanti-óceánon egy kb. 10 szintes tengerjáró hajóval (éttermek, bár, disco, üzletek). Reggeli a hajón. Dániába érkezésünk után, Dél felé haladunk. Este a repülős utasok Hamburgból hazarepülnek Budapestre. A buszos utasokkal folytatjuk utunkat szálláshelyünkre, mely Magdeburgnál lesz.

10. nap:
Németország – Prága - Budapest (900 km)

Reggel indulás és folyamatos utazás rövid pihenőkkel Csehországon keresztül Magyarországra. Későesti órákban hazaérkezés. Budapest után mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Kapcsolódó cikkek

» Norvégia - Kovács Attila, 2017. november. 06
» Képek Szász-Svájcból - Kovács Attila, 2017. augusztus. 07
» Fjallraven Polar Expedíció - Kutyaszánozás - Kramer Zsolt, 2016. május. 08
» Norvégia vadregényes tájain - Kovács Attila, 2015. október. 10
» A 14 szigetre épült főváros: Stockholm - Explorer World, 2013. október. 17
» 7 hely, ahol tilos meghalni - Etédi Alexa, 2013. szeptember. 10
» Stockholm és nevezetességei - Etédi Alexa, 2013. szeptember. 04
» Luther Márton nyomában IV. - Wittenberg - Etédi Alexa, 2013. július. 17
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Fakultatív programok

Fjordi hajózás: 15.500 Ft
Időtartam: 2 óra
Nehézség: 1 (10-es skálán)
Ez a kb 2 órás hajókázás a teljes út egyik csúcspontja, mely során testközelből csodálhatjuk meg Norvégia igazi szépségét a fjordi tájat. Flam faluból indul a hajókázás, mely során számtalan vízesést és kis patakot fogunk látni. A meredek sziklafalak, melyek övezik a fjord vízfelszínét úgy magasodnak körülöttünk, mint sehol máshol a világon. A hajókázás során megtekintjük a híres Stalheim-kanyont is, mely egy újabb gyönyörű természeti csoda. A kirándulás során a kapitány többször megáll fotószünetre, így még gyönyörűbb képeket lehet csinálni a fedélzetről.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Szállást, reggelis ellátást, az autóbuszos utazás költségeit, repülős utazás esetén a repülőjegyet, a felsorolt programokat az idegenvezetést és az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza: 

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, belépőket, fakultatív programok és a további étkezések díját, repülőgépes utazás esetén a repülőtéri illetéket és a transzfer díját.

Kötelező költségek: 

Repülős utazás esetén repülőtéri illeték, transzfer.

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők ára: kb. 4 EUR/fő + 25 DKK/fő + 110 SEK/fő + 245 NOK/fő + fakultatív

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Kényelmes, légkondicionált autóbusszal, vagy repülővel és busszal.

Szállás: 

***/**** szállodákban, 2 ágyas, tusolós/WC-s szoba, 1 éj hajón 4 ágyas(2 ágyas) zuhanyzós/WC-s kabinban, reggelivel. A szállodai napokra egyágyas elhelyezés felár ellenében, valamint a hajón 2 ágyas kabin felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. Felár ellenében félpanziós ellátás igényelhető.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!