Skandináv körutazás Oslo-Bergen

5 napos Skandináv körutazás, repülővel

Norvégia nagyon sok utazó kedvenc országa, hisz a kristálytiszta levegő, a tenger kéksége, a fjordok mélysége és változatossága, bárkit képes elvarázsolni. Amíg elérünk Oslóból, Geiló érintésével Bergenbe, annyi csodában lesz részünk, amivel sokáig tud töltekezni az ember. De a látványos természeti szépségek mellett, ne feledkezzünk el az érintett városokról is, amelyek ha a drágaságuk felett szemet hunyunk, nagyon is élhetőek. Oslo, Bergen mind egy-egy ékszerdoboz várja látogatóit, impozáns múzeumokkal, skanzenekkel, nagyon jó állapotban megmaradt viking hajókkal, vibráló hangulatú kikötőkkel, és persze kocsmákkal, kávézókkal, éttermekkel. Érdemes kipróbálni egy-egy tradicionális ételt is Norvégiában, mondjuk a Kjøttkaker-t (darált húsból készült gombóc különféle változata), ami nem hiányozhat egy étlap kínálatáról sem vagy a Lutefisk-et (lúgban áztatott tőkehal), amihez azért nagyobb bátorság kell.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

Utazást repülővel, repülőtéri illetéket, szállást megadott ellátással, idegenvezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza

Baleset, betegség, poggyász biztosítást, útlemondási biztosítást, belépőket, fakultatív programokat, egyéb személyes kiadásokat.

Hossz: 
5 nap
Létszám: 
Minimum létszám: 20 fő.

Szállás

3 csillagos szállodák, 2-3 ágyas szobáiban

Program: 

1. nap:
Elutazás Budapestről érkezés Osloba. Transzfer a repülőtérről a szállodába, közben informatív városnézés. Oslo emberléptékű város, olyan, ahol szívesen sétál, gyalogol az ember, már csak azért is, mert a főváros területének nagy részét erdő borítja. Számos, megtekintésre érdemes múzeuma, építészeti műemléke fákkal körülvéve többnyire a belvárosban található, és gyalogszerrel is könnyen elérhető. Szállásunk elfoglalása.

2.nap:
Reggeli a hotelben, majd városnézés a norvég fővárosban. Első állomásunk a Gustav Vigeland életművét reprezentáló szabadtéri kiállítás megtekintése a Frogner Parkban. 192 gránit-, bronz- és vasból öntött szobor áll a gyönyörű parkban. A legjelentősebb közülük a 17 méter magas, egyetlen gránittömbből faragott oszlop, a Monolit. Innen az Operaházhoz utazunk, amely 2008 tavaszán nyílt meg, kívülről szemléljük és gyönyörködünk a látványban. Elhaladunk még a Királyi Palota és a Nemzeti Színház mellett is.
Fakultatív módon látogatás a Fram Múzeumban. A múzeum egyértelmű fő attrakciója a FRAM sarkkutató szkúner, melyet a „pincétől a padlásig” bejárhatunk, megnézhetjük, hogyan éltek a múltszázad elei híres sarkkutatók, a sarkkutatás hőskorának nagyjai, milyen kis lélekvesztőn vágtak bele embert próbáló kalandjaikba, mely hajón dacoltak a tengerek hatalmas hullámaival és viharaival, a sarki jégtáblák hajót roppantó erejével, a sarkvidék zord időjárásával. Megtekinthetjük a fedélzetet, a kormányállást, a központi helyiséget, Amundsen kapitány kajütjét, a konyhát, a raktereket, a gépházat stb. Délután indulás tovább Geiloba, ahol szállásunk is lesz.

3.nap:
A reggelit követően utazás autóbusszal Flamba. Útközben látogatás a Stegastein kilátónál, mely 650 méterrel magasodik az Sognefjord fölé. A rétegelt fából készült építmény harmonizál környezetével, a végén íves, edzett üveg korláttal határolt szerkezet pedig egy alázúduló vízesés érzetét kelti a végébe kisétáló látogatóban. Délután 2 órás hajókázás Flam és Gudvangen között a fjordokban (időjárás függő). Ezt követően folytatjuk utunkat Bergen városába, amelyet fenséges vízesések, buja zöld növényzet, kristálytiszta levegő, apró színes faházikók és virágokkal teli parkok jellemeznek. Szállás elfoglalása.

4.nap:
A reggelit követően városnézés Norvégia egyik legszebb városában. A város központi része a Bryggen, azaz a rakpart. Az itt sorakozó színes, csúcsos oromzatú, hanza stílusban épült fa házikók az UNESCO Világörökségéhez tartoznak. Különleges élmény sétálgatni közöttük, hiszen a szűk átjárókat nem kő, hanem hajópadló fedi. A haragoszöld, jéghideg tenger partján minden nap van halpiac. A rákok és kagylók közül válogathatunk, s akinek kedve van, megkóstolhatja a nyers lazacos szendvicset vagy a füstölt bálnahúst is. Délután szabad program, a város önálló felfedezése csoportvezetőnk kíséretében.

5.nap:
Reggeli, majd a menetrend függvényében transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Hasonló utazások, nyaralások:

BEUTAZÁSI SZABÁLYOK / VÍZUM / EGÉSZSÉGÜGYI KÖVETELMÉNYEK

Európa:

Fontos, hogy utazása előtt folyamatosan ellenőrizze az aktuális szabályokat az alábbi linken, hiszen a beutazási feltételek teljesítése minden esetben az utazó saját felelőssége.

A Konzuli Szolgálat hivatalos oldala >>>

Kapcsolódó cikkek

» Norvégia vadregényes tájain - Kovács Attila, 2022. május. 04
» Norvégia - Kovács Attila, 2021. április. 30
» Norvégia: hűsítő utazás a fjordok földjén - Kovács Attila, 2020. október. 31
» Napfelkelte Norvégiában - Kovács Attila, 2018. augusztus. 23
» Norvégia hegyei között... - Kovács Attila, 2015. április. 28
» 7 hely, ahol tilos meghalni - Etédi Alexa, 2013. szeptember. 10

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fakultatív programok

Belépőjegy a Fram Múzezumba: 8 EUR (helyszínen fizetendő)
Fakultatív vacsora 4 alkalommal: 57.500 Ft/fő

 

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

Utazást repülővel, repülőtéri illetéket, szállást megadott ellátással, idegenvezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

Baleset, betegség, poggyász biztosítást, útlemondási biztosítást, belépőket, fakultatív programokat, egyéb személyes kiadásokat.

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Tervezett menetrend:
Lufthansa menetrendszerinti járatával, egy átszállással​

LH1343 Budapest-Frankfurt 06,30-08,15
LH860 Frankfurt-Oslo 10,00-11,55
LH875 Bergen-Frankfurt 12,35-14,35
LH1340 Frankfurt-Budapest 16,45-18,15

Étkezés: 

reggeli

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!