Síelés Puy Saint-Vincentben

10 napos síelés Franciaországban

Az északi fekvésének köszönhetően meglehetősen hóbiztos síterep Franciaországban található, Briancon-tól 23 kilométerre. Pályarendszere felejthetetlen aktív időtöltést kínál kicsiknek és nagyoknak, kezdőknek és haladóknak egyaránt.

Alapár tartalmazza

az utazást (utasonként 1 sífelszerelés szállításával), a szállást, az étkezést, a síbérletet, átutazást egy alkalommal Briancon sípályáira, illetve a szervezés költségeit, továbbá az üdülőhelyi díjat is.

Alapár nem tartalmazza

A baleset, betegség, poggyász biztosítást.
A szállásra és síbérletre vonatkozó kaució összege további 50 Euró, melyet hazautazás előtt mindenki visszakap.
Siklóernyő szállítása: 5.000 Ft
Második sífelszerelés (síléc, snowborad) szállítása: 3.000 Ft
(A szállítandó felszerelések mennyisége évről évre növekszik, tavaly eljutottunk odáig, hogy az autóbuszba nem fért be a buszban utazók felszerelése, ezért szükségessé vált, hogy a felszerelések mennyiségét valamilyen módon korlátozzuk.)
Üres ágy: ágyanként 22.000 Ft
(A kényelmesebb, tágasabb elhelyezés érdekében igényelhető üresen maradó ágy. Pl. 8 ágyas apartmanban 6 személy elhelyezése 2 üres ággyal fejenként 7.333 Ft)

Hossz: 
10 nap
Szállás: 
apartmanok
Létszám: 
30 - 46 fő.
Program: 

Pénteken este 19 órakor indulunk Budapestről, az Újpest-Városkaputól.
(További felszállási lehetőségek: Batthyány tér Fót és Érd egyéni egyeztetés alapján)

Több rövidebb és egy hosszabb pihenővel kb. 18 órán át utazunk éjjel és nappal, szombaton a délutáni órákban érkezünk meg Puy Saint-Vincentbe. Elfoglaljuk a szállásunkat és kipihenjük az út fáradalmait. 6 napos síbérletünk vasárnap reggeltől péntek délutánig érvényes.

Puy Saint-Vincent sípályái 1400 és 2300 méter közötti magasságban fekszenek. A 78 km hosszú pályarendszeren 11 felvonó működik (6 ülőlift, 5 húzólift), melyek 5 zöld, 13 kék, 11 piros és 2 fekete pályát szolgálnak ki. Az északi fekvésének köszönhetően hóbiztos síterep pályáinak harmada erdőhatár alatt van, ami vátozatossá teszi a terepet, és lehetőséget kínál rossz, szeles, viharos idő esetén is a síelésre. A síterephez snowpark is tartozik valamint 40 km sífutóút és karbantartott téli túraútvonalak. A síbérlet egy-egy napra érvényes Briancon (250 km sípálya), Alpe d'Huez (240 km sípálya), Montgenévre (100 km sípálya), valamint Les 2 Alpes (220 km sípálya, gleccservasút, jégbarlang) síterepre.
Brianconba a hét folyamán egyszer átutazunk saját autóbusszal, melynek költségeit a részvételi díj tartalmazza. A további síterepek helyi síbuszokkal érhetők el.

A hét közepén néhány órás éjszakai kirándulást szervezünk a pályarendszerhez tartozó túraútvonalakon. Délelőttönként igény szerint a gyakorló pályákon fejlesztjük a kezdő és középhaladó síelők tudását, de lehetőség lesz (a megfelelő költség megfizetése mellett) profi magyar nyelvű síoktatás igénybevételére is. Esténként a szállásunkhoz tartozó szabadtéri fűtött medencében vagy a szaunában pihentethetjük ki magunkat.

A település számos egyéb szórakozási, kikapcsolódási lehetőséget is kínál: élményfürdő, korcsolyapálya, kutyaszán, motoros szán, hókerékpár, éttermek, bárok, esti szórakozóhelyek, bowling.

Szombaton délelőtt indulunk haza, hosszabb pihenőt tartunk Brianconban, sétálunk a várban illetve a belvárosban és meglátogatunk egy nagyobb áruházat is, majd folytatjuk az utazást Budapest felé. Vasárnap a kora reggeli órákban érkezünk.

Amennyiben programunk tetszik, de nem tudsz rajta részt venni, mert az időpont nem megfelelő, esetleg barátaiddal, munkatársaiddal szeretnél utazni egyedi szervezésben, saját igényeid szerint, akkor kérjük, hagyj üzenetet, munkatársunk hamarosan elkészíti az ajánlatot számodra.  (» Itt hagyhatsz üzenet.)

Kapcsolódó cikkek

» Suhanás a hegyek felett - A világ leghosszabb canopy pályája - , 2018. május. 21
» A misztikus Mont-Saint-Michel - Kovács Attila, 2018. január. 27
» Párizs, a fény városa - Kovács Attila, 2017. december. 30
» Párizs mozgásban - Kovács Attila, 2017. október. 06
» Tour de France - Czinke István, 2017. július. 28
» Franciaország legszebb tájai - Cassis és a Calanques - Kovács Attila, 2017. június. 15
» Emlék Párizsból - Kovács Attila, 2017. június. 13
» Kastélyok a folyóparton - Kerékpárral a Loire-mentén, Franciaország - Kovács Attila, 2017. június. 12
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

az utazást (utasonként 1 sífelszerelés szállításával), a szállást, az étkezést, a síbérletet, átutazást egy alkalommal Briancon sípályáira, illetve a szervezés költségeit, továbbá az üdülőhelyi díjat is.

Alapár nem tartalmazza: 

A baleset, betegség, poggyász biztosítást.
A szállásra és síbérletre vonatkozó kaució összege további 50 Euró, melyet hazautazás előtt mindenki visszakap.
Siklóernyő szállítása: 5.000 Ft
Második sífelszerelés (síléc, snowborad) szállítása: 3.000 Ft
(A szállítandó felszerelések mennyisége évről évre növekszik, tavaly eljutottunk odáig, hogy az autóbuszba nem fért be a buszban utazók felszerelése, ezért szükségessé vált, hogy a felszerelések mennyiségét valamilyen módon korlátozzuk.)
Üres ágy: ágyanként 22.000 Ft
(A kényelmesebb, tágasabb elhelyezés érdekében igényelhető üresen maradó ágy. Pl. 8 ágyas apartmanban 6 személy elhelyezése 2 üres ággyal fejenként 7.333 Ft)

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
55 Euro kaucio (szállás)
Várható költőpénz szükséglet: 
80 - 100 Euro/fő
Előleg: 

35.000 Ft foglalót a jelentkezéskor.
Helybiztosítás a foglalók befizetésének sorrendjében történik. Foglalót visszaadni nem tudunk.

Hátralék: 

A fennmaradó összeget december 15-ig kell befizetni.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Bérelt autóbusszal (egyéni utazásra nincs lehetőség), mely rendszeres pihenőkkel teszi meg az 1250 km-es utat. Autópályán fogunk utazni Szlovénián és Olaszországon keresztül. Oda és visszaútban egy-egy éjszakát az autóbuszon töltünk.

 

Szállás: 

Pályaszállás közvetlenül a pálya mellett, a 2 éve épült Dame Blanche apartmanházban. Az apartmaházhoz a szállóvendégek számára ingyenesen használható, nyitott, fűtött medence valamint ingyenes szaunahasználat tartozik. Francia stílusnak megfelelő, jól felszerelt, de nem nagyméretű apartmanok. Minden apartmanban van tűzhely, sütő, hűtőszekrény, mosogatógép és minden szükséges konyhafelszerelés, valamint televízió. Ágyneműhuzatot, törölközőt, wc papírt vinni kell. A kényelmesebb, tágasabb elhelyezés érdekében felár fizetése mellett igényelhető üresen maradó ágy.
A szállásról bővebben:
http://www.sara-residences.com/EN/PUYSTVINCENT/ete/residence_dame-blanche_parc-aux-etoiles.php
http://ski-france.com/accomodation-Dame-Blanche-Puy-Saint-Vincent-Puy-Saint-Vincent_1529__.html

Étkezés: 
Érkezés és a szállás elfoglalása után szombaton este osztjuk ki apartmanonként a heti élelmiszeradagot. Az élelmiszercsomagban hideg és meleg ételek elkészítéséhez szükséges alapanyagok és félkész ételek lesznek a sokéves gyakorlat szerinti elosztásban és mennyiségben. Az apartmanok konyhája jól felszerelt, mindegyikben van hűtőszekrény, villanytűzhely, sütő, mosogatógép és természetesen megfelelő mennyiségű edény, tányér, pohár, evőeszköz, stb. Friss kenyér és tej a helyszínen vásárolható.
A területről: 
Puy Saint-Vincent sípályái 1400 és 2300 m közötti magasságban fekszenek. A 78 km hosszú pályarendszeren 11 felvonó működik (6 ülőlift, 5 húzólift), melyek 5 zöld, 13 kék, 11 piros és 2 fekete pályát szolgálnak ki. Az északi fekvésének köszönhetően hóbiztos síterep pályáinak harmada erdőhatár alatt van, ami vátozatossá teszi a terepet, és lehetőséget kínál rossz, szeles, viharos idő esetén is a síelésre. A síterephez snowpark is tartozik valamint 40 km sífutóút és karbantartott téli túraútvonalak. A síbérlet egy-egy napra érvényes Briancon (250 km sípálya), Alpe d'Huez (240 km sípálya), Montgenévre (100 km sípálya), valamint Les 2 Alpes (220 km sípálya, gleccservasút, jégbarlang) síterepre. Brianconba egyszer átutazunk saját autóbusszal, melynek költségeit a részvételi díj tartalmazza. A további síterepek helyi síbuszokkal érhetők el. VÁSÁRLÁSI LEHETŐSÉG: Élelmiszerboltok, sportboltok és kölcsönzők, vendéglők, palacsintázók, ajándékboltok. Reggelente friss, meleg, helyben sütött pékáru. Utazás közben meg fogunk állni Torino mellett, ahol lesz bevásárlási lehetőség az olcsó Auchan áruházban.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Franciaországba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!