Shakespeare és Robin Hood szülőföldjén

11 napos buszos utazás Nagy-Britanniában és Belgiumban.

"Angliában járva lépten-nyomon érezni az ősi hagyományokat. A Stonehenge súlyos kövei ugyanolyan drámaisággal hatnak ránk, mint Shakespeare pilleszárnyú gondolatai."

Alapár tartalmazza

A leírt alapprogramot
Szállást 3 és 4 csillagos szállodákban + 1 éj hajón
Reggelis ellátást (a hajón önellátás)
Magyar nyelvű idegenvezetést
Klímás, turistautakra tervezett autóbusszal utazást
Fix, foglaláskor telefonon választható ülőhelyet az autóbuszon
Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére

Alapár nem tartalmazza

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, a fakultatív programokat, az idegenforgalmi adót.

Hossz: 
11 nap
Szállás: 
szálloda
***

Szállás

3 és 4 csillagos szállodák, 1 éj hajón

Program: 

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – HEGYESHALOM – NÉMETORSZÁG
A reggeli indulás után rövid pihenők beiktatásával utazás Ausztrián keresztül a németországi tranzitszállásunkra.

2. NAP: NÉMETORSZÁG – LA MANCHE CSATORNA – GREENWICH – LONDON
Továbbutazás az óceánpartra, ahol kompra szállunk és átha­józunk a La Manche csatornán. Programunk Greenwich-ben, a Világörökség részét képző parkban tett sétával kezdődik, melynek során kívülről láthatjuk a híres és impozáns épületeket: hajdani palotákat, a kápolnát a csillagvizsgálót, a világot ketté­választó 0 hosszúsági kört, és a Cutty Sark vitorlás hajót. Az esti órákban érkezünk Londonba és foglaljuk el szállásunkat. (4 éj)

3. NAP: LONDON
Délelőtt a monumentális Szt. Pál Székesegyházat keressük fel, majd a Towerbe látogatunk el. A Tower London híres erődítmé­nye, mely elválaszthatatlan az angol történelemtől. Volt királyi lakhely, rettegett börtön, sőt állatkert is, ma pedig múzeum. Itt találhatóak a felbecsülhetetlen értékű brit koronaéksze­rek. A vár mellett látható a Tower Híd, amely London egyetlen felnyitható hídja. Igény szerint hajókázási lehetőség is lesz a Temzén a Towertől a Parlamentig. Ezt követően szabadprogram a belvárosban, ekkor, ha valaki szeretné, megtekinteni a várost madártávlatból, a London Eye óriáskerekének kabinjából ezt megteheti. Szállás, mint előző nap.

4. NAP: LONDON
Buszos és gyalogos programok keretében fedezzük fel az angol főváros nevezetességeit. A buszos városnézés után a Buckingham Palotánál szállunk ki, ahol bepillanthatunk az őrségváltásba is. A Westminster negyedben folytatjuk progra­munkat, ahol lefényképezhetjük a Parlament épületét, Big Ben óratornyát, és megnézzük a Westminster Apátságot, ami nem­csak történelmi, de építészeti szempontból is London és egész Anglia egyik legkiemelkedőbb emlékhelye. Hosszú évszáza­dokon át itt koronázták és temették az angol uralkodókat, I. Erzsébet és Stuart Mária mellett az apátságban nyugszik például Chaucer, Dickens és Newton is. Továbbmegyünk a Parlament térre, következő megállónk a miniszterelnöki rezidencia, a híres Downing Street 10. Ide csak bepillantani tudunk, mert bizton­sági okokból a teljes utcát lezárták. Ezt követően lefényképez­hetjük a Lovas testőrség laktanyáját is. A Trafalgar téren lesz egy kis szabadprogram, amikor betérhetünk a közeli Sherlock Holmes Pub-ba, de ha valakit inkább a National Gallery kiál­lítása érdekel, akkor ők ez idő alatt annak gyűjteményével ismerkedhetnek. A kora esti órákban a Piccadilly Circus reklám­jaiban gyönyörködünk, majd sétálunk a Sohoban illetve a Kínai negyedben. Továbbsétálunk a Covent Gardenbe, ahol mutat­ványosok szórakoztatják a turistákat. Élményekkel gazdagon térünk vissza szállásunkra.

5. NAP: LONDON – WINDSOR – LONDON
Reggeli után elsőként a Windsor kastélyt látogatjuk meg, mely évszázadok óta a királyi család rezidenciája, és a világ leg­nagyobb lakott kastélya. Díszes lakosztályok, látványos park fogadja a látogatókat. Kastélylátogatásunk után bemegyünk London belvárosába, és aki szeretné, ekkor megtekintheti a British Múzeum kincseit, melyben többek közt a világ leggazda­gabb egyiptomi gyűjteménye található. Itt állították ki a Nílus deltájában megtalált híres Rosetti követ is. Aki ellenben ez idő alatt, vásárolni szeretne az Oxford Street-en és környékén, vagy a Madame Tussaud’s Panoptikumot akarja felkeresni, erre is lesz lehetőség. Este visszamegyünk szállásunkra.

6. NAP: HAMPTON COURT – WINCHESTER – SWINDON
Reggeli után busszal kimegyünk VIII. Henrik mesés palotájá­hoz. A kastély kertje meseszép, ahol többszáz éves teniszpálya (a világ legrégebbi pályája) mellett egy érdekes labirintus is található. Lefényképezhetjük a világ legrégebbi szőlőtőkéjét is. Az épület szobáinak festményei szép bútorai mellett a középkori konyha szokta még elnyerni a látogatók tetszését. Ezt követően elmegyünk Winchesterbe, rövid megálló a városban, ahol meg­nézhetjük a legendás Artúr király kerekasztalát. Az esti órákban érkezünk szállásunkra, Swindonba (2 éj). Vacsora.

7. NAP: OXFORD – STONEHENGE
Mai első programunk Oxfordban lesz. A város ad otthont a világ egyik legrégebbi és leghíresebb egyetemének. Gyalogos sétánk során fényképeket készíthetünk az épületegyüttesről és sétá­lunk a belvárosban és megtekintjük a Christ Church Katedrálist és a Kollégiumot. Ezt követően a legendák nyomába indulunk. Stonehenge kőtömbjeiről sok legenda és elképzelés született, de csak két dolog biztos, hogy több ezer éves és az, hogy ezt látni kell. A múzeum rendelkezései szerint ide előre kell jegyet fog­lalni, vásárolni. Jelentkezéskor nyilatkozniuk kell azoknak, akik nem szeretnék megtekinteni ezt a Világörökséget, mert akkor nekik nem rendelünk belépőjegyet. Akik nem nyilatkoznak előre, azoknak megrendeljük a belépőt. Ezen utólagosan változtatást nem tudunk elfogadni. Szállásunk, mint előző nap. Vacsora.

8. NAP: STRATFORD – WARWICK – NOTTINGHAM
Továbbutazva Shakespeare szülővárosát, a hangulatos Stratford-upon-Avont keressük fel. Láthatjuk a múzeumként is üzemelő szülőházat, a folyópartot és a belvárost. A délután második felében a középkor egyik leghíresebb palotájához, a Warwick várkastélyhoz visz autóbuszunk. A kastély hatalmas tornyával és csodás belső díszítésével mindenkit elkápráztat. Az esti órákban érünk Nottingham környéki szállásunkra.

9. NAP: NOTTINGHAM – YORK – HULL
A mai napon Robin Hood földjén járunk. Nottingham várkapujá­nál Robin Hood szobra köszönt bennünket. Fényképeket készít­hetünk az érdekes várkapuról is. Ezt követően láthatjuk Anglia legrégebbi kocsmáját, mely több mint 800 éves (!), a keresztes háborúba indulók itt söröztek még egy utolsót. Továbbindulunk Yorkba. A város fő látványossága a Minster. Ez Észak-Európa leg­nagyobb gótikus katedrálisa. A látvány garantáltan mindenkit lenyűgöz. Látni fogjuk a régi várost körbeölelő középkori város­falat és sétálni fogunk a Snickelways keskeny, kanyargós utcáin. Természetesen lesz szabadprogram is itt. Délután hagyjuk el ezt a bájos kisvárost és Hull felé vesszük az irányt. Hullban hajóra szállunk, és éjszakai komppal utazunk vissza a szárazföldre. Éjszakai szállás 4 ágyas (igény esetén 2 ágyas) kabinokban. A hajón nincs ellátás rendelve, de van többfajta étkezési lehető­ség (fizetés a helyszínen).

10. NAP: ZEEBRUGGE– BRÜSSZEL – NÉMETORSZÁG
Reggel kötünk ki Zeebruggeben és a belga fővárosba utazunk. Busszal és gyalogosan is bejárjuk Brüsszel fő látványosságait – Királyi Palota, Bíróság épülete – majd sétánk során látni fogjuk Európa egyik legszebb főterét, a Grand Place-t, a Manneken Pis szobrot, a Szt. Gudule székesegyházat, stb. Programunk befe­jezése után hagyjuk el a fővárost és Németország felé utazunk tovább, szállásunk Mannheim környékén lesz.

11. NAP: NÉMETORSZÁG – BUDAPEST
Reggeli után utazás – rövid pihenők beiktatásával – Magyarországra, érkezés az esti órákban. Budapest után mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Kapcsolódó cikkek

» A világ legrondább pályaudvarai? - Etédi Alexa, 2013. július. 26
» London ünnepi fényben - Kovács Attila, 2019. október. 24
» Egy londoni utazás képei - Kovács Attila, 2019. szeptember. 16
» London - szeretjük! - Kovács Attila, 2019. március. 12
» London olimpiai lázban - Kovács Attila, 2019. január. 22
» Londoni emlékek - Kovács Attila, 2018. november. 14
» London egyedi hangulata - Kovács Attila, 2017. február. 17
» Brüsszel – menni vagy nem menni, az itt nem kérdés! - Szalai Krisztina, 2015. március. 05

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

A leírt alapprogramot
Szállást 3 és 4 csillagos szállodákban + 1 éj hajón
Reggelis ellátást (a hajón önellátás)
Magyar nyelvű idegenvezetést
Klímás, turistautakra tervezett autóbusszal utazást
Fix, foglaláskor telefonon választható ülőhelyet az autóbuszon
Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére

Alapár nem tartalmazza: 

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, a fakultatív programokat, az idegenforgalmi adót.

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők tájékoztató árai:
London - Tower 25,30 GBP 
​London - Westminster Abbey 23 GBP
London Eye (egyénileg) 30 GBP
London - St Paul’s (kupolával, altemplommal) 17 GBP
Hajózás a Temzén 10,75 GBP
York - Katedrális 11,50 GBP
Windsor - kastély 20,20 GBP
Stonehenge 17,10 GBP
Oxford - Christ Church katedrális 10 GBP
Shakespeare szülőház 17,50 GBP
Warwick (kastély) 28 GBP
Winchester Castle 2,50 GBP

Belépők ára: kb.: 213 GBP.

A megadott belépők árai közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Az indulástól számított egy hónapon belül már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Utazás légkondicionált autóbusszal.

Felszállási lehetőségek:
Budapest OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Dechatlon parkoló
Füzesabony Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Győr M1-es melletti MOL-kút
Kecskemét Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Búza tér, McDonald's parkoló
Nyíregyháza Vasútállomás, PROFI parkoló
Pécs Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Újvárosi temető melletti Shell-kút
Tatabánya M1-es melletti McDonald's parkoló

Szállás: 

3 és 4 csillagos szállodák, 1 éj hajón

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz, a hajón önellátás.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!