Shakespeare és Robin Hood szülőföldjén

6 vagy 9 napos körutazás Londonban és Közép - Angliában

London a világ egyik legszínesebb és az Európai Unió legnépesebb városa. A kultúra és a művészetek központja, tavaly pedig az olimpia helyszínéül szolgált. Programunk során bemutatjuk Önöknek a város legfontosabb nevezetességeit és látnivalóit. Ezt követően északnak indulunk, Shakespeare és Robin Hood szülőföldjét tekintjük meg. Az idei év nagyon különleges, mert most ünneplik Shakespeare születésének 450. évfordulóját és a Warwick kastély idén 1100 éves.

Alapár tartalmazza

Utazást a választott időpontnak megfelelően repülővel + busszal, vagy végig busszal, szállást, reggelis ellátást, magyar nyelvű idegenvezetést, útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza

A betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, helyszínen fizetendő költségeket, belépőket, fakultatív programokat, repülőtéri illetéket.

Hossz: 
6 vagy 9 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Minimum létszám 35 fő
Program: 

1. nap: Szeged (Pécs, Debrecen) – Budapest – Hegyeshalom – Németország (1100 km)
A reggeli találkozó után rövid pihenők beiktatásával utazás Ausztrián keresztül a németországi tranzitszállásunkra.

2. nap: Németország – La Manche csatorna – Greenwich – London (640 km)
Reggeli után továbbutazás az óceánpartra, ahol kompra szállunk és áthajózunk a La Manche csatornán. Megérkezésünk után megyünk Greenwich-be, ahol séta a Világörökség részét képező parkban, melynek során kívülről láthatjuk a híres és impozáns épületeket: hajdani palotákat, a kápolnát a csillagvizsgálót, a világot kettéválasztó 0. hosszúsági kört, és a Cutty Sark vitorlás hajót. Az esti órákban érkezünk Londonba és foglaljuk el szállásunkat. (2 éj) (A szállodában 3 ágyas elhelyezés nem lehetséges!)

3. nap: London - Repülős utasoknak Bp. – London
Repülős utasaink korán reggel utaznak Londonba és együtt kezdik a városnézést a buszos utasokkal. Buszos és gyalogos programok keretében fedezzük fel az angol főváros nevezetességeit. A buszos városnézés után a Buckingham Palotánál szállunk ki, ahol bepillanthatunk az őrségváltásba is. Továbbmegyünk a Parlament térre, majd lefényképezhetjük a Lovas testőrség laktanyáját. A Trafalgar tér hatalmas forgalma után a Covent Garden következik, majd sétálhatunk az Oxford Streeten, London híres bevásárló utcáján vagy a közeli Sohoban illetve a Kínai negyedben. Ezután a Piccadilly Circus reklámjaiban gyönyörködünk. Végül pedig a Leicester Square és a National Gallery szerepel programunkban. Élményekkel gazdagon térünk vissza szállásunkra.

4. nap: London
Reggel a Towerbe látogatunk el. A Tower London híres erődítménye, mely elválaszthatatlan az angol történelemtől. Volt királyi lakhely, rettegett börtön, sőt állatkert is, ma pedig múzeum. Itt találhatóak a felbecsülhetetlen értékű brit koronaékszerek. A vár mellett látható a Tower Híd, amely London egyetlen felnyitható hídja. Igény szerint hajókázási lehetőség is lesz a Temzén a Towertől a Parlamentig, A belvárosba érve a Westminster negyedben folytatjuk programunkat. A Parlament épülete, Big Ben óratornya, és megnézzük a Westminster Apátságot, ami nemcsak történelmi, de építészeti szempontból is London és egész Anglia egyik legkiemelkedőbb emlékhelye. Hosszú évszázadokon át itt koronázták és temették az angol uralkodókat, I. Erzsébet és Stuart Mária mellett az apátságban nyugszik például Chaucer, Dickens és Newton is. Következő megállónk a miniszterelnöki rezidencia, a híres Downing Street 10. Az utcácskába csak bepillantani tudunk, mert biztonsági okokból a teljes utcát lezárták. Ha valaki szeretné megtekinteni a belvárost madártávlatból, a London Eye óriáskerekének kabinjából ezt megteheti. Szállás, mint előző nap.

5. nap: London - Windsor - Oxford
Reggeli után elsőként a monumentális Szt. Pál Székesegyházat keressük fel, majd meg lehet tekinteni a British Múzeum kincseit, melyben többek közt a világ leggazdagabb egyiptomi gyűjteménye található. Itt állították ki a Nílus deltájában megtalált híres Rosetti követ is. Aki ellenben vásárolni szeretne, ez idő alatt ezt megteheti az Oxford street-en és környékén. Délután a Windsor kastélyt látogatjuk meg, mely a királyi család rezidenciája évszázadok óta és a világ legnagyobb lakott kastélya. Díszes lakosztályok, látványos park fogadja a látogatókat. Kertje is csodaszép. Kastélylátogatásunk után az oxfordi szállásunkra megyünk.

6. nap: Oxford - Winchester– Stonehenge (260 km)
Mai első programunk Oxfordban lesz. A város ad otthont a világ egyik legrégebbi és leghíresebb egyetemének. Gyalogos sétánk során fényképeket készíthetünk az épületegyüttesről és sétálunk a belvárosban és megtekintjük a Christ Church Katedrálist és a Kollégiumot. Ezt követően a legendák nyomába indulunk. Oxfordot elhagyva először rövid megálló Winchesterben, ahol megnézhetjük a legendás Artúr király kerekasztalát,majd Anglia legrégebbi emléke következik. Stonehenge kőtömbjeiről sok legenda és elképzelés született, de csak két dolog biztos, hogy több ezer éves és az, hogy ezt látni kell. A múzeum rendelkezései szerint ide előre kell jegyet foglalni, vásárolni. Jelentkezéskor mindenkinek nyilatkoznia kell, hogy meg szeretné-e tekinteni ezt a Világörökséget. Ezen utólagosan változtatást nem tudunk elfogadni. Szállásunk, mint előző nap.

7. nap: Oxford - Stratford – Warwick - Nottingham (190 km)
Továbbutazva Shakespeare szülővárosát, a hangulatos Stratford-upon-Avont keressük fel. Láthatjuk a múzeumként is üzemelő szülőházat, a folyópartot és a belvárost. A délután második felében a középkor egyik leghíresebb palotájához, a Warwick várkastélyhoz visz autóbuszunk. A kastély hatalmas tornyával és csodás belső díszítésével mindenkit elkápráztat. Az esti órákban érünk Nottingham környéki szállásunkra.

8. nap: Nottingham – York – Hull (220 km)
A mai napon Robin Hood földjén járunk. Nottingham várkapujánál Robin Hood szobra köszönt bennünket. Fényképeket készíthetünk az érdekes várkapuról is. Ezt követően láthatjuk Anglia legrégebbi kocsmáját, mely több mint 800 éves (!!), a keresztes háborúba indulók itt söröztek még egy utolsót. Felkeressük még Anglia hajdani legnagyobb piacterét is, ahol ma a monumentális modern városháza áll. Továbbindulunk Yorkba. A város fő látványossága a Minster. Ez Észak-Európa legnagyobb gótikus katedrálisa. A látvány garantáltan mindenkit lenyűgöz. Látni fogjuk a régi várost körbeölelő középkori városfalat és sétálni fogunk a Snickelways keskeny, kanyargós utcáin. Délután hagyjuk el ezt a bájos kisvárost és Hull felé vesszük az irányt. Hullban hajóra szállunk, és éjszakai komppal utazunk vissza a szárazföldre. Éjszakai szállás 4 ágyas (igény esetén 2 ágyas) kabinokban. A hajón nincs ellátás rendelve, de van többfajta étkezési lehetőség (fizetés a helyszínen).

9. nap: Zeebrugge– Brüsszel – Németország (550 km) - Repülős utasok: Brüsszel - Charleroi – Budapest
Reggel kötünk ki Zeebruggeben és a belga fővárosba utazunk. Először busszal járjuk körbe Brüsszel fő látványosságait: (lesz kiszállás, fényképezés is) Európai Parlament épülettömbje, Királyi Palota, Bíróság épülete… Ezt követő gyalogos sétánk során látni fogjuk Európa egyik legszebb főterét; a Grand Place-t, a Manneken Pis szobrot, a Szt. Gudule székesegyházat, stb. Programunk befejezése után hagyjuk el a fővárost. Repülős utasokat kitranszferáljuk a reptérre és a menetrend függvényében, ők hazarepülnek Budapestre. Buszos utasainkkal Németország felé utazunk tovább, szállásunk Mannheim környékén.

10. nap: Németország – Budapest (960 km)
Reggeli után utazás – rövid pihenők beiktatásával – Magyarországra, érkezés az esti órákban. Budapest után mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Kapcsolódó cikkek

» London ünnepi fényben - Kovács Attila, 2016. április. 01
» London időjárása - Etédi Alexa, 2014. február. 10
» Látnivalók Londonban: séta a Sohoban és Chinatown-ban - Etédi Alexa, 2014. február. 07
» Látnivalók Londonban: a Liberty áruház - Etédi Alexa, 2014. február. 06
» Londoni felhőkarcoló körkép - Etédi Alexa, 2014. február. 06
» Látnivalók Londonban: a Hampton Court palota - Etédi Alexa, 2014. január. 30
» Látnivalók Londonban: a Harrods áruház - Etédi Alexa, 2014. január. 27
» Látnivalók Londonban: Kensingtoni séta - Etédi Alexa, 2014. január. 24
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Utazást a választott időpontnak megfelelően repülővel + busszal, vagy végig busszal, szállást, reggelis ellátást, magyar nyelvű idegenvezetést, útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza: 

A betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, helyszínen fizetendő költségeket, belépőket, fakultatív programokat, repülőtéri illetéket.

Kötelező költségek: 

A repülős utat választó utasoknak: repülőtéri illeték.

Helyszíni költségek leírása: 

További étkezések, személyes kiadások, belépők:

Canterbury: 12 GBP
London - Westminster Abbey: 20 GBP
London Eye (egyénileg): 28,70 GBP
London - St Paul’s (kupolával, altemplommal): 16 GBP
London - Tower: 20,25 GBP
Hajózás a Temzén: 12 GBP
Windsor - kastély: 18 GBP
Stonehenge: 16,30 GBP
Oxford - Christ Church College: 8 GBP
Shakespeare szülőház: 13 GBP
Warwick (kastély): 21,20 GBP
York - katedrális
/Több helyen lehet számítani senior/diák kedvezményre.

Össz.: kb. 195 GBP

Várható költőpénz szükséglet: 
Belépők 193 GBP
Előleg: 

 A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő. 

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Légkondicionált autóbusszal, vagy választás alapján repülővel+busszal.

Autóbuszos utazás esetén felszállás a következő helyeken lehetséges:
 

Budaörs AGIP-kút
Budapest Ecseri út és Üllői út kereszteződésében OMV kút
Debrecen Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Dechatlon parkoló
Füzesabony Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Régi 3-as út, Lukoil kút
Győr M1-es mellett AGIP-kút
Kecskemét Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Búza tér McDonald’s parkoló
Nyíregyháza Vasútállomással szemben PROFI parkoló
Pécs Domus parkoló
Szeged Széchenyi tér - Szeged Étterem
Szekszárd Újvárosi temető melletti Shell-kút
Tatabánya M1-es mellett McDonald’s parkoló

Szállás: 

*** szállodában tusolós/WC-s szobákban, 1 éj hajón 4 ágyas tusolós/WC-s kabinban. Egyágyas elhelyezés valamint, a hajón 2 ágyas kabinos elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz (a hajón nincs ellátás). Felár ellenében félpanziós ellátás igényelhető.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!