Sekaiisan - Japán világörökségei nagykörút

12 napos körutazás Japánban

Ismerje meg Japán legkülönlegesebb világörökségi helyszíneit 12 napos körutazásunk során, tapasztalt magyar nyelvű idegenvezetőnk kíséretében.

Alapár tartalmazza

Repülőjegyet Budapest-Oszaka, Tokió-Budapest útvonalon, 3 csillagos szállodai elhelyezést 2 ágyas, standard szobákban, reggelit minden nap, transzfereket (busz és taxi), magyar nyelvű idegenvezetést és tolmácsolást az út teljes időtartama alatt, városnézést Kiotóban, Narában, Ujiban, Hirosimában és Miyajimán, Shirakawagoban, Takayamában, Tokióban és a Fuji-hegynél, Japan Rail Pass vasúti bérletet, valamint a belépőjegyeket. A részvételi díjat 1 JPY = 2,35 HUF árfolyamig tudjuk garantálni.

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetékeket, kötelező sztornó biztosítást, mely a teljes részvételi díj 2,5%-a, baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítást, a reggelin kívüli étkezéseket, a fakultatív programok árát, egyágyas felárat.

Hossz: 
12 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum 15 fő

Nehézség:

A napi kirándulások jó fizikai erőnlétet igényelnek!

Program: 

1. NAP.
Elutazás Budapestről az esti órákban, a Turkish Airlines kényelmes járatán, magyar nyelvű idegenvezető kíséretében.

2. NAP.
A késő délutáni órákban érkezünk a Kansai Nemzetközi repülőtérre, ahonnan egyenesen a szállodába tartunk, hogy kipihenhessük az utazás fáradalmait. Szállás Oszakában.

3. NAP.
Korán reggel alkalmunk nyílik kipróbálni a híres sinkanszent, a japán szuperexpresszt! 250 km/órás sebességgel száguldunk Hiroshima felé, hogy megismerjük az ország történetének egyik legszomorúbb fejezetét. Kora délután kezdjük gyalogos városnézésünket a világtörténelem első atomtámadásának egykori helyszínén. A tragikus események szinte megelevenednek az Atombomba Emlékpark bejárásával, és a Hiroshima Dóm megtekintésével. Délután átkompozunk Miyajima szigetére, amelyet Szentély-szigetnek is neveznek. A híres Itsukushima szentély hatalmas kapuja (torii) a dagály idején magasztosan emelkedik ki a tengerből, így méltán emlegetik Japán három legszebb helyének egyikeként. Este sinkanszennel utazunk vissza. Szállás Oszakában.

4. NAP.
Reggeli után ismét szuperexpresszel utazunk, de már egy kissé közelebbi városba. Himejibe látogatunk, itt áll az a 2015-re teljesen felújított Himeji várkastély, ami rikító fehér falai és a megszokottnál jóval világosabb tetőcserepei miatt a “Fehér kócsag” nevet kapta. A kastélyba tett látogatás után felvonóval jutunk fel a közeli Shosha-hegyre, ahol az Engyo-ji templomegyüttest tekintjük meg. Bár a komplexum több, mint 1000 éves múltra tekint vissza, mégis leginkább a filmvászonról ismert, többek között az Utolsó Szamurály című film forgatási helyszíneként is szolgált. A program végeztével vonattal utazunk vissza Oszakába. Szállás Oszakában.

5. NAP.
Ötödik napunkon Oszakából busszal indulunk a környék felfedezésére. Első állomásunk Uji lesz, ahol a városkáról elnevezett folyó partján találjuk a Byodo-in templomot, amely úgy is a korai buddhista építészet egy ékes példája, hogy 998-ban eredetileg nem is templomnak, hanem Fujiwara no Michinaga, egy nagyhatalmú politikus vidéki villájának épült.
Utunkat Nara felé folytatjuk, mely Japán első igazi fővárosa volt. Nyolc világörökségi műemléke jelzi, hogy a hagyományos japán kultúra második leggazdagabb kincsestárában járunk. A Todai-ji templom hatalmas Buddha-szobra Nara jelképe. Megtekintjük a Kasuga taisha szentélyt és ellátogatunk a Nara Parkba, ahol 1200 őz él szabadon. Mivel a buddhizmust megelőző időkben az istenek hírnökeinek tartották őket, országszerte védettséget élveztek és szabadon kóborolhatnak a területen. Busszal utazunk tovább Kiotóba.
Este fakultatív programlehetőség: Hagyományos japán stílusú Shabu-shabu vacsorán vehetünk részt egy valódi Maiko (gésa-tanonc) előadásával “fűszerezve”, korlátlan italfogyasztással. A program ára: 35.000 Ft /fő. Szállás Kiotóban.

6. NAP.
A szállodai reggeli elfogyasztása után félnapos, buszos városnézésre indulunk a csodás kertek, festői szentélyek és a gésák városában, Kiotóban. Elsőként az ősi császárváros legszebb látnivalójaként számon tartott Aranytemplomot keressük fel, majd az 1460-ban a rindzai zen-buddhista iskola által alapított Ryoanji szentélybe látogatunk el. A városnézést a „Tiszta víz” Templomában (Kiyomizu dera) folytatjuk, melynek verandájáról páratlan kilátás nyílik a környékre. Ebéd egyénileg, majd szabad program keretében lehetőségünk nyílik bebarangolni Kiotó legszebbnek tartott utcáit a Higashiyama és Gion negyedekben. Szállás Kiotóban.

7. NAP.
Reggeli után kijelentkezünk a szállodából, majd vonattal és busszal jutunk el Shirakawagoba. A híres kis településen a varázslatos táj mellett a buddhista imára záródó kezekre hasonlító tradicionális házakban gyönyörködhetünk. A különleges tetőszerkezetet úgy alakították ki az évszázadok során, hogy elbírja a régióban télen hulló rengeteg havat. A falvacska 1995 óta világörökségi helyszín, a békét és tisztaságot árasztó japán vidék igazi esszenciáját tapasztalhatjuk meg a házak közt sétálgatva. Innen busszal utazunk tovább Takayamába: a hegyek közt fekvő városka egyike azoknak a japán városoknak, amelyekben még átélhetjük az Edo-korszak romantikáját. Végigsétálhatunk a kis faházakkal szegélyezett Kamisannomachi főutcán, majd felkeressük szállásunkat, amely egy hagyományos japán stílusú fogadó lesz. Itt igazán autentikus élményben lesz részünk, hiszen a szállásunk saját gyógyfürdőjében, egy onsenben áztathatjuk ki magunkból az utazás fáradalmait. Tatamira borított futon matracon töltjük az éjszakát. Szállás Takayamában.

8. NAP.
Reggel meglátogatjuk az Asaichi (reggeli) piacot a Mayagawa-folyó partján az óvárosban, ahol megismerkedhetünk a japán konyha friss hozzávalóival. Ezután gyalogos városnézés során a Takayama Jinyát tekintjük meg: ebből a villából irányította a sógunátus képviselője egykor a természeti kincsekben gazdag prefektúrát. A hagyományos japán épület ma már múzeumként szolgál, de szobáiban sétálva úgy érezhetjük, hogy több száz évet repültünk vissza az időben. Ebéd egyénileg, majd nehéz szívvel búcsút veszünk a vidéki Japántól, és vonattal jutunk Tokióba. Szállás Tokióban.

9. NAP.
Elmerülünk a világ egyik legnagyobb metropoliszának, Tokiónak a forgatagában. Egész napos buszos városnézésünk elején végigtekinthetünk a hatalmas városon a Tokió torony kilátójából, majd a Császári Palota bejáratához látogatunk. Utunkat az Ueno parkban folytatjuk, majd Asakusában barangolunk, mely egykoron híres szórakozó negyed volt. Itt nyílt meg az első mozi, és a kabukiszínház fogalma is ehhez a városrészhez köthető. Megtekintjük a Senso-ji templomot, majd kedvünkre válogathatunk a Nakamise bevásárlóutca kínálatából. Szállás Tokióban.

10. NAP.
A napot Japán legszentebb hegyének, a Fujinak a megismerésére szánjuk. Busszal utazunk a hegyhez, majd egész napos kirándulás keretében fedezhetjük fel azt, továbbá a “Fuji öt tavának” egyikének, a Kawaguchiko környékének számtalan természeti szépségével ismerkedhetünk meg. A nap során ellátogatunk a Fuji látogatói központjába, és ha az időjárási körülmények is megengedik, felbuszozunk a 2300 m magasan található Ötödik állomásra is.
Szállás Tokióban.

11. NAP.
Reggeli után szabad program Tokióban.
Fakultatív programlehetőség: Egész napos kirándulásra indulunk Nikkóba. A világörökségi helyszíneket bejáró program első állomása a Nikko Toshogu szentélykomplexum, ami Japán legdíszesebb és legdrágábban építtetett szentélye, ahol ezen kívül gyönyörű természet is várja a látogatókat. Délután megtekintjük az óriási, 106 szobás Tamozawa császári villát, amely egészen néhány évtizeddel ezelőttig szolgált az uralkodó családok nyári rezidenciájaként. Úton vissza Tokió felé a környék másik jelképéül szolgáló Chuzenji tóhoz utazunk, amely a Mt. Nantai vulkán egy korábbi kitörése által alkotott kráterben terül el. Ebből a tóból “táplálkozik” a közeli Kegon-vízesés is, amely 97 méteres magasságával egyike Japán legnagyobb vízeséseinek. Utunk során a tó mellett lévő kilátóból csodálhatjuk a hatalmas zuhatagot. A program ára: 35.000 Ft /fő. Szállás Tokióban.

12. NAP.
Reggeli után transzfer a repülőtérre. Hazaérkezés Budapestre a késő esti órákban.

Kapcsolódó cikkek

» Megnyílt a nagyközönség számára is az „Égig érő fa” - Etédi Alexa, 2013. június. 12
» 7 hely, ahol tilos meghalni - Etédi Alexa, 2013. szeptember. 10
» Beégett a japán tárlatvezető robot...de nem szégyelli - Etédi Alexa, 2013. július. 05
» Elhagyatott helyek: "Csatahajó-sziget" - Világutazó.net, 2013. június. 05
» 10 hely, ahová soha nem juthatsz el - Etédi Alexa, 2013. május. 16
» Mélyponton a gyerekek száma Japánban - Etédi Alexa, 2013. május. 09
» Vietnam ízei - Kovács Attila, 2017. december. 07
» Aktív utazások, izgalmas túrák az utazom.com szervezésében - Kovács Attila, 2017. november. 30
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Fakultatív programok

Hagyományos japán stílusú Shabu-shabu vacsorán vehetünk részt egy valódi Maiko (gésa-tanonc) előadásával “fűszerezve”, korlátlan italfogyasztással.l. A program ára: 35.000 Ft/fő.
Egész napos kirándulás Nikkóba. A világörökségi helyszíneket bejáró program első állomása a Nikko Toshogu szentélykomplexum, ami Japán legdíszesebb és legdrágábban építtetett szentélye, ahol ezen kívül gyönyörű természet is várja a látogatókat. Délután megtekintjük az óriási, 106 szobás Tamozawa császári villát, amely egészen néhány évtizeddel ezelőttig szolgált az uralkodó családok nyári rezidenciájaként. Úton vissza Tokió felé a környék másik jelképéül szolgáló Chuzenji tóhoz utazunk, amely a Mt. Nantai vulkán egy korábbi kitörése által alkotott kráterben terül el. Ebből a tóból “táplálkozik” a közeli Kegon-vízesés is, amely 97 méteres magasságával egyike Japán legnagyobb vízeséseinek. Utunk során a tó mellett lévő kilátóból csodálhatjuk a hatalmas zuhatagot. A program ára: 35.000 Ft/fő. 

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Repülőjegyet Budapest-Oszaka, Tokió-Budapest útvonalon, 3 csillagos szállodai elhelyezést 2 ágyas, standard szobákban, reggelit minden nap, transzfereket (busz és taxi), magyar nyelvű idegenvezetést és tolmácsolást az út teljes időtartama alatt, városnézést Kiotóban, Narában, Ujiban, Hirosimában és Miyajimán, Shirakawagoban, Takayamában, Tokióban és a Fuji-hegynél, Japan Rail Pass vasúti bérletet, valamint a belépőjegyeket. A részvételi díjat 1 JPY = 2,35 HUF árfolyamig tudjuk garantálni.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetékeket, kötelező sztornó biztosítást, mely a teljes részvételi díj 2,5%-a, baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítást, a reggelin kívüli étkezéseket, a fakultatív programok árát, egyágyas felárat.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték: kb. 140.000.- Ft/fő VÁLTOZHAT!
Útlemondási biztosítás.

Helyszíni költségek leírása: 

Egyéb étkezések, személyes kiadások.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Repülővel  Budapest-Oszaka útvonalon, menetrend szerinti járattal.

Szállás: 

Oszaka – Hearton Hotel Nishi Umeda 3*
Kiotó – New Miyako Hotel 3*
Takayama – Hida Hotel Plaza 3*
Tokió – Shiba Park Hotel 3*

A szállodák változtatásának jogát fenntartjuk!

Egyágyas elhelyezés felár ellenében igényelhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.
A területről: 
Az országot négy nagy és megközelítőleg hétezer, túlnyomórészt parányi kis sziget alkotja, amelyek egy 3000 km sugarú körben helyezkednek el. Japán szárazföldi területének több mint kilencvenkilenc százalékán a négy fő sziget osztozik. A legnagyobb közülük Honshu szigete, amely Japán területének hatvan százalékát teszi ki, és itt él a lakosság 80 százaléka. Itt találhatók a legnagyobb japán városok is: Tokió, Yokohama, Osaka, Nagoya. A második legnagyobb sziget Hokkaido északon, amit délen Kyushu, majd Shikoku követ.
Vízum: 
Magyar állampolgárok vízum nélkül utazhatnak Japánba. Az útlevélnek hazautazástól számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. Japánban nagyon magas szintű orvosi ellátásban részesülhetünk, nem kell aggódni semmilyen fertőző betegség miatt. A japán orvosok nagy része beszél angolul, vagy németül.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!