Sekaiisan - Japán világörökségei nagykörút

12 napos körutazás Japánban

Ismerje meg Japán legkülönlegesebb világörökségi helyszíneit 12 napos körutazásunk során, tapasztalt magyar nyelvű idegenvezetőnk kíséretében.

Előfoglalási akcióval 2018.02.28-ig: 749.000 Ft /fő-től, amely a szabad helyek függvényében és visszavonásig érvényes!

Alapár tartalmazza

Repülőjegyet Budapest-Oszaka, Tokió-Budapest útvonalon átszállással, 10 éjszaka szállást 3 csillagos szállodában 2 ágyas standard szobákban, reggelit minden nap egy vacsorát Takayamában, transzfereket a programok során (busz és tömegközlekedés), retúr repülőtéri transzfert, magyar nyelvű idegenvezetést és tolmácsolást az út teljes időtartama alatt, városnézést Himejiben, Kiotóban, Narában, Hirosimában, Miyajimán, Shirakawagoban, Takayamában, Hakonéban és a Fuji hegynél, valamint Tokióban, 7 napos Japan Rail Pass vasúti bérletet, belépőket a programok során.

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetékeket, útlemondási biztosítást, amely a részvételi díj 2,5%-a, baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítást, a programban nem szereplő étkezéseket, fakultatív programok árát, egyágyas felárat (társítás kérhető).

Hossz: 
12 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Minimum: 15 fő

Nehézség:

A napi kirándulások jó fizikai erőnlétet igényelnek!

Program: 

 

1. nap:
Elutazás Budapestről a délutáni órákban az Emirates légitársaág járatán, átszállással Dubaiban, magyar nyelvű idegenvezető kíséretében.

2. nap:
A késő délutáni órákban érkezünk a Kansai Nemzetközi repülőtérre, ahonnan külön busszal indulunk Oszakába, ahol átvesszük a szállásunkat, hogy kipihenhessük az utazás fáradalmait. Szállás Oszakában.

3. nap:
Reggel alkalmunk nyílik kipróbálni a híres sinkanszent, a japán szuperexpresszt! 250 km/órás sebességgel száguldunk Himejibe. Itt áll az a 2015-re teljesen felújított Himeji várkastély, ami rikító fehér falai és a megszokottnál jóval világosabb tetőcserepei miatt a “Fehér kócsag” nevet kapta. A kastélyba tett látogatás után felvonóval jutunk fel a közeli Shosha-hegyre, ahol az Engyo-ji templomegyüttest tekintjük meg. Bár a komplexum több, mint 1000 éves múltra tekint vissza, mégis leginkább a filmvászonról ismert, többek között az Utolsó Szamuráj című film forgatási helyszíneként is szolgált. A program végeztével vonattal utazunk vissza Oszakába. Szállás Oszakában.

4. nap:
Reggel ismét szuperexpresszel utazunk Hiroshima felé, hogy megismerjük az ország történetének egyik legszomorúbb fejezetét. Kora délután kezdjük gyalogos városnézésünket a világtörténelem első atomtámadásának egykori helyszínén. A tragikus események szinte megelevenednek az Atombomba Emlékpark bejárásával, és a Hiroshima Dóm megtekintésével. Délután átkompozunk Miyajima szigetére, amelyet Szentély-szigetnek is neveznek. A híres Itsukushima szentély hatalmas kapuja (torii) a dagály idején magasztosan emelkedik ki a tengerből, így méltán emlegetik Japán három legszebb helyének egyikeként. Este sinkanszennel utazunk vissza. Szállás Oszakában.

5. nap:
Ötödik napunkon Oszakából busszal indulunk a környék felfedezésére. Első állomásunk Uji lesz, ahol a városkáról elnevezett folyó partján találjuk a Byodo-in templomot, amely a korai buddhista építészet egy ékes példája, 998-ban eredetileg nem is templomnak, hanem Fujiwara no Michinaga, nagyhatalmú politikus vidéki villájának épült. Utunkat Nara felé folytatjuk, mely Japán első igazi fővárosa volt. Nyolc világörökségi műemléke jelzi, hogy a hagyományos japán kultúra második leggazdagabb kincsestárában járunk. A Todai-ji templom hatalmas Buddha-szobra Nara jelképe. Megtekintjük a Kasuga taisha szentélyt és ellátogatunk a Nara Parkba, ahol 1200 őz él szabadon. Mivel a buddhizmust megelőző időkben az istenek hírnökeinek tartották őket, országszerte védettséget élveztek és szabadon kóborolhatnak a területen. Busszal utazunk tovább Kiotóba. Este fakultatív programlehetőség: Hagyományos japán stílusú Shabu-shabu vacsorán vehetünk részt egy valódi Maiko (gésa-tanonc) előadásával “fűszerezve”, korlátlan italfogyasztással. A program ára: 44.000 Ft /fő. Szállás Kiotóban.

6. nap: 
A szállodai reggeli elfogyasztása után egész napos, buszos városnézésre indulunk a csodás kertek, festői szentélyek és a gésák városában. A városnézést az ezer karú kannon istenségnek szentelt Sanjusangendo templomban kezdjük, majd a „Tiszta víz” Templomát (Kiyomizu dera) látogatjuk meg, melynek verandájáról páratlan kilátás nyílik a környékre. Innen Kiotó legszebbnek tartott utcáira, a Higashiyama és Gion negyedekbe tartunk, ahol a szerencsések talán megpillanthatnak egy gésát is, avagy Geikot, ahogy itt nevezik őket. Kora délután érkezünk a Nishiki piachoz, amely a város legnagyobb hagyományos piaca. Itt némi szabadidő áll rendelkezésre, majd az ősi császárváros legszebb látnivalójaként számon tartott Aranytemplomot keressük fel. Szállás Kiotóban.

7. nap:
Reggeli után kijelentkezünk a szállodából, majd vonattal és busszal jutunk el Shirakawagoba. A híres kis településen a varázslatos táj mellett a buddhista imára záródó kezekre hasonlító tradicionális házakban gyönyörködhetünk. A különleges tetőszerkezetet úgy alakították ki az évszázadok során, hogy elbírja a régióban télen hulló rengeteg havat. A falvacska 1995 óta világörökségi helyszín, a békét és tisztaságot árasztó japán vidék igazi esszenciáját tapasztalhatjuk meg a házak közt sétálgatva. Innen busszal utazunk tovább Takayamába: a hegyek közt fekvő városka egyike azoknak a japán városoknak, amelyekben még átélhetjük az Edo-korszak romantikáját. Végigsétálhatunk a kis faházakkal szegélyezett Kamisannomachi főutcán, majd felkeressük szállásunkat, amely egy hagyományos japán stílusú fogadó lesz. Itt igazán autentikus élményben lesz részünk, hiszen a szállásunk saját gyógyfürdőjében, egy onsenben áztathatjuk ki magunkból az utazás fáradalmait. Az éjszakát hagyományos stílusú, tatamis szobában töltjük. Szállás Takayamában.

8. nap:
Reggel meglátogatjuk az Asaichi (reggeli) piacot a Mayagawa-folyó partján az óvárosban, ahol megismerkedhetünk a japán konyha friss hozzávalóival. Ezután gyalogos városnézés során a Takayama Jinyát tekintjük meg: ebből a villából irányította a sógunátus képviselője egykor a természeti kincsekben gazdag prefektúrát. A hagyományos japán épület ma már múzeumként szolgál, de szobáiban sétálva úgy érezhetjük, hogy több száz évet repültünk vissza az időben. Ebéd egyénileg, majd nehéz szívvel búcsút veszünk a vidéki Japántól, és vonattal jutunk Tokióba. Szállás Tokióban.

9. nap:
A napot Japán legszentebb hegyének, a Fujinak a megismerésére szánjuk. Busszal utazunk a hegyhez, majd egész napos kirándulás keretében fedezhetjük fel az azt övező nemzeti parkot, és a szigetország számtalan természeti szépségével ismerkedhetünk meg. Hegyek, erdők, gazdag állat- és növényvilág, valamint híres gyógyforrások teszik emlékezetessé ezt a kirándulást. Itt találjuk Japán legmagasabb hegyét, a Fujit (3776 méter), mely csak tiszta időben mutatja meg igazi szépségét. Lepillantunk a festői tájra a kábeles felvonóból, majd a Kawaguchi tónál lévő Chureito Pagodához látogatunk el. Buszunkkal jutunk vissza Tokióba, ahol este ismét szabad program keretében deríthetjük fel a várost. Szállás Tokióban.

10. nap:
Reggelit követően elmerülünk a világ egyik legnagyobb metropoliszának, Tokiónak a forgatagában. Egész napos gyalogos városnézésünk során kipróbálhatjuk Tokió elsőre bonyolultnak tűnő, de meglepően szervezett tömegközlekedését. Első célpontunk a TV-ből és filmvászonról már oly jól ismert kereszteződés Shibuyában, ahol csúcsidőben néha nem látszódik az aszfalt színe a hatalmas tömegtől, majd innen ellátogatunk az egykori császár és császárné emlékére építtetet Meiji-szentélyhez. Innen a szomszédos Harajuku negyed Takeshita utcáján teszünk egy sétát, ahol elsősorban kissé extrémnek mondható divatboltokat, és különféle őrült kiegészítőket kínáló üzleteket találunk. Délután a Shinjuku városrészbe vezet utunk, ami Tokió üzleti- és politikai központja. A rengeteg felhőkarcoló között emelkedik a 243 méter magas városháza is, melynek a 45. emeletén lévő kilátóból csodálhatjuk az elénk táruló hihetetlen tokiói panorámát. A városnézést az Asakusa negyedben zárjuk, mely egykoron híres szórakozó negyed volt és itt találjuk a Sensoji templomot, amely Tokió legfontosabb buddhista temploma. A program végén kedvünkre válogathatunk a Nakamise bevásárló utca szuvenírboltjainak végtelen kínálatából. Szállás Tokióban.

11. nap:
Reggeli után szabad program Tokióban. Fakultatív programlehetőség: egész napos kirándulásra indulunk Nikkóba. A világörökségi helyszíneket bejáró program első állomása a Nikko Toshogu szentélykomplexum, ami Japán legdíszesebb és legdrágábban építtetett szentélye, ahol ezen kívül gyönyörű természet is várja a látogatókat. Délután megtekintjük az óriási, 106 szobás Tamozawa császári villát, amely néhány évtizeddel ezelőttig az uralkodó családok nyári rezidenciájaként szolgált. Úton vissza Tokió felé a környék másik jelképéül szolgáló Chuzenji tóhoz utazunk, amely a Mt. Nantai vulkán egy korábbi kitörése által alkotott kráterben terül el. Ebből a tóból “táplálkozik” a közeli Kegon-vízesés is, amely 97 méteres magasságával egyike Japán legnagyobb vízeséseinek. Utunk során a tó mellett lévő kilátóból csodálhatjuk a hatalmas zuhatagot. A program ára: 36.000 Ft /fő. Szállás Tokióban.

12. nap:
Reggelit követően szabad program, késői kijelentkezés a szállodából. Kora délután félnapos városnézésre indulunk busszal a japán fővárosban. Felkeressük a fenséges Császári Palota előtti teret, majd némi szabadidő áll rendelkezésre a város egyik legfelkapottabb vásárló-negyedében, Ginzában. Utolsó állomásunkként még egyszer körbetekinthetünk a hatalmas metropolisz panorámáján a Tokyo Tower kilátójából. A program végén transzfer a repülőtérre, ahonnan a késő esti órákban indul a járatunk. Hazaérkezés Budapestre 22-én a déli órákban.

Magyar nyelvű idegenvezetés a fenti programok során áll rendelkezésre, a szabadidő egyéni eltöltéséhez idegenvezetőt nem tudunk biztosítani.

Kapcsolódó cikkek

» Megnyílt a nagyközönség számára is az „Égig érő fa” - Etédi Alexa, 2013. június. 12
» Oszaka, a nemzet konyhája - Etédi Alexa, 2015. április. 24
» Kyoto, Japán korábbi fővárosa - Etédi Alexa, 2015. április. 17
» A Felkelő Nap országának fővárosa, Tokió - Etédi Alexa, 2015. április. 16
» 7 hely, ahol tilos meghalni - Etédi Alexa, 2013. szeptember. 10
» Beégett a japán tárlatvezető robot...de nem szégyelli - Etédi Alexa, 2013. július. 05
» Elhagyatott helyek: "Csatahajó-sziget" - Világutazó.net, 2013. június. 05
» 10 hely, ahová soha nem juthatsz el - Etédi Alexa, 2013. május. 16

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Fakultatív programok

Hagyományos japán stílusú Shabu-shabu vacsorán vehetünk részt egy valódi Maiko (gésa-tanonc) előadásával “fűszerezve”, korlátlan italfogyasztással: 44.000 Ft/fő.
Egész napos kirándulásra indulunk Nikkóba: 36.000 Ft/fő

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Repülőjegyet Budapest-Oszaka, Tokió-Budapest útvonalon átszállással, 10 éjszaka szállást 3 csillagos szállodában 2 ágyas standard szobákban, reggelit minden nap egy vacsorát Takayamában, transzfereket a programok során (busz és tömegközlekedés), retúr repülőtéri transzfert, magyar nyelvű idegenvezetést és tolmácsolást az út teljes időtartama alatt, városnézést Himejiben, Kiotóban, Narában, Hirosimában, Miyajimán, Shirakawagoban, Takayamában, Hakonéban és a Fuji hegynél, valamint Tokióban, 7 napos Japan Rail Pass vasúti bérletet, belépőket a programok során.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetékeket, útlemondási biztosítást, amely a részvételi díj 2,5%-a, baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítást, a programban nem szereplő étkezéseket, fakultatív programok árát, egyágyas felárat (társítás kérhető).

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték, útlemondási biztosítás.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti járattal Budapest-Oszaka, Tokió-Budapest útvonalon átszállással.

Szállás: 

Oszaka (3 éj): Osaka New Hankyu Hotel
Kiotó (2 éj): Karasuma Kyoto Hotel
Takayama (1 éj): Hoshokaku Ryokan
Tokió (4 éj): Shiba Park Hotel

A szállodák változtatásának jogát fenntartjuk.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz és egy vacsorát Takayamában.
A területről: 
Az országot négy nagy és megközelítőleg hétezer, túlnyomórészt parányi kis sziget alkotja, amelyek egy 3000 km sugarú körben helyezkednek el. Japán szárazföldi területének több mint kilencvenkilenc százalékán a négy fő sziget osztozik. A legnagyobb közülük Honshu szigete, amely Japán területének hatvan százalékát teszi ki, és itt él a lakosság 80 százaléka. Itt találhatók a legnagyobb japán városok is: Tokió, Yokohama, Osaka, Nagoya. A második legnagyobb sziget Hokkaido északon, amit délen Kyushu, majd Shikoku követ.
Vízum: 
Magyar állampolgárok vízum nélkül utazhatnak Japánba. Az útlevélnek hazautazástól számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. Japánban nagyon magas szintű orvosi ellátásban részesülhetünk, nem kell aggódni semmilyen fertőző betegség miatt. A japán orvosok nagy része beszél angolul, vagy németül.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!