Sekaiisan - Japán világörökségei nagykörút

12 napos körutazás Japánban

Ismerje meg Japán legkülönlegesebb világörökségi helyszíneit 12 napos körutazásunk során, tapasztalt magyar nyelvű idegenvezetőnk kíséretében.

Előfoglalási akcióval 2018.02.28-ig: 749.000 Ft /fő-től, amely a szabad helyek függvényében és visszavonásig érvényes!

Alapár tartalmazza

Repülőjegyet Budapest-Oszaka, Tokió-Budapest útvonalon átszállással, 10 éjszaka szállást 3 csillagos szállodában 2 ágyas standard szobákban, reggelit minden nap egy vacsorát Takayamában, transzfereket a programok során (busz és tömegközlekedés), retúr repülőtéri transzfert, magyar nyelvű idegenvezetést és tolmácsolást az út teljes időtartama alatt, városnézést Himejiben, Kiotóban, Narában, Hirosimában, Miyajimán, Shirakawagoban, Takayamában, Hakonéban és a Fuji hegynél, valamint Tokióban, 7 napos Japan Rail Pass vasúti bérletet, belépőket a programok során.

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetékeket, útlemondási biztosítást, amely a részvételi díj 2,5%-a, baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítást, a programban nem szereplő étkezéseket, fakultatív programok árát, egyágyas felárat (társítás kérhető).

Hossz: 
12 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Minimum: 15 fő

Nehézség:

A napi kirándulások jó fizikai erőnlétet igényelnek!

Program: 

 

1. nap:
Elutazás Budapestről a délutáni órákban az Emirates légitársaág járatán, átszállással Dubaiban, magyar nyelvű idegenvezető kíséretében.

2. nap:
A késő délutáni órákban érkezünk a Kansai Nemzetközi repülőtérre, ahonnan külön busszal indulunk Oszakába, ahol átvesszük a szállásunkat, hogy kipihenhessük az utazás fáradalmait. Szállás Oszakában.

3. nap:
Reggel alkalmunk nyílik kipróbálni a híres sinkanszent, a japán szuperexpresszt! 250 km/órás sebességgel száguldunk Himejibe. Itt áll az a 2015-re teljesen felújított Himeji várkastély, ami rikító fehér falai és a megszokottnál jóval világosabb tetőcserepei miatt a “Fehér kócsag” nevet kapta. A kastélyba tett látogatás után felvonóval jutunk fel a közeli Shosha-hegyre, ahol az Engyo-ji templomegyüttest tekintjük meg. Bár a komplexum több, mint 1000 éves múltra tekint vissza, mégis leginkább a filmvászonról ismert, többek között az Utolsó Szamuráj című film forgatási helyszíneként is szolgált. A program végeztével vonattal utazunk vissza Oszakába. Szállás Oszakában.

4. nap:
Reggel ismét szuperexpresszel utazunk Hiroshima felé, hogy megismerjük az ország történetének egyik legszomorúbb fejezetét. Kora délután kezdjük gyalogos városnézésünket a világtörténelem első atomtámadásának egykori helyszínén. A tragikus események szinte megelevenednek az Atombomba Emlékpark bejárásával, és a Hiroshima Dóm megtekintésével. Délután átkompozunk Miyajima szigetére, amelyet Szentély-szigetnek is neveznek. A híres Itsukushima szentély hatalmas kapuja (torii) a dagály idején magasztosan emelkedik ki a tengerből, így méltán emlegetik Japán három legszebb helyének egyikeként. Este sinkanszennel utazunk vissza. Szállás Oszakában.

5. nap:
Ötödik napunkon Oszakából busszal indulunk a környék felfedezésére. Első állomásunk Uji lesz, ahol a városkáról elnevezett folyó partján találjuk a Byodo-in templomot, amely a korai buddhista építészet egy ékes példája, 998-ban eredetileg nem is templomnak, hanem Fujiwara no Michinaga, nagyhatalmú politikus vidéki villájának épült. Utunkat Nara felé folytatjuk, mely Japán első igazi fővárosa volt. Nyolc világörökségi műemléke jelzi, hogy a hagyományos japán kultúra második leggazdagabb kincsestárában járunk. A Todai-ji templom hatalmas Buddha-szobra Nara jelképe. Megtekintjük a Kasuga taisha szentélyt és ellátogatunk a Nara Parkba, ahol 1200 őz él szabadon. Mivel a buddhizmust megelőző időkben az istenek hírnökeinek tartották őket, országszerte védettséget élveztek és szabadon kóborolhatnak a területen. Busszal utazunk tovább Kiotóba. Este fakultatív programlehetőség: Hagyományos japán stílusú Shabu-shabu vacsorán vehetünk részt egy valódi Maiko (gésa-tanonc) előadásával “fűszerezve”, korlátlan italfogyasztással. A program ára: 44.000 Ft /fő. Szállás Kiotóban.

6. nap: 
A szállodai reggeli elfogyasztása után egész napos, buszos városnézésre indulunk a csodás kertek, festői szentélyek és a gésák városában. A városnézést az ezer karú kannon istenségnek szentelt Sanjusangendo templomban kezdjük, majd a „Tiszta víz” Templomát (Kiyomizu dera) látogatjuk meg, melynek verandájáról páratlan kilátás nyílik a környékre. Innen Kiotó legszebbnek tartott utcáira, a Higashiyama és Gion negyedekbe tartunk, ahol a szerencsések talán megpillanthatnak egy gésát is, avagy Geikot, ahogy itt nevezik őket. Kora délután érkezünk a Nishiki piachoz, amely a város legnagyobb hagyományos piaca. Itt némi szabadidő áll rendelkezésre, majd az ősi császárváros legszebb látnivalójaként számon tartott Aranytemplomot keressük fel. Szállás Kiotóban.

7. nap:
Reggeli után kijelentkezünk a szállodából, majd vonattal és busszal jutunk el Shirakawagoba. A híres kis településen a varázslatos táj mellett a buddhista imára záródó kezekre hasonlító tradicionális házakban gyönyörködhetünk. A különleges tetőszerkezetet úgy alakították ki az évszázadok során, hogy elbírja a régióban télen hulló rengeteg havat. A falvacska 1995 óta világörökségi helyszín, a békét és tisztaságot árasztó japán vidék igazi esszenciáját tapasztalhatjuk meg a házak közt sétálgatva. Innen busszal utazunk tovább Takayamába: a hegyek közt fekvő városka egyike azoknak a japán városoknak, amelyekben még átélhetjük az Edo-korszak romantikáját. Végigsétálhatunk a kis faházakkal szegélyezett Kamisannomachi főutcán, majd felkeressük szállásunkat, amely egy hagyományos japán stílusú fogadó lesz. Itt igazán autentikus élményben lesz részünk, hiszen a szállásunk saját gyógyfürdőjében, egy onsenben áztathatjuk ki magunkból az utazás fáradalmait. Az éjszakát hagyományos stílusú, tatamis szobában töltjük. Szállás Takayamában.

8. nap:
Reggel meglátogatjuk az Asaichi (reggeli) piacot a Mayagawa-folyó partján az óvárosban, ahol megismerkedhetünk a japán konyha friss hozzávalóival. Ezután gyalogos városnézés során a Takayama Jinyát tekintjük meg: ebből a villából irányította a sógunátus képviselője egykor a természeti kincsekben gazdag prefektúrát. A hagyományos japán épület ma már múzeumként szolgál, de szobáiban sétálva úgy érezhetjük, hogy több száz évet repültünk vissza az időben. Ebéd egyénileg, majd nehéz szívvel búcsút veszünk a vidéki Japántól, és vonattal jutunk Tokióba. Szállás Tokióban.

9. nap:
A napot Japán legszentebb hegyének, a Fujinak a megismerésére szánjuk. Busszal utazunk a hegyhez, majd egész napos kirándulás keretében fedezhetjük fel az azt övező nemzeti parkot, és a szigetország számtalan természeti szépségével ismerkedhetünk meg. Hegyek, erdők, gazdag állat- és növényvilág, valamint híres gyógyforrások teszik emlékezetessé ezt a kirándulást. Itt találjuk Japán legmagasabb hegyét, a Fujit (3776 méter), mely csak tiszta időben mutatja meg igazi szépségét. Lepillantunk a festői tájra a kábeles felvonóból, majd a Kawaguchi tónál lévő Chureito Pagodához látogatunk el. Buszunkkal jutunk vissza Tokióba, ahol este ismét szabad program keretében deríthetjük fel a várost. Szállás Tokióban.

10. nap:
Reggelit követően elmerülünk a világ egyik legnagyobb metropoliszának, Tokiónak a forgatagában. Egész napos gyalogos városnézésünk során kipróbálhatjuk Tokió elsőre bonyolultnak tűnő, de meglepően szervezett tömegközlekedését. Első célpontunk a TV-ből és filmvászonról már oly jól ismert kereszteződés Shibuyában, ahol csúcsidőben néha nem látszódik az aszfalt színe a hatalmas tömegtől, majd innen ellátogatunk az egykori császár és császárné emlékére építtetet Meiji-szentélyhez. Innen a szomszédos Harajuku negyed Takeshita utcáján teszünk egy sétát, ahol elsősorban kissé extrémnek mondható divatboltokat, és különféle őrült kiegészítőket kínáló üzleteket találunk. Délután a Shinjuku városrészbe vezet utunk, ami Tokió üzleti- és politikai központja. A rengeteg felhőkarcoló között emelkedik a 243 méter magas városháza is, melynek a 45. emeletén lévő kilátóból csodálhatjuk az elénk táruló hihetetlen tokiói panorámát. A városnézést az Asakusa negyedben zárjuk, mely egykoron híres szórakozó negyed volt és itt találjuk a Sensoji templomot, amely Tokió legfontosabb buddhista temploma. A program végén kedvünkre válogathatunk a Nakamise bevásárló utca szuvenírboltjainak végtelen kínálatából. Szállás Tokióban.

11. nap:
Reggeli után szabad program Tokióban. Fakultatív programlehetőség: egész napos kirándulásra indulunk Nikkóba. A világörökségi helyszíneket bejáró program első állomása a Nikko Toshogu szentélykomplexum, ami Japán legdíszesebb és legdrágábban építtetett szentélye, ahol ezen kívül gyönyörű természet is várja a látogatókat. Délután megtekintjük az óriási, 106 szobás Tamozawa császári villát, amely néhány évtizeddel ezelőttig az uralkodó családok nyári rezidenciájaként szolgált. Úton vissza Tokió felé a környék másik jelképéül szolgáló Chuzenji tóhoz utazunk, amely a Mt. Nantai vulkán egy korábbi kitörése által alkotott kráterben terül el. Ebből a tóból “táplálkozik” a közeli Kegon-vízesés is, amely 97 méteres magasságával egyike Japán legnagyobb vízeséseinek. Utunk során a tó mellett lévő kilátóból csodálhatjuk a hatalmas zuhatagot. A program ára: 36.000 Ft /fő. Szállás Tokióban.

12. nap:
Reggelit követően szabad program, késői kijelentkezés a szállodából. Kora délután félnapos városnézésre indulunk busszal a japán fővárosban. Felkeressük a fenséges Császári Palota előtti teret, majd némi szabadidő áll rendelkezésre a város egyik legfelkapottabb vásárló-negyedében, Ginzában. Utolsó állomásunkként még egyszer körbetekinthetünk a hatalmas metropolisz panorámáján a Tokyo Tower kilátójából. A program végén transzfer a repülőtérre, ahonnan a késő esti órákban indul a járatunk. Hazaérkezés Budapestre 22-én a déli órákban.

Magyar nyelvű idegenvezetés a fenti programok során áll rendelkezésre, a szabadidő egyéni eltöltéséhez idegenvezetőt nem tudunk biztosítani.

Kapcsolódó cikkek

» Megnyílt a nagyközönség számára is az „Égig érő fa” - Etédi Alexa, 2013. június. 12
» Oszaka, a nemzet konyhája - Etédi Alexa, 2015. április. 24
» Kyoto, Japán korábbi fővárosa - Etédi Alexa, 2015. április. 17
» A Felkelő Nap országának fővárosa, Tokió - Etédi Alexa, 2015. április. 16
» 7 hely, ahol tilos meghalni - Etédi Alexa, 2013. szeptember. 10
» Beégett a japán tárlatvezető robot...de nem szégyelli - Etédi Alexa, 2013. július. 05
» Elhagyatott helyek: "Csatahajó-sziget" - Világutazó.net, 2013. június. 05
» 10 hely, ahová soha nem juthatsz el - Etédi Alexa, 2013. május. 16
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Fakultatív programok

Hagyományos japán stílusú Shabu-shabu vacsorán vehetünk részt egy valódi Maiko (gésa-tanonc) előadásával “fűszerezve”, korlátlan italfogyasztással: 44.000 Ft/fő.
Egész napos kirándulásra indulunk Nikkóba: 36.000 Ft/fő

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Repülőjegyet Budapest-Oszaka, Tokió-Budapest útvonalon átszállással, 10 éjszaka szállást 3 csillagos szállodában 2 ágyas standard szobákban, reggelit minden nap egy vacsorát Takayamában, transzfereket a programok során (busz és tömegközlekedés), retúr repülőtéri transzfert, magyar nyelvű idegenvezetést és tolmácsolást az út teljes időtartama alatt, városnézést Himejiben, Kiotóban, Narában, Hirosimában, Miyajimán, Shirakawagoban, Takayamában, Hakonéban és a Fuji hegynél, valamint Tokióban, 7 napos Japan Rail Pass vasúti bérletet, belépőket a programok során.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetékeket, útlemondási biztosítást, amely a részvételi díj 2,5%-a, baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítást, a programban nem szereplő étkezéseket, fakultatív programok árát, egyágyas felárat (társítás kérhető).

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték, útlemondási biztosítás.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti járattal Budapest-Oszaka, Tokió-Budapest útvonalon átszállással.

Szállás: 

Oszaka (3 éj): Osaka New Hankyu Hotel
Kiotó (2 éj): Karasuma Kyoto Hotel
Takayama (1 éj): Hoshokaku Ryokan
Tokió (4 éj): Shiba Park Hotel

A szállodák változtatásának jogát fenntartjuk.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz és egy vacsorát Takayamában.
A területről: 
Az országot négy nagy és megközelítőleg hétezer, túlnyomórészt parányi kis sziget alkotja, amelyek egy 3000 km sugarú körben helyezkednek el. Japán szárazföldi területének több mint kilencvenkilenc százalékán a négy fő sziget osztozik. A legnagyobb közülük Honshu szigete, amely Japán területének hatvan százalékát teszi ki, és itt él a lakosság 80 százaléka. Itt találhatók a legnagyobb japán városok is: Tokió, Yokohama, Osaka, Nagoya. A második legnagyobb sziget Hokkaido északon, amit délen Kyushu, majd Shikoku követ.
Vízum: 
Magyar állampolgárok vízum nélkül utazhatnak Japánba. Az útlevélnek hazautazástól számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. Japánban nagyon magas szintű orvosi ellátásban részesülhetünk, nem kell aggódni semmilyen fertőző betegség miatt. A japán orvosok nagy része beszél angolul, vagy németül.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!