Salza völgyi extrém hétvége

3 napos klettersteig túra és vadvízi evezés

Különleges hosszú hétvégi túra a Salza folyó csodálatos völgyében. Izgalmas via ferraták, látványos vadvízi evezések tarkítják a hétvége programját, garantálva az igazi kikapcsolódást!
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Nehézség:

A via ferrata, vagy németül klettersteig mesterségesen kiépített szikla utat jelent, ahol a meredek szakaszokon drótkötelek, fémlétrák és lépések segítik a turisták haladását. A via ferrata során speciális biztosító eszközökkel haladunk előre, melyek helyes használatát a túravezetők elmagyarázzák, és folyamatosan figyelemmel kísérik. Az általunk bejárt túrák viszonylag könnyűnek számítanak a via ferraták világában (B/C/D nehézségűek). Olyan emberek jelentkezését várjuk, akiknek nincs tériszonyuk. Ha rendszeresen sportolsz (kerékpár, futás, túrázás, sziklamászás), könnyebben tudod teljesíteni a napi adagot. Amennyiben úgy döntesz, a napi távot ki is hagyhatod. A vezetők utasításait a hegyen mindenkinek be kell tartania saját biztonsága érdekében. Túráinkon kizárólag az irodánk által biztosított felszerelés használható.

A klettersteig utak nehézsége ezen a túrán:

Hochkar: C, Salza klettersteig: D, Kaisergams klettersteig: D 

Részvételi díj tartalmazza

az utazást, két éjszaka szállást, egy bográcsvacsorát, a vadvízi evezést és a szükséges felszerelések bérleti díját, a via ferrata felszerelés bérleti díját, és a túravezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza

az egyéb étkezéseket, és a biztosítást.

Hossz: 
3 napos túra
Létszám: 
12 -16 fő

Szállás

Szállásunkon 6 - 8 ágyas szobákban leszünk elhelyezve, közös vizesblokk áll rendelkezésre. Az otthonról hozott élelmiszereket hűtőben tárolhatod, és teljesen felszerelt konyhában készítheted el. 

Program: 

1.nap – Budapest, Palfau, Salza vadvízi evezés.
Találkozó reggel 4.40-kor Budapesten, a Hősök-terén, az Időkeréknél. Indulás 5 órakor. Rövid pihenővel szinte végig autópályán haladva a déli órákban érkezünk meg az ismert Ausztriai evezőshelyre Palfauba. Szállásunk elfoglalása után megkapjuk a vadvízi evezéshez szükséges felszereléseket (sisak, neoprén ruha, stb) majd buszunkkal a folyó beszálláshoz robogunk. Vízre szállás előtt képzett vezetőink oktatást tartanak a szükséges tudnivalókról, ezután 2 személyes hajókban vágunk neki a Salza folyó izgalmas, zúgókkal tarkított szakaszának. A túra során II – III+ vadvízi szakaszokon fogunk haladni, rövid pihenőket tartva. Az evezés befejeztével visszatérünk bázisunkra ahol bográcsvacsora vár minket, majd zene, tánc, teszi színessé az estét.

2. nap: Palfau, Lassing, Hochkar
Reggelink elfogyasztása után buszra pattanunk és rövid utazást követően érkezünk az ismert osztrák síelőhely a Hochkar tövében található kis faluba Lassingbe. Innen felszereléseinket magunkhoz vesszük és útnak indulunk hogy megközelítsük a csúcs alatt található izgalmas ferrata útvonalat. Mai napunkon gyalogtúrázunk és ferratazunk is egyben, amelynek végpontja a fantasztikus panorámát biztosító Hochkar 1808 méteres csúcsa. A C – D nehézségű biztosított út izgalmas kitett sziklatáblákon, dróthidakon keresztül kanyarogva éri el a csúcs előtti gerincet, ahonnan rövid sétával érjük el túránk végpontját. Leereszkedés előtt még megpihenünk a közeli menedékházban majd a már ismert ösvényen térünk vissza a völgyben várakozó autóbuszunkhoz. Az estét borozgatással, beszélgetéssel töltjük.
Menetidő: 6 óra; szint: fel 1100 méter

3. nap - Palfau, Kaisergams klettersteig, Wasserloch vízesés
Reggel összepakoljuk felszerelésünket szállásunkon és ismét útra kelünk mai napunkon aKaisergams klettersteig D nehézségű ösvényét járjuk végig a Mendlingstein 983 méteres csúcsáig. Bár a biztosított út nem túl hosszú de kitett részei próbára teszik a mászókat, miközben pazar kilátásban gyönyörködhetünk. A csúcsról leereszkedünk a völgybe ahonnan pár perces utazással a Wasserloch vízesés völgyének bejáratához érkezünk. Ausztria egyik legnagyobb vízesésrendszeréhez kiépített útvonalon túrázhatunk fel és gyönyörű látvánnyal jutalmazza a vállalkozókat. A késő esti órákban érkezünk Budapestre.
Menetidő: 2,5 óra; távolság: 3 km, szint: fel 250 méter
 

További információ

Hasonló utazások, nyaralások:
» Via ferrata túra a Hohe Wandon haladóknak - 1 nap
» Rax-Alpok via ferrata: a Haid Steig - 1 nap
» Dachstein - via ferrata hétvége - 4 nap
» Via ferrata túra kezdőknek - 1 nap

BEUTAZÁSI SZABÁLYOK / VÍZUM / EGÉSZSÉGÜGYI KÖVETELMÉNYEK

Európa:

Fontos, hogy utazása előtt folyamatosan ellenőrizze az aktuális szabályokat az alábbi linken, hiszen a beutazási feltételek teljesítése minden esetben az utazó saját felelőssége.

A Konzuli Szolgálat hivatalos oldala >>>

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

az utazást, két éjszaka szállást, egy bográcsvacsorát, a vadvízi evezést és a szükséges felszerelések bérleti díját, a via ferrata felszerelés bérleti díját, és a túravezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

az egyéb étkezéseket, és a biztosítást.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
nincs kötelező költség.
Várható költőpénz szükséglet: 
50 - 80 Euro/fő.
Előleg: 

25.000 Ft/fő, ami jelentkezéskor fizetendő.

Hátralék: 

37.500 Ft/fő, ami utazás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
kisbusz
Felszerelés ajánló

Felszerelés: Javasoljuk egy, kb. 20 - 25 literes hátizsák használatát a napi felszerelés szállítására.
Öltözék: túrabakancs, esőkabát, esőnadrág, fejfedő a nap ellen, kulacs, túrabot, napszemüveg, napvédő krém. A jó minőségű túracipő, esőkabát fontosságát külön hangsúlyozzuk, kérjük, ezekre mindenképpen figyelj oda. Olyan bakancsban gyere, amit már régóta használsz. Ha új bakancsod van, a túra előtt járasd be, nehogy az utazás alatt törje fel a lábad. A vadvízi evezéshez külön zokni és póló szükséges!

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Kisbusszal utazunk, amelyet egy gyakorlott gépkocsivezető irányít. A helyfoglalás a befizetés sorrendjében történik. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson.

Étkezés: 

Első este bográcsvacsorát kapunk. Javasoljuk, hogy csomagolj néhány szendvicset, amit napközben elmajszolsz. Aszalt gyümölcsök, magvak, szőlőcukor, kekszek, müzli- és energiaszeletek gyorsan pótolják az elvesztett energiát a túra során. A faluban található kisboltban vásárolhatsz élelmiszereket.

Időjárás: 
Az Alpok időjárása meglehetősen változó. Napos idő esetén akár 20 °C fok fölé is emelkedhet a hőmérséklet, de felhősebb szeles időben ennél hűvösebb is lehet. Az időjárás befolyásolhatja a túrákat. Zord időjárás esetén, különösen vihar közeledtével, rossz látási viszonyok közepette vagy esőben a túra programját túravezetőink megváltoztathatják.
Csomagolás: 
A túrák során a kis, kb. 25 literes hátizsákod lesz nálad, amibe a személyes irataidat, a pénztárcát, esőkabátot, tartalék meleg ruhát, élelmet, és ivóvizet tudsz pakolni.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Ausztriába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő, sportbalesetre is kiterjedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére.
Korhatár: 
12 éves kortól ajánlott a túra.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!