Sakura: Japán körutazás cseresznyevirágzáskor

13 napos körutazás Japánban magyar idegenvezetéssel

Japánban a legszebb időszak a tavasz beköszönte és a természet feléledése. Ilyenkor a cseresznyefák virágba borulnak és rózsaszín, fehér színek kavalkádjában pompáznak a városok. Az apró szirmok a folyamatos megújulás, az újjászületés körforgását szimbolizálják. Oszaka, Kiotó, Hirosima, a Fuji-hegy és Tokió főbb látnivalóiból összeállított körutazásunkat ez a látvány teszi még különlegesebbé, miközben az ország egyedülálló kultúrájával, természeti szépségeivel, hagyományaival és a japán teakészítéssel is megismerkednek!

Alapár tartalmazza

Repülőjegyet Budapest-Oszaka, Tokió-Budapest útvonalon, 3 csillagos szállodai elhelyezést 2 ágyas, standard szobákban, reggelit minden nap és egy vacsorát Hakonéban, transzfereket (busz és taxi), magyar nyelvű idegenvezetést és tolmácsolást az út teljes időtartama alatt, városnézést Oszakában, Kiotóban, Narában, Hirosimában, Hakonéban és Tokióban, Japan Rail Pass vasúti bérletet, a belépőjegyeket. A részvételi díjat 1 JPY = 2,7 HUF árfolyamig tudjuk garantálni.

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetékeket, kötelező sztornó biztosítást, mely a részvételi díj 2,5%-a, baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítást, további étkezéseket, valamint a fakultatív programok árát.

Hossz: 
13 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum 15 fő

Nehézség:

 A napi kirándulások jó fizikai erőnlétet igényelnek

Program: 

1. NAP
Elutazás Budapestről, magyar nyelvű idegenvezető kíséretében.

2. NAP
A délelőtti órákban érkezünk a Kansai Nemzetközi repülőtérre, majd félnapos városnézésre indulunk busszal Oszakába. Ellátogatunk az Oszakai várkastélyhoz, majd sétálgatunk a Dotonbori városrész utcáin, ahol ebédre egyből ki is próbálhatjuk az „ország konyhájának” kínálatát. Innen útközben a szállodánk felé még panoráma-városnézés keretében körbebuszozunk Oszaka belvárosán, majd elfoglaljuk szobáinkat, ahol kipihenhetjük az utazás fáradamait. Szállás Oszakában.

3. NAP
Mozgalmas napunk során Narába és Ujiba látogatunk. Nara, mely Japán első igazi fővárosa volt, nyolc világörökségi műemléke is jelzi, hogy a hagyományos japán kultúra második leggazdagabb kincsestárában járunk. Ellátogatunk a Todai-ji templomba, itt található a hatalmas Buddha-szobor, mely Nara jelképe. Megtekintjük a Kasuga Taisha szentélyt és teszünk egy sétát a csodálatosan szép Nara Parkban, ahol 1200 őz él szabadon. Mivel a buddhizmust megelőző időkben az istenek hírnökeinek tartották őket, országszerte védettséget élveztek, így ma is szabadon kóborolhatnak a park területén. Hazafelé megállunk az Obubu Teafarmon, ahol Japán egyik legjobb minőségű zöldtea fajtája, az ujicha termesztésével foglalkoznak. A farm neve“obubu”, mely kiotói nyelvjárásban teát jelent. A teafarmon gondos szakértelemmel állítanak elő több mint 16 különböző típusú ujicha teát. A látogatás során igazi teaültetvényeken sétálhatunk, és megízlelhetjük a valódi japán zöld teát. Szállás Oszakában.

4. NAP
A szállodában elfogyasztjuk a reggelit, majd bő félnapos, buszos városnézésre indulunk a csodás kertek, festői szentélyek és a gésák városában, Kiotóban. Elsőként az ősi császárváros legszebb látnivalójaként számon tartott Aranytemplomot keressük fel, majd az 1460-ban a rindzai zen-buddhista iskola által alapított Ryoanji szentélybe látogatunk el. A városnézést a fülemüle hangját utánzó padlójáról híres Nijo kastélynál folytatjuk, mely az első Tokugawa sógun kiotói rezidenciája volt. A program végeztével visszatérünk Oszakába, ahol a nap további részét szabadon tölthetjük el.
Este fakultatív program: „Sushi készítés és vacsora az ország konyhájában”
A program során tapasztalt sushi-séf segítségével tanuljuk meg e közkedvelt étel elkészítésének fortélyait, majd vacsorára el is fogyaszthatjuk saját remekműveinket (korlátlan italfogyasztással). A program ára: 33.000 Ft/fő. Minimum létszám: 10 fő.
Szállás Oszakában.

5. NAP
A szállodai reggeli után ismét Kiotó felé indulunk, de ez alkalommal tömegközlekedéssel. Ellátogatunk a hosszasan kígyózó, közel 10 000 jellegzetes narancsos-vöröses színű Shinto kapu szentélyéhez (Fushimi Inari). A szentélyt Inarinak, azaz a rízs Shinto istenének szentelték. E városrész híres a szaké-készítéséről is, így ha szeretjük ezt a hagyományos japán italt, itt be is vásárolhatunk belőle. A nap második felében szabad program áll utasaink rendelkezésére. Szállás Oszakában.

6. NAP
Az oszakai állomástól szuperexpressz vonattal (shinkansennel) indulunk Hirosimába, ahová a késő délelőtti órákban érkezünk meg. A város nevének hallatán mindenkinek az 1945. augusztus 6-i atombomba támadás jut eszébe. Gyalogos városnézés keretében ennek a tragikus eseménynek az emlékeit járjuk végig. Megtekintjük a robbanás után egyedüliként megmaradt épületet, a Hiroshima Dómot, valamint a tragédiáról készült felvételek és tárgyi emlékek gyűjteményét az Atombomba Emlékmúzeumban. Délután átkompozunk Miyajima szigetére, amelyet más néven Szentély-szigetként is emlegetnek, és az ország három legszebb helyének egyikeként tartják számon. Itt található Japán legtöbbet fényképezett látványossága, a híres Itsukushima szentély és az „úszó” torii is. Szállás Hirosimában.

7. NAP
Hirosimából szuperexpressz vonattal utazunk a helyiek által is közkedvelt kirándulócélponthoz, Hakone-ba. Délután érkezünk meg hagyományos japán szállásunkra, ahol közelebb kerülhetünk az ősi japán kultúrához. A tradicionális vacsora elfogyasztása közben idegenvezetőnk ismerteti a többfogásos menüsor ételeinek elkészítési módját, s azok hozzávalóit. Szállásunk saját gyógyfürdőjében pihenhetjük ki az utazás fáradalmait, majd tatamival borított szobában töltjük az éjszakát. Szállás Hakonéban (Yugawara).

8. NAP
A japán reggeli elfogyasztása után felfedezzük a Fuji-Hakone-Izu Nemzeti Parkot, ahol a szigetország számtalan természeti szépségével ismerkedhetünk meg. Hegyek, erdők, gazdag állat- és növényvilág, valamint híres gyógyforrások teszik emlékezetessé ezt a kirándulást. Japán legmagasabb hegyét a Fuji-sant (3776 méter) szégyenlős hölgyként is emlegetik, hiszen csak tiszta időben mutatja meg szépségét. Félnapos kirándulásunkat hajóúttal kezdjük a hegy lábánál elterülő Ashi tavon, majd az Fujitól északra fekvő Chureito Pagodához is eljutunk, ahonnan tisztább időben gyönyörű fotókat készíthetünk a szent-hegyről Szakura idején. Innen utazunk tovább, hogy végül megérkezzünk az ország fővárosába, Tokióba. Szállás Tokióban.

9. NAP
Elmerülünk a világ egyik legnagyobb metropoliszának, Tokiónak a forgatagában: ellátogatunk az egykori császár és császárné emlékére építtetet Meiji-szentélyhez, majd felkeressük a Császári Palota bejáratát. Ezután utunkat az Ueno parkban folytatjuk, mely a hanaminak (cseresznyefavirágzás-nézés) legnépszerűbb helyszíne. A városnézést az Asakusa negyedben zárjuk, mely egykoron híres szórakozó negyed volt. Itt nyílt meg az első mozi, és a kabukiszínház fogalma is ehhez a városrészhez köthető. Szállás Tokióban.

10. NAP
Reggeli a szállodában, majd egész napos gyalogos városnézésünk során kipróbálhatjuk Tokió elsőre bonyolultnak tűnő, de meglepően szervezett tömegközlekedését. Első célpontunk a TV-ből és filmvászonról már oly jól ismert kereszteződés Shibuyában, ahol csúcsidőben néha nem látszódik az aszfalt színe a hatalmas tömegtől. Innen a szomszédos Harajuku negyed Takeshita utcáján teszünk egy sétát, ahol elsősorban kissé extrémnek mondható divatboltokat, és különféle őrült kiegészítőket kínáló üzleteket találunk. A nap végén Shinjuku városrészbe vezet utunk, ami Tokió üzleti- és politikai központja. A rengeteg felhőkarcoló között emelkedik a 243 méter magas városháza is, melynek a 45. emeletén lévő kilátóból csodálhatjuk az elénk táruló hihetetlen tokiói panorámát. Szállás Tokióban.

11. NAP
Reggeli után egész napos szabadprogram a japán metropoliszban.
Egyéni és fakultatív programlehetőségek iránt érdeklődjön Munkatársainknál. Szállás Tokióban.

12. NAP
Reggeli után egész napos szabadprogram a japán metropoliszban. Azok számára, akik még többet szeretnének felfedezni az ország kultúrájából az alábbi fakultatív programot ajánljuk:
„Egész napos kirándulás Kamakurába” Busszal látogatunk el az egykori fővárosba, Kamakurába. Számos buddhista templom és szentély található a kellemes hangulatú kisvárosban. Itt csodálhatjuk meg a város jelképévé vált Nagy Buddha szobrot: Daibutsu 12 méteres magasságával és közel 100 tonnás súlyával egyedülálló látványt nyújt. Következő állomásunk a Hasedera templom, mely a 11 arcú Kannon szobornak ad otthont. A tizenegy arcból a fő arc mellett a többi a megvilágosodás 10 lépcsőjét jelképezi. Kamakurai látogatásunk végén marad egy kis szabadidőnk a sétálóutcában nézelődni. Hazafelé megállunk Japán második legnépesebb városában, Yokohamában és belevetjük magunkat a Minato Mirai színes forgatagába. A program ára: 33.000 Ft/fő. Minimum létszám: 15 fő. Szállás Tokióban.

13. NAP
Transzfer a repülőtérre. Hazaérkezés Budapestre a késő esti órákban.
Magyar nyelvű idegenvezetés a fenti programok során áll rendelkezésre.

- A körutazás min. 15 fő jelentkezése esetén indul
- Jelentkezési határidő: 2017.02.28.
- A részvételi díjat 1 JPY = 2,7 HUF árfolyamig tudjuk garantálni
- A napi kirándulások jó fizikai erőnlétet igényelnek
- A programváltozás jogát fenntartjuk!

Kapcsolódó cikkek

» Megnyílt a nagyközönség számára is az „Égig érő fa” - Etédi Alexa, 2013. június. 12
» 7 hely, ahol tilos meghalni - Etédi Alexa, 2013. szeptember. 10
» Beégett a japán tárlatvezető robot...de nem szégyelli - Etédi Alexa, 2013. július. 05
» Elhagyatott helyek: "Csatahajó-sziget" - Világutazó.net, 2013. június. 05
» 10 hely, ahová soha nem juthatsz el - Etédi Alexa, 2013. május. 16
» Mélyponton a gyerekek száma Japánban - Etédi Alexa, 2013. május. 09
» Vietnam ízei - Kovács Attila, 2017. december. 07
» Aktív utazások, izgalmas túrák az utazom.com szervezésében - Kovács Attila, 2017. november. 30
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Fakultatív programok

„Sushi készítés és vacsora az ország konyhájában”
A program során tapasztalt sushi-séf segítségével tanuljuk meg e közkedvelt étel elkészítésének fortélyait, majd vacsorára el is fogyaszthatjuk saját remekműveinket (korlátlan italfogyasztással). A program ára: 33.000 Ft/fő. Minimum létszám: 10 fő.

Egész napos kirándulás Kamakurába: Busszal látogatunk el az egykori fővárosba, Kamakurába. Számos buddhista templom és szentély található a kellemes hangulatú kisvárosban. Itt csodálhatjuk meg a város jelképévé vált Nagy Buddha szobrot: Daibutsu 12 méteres magasságával és közel 100 tonnás súlyával egyedülálló látványt nyújt. Következő állomásunk a Hasedera templom, mely a 11 arcú Kannon szobornak ad otthont. A tizenegy arcból a fő arc mellett a többi a megvilágosodás 10 lépcsőjét jelképezi. Kamakurai látogatásunk végén marad egy kis szabadidőnk a sétálóutcában nézelődni. Hazafelé megállunk Japán második legnépesebb városában, Yokohamában és belevetjük magunkat a Minato Mirai színes forgatagába. A program ára: 33.000 Ft/fő. Minimum létszám: 15 fő.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Repülőjegyet Budapest-Oszaka, Tokió-Budapest útvonalon, 3 csillagos szállodai elhelyezést 2 ágyas, standard szobákban, reggelit minden nap és egy vacsorát Hakonéban, transzfereket (busz és taxi), magyar nyelvű idegenvezetést és tolmácsolást az út teljes időtartama alatt, városnézést Oszakában, Kiotóban, Narában, Hirosimában, Hakonéban és Tokióban, Japan Rail Pass vasúti bérletet, a belépőjegyeket. A részvételi díjat 1 JPY = 2,7 HUF árfolyamig tudjuk garantálni.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetékeket, kötelező sztornó biztosítást, mely a részvételi díj 2,5%-a, baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítást, további étkezéseket, valamint a fakultatív programok árát.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték (kb. 150.000 Ft/fő), útlemondási biztosítás.

Helyszíni költségek leírása: 

További étkezések, személyes kiadások.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Repülővel Budapest -Oszaka útvonalon.

Szállás: 

Oszaka: Hotel Plaza Osaka
Hiroshima: Hotel New Hiroden Hiroshima
Hakone: Yugawara Onsen Kawasegien Isuzu Hotel
Tokió: Sunshine City Prince Hotel

A szállodák változtatásának jogát fenntartjuk!

Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást és 1 alkalommal vacsorát tartalmaz.
A területről: 
Az országot négy nagy és megközelítőleg hétezer, túlnyomórészt parányi kis sziget alkotja, amelyek egy 3000 km sugarú körben helyezkednek el. Japán szárazföldi területének több mint kilencvenkilenc százalékán a négy fő sziget osztozik. A legnagyobb közülük Honshu szigete, amely Japán területének hatvan százalékát teszi ki, és itt él a lakosság 80 százaléka. Itt találhatók a legnagyobb japán városok is: Tokió, Yokohama, Osaka, Nagoya. A második legnagyobb sziget Hokkaido északon, amit délen Kyushu, majd Shikoku követ.
Vízum: 
Magyar állampolgárok vízum nélkül utazhatnak Japánba. Az útlevélnek hazautazástól számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. Japánban nagyon magas szintű orvosi ellátásban részesülhetünk, nem kell aggódni semmilyen fertőző betegség miatt. A japán orvosok nagy része beszél angolul, vagy németül.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!