rországi kitekintõ sör és whiskey kóstolókkal

5 napos körutazás Írországban

Megtekintjük Cork legrégebbi épületét, a magányosan álló 13. századi Vörös tornyot, az 1722-ben épült Szent Anna templomot, a Shandon harangokat és a Szent Finnbarr katedrálist.

Alapár tartalmazza

A megadott szállást reggelis ellátással, 2 alkalommal vacsorát (1,3. nap), a helyszíni közlekedést, a megadott programokat, a magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

A repülőjegy illetékkel, fix ülőhellyel, kézipoggyásszal, elsőbbségi beszállás 2 db fedélzetre felvihető poggyásszal, idegenforgalmi adó (helyszínen fizetendő). Whiskey üzem látogatások, sörkóstoló, kulturális belépők (kötelező), borravalók, egyéb költségek: útlemondási biztosítás, BBP biztosítás.

Hossz: 
5 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Kis létszámú csoport, garantált indulás!

Szállás

Három éjszaka 4* szállodában, egy éjszaka 3* szállodában.

Program: 

1. nap: Budapest - Cork
Elutazás Budapestről közvetlen menetrend szerinti Ryanair járattal 16:20-kor. Érkezés Corkba 18:30-kor, majd transzfer a szállodába és közös vacsora. Este, akinek van kedve, idegenvezetőnk segítségével megkóstolhatja a corkiak büszkeségét, a fekete Murphyt, valamint a Beamish sört egy, a szálláshoz közeli pubban. (a helyszínen fizetendő)
Szállás Corkban. Szállás: Hotel Oriel House 4*

2. nap: Cork - Jameson Lepárló – Kilkenny
Reggeli utánmegtekintjük Cork legrégebbi épületét, a magányosan álló 13. századi Vörös tornyot, az 1722-ben épült Szent Anna templomot, a Shandon harangokat és a Szent Finnbarr katedrálist. Ezt követően fotószünet a várostól nem messze lévő, 15. században épült Blarney kastélynál, majd tovább utazunk, hogy részt vegyünk egy kóstolóval egybekötött üzemlátogatáson a több, mint 200 éves Jameson Midleton Distilleryben. A hely arról híres, hogy itt készítik a világ legkelendőbb ír whiskey-jét. Az érdekes program után indulás Kilkenny-be, ahol a szigetország egyik legszebb középkori óvárosa található. Útközben ismerkedés a kelta Ossory Királyság történetével és a város históriájának középkori fejezeteivel. Este szállás elfoglalása a városban, majd idegenvezetőnk segítségével közös pub túrára indulunk, melynek keretén belül megkóstoljuk a híres Kilkenny édeskés vörös sört is. Szállás Kilkennyben. Szállás: Hotel Kilford Arms 3*

3. nap: Kilkenny – Cashel szirtje – Moher sziklák - Galway
Reggeli után rövid városnézés Kilkennyben: séta a Rothe House reneszánsz palotánál, majd az óriási St. Canice katedrálisnál. A Black Abbey, majd a Miasszonyunk katedrális fényképezése. Ezután utazás Cashel szirtjéhez, „Írország Akropoliszához”. A tornyokból, kolostor, kastély és fellegvár romokból álló épületegyüttes az ír kereszténység és a korai ír királyság legmonumentálisabb emlékműve. A 10. században ez volt Cormac MacCullinan, a legendás papkirály fővárosa. Látogatás a legendás épületekben, majd a múzeumban. Ezt követően tovább utazás az Atlanti-óceán partjára, Írország legnyugatibb szegletébe, a Moher sziklákhoz. A 8 km hosszúságban, nyaktörő mélységekkel „őrt álló” sziklák látványa életre szóló élmény. Este érkezünk Galwaybe. A város afféle „angol telepként” évszázadokon át az amerikai hajóforgalom legfontosabb kapuja volt.
Szállás és vacsora Galwayben. Szállás: Hotel Oranmore Lodge 4*

4. nap: Galway – Kilbeggan Lepárló – Dublin
A napot városnézéssel kezdjük Galwayben. Templomában állítólag Kolumbusz Kristóf is járt, kikötőjében pedig ma is áll az Armada ellen épített Spanyol kapu. Szabad idő függvényében fakultatív látogatás a Corrib folyó menti óváros kocsmáiban (a helyszínen fizetendő). A délután folyamán a legrégebbi ír whiskey üzembe, Kilbeggan-ba látogatunk, ahol az 1757-ben alapított lepárlóban 3 különböző whiskeyt kóstolunk meg. Ezt követően Írország fővárosa felé vesszük az irányt.
Este szállás Dublinban. Szállás: Hotel Grand Canal 4*

5. nap: Dublin - Budapest
Reggeli után gyalogos városnézés az ír főváros legfontosabb látnivalóinál. Séták a South Bank mentén és a Trinity College-nél. Az egyetemi városrészt 1592-ben Oxford mintájára I. Erzsébet királynő alapította. Legismertebb részei a College Park és a múzeum. A Book of Kells, a világhírű, 8. századi kódexmegtekintése, ismerkedés a város legkorábbi történelmével.Séta a parlament mellett a kormányzói palotához, ahol 1919-ben Írország függetlenségét kikiáltották. Ezután látogatás az Ír Whiskey Múzeumban, részvétellel a Premium programon, melynek keretén belül 4 fajta whiskeyt kóstolunk meg, köztük egy idősebb itallal. Ezt követően transzfer a dublini repülőtérre. Indulás 19:40-kor, majd érkezés Budapestre 23:40-kor.

Kapcsolódó cikkek

» Dublin képekben - Kovács Attila, 2019. január. 07
» Írország zöldellő tájain - Kovács Attila, 2019. február. 16
» Élet a vízen: Az írországi Craggaunowen Crannog - Etédi Alexa, 2014. augusztus. 26
» A kocsmák fővárosa - Dublin - Kovács Attila, 2014. január. 09
» Dublin őszi hangulata - Kovács Attila, 2011. október. 14
» Vadregényes ír vidék Aran- szigeteken - Kovács Attila, 2011. január. 17

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:

 

 

 

Fakultatív programok

Whiskey üzem látogatások, sörkóstoló, kulturális belépők (kötelező): 31.500 Ft/fő.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

A megadott szállást reggelis ellátással, 2 alkalommal vacsorát (1,3. nap), a helyszíni közlekedést, a megadott programokat, a magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

A repülőjegy illetékkel, fix ülőhellyel, kézipoggyásszal, elsőbbségi beszállás 2 db fedélzetre felvihető poggyásszal, idegenforgalmi adó (helyszínen fizetendő). Whiskey üzem látogatások, sörkóstoló, kulturális belépők (kötelező), borravalók, egyéb költségek: útlemondási biztosítás, BBP biztosítás.

Kötelező költségek: 

Ryanair repülőjegy illetékkel, Whiskey üzem és sörgyár látogatások, kulturális belépők, útlemondási biztosítást, idegenforgalmi adót.

Helyszíni költségek leírása: 

Idegenforgalmi adó (helyszínen fizetendő): 8 EUR/fő.
Borravalók: 10 EUR/fő.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
Idegenforgalmi adó.
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő. Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Várható RyanAir menetrend:

Budapest -  Cork: 16:20 - 18:30 óra.
Dublin - Budapest: 19:40 - 23:40 óra

Szállás: 

Három éjszaka 4* szállodában, egy éjszaka 3* szállodában.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis, két alkalommal vacsorás ellátást tartalmaz.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Védőoltásra nincs szükség. Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az egészségügyi előírásokról helyi partnereink megkérdezése alapján adtunk tájékoztatást. Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot (Budapest, IX. Gyáli u. 3/a). Telefon: (0036) (1) 476-1364, honlap: www.oek.hu
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!